Šta je novo?

Sapphire 6850 overclock

Izgleda da sam ubo maksimalni klok. Ako bi još samo malo spustio voltažu počeli bi artifekti da iskaču već posle 2 minuta, sa dizanjem voltaže, GPU i memorije skače i temperatura, tako da za sad mislim da bi to bilo to.
Ako bude bilo novina ja vam javljam.

Clock 2.jpg

Siguran sam da to moze i bolje....

I ja mislim ali sa kartom ovakva kakva je ne vidim da bi herci mogli ići više bez dizanja temperature.

Ako neces da budzis novu mastu onda je to to, mada cvrsto verujem a iz svog iskustva da ce ti dobra pasta omoguciti O.C. na 1 ghz i 29-30 avg fps na Furmarku 1080p i temp do 79-80c. Ako je kod mene na 1ghz i mem 1200 temp ne prelazi 72 a bila je 82(do duse sa vaporx) sa fabrickom zvakom, kapiram da bi kod tebe bila samo koji stepen visocija mozda i ispod 78c.

Hvala za savet, čekam jesen zimu za

hd78502gbgddr5pciec0163.jpg

Djordje29, jel ti se javljaju neki problemi kad klokuješ? Koje drajvere koristiš?
Ja imam ponekad problem da se slika iseče na desnoj ili levoj strani, žuti artifakti...

@Independent, ili smalji klok ili podigni voltazu i obrati paznju na temp, nedozvoli da ide preko 80-82.

Ma super su temperature, ne predje ni 75C sa auto obrtajima... Terao sam na 1.150 i 925/1150. Na 1.175 ide oko 960.

Poslednja izmena:
koji program koristis za klok?

Trixx.
I nervira me još to kad je klokujem u njemu, u idle mi radi na 1.15v, ne spušta na 0.950, jedino kad vratim-resetujem... Tih 1.15v bi trebalo da budu samo za 3D. Jel može to da se reši?

Moze. Raskaci drugi monitor :)

Nema drugog, samo lcd tv i hdmi, bez monitora. ;)
Nije to u pitanju, to sam prvo pomislio.
Znači kad klokujem u trixx-u, menja mi se i napon za 2D.. :/

Pretpostavljam da voltazu citas VDDCI sa GPU-z ili HW monitora ili nesto drugo pak? Trixx koliko znam ima voltazu drugacije odredjenu, meni prikazuje 1.225v, dok svi ostali kazu 1.15v na 1000mhz i 1200 mem?

Na koju tacno vrednost mislis? VDDCI?
12345.JPG
P.S. Koja je voltaza za 3D a koja za 2D?

Kod mene ima samo očitavanje VDDC. grafička je klokovana na skromnih 850/1125 u catalyst-u pa je zato 0.950v.
Capture.PNG

Mislom da GPu u Biosu ima Neku vrstu Cool And Quiet tehnologije tako da undervoltije cip kad je u idle rezimu evo ga cut kako ti kod mene izgleda:
idle Capture1.JPG i load Capture2.JPG ,klok je isti kao kod tebe.
Jedino mi nije jasno gde se octava voltza za 2D i 3D rendering pojedinacno?

Djordje29, jel ti se javljaju neki problemi kad klokuješ? Koje drajvere koristiš?
Ja imam ponekad problem da se slika iseče na desnoj ili levoj strani, žuti artifakti...
Ne nemam nikakvih problema za sad, sem što vent zna da bude malo bučniji ali kad se zaigram ništa ne čujem.
Skini ati tool, vrlo moćan program, ako posle 20 minuta ne dobiješ artifekte znači da je klok ok.
Od drajvera sam koristio samo zadnji katalist, možda ti je i do ploče ja sam kartu ubo u PCI E v2
Probaj da skineš Slim driver, on ti radi updata drajvera za ploču i sl, a usput je free.

http://www.driverupdate.net/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno