Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

Nasao sam po slicnoj ceni Galaxy Tab 8.9 i Motorola Xoom 3G 32GB, pa sad pitanje, sta da se uzme ?

Pitanje ako smem, drugu je potreban hitan odgovor a u tablete se ne razumem...

Potreban mu je tablet sa 3g, time galaxi tab odgovara, samo je pitanje, ukoliko se uzme preko ugovora, npr Telenor, da li se može staviti novi sistem i time otključati (kao što mogu android telefoni) i za ostale mreže jer mu je potreban za inostransto, tj ortak planira da uzme karticu u zemlji gde je i koristi 3g net isključivo zbog posla... Verovatno ima odgovor na nekoj od 34 strana ali trenutno nemamo vremena da tražimo :/

Hvala na odgovoru :)

Poslednja izmena:
E ljudi shto mi je ovaj Overcom rom zadao probleme, prso sam. Pisao sam na xda.

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=23232329&postcount=1511

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=23251530&postcount=1516

Ako znate nekako mi pomognite. Za sad sam se vratio na stock rom.

Ja sam o ovome pricao pre par dana,ima post na prethodnim stranama. Od kada sam stavio overcome rom 3g net mi je nacisto usporio na Telenoru.Zvao sam i kukao im,oni kazu da je sve ok. Signal je pun u h+ rezimu i opet krene da otvara stranice i pred kraj stranice koci ili puca veza. Verovatno cu se i ja vratiti na stock rom. Sta da radim posto imam gomilu instaliranih aplikacija, kako mogu da ih sacuvam ako se vratim na stock rom.

Da, i ja imam isti problem, nisam prešao 3mbit-a, moguće je da je razlog custom rom. Inače ja koristim ICS CM i dobar je, osim što ne radi kamera.

Poslednja izmena:
Ma sigurno je do ROM-a. Nemoze biti slucajnost da trojica predjemo na novi rom a da svi imamo iste probleme. Ja sam se vratio na stock i sad mi je ping oko 50ms a DL tucem po 7mbps na selu. Na overcomu mi je ping bio iznad 1000ms a dl se vukao do 2mbps s tim da speedtest nije mogao da odradi test do kraja nego je pukao pred kraj.
Ja sam najpre mislio da je do modema posto sam zajedno sa overcom romom flashovao i novi modem pa sam posle probao malo stariji pa vratio na stock modem a problem je i dalje postojao. Sad sam na najnovijem modemu ali na stock romu a net leti...

Josh jedno pitanje za IGO: jel mogu da koristim svoju postojecu verziju 8.1xxx sa onim modificiranim data.gro file-om za nasu rezoluciju ili moram da skinem IGO sa onog linka shto je zapakovan u rar-u sa data.gro?

I koje mape za evropu da skinem: topmap ili navteq?

@*P*A*B*L*O*
Kolega ako moze taj link za iGO u 1280x800 rezoluciji? Ja sam skinuo za Copilot samo zbog rezolucije ali je iGO funkcionalniji pa bih pre njega koristio ako ima u toj rezoluciji. :)

Hmm, nešto nije u redu, uradio sam nandroid restore stock rom-a (telenor), i onda uradio reboot, i sada mi već neko duže vreme stoji samo logo Samsung Galaxy Tab 10.1 :-(
Jel to znači da sam ga ubio kao zeca?

Pre toga bio na ICS CM9, urafio wipe svega + format system.

Poslednja izmena:
Hmm, nešto nije u redu, uradio sam nandroid restore stock rom-a (telenor), i onda uradio reboot, i sada mi već neko duže vreme stoji samo logo Samsung Galaxy Tab 10.1 :-(
Jel to znači da sam ga ubio kao zeca?

Pre toga bio na ICS CM9, urafio wipe svega + format system.

Nisi ga ubio... Skini stock ROM sa sammobile i flashuj ga preko odina. http://www.sammobile.com/

Ali tamo ima zilion rom-ova, kako da znam koji da skinem (naravno da gledam za model GT-P7500), ali nema srbije, nema telenor?

Imas na checkfusu GT-P7500UWDXEU open europe, otpakuj i flesuj odinom

^Hvala

Evo pokusavam da skinem, ali non-stop puca download :/

Imas na checkfusu GT-P7500UWDXEU open europe, otpakuj i flesuj odinom

Jel to HC 3.1 ili 3.2 ?? I josh jedno pitanje: kad flashujem odinom dali obazezno moram da flashujem i PDA ili mi moze ostati CWM recovery ?

Nemam pojma koji je jer nemam tab. Kad skines taj zip, otpakuj da vidimo sta je u njemu pa cu ti reci. Trebalo bi da je 1 fajl md5 koji ide u pda i onda gubis root. I koji god rom da flesujes gubis root osim custom

Ovo je kada se otpakuje:
P7500XWKL1_P7500XEUKL1_P7500XXKL3_HOME.tar.md5
SS_DL.dll

Znaci, procedura je sledeca: Prvo iz cwm wipe sve i svasta, pa onda odin?
Pa onda opet root, pa onda restore nandroid backup?

Poz

Poslednja izmena:
^Hvala jos jednom ;)

EDIT: Jedna stvar mi nije jasna...gledam sada sta radi ovaj Odin...ucitava fajlove, iste one koje i ja imam u cwm backup-u....s' tim sto su to kod mene sve razdvojeni fajlovi, a ovde je to sve zapakovano u jedan md5 fajl....

Btw, radi se o HC 3.2

Poslednja izmena:
@Biker & Prle
Sad sam flashovao CM9 Preview na moj tab i sa njim imam probleme sa netom... Nerazumem zasto nemogu da flashujem costum rom a da nemam probleme sa netom. Uz to ni na Overcome-u ni na CM9 neradi adblocker...

Net na costum romu:
uploadfromtaptalk1331149447821.png uploadfromtaptalk1331149462757.png uploadfromtaptalk1331149485162.png

Net na stock romu:
uploadfromtaptalk1331149549476.jpg uploadfromtaptalk1331149580330.jpg

Nikakvih problema na Vip-u, isti rom, 8.9 tab.

Prilozi

• Screenshot_2012-03-07-21-52-39.png
    Screenshot_2012-03-07-21-52-39.png
    187.6 KB · Pregleda: 101
  • Screenshot_2012-03-07-21-54-27.png
    Screenshot_2012-03-07-21-54-27.png
    118.2 KB · Pregleda: 99
Nikakvih problema na Vip-u, isti rom, 8.9 tab.

Ali meni nije jasno do cega moze da bude problem... Biker i Prle su isto na telenoru i kad stave costum rom isto imaju problema sa netom... Kad dodjem kuci moracu proveriti ss-ove od APN-a na costum i stock romu da vidim dali ima neke razlike tu...

Pa proslo je sve ok, net sljaka mnogo bolje nego na custom romu.
Ono sto sam ja primetio, ne znam da li me oci varaju, ali grafika mi je bila bolja na ICS-u.
Pablo, ajde javi ako otkrijes zasto zeza na custom romu.

Poz

Sinoc sam se vratio na stock rom koji sam nasao na overcome sajtu,ali net mi nesto opet nije kako bi trebalo,da ne treba neki drugi modem da se instalira. Cim sam ga ubacio isao sam na azuriranje softvera posto je stock rom bio 3.1 i posle skidanja update-a i restarta izbacuje da nije azurirao softver(ponovio sam 2 puta).Sta moze da bude problem,i koji stock rom da stavim posto na sammobile.com ne mogu da se snadjem i ako sam pratio postove na prethodnoj strani.

I ja sam pokusao da update-ujem na 3.2...i nisam uspeo, nakon restarta javi da nije mogao....ne znam da li je problem to sto je root-ovan tab....

Da li neko koristi D3 GO aplikaciju od SBB-a...kada je pokrenem, i hocu da gledam program na nekom kanalu...kaze, Video cannot playback on rooted devices :(

^^

forum.benchmark.rs/showthread.php?274361-IT-slicice-2012&p=2832378&viewfull=1#post2832378

Sto se tice romova prsnucu vise... Juce sam flashovao preko odina najnoviji za europu onaj iz decembra, isti sto je flasovao i biker a i na njemu net neradi kako treba... Neznam koji mu je q vise.
Probao sam:
Overcome 2.3.0
ICS Preview
3G net neradi dobro ni na jednom... Na wi-fi ovaj problem neutice...

Juce nocu sam tri puta flashovao najnoviji stock rom za evropu ( HC 3.2 a ja sam ga iz telenora dobio sa HC3.1 ) i tri puta rootovao ali svaki put isto. 3G net se vuce i puca konekcija...
Procedura je bila sledeca:
Wipe data/factory reset
Wipe cache
Wipe dalvik cache
Format sistem

Pa onda u dl mode i flash preko odina.

Pa ga posle ostavim da udje u sistem posle opet u dl mod i flashujem CWM 5.0.2.7 pa ga rootujem...

3G net radi dobro jedino na stock HC3.1...

Shto je zanimljivo na onim romovima shto neradi dobro net nemogu ni da blokiram reklame adfree android-om a na ovom shto mi dobro radi imam blokirane reklame... Neznam vise sta da radim. Moracu da probam da flasnem drugi modem mada vec imam najnoviji...

BTW: koju opciju u Odinu treba da checkiram da mi obrise apsolutno sve sa taba?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno