Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

Vidim da kukas oko neta,Ja sam imao slican problem kad sam iz mog tableta stavio sim karticu u 3g modem. Net je bio ocajan, pa sam nasao na telenoru ona podesavanja za "brzi" net i poleteo...

Vidim da kukas oko neta,Ja sam imao slican problem kad sam iz mog tableta stavio sim karticu u 3g modem. Net je bio ocajan, pa sam nasao na telenoru ona podesavanja za "brzi" net i poleteo...

Ocesh me uputiti NA link? Sto puta Sam gledao NA Telenor site-u za podesavanja za APN Ali dzaba kad ja sve isto podesim a net se vuce... Vec Sam toliko ocajan da Sam Danas izmenjao 5 Roma I dva modema...

Edit: ako obrisem proxy I port iz APN-a internet radi normalno samo neznam Dali smem tako da koristimda mi nestigne neki astronomski racun...

Poslednja izmena:
Evo linka al ne vredi.I meni zeza net na overcomu nisam ni primetio ovih dana nisam ni koristi,reko da proverim i ja kad ono non stop puca!
link: http://www.telenor.rs/sr/Privatni-k...d-Internet/Ubrzajte-svoju-internet-konekciju/
Jedno pitanje jel mogu staviti preko odina rom koji je za hungary izbaceno?

Kakva je to aplikacija Telenor internet ? Valjda meni treba za kompletan tablet a ne za jednu aplikaciju... menI sad net radi Dobro na Overcome-u kad Sam obrisao proxy I port...

Evo kako sad radi net:
uploadfromtaptalk1331237870150.jpg

To je aplikacija za usb modem,al fora je samo APN name prepraviti na net jel po defaultu je internet,i kao trebalo bi bolje da radi.
Gde si sve to obrisao,u access point name?

Svaka cast sad sam i ja obrisa i leti net :)

Poslednja izmena:
Ja se samo bojim da nam ovaj net bez proxyja nenaplate po nekoj posebnoj tarifi... sutra cu zvati call centar da pitam ako ce devojcica na hotline-u da razume sta je pitam...

To bi trebalo probati ko ima prepaid karticu tamo ce odmah skinuti :D

@ PABLO
Jesi saznao da li je legitimno skinuti proxy? Mislim, a zasto ne, sto ga nisu zasvajsovali ako ne sme da se menja ;)

Ja nikad nisam stavljao proxy od kako imam SGS2 i nemam nikakvog posebnog obracunavamja... Vip je mreza...

@ PABLO
Jesi saznao da li je legitimno skinuti proxy? Mislim, a zasto ne, sto ga nisu zasvajsovali ako ne sme da se menja ;)

Nisam zvao, nisam nasao vremena na poslu... Ali juce sam upisao koliko sam MB mi je preostalo na paketu i danas sam koristio tethering i vidim da mi je skinulo sa paketa nekih 400 MB a toliko sam i otprilike potrosio... A trenutno zaduzenje mi i dalje stoji na nuli. Tako da to bi trebalo biti to... :)

I koje mape za evropu da skinem: topmap ili navteq?

Da odgovorim sam sebi:
TomTom mape su cisto njesra gledam Srbiju mapa velicine 161 kB... mislim wtf i prebacim je na tablet i ladno moje selo nepostoji na mapi... TopMaps neznam kakve su ali koliko sam skontao NAVTEQ su najbolje i najtacnije...

Je li moze neko da mi pusti direktan link za download stock rom (3.2) i kernel za galaxy tab P7500 sa Telenora.Ubih se trazeci,sve nesto polovicno.

Stigao mi iLuv neoprenski sleeve. Jeste pomalo skup sa cenom od 24 evra, ali vredi svaki cent. U pitanju je poznata firma za opremu za razne uređaje, tako da je kvalitet zagarantovan. Ovo je jedan od jako retkih sleevova koji je specifično pravljen za moj 8.9, svi ostali su generički i takođe namenjeni za 10.1 modele.

Ovi trouglići su veoma dobra zaštita od pada uređaja i prisutni su sa obe strane, tako da verujem da u njemu tablet može da preživi pad sa 3 metra, pošto oni amortizuju ceo šok. Gore ima džepić, tačnije on ide celom površinom, u koji možete da ubacite svašta nešto, na primer telefon i dokumente, tako da sada ne moram da vucaram neku dodatnu torbicu.

Unutra je sa obe strane obložen tako mekim materijalom, da sam se oduševio. Nudi maksimalnu zaštitu tab-u sa svih strana. Nisam hteo da uzimam nešto jeftinije i pravljeno za 10.1, pošto bi se unutra šetao tablet dok ga nosim - ovde paše u milimetar. Ako volite ovakve mekane torbice sa maksimalnom zaštitom, preporučujem vam da nabavite ovaj iLuv, ima ga i za 10.1 model, a ne verujem da postoji išta bolje u ponudi.

img5564i.jpg

Poslednja izmena:
Je li moze neko da mi pusti direktan link za download stock rom (3.2) i kernel za galaxy tab P7500 sa Telenora.Ubih se trazeci,sve nesto polovicno.

Brate odesh na sammobile tu se registrujesh i tu imash opsolutno sve od stock firmware-a. Skini zadnji za Europu mislim da je iz decembra ( mrzi me sad da proveravam ) i flasujesh ga tako shto ga odpakujesh i dobijesh jedan .md5 file i njega stavljash u PDA sekciju u Odinu. :wave:

@Gizmo
Super izgleda torbica. Dali ima i neku rucku gde mozesh da je uhvatis?

Poslednja izmena:
Nema, bilo bi ružno da je ima :) . Jako su retke takve za tablete, nema potrebe, tablet je lagan uređaj, ne treba ti ručka. Pola torbice obuhvatiš dlanom, ruka ti je naslonjena uz telo, nema umora. Laptop je druga priča, mnogo deblji i teži uređaj, tu ručka ima smisla. Vidi na šta liči sa ručkom:

Neoprene%20Sleeve%20with%20Handle-1878.jpg

^^
Pa dobro nisam mislio da ima rucku kao zenska torba :D Ono mislio malu diskretnu... uglavnom nema veze... nabavicu neku musku shto ide na rame ili oko struka...

U toj veličini potrebnoj za 10.1, to nije onda torbica, to je man purse/satchel :D

satchel.jpg

[YOUTUBE]iuygRWVwuUI[/YOUTUBE]

Dobro de u redu je... :D nek si ti meni objasnio :D

Brate, ne pokušavam da ti pametujem, da postoji normalna muška torbica te veličine za tablet koja bi mogla da se nosi na ramenu, razmotrio bih tu opciju. Tek mogu da zamislim torbicu te veličine koja ide oko struka...

Brate nisam ni mislio da nesto pametujesh... opusteno, vidish ta dva smajlija sto sam stavio? :)

Poslednja izmena:
Otkud znam, ljudi su danas mnogo sarkastični po forumima :)

a telenorov rom i mene zanima

(dolazi u obzir i to da platim nekome da mi vrati stari rom)

Da li si povezivao tab sa kies-om dok je bio telenorov rom u njemu?

Treba mi ceo naziv Telenor MSR-a roma da bi mogao uopste da ga trazim da uploaduju na server. Jedino neko da napise ako je povezivao kies i stock telenor rom neka udje u windows rigistar i nek napise sta ima u HKEY_CURRENT_USER\Software\Samsung\Kies\DeviceDB\

Vrh Dno