Šta je novo?

sansui zvucnici

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
neznam jeli pitanje na pravom mestu na forumu, ali moram da pitam. imam priliku da kupim zvucnike sansui sp-x8 model, u izvanrednom stanju, ali ni ja ni prodavac nemam predstavu o kojoj ceni da se dogovrimo? pa ako neko strucan moze dati odgovor, jer su zvucnici od pre 100 godina, a cujem da su nekad bili vrhunski....

thx

Na eBay-u taj model ide za 140$, dok sam na drugom mestu video 275$. Kod nas X7 se krece oko 160e, a za SP-1200 se trazi oko 170e. Ovaj bi kostao malo vise... tako da vam je to stvar dogovora. Njegov onaj jedan 18" bass driver kosta nov napolju 135$.

imam risiver sony str-db940 qs, zvucnici su trenutno kod mene, njih sam stavio kao A izlaze, dok sam dodao jos centralnu, zadnji levi i desni od nekog 5.1 kompleta. zvuk u dd5.1 i dts je bukvalno perverzija, a ni kad pustim muziku u stereo rezimu nije nista manje kvalitetan, bukvalno sam se zaljubio u njih. e sad jos samo da se dogovorimo.... :)))

Ma super su to zvucnici, nemas brige. Danas se takve stvari ne prave vise...

Ako je dobro stanje oni realno vrede izmedju 200-250 eura. Sve u ovom rasponu da platis treba da si izuzetno zadovoljan. Mozda ce covek traziti i 300e (ne bi bilo nerealno), ali vidi cenjkaj se.
PS za zvucnike se nikada ne kaze da su BILI vrhunski. Ako su bili nekada, onda su i sada, jer se zvuk nije menjao od tada, tu nema nove tehnologije. ;)

Pravi kabuke u najboljem izdanju... realno vrede oko 400e ali u srbiji ne vise od dvesta ....

Vufer nemoj kupovati, prebaci na risiveru bas na frontove i uživaj.

imam vec woofer.... ali nesto neznam da podesim kako treba, jer i kad prebacim samo na A, radi woofer, a ne koristi bassove sa zvucnika kako treba, dok kad ih nakacim na obicno stereo pojacalo, bassovi ubijaju....

nasao u setup-u od risivera, iskljucio sam sad woofer, i zvuk je u stereo rezimu mnoooooogoooooo lepsi. upravo sam izmaltretirao komsije sa pojacavanjem na skali na 6!!!! ako znate o kojem je risiveru rec, onda vam je jasno koliko je to glasno, a najludje, zvuk uopste nema izoblicenja, savrsen je!!!!!

I dalje mislim da vrede 200-250e. Obzirom da su u izvanrednom stanju (pretpostavljam top, obzirom da to kaze kupac) i zato dodajem 10-20% vise od vase cene. Bilo bi izmedju 150-200e da treba da se radi na kutijama ili da se manja vesanje. :wave:

Eno ih kef 104ab na KP za 200 evra. To je ozbiljan zvuchnik, ukoliko je dobro ochuvan...

Ako se coveku svidja zvuk i kako rade to se kupuje , to sto pise po novinama i forumima pogotovo u SRBIJI zaboravi za 200e nemas da kupis krsten zvucnik firmi koje si naveo bas zbog hypa koji ovde vlada ko u vreme sankcija za golf dizlom

Moja primedba na cenu se odnosila na Kef 104ab.
Pa pre 20 godina se to prodavalo polovno za 200 DM.

Kad su kao vino sto starije to bolje i skuplje

Ne bi te drtine drzale te cene da je danasnja konfekcija zvucno to prevazisla, ali posto se na polju zvucnika nista revolucionarno nije desavalo, tako ove drtine od 200-300e razvaljuju i dalje zvucnike koji su nekoliko puta skuplji. Surovo i istinito. A da su i pored toga vecini napumpane debele nerealne preprodavacke cene, itekako jesu. Moze se komotno reci da preprodavci mogu danasnjoj industriji da zahvale za svoj profit.

Poslednja izmena:
Ima jedan moj drug Sansui kutije sa pocetka 80-ih, isto sa tom drvenom resetkom napred, 4-oro sistemci, samo mislim da je manji bas drajver od ovog gore pomenutog. Realno to zvuci kao tranzistor. Mislim da danasnje mini-linije imaju bolji zvuk. Opet, ko zna, mozda u nekom dobrom sistemu daju korektan zvuk.

veruj mi da ovo nema blage veze sa tranzistorom.... :) kad pustim santanin koncert u DTS, ili the eagles, i odvalim na 5 na pojacalu, neznam kako bih opisao taj zvuk, jednostavno savrseno, ultra mocno i glasno bez ikakvih izoblicenja.....

Za koncerte i dts su sigurno sasvim dobri...

Moja ideja je bila da posavetujem coveka onako kako bih ja uradio. Posto se pojavio jedan par kef 104 ab na KP nisam mogao, a da mu ne ukazem na drugachiju mogucnost od sansui branda. Kao sto se vidi ja spadam u sansui manijake. Imam jedan entry level sansui par koji ima ozbiljne mane, ali nije savet proistekao iz tog iskustva. Mislim da treba dobro pogledati ponudu vintage zvuchnika iz 70-ih. Ima tu mnogo boljih modela od sansuijevih. Trend je u svetu da sve sto nosi ime sansui kosta sve vishe i vishe. Medjutim nije sve vredno tih para. Samo odredjeni modeli pojachala i receivera. Cenu ostalih proizvoda placaju sansui manijaci, ili oni koji nemaju informaciju ili iskustvo, ali to ne mogu da predlozim drugome da baca pare ako ih ja svesno bacam.....

Moja ideja je bila da posavetujem coveka onako kako bih ja uradio. Posto se pojavio jedan par kef 104 ab na KP nisam mogao, a da mu ne ukazem na drugachiju mogucnost od sansui branda. Kao sto se vidi ja spadam u sansui manijake. Imam jedan entry level sansui par koji ima ozbiljne mane, ali nije savet proistekao iz tog iskustva. Mislim da treba dobro pogledati ponudu vintage zvuchnika iz 70-ih. Ima tu mnogo boljih modela od sansuijevih. Trend je u svetu da sve sto nosi ime sansui kosta sve vishe i vishe. Medjutim nije sve vredno tih para. Samo odredjeni modeli pojachala i receivera. Cenu ostalih proizvoda placaju sansui manijaci, ili oni koji nemaju informaciju ili iskustvo, ali to ne mogu da predlozim drugome da baca pare ako ih ja svesno bacam.....

+1 kao da si mene pitao. Stvarno ima gomila vintage zvucnika koje brisu patos sa ovom novom konfekcijom. Jedino sto pri kupovini moras imati znanja............

I verovati svojim usima a ne blebetenjima u stampi i po netu...

I verovati svojim usima a ne blebetenjima u stampi i po netu...

Naravno usi su prve i pomoc nekog strucnjaka. Ja kad kupim vintage uredjaj mora da prodje rigoroznu kontrolu, ako macak Miksa kaze da je ok onda sam 1000% siguran da je to

Prilozi

• 100_8095_resize.JPG
    100_8095_resize.JPG
    466.6 KB · Pregleda: 104
Taj tecea je jedan od boljih uredjaja koje sam imao , tukao je mnogo zvucnija imena sa lakocom , uzivaj...

Sjajan uredjaj nemam reci pregledan ociscen i odlozen na sigurno.

Nazad
Vrh Dno