Šta je novo?

Sapphire 6850 overclock

Tesko da moze preko 850/875 stabilno bez *****avanja sa voltazom...

Pa sta je problem sa voltazim, sapphire koliko znam ima dobro hladjenje i kvaltetne kondenzatore, lepo u trixx-u malo podignes V i guras klok, konkretno skoro sam pricao sa momkom masincem, kaze da kondenzatori nebi trebalo da se oznoje do 75-78c, tako da guraj voltazu, prati temperaturu, ,stresiraj Furmakom i guraj sve na ulta 1080p :)

Heh, znam da je lako ali prica je nekako otisla na Gigabyte 6850 kojoj nisam dirao napone...

Ne znam sta da ti kazem, cinjenica je da je ova grafika na default vrednistima vec na zalasku karijere(naravno ako zelis da igras na 1080p ,ULTRA Anti Alisaing x16, Anisot..... ) ,za bilo koju noviju igricu tipa BF3, Max Pain 3 pa i neke stare tipa Crysis Dx11, hi resn ,kartica bez kloka je slaba i nedovoljna a ako vec imas kvalitetan model i jos plus sa dobrim hladjenjem kao Gygabite ,greota je neikoristiti pun potencijal i dostici performansama 6870.

Na C2D na kom sam trenutno ne vjerujem da cu dobiti nesto spec u igrama. Kad budem vec radio upgrade na nesto jace onda da, slazem se da bi mogla malo da se "pogura".

Na 1.2v teram na 970mhz core clock bez problema. Vise ne mogu da dizem, jer je stavljena zastita za napon. :)

koji marku imas i koje su ti temperature?

Sapphire 6850. Temp koliko se secam su bile korektne. 80 stepeni max islo.

@Uros, da, koristio sam Trixx.

@RB
Kolika ti je tacno voltaza u trixx-u?

Jel i ti imas sapphire? Ma nesto smesno sam dizao napon. Mislim da sam stavio na 1.2, preko toga nisam mogao zbog zastite. 970 Mhz za core clock bez problema sa tim naponom. Verovatno bih mogao i 1 ghz da mi dozvoljava veci napon.

Pogledaj moj screen shot na predhodnoj strani, na kojoj ti je tacno vrednosti voltaza u Trixx-u?, meni nece da ide preko 1237, dok na 1225 imam stabilan klok i preko toga nece da makne cak ni na 1010mhz, i koju ti karticu RB karticu guras?

Nisam tacno proverio koliko moze max da se dize voltaza. Ne znam tacno, mislim da sam 1.22 mogao max da stavljam napon. Pa koliko ja vidim ti si izvukao 1 ghz, sta ti hoces? :) Sapphire 6850, o njoj ti pricam. Stoji mi sada u kutiji, jer sam uzeo AMD Radeon 6950 2gb i otkljucao je u 6970. Tako da trenutno ne guram vise 6850.

Ma samo me interesuju tudja iskustva, jer se jos uvek dvoumim izmedju CF 6850 ili da uradim sto i ti, 6970 ili pak gtx 570.....?

Necu da se pravim pametan, ali kako ce ti vecina ljudi reci uvek je bolja jedna karta od dve. Zbog skaliranja u igricama i tako dalje. 6850 CF ima jako lepe rezultate, ali u nekim igricama kao da ne prepoznaju CF i ne ide kako treba. To ti se sa jednom kartom nece desiti. Vidi ovako, 6970 i 570 su odlicne karte, ali 6850 je sasvim fina karta. Zavisi sta hoces da radis. Ja bih 6850 preporucio svima, pogotovu je dobra kada se klokuje. Uzeo sam 6970 samo iz razloga sto sam je nasao za dobru cenu. Iako iz nje ne mogu da izvucem mnogo zbog Q8200. :) Ti ipak imas taj 955, koji na 4.2 jako lepo tera sve zivo.

Istina, za sada zaita nema potrebe za brzom grafom, ali predpostavljam za jedno pola godine ,godinu,vec ce biti na zenitu ,pa nesto tako razmisljam.....

Pa da, to ti kazem. Sve zavisi za sta ces je koristiti. Ako hoces da se igras u visokoj rezoluciji i solidnim detaljima, ne treba ti nista jace od toga. Ako hoces antialiasing i ostala cuda, trebace ti jaca. Ako hoces da igras PES i tako to, neces morati vise nikada da menjas kartu. :D Graficke karte najbrze mogu da se menjaju od svega, jer uvek izlaze novije,bolje itd. To se tesko moze finansijski ispratiti. :)

Ma znam, nema sta to je zlatno pravilo, nego imam HD 1080p tv za monitor, hocu da giram sve na max i ultra AA i tako to, u glavnom guram ove nove naslove tipa BF3, max Pain 3, sad cekam prototip 2, sa O.C- om 6850 zavrsava posao za sada a za dalje ce vidimo, jedino za DOT-u ce uvek biti dovoljna. Sve se menja ali DOTA oStAje. :)

Dota i CS mogu da se igraju na frizideru. :) A 6850 je vrh karta, krivo mi je samo sto nemam neki 2500k, ili bar tvoj procesor, pa da vidim kako to ide sa ozbiljnijim procesorom.

Malo me brine ovaj 81C'.

Clock.jpg

Jeste visok ali jos nismo videli, da li je maxmalan s obzirom da nije podeseno u senzoru na gpuz u da pokazuje maksimalne vrednsti temperature vec trenutne tako da je moguce da je isla i vislje.
Inace sama temperatura je vidoka ali nije bas alarmantna, skoro sam pricao sa drugarom sa ETF-a, covek ima master iz mikro tehnologija(procesor jedinice) , kaze da kod grafika u glavnom zbog pregrevanja stradaju kondenzatori(do 85c) na napajanju i da nebi trebalo terati grafiku nesto mnogo preko80-82c, tako da si jos uvek bezbedan.

@djordje29, ako mozes promeni termalnu pastu, meni je kvalitetna pasta spustila temp citavih 10c, znaci sa tvojih 81-82 na 71-72, sto je znacajno, imas isecak na predhodnoj strani.

Poslednja izmena:
@djordje29, ili uzmi neko aftermarket hladjenje i bice manje bucnija karta i bolje ce ohladiti. Ja planiram isto neko da uzmem.

Buni me i to da mi je napon prvo bio na 1.278 pa je temp. već posle 10 minuta skočila na 83, pa sam počeo polako da smanjujem voltažu i na kraju, koliko god da sam smanjivao voltažu temperatura bi mi se vrtela tu negde oko 80 s tim što Catalist, Trixx i GPU-Z ne prikazuju podjednako temperature. Često su se razlikovale i po 2 stepena, u Catalistu piše 79, a na Trixxu 82, pa u Trixxu sa 82 padne na 81, a u Catalistu se popne sa 79 na 80 i aj sad. ,)
Jedino što sam primetio je da nako spuštanja voltaže treba duže vremena da dosegne famoznih 80 stepeni, a kad stigne onda dosta stagnira pre nego što krene na 81.
Neću još kupovati pastu i kulere jer planiram na jesen-zimu ako bog da da kupim isto Safir ali 7870. :p

P.S. Bože šta sve moram da kupim na jesen, a para niotkud :lupko:

Poslednja izmena:
Ja koliko znam trixx nedozvoljava voltazu za 6xxx preko 1240 i onda vrati na 1237. kako si ti stigao do 1278?

Nemam pojma, ja imam Trixx verziju 4.1.0 i kada namestim voltažu na 1.278 on je vrati na 1.274.

Ako ide na 80 stepeni i preko, bolje ne klokuj. Za**** klokovanje i sve to, nemoj da mucis kartu. Visoke su to temperature i ne bih se ja igrao sa tim. Nova pasta, bolje hladjenje i onda cepaj overklok. ;)

RB je u pravu, pogotovo sto imas standardnu verziuju karte a visociju voltazu od mene sa vapourx verzijom.

U pravu ste, smanjiću ja to na 930/1180/1.200, valjda će biti bolje.

Clock 1.jpg

Pazari cooler noctua pastu nh1 i dobices mnogo bolju temperaturu, zvuci glupavo ali mene ledja vise ne bole...... B-)

Nazad
Vrh Dno