Šta je novo?

Sapphire 6950 2GB problem

Batak

Cenjen
Učlanjen(a)
23.12.2014
Poena
159
Pazarih danas karticu iz naslova i odmah problemi. Drajveri prodjose normalno, WEI rating uredan ali frejmovi ocajni. Prikazuje gpu usage 99% a temperatura 55-56C (nelogicno). Instaliran svez Windows, najnoviji drajveri sa AMD sajta stavljeni.
Ostatak masine :
I7 4790k
12GB Ram
Cooler Master V850
Ima li neko ideju sta bi mogao biti problem?

Nemoj najnovije drivere za te karte, obori to na 14.12. OMEGA ili idi i niže na 13.12. pa vidi kako radi.

Utvrdio sam u cemu je problem. Graficka se zakuca na pcie x1 i zbog toga ovako lose radi. Defektna, nazalost.

Ne mora da znaci da je defktna, probaj da obrises driver kompletno sa DDU, da reinstaliras sistem, na kraju probaj u drugom kompjuteru kod nekoga.

Odradio sam sistem svakako, ali u biosu takodje prijavljuje da je x1 na sta drajver ne utice. Izgubih pola dana ali joj nema pomoci.

Još ako želiš probaj da očistiš pice konektor i da izduvas prasinu iz pice slota, probaj i neki drugi pice slot. Ako i onda ne valja ne valja, onda je finito :/ Mada nije isključeno i da sam slot na ploči brljavi. Na staroj Asus m68am ploči mi je crkao pice slot, a karta (9600GT) i danas normalno radi.

Sve sam to isprobao i ostalo je isto. Probao sam i drugi slot ali nije dalo rezultate. Koristio sam do skoro 280x i nije bilo problem tako da sumnjam da je slot.

Sto ne napises sta imas, pogotovo koju maticnu plocu, na vecini starijih pa i novih Gigabyte ploca i jeste PCI-E 1.1 a od drajvera meni najbolje radi Omega 14.12 ali obrisi sa DDU te "nove" drajvere, pa javi.

Uzgred sve je normalno ako je dual X ni meni ne prelazi 60 C retko sa 97-99 % GPU usage, i u cemu su to fps ovi ocajni stavi clean 14.12 pa ponovi.

Poslednja izmena:
Ta karta je kod mene sad, probaću da vidim u čemu je zapravo problem, da li je hardverski kvar ili nešto što može da se reši.

Preporucujem da se pogleda napon u 2D modu, na mnogim kartama je cackan BIOS u rudniku pa iznosi 1.200 V
sto je preko maximuma 1.120 V), vratiti original BIOS preko RBE.

Probaj da resetuješ BIOS tako što ćeš da izvadiš bateriju sa ploče, i da vratiš natrag posle par minuta.
Imao sam slične probleme sa mojom grafičkom, ali da budem iskren ne sa slotom na matičnoj, već baš grafa poludi i ili ne daje sliku ili je matična ne vidi uopšte.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno