Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

Evo i 8.9 Taba u VIPu

Prilozi

• 2011-12-13 12.53.17.jpg
    2011-12-13 12.53.17.jpg
    438.7 KB · Pregleda: 180
Da li neko zna sta se desava sa Dice player-om....ne moze da se kupi sa marketa?

Da li neko zna sta se desava sa Dice player-om....ne moze da se kupi sa marketa?

srbija nije podrzana u listi zemalja ciji korisnici mogu da kupuju aplikacije , iako odredjena kolicina aplikacija nama jeste dostupna ostali proizvodjaci ne mogu da nas podrze; nemaju opciju

sto se tice diceplayera konkretno google im je napravio neku zvrcku sa nalogom tako da oni ne mogu da prodaju nikome svoju aplikaciju, verovatno jer imaju najbolji proizvod a google to ne podrzava; ne znam da li su ovo jos uvek resili

Prvo da pozdravim vlasnike istog, Tab je bruka koliko je dobar.
A sad pitanjce:) Jel Galaxy tab 8.9 3G ima Gorila glass?
Da znam dal da ga mazim ili..... :)

I jos ako je nekom pri ruci da okaci neki provjeren link kako da root-ujem 8.9 3G ili neka kaze na kojoj je strani ovdje. Trazio sam u temi al me oci zabolise. Pa ako ko ima bio bih mu mnogo zahvalan.

@edit - Uh koliko sam vidio prvo mora da se ubaci Recovery mod, pa tek onda root?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ubacio Overcome 2.1.1. Mnogo brze i tecnije radi od stock-a!

Danas mi stigao Galaxy book cover 8.9. Boja slonovace, materijal je plastika ali dodirom se stice utisak da je sa prednje strane kao neka koza. Cover je hrapav, cvrsto stoji u ruci. I djeluje kvalitetno i skupo. Tab cvrsto lezi unutra i nema sanse da ispadne (tresao sam, nije ispao :) ). Unutrasnji dio sto ide na ekran je meksi i manje hrapav i nisam primjetio da od njega ostaju muzge po ekranu.

Prilozi

• 2012-01-05 14.49.37.jpg
    2012-01-05 14.49.37.jpg
    470.4 KB · Pregleda: 146
  • 2012-01-05 14.49.52.jpg
    2012-01-05 14.49.52.jpg
    581.5 KB · Pregleda: 164
  • 2012-01-05 14.50.07.jpg
    2012-01-05 14.50.07.jpg
    440.2 KB · Pregleda: 145
  • 2012-01-05 14.50.51.jpg
    2012-01-05 14.50.51.jpg
    668.3 KB · Pregleda: 156
  • 2012-01-05 14.54.28.jpg
    2012-01-05 14.54.28.jpg
    471.8 KB · Pregleda: 133
Jos koja slika

Prilozi

• 2012-01-05 14.51.26.jpg
    2012-01-05 14.51.26.jpg
    476.3 KB · Pregleda: 122
  • 2012-01-05 14.53.12.jpg
    2012-01-05 14.53.12.jpg
    576.5 KB · Pregleda: 115
  • 2012-01-05 14.54.28.jpg
    2012-01-05 14.54.28.jpg
    471.8 KB · Pregleda: 116
  • 2012-01-05 14.54.39.jpg
    2012-01-05 14.54.39.jpg
    517.2 KB · Pregleda: 104
Postoji li mogucnost da USB flash disk kacim direktno na Tab, tj da ga prepozna kao USB flash? Imam adapter zenski USB, a sa druge strane prikljucak sto ide u Tab.

Edit@ uspio, samo iskljucio debugging i otvorio flash disk u exploreru. Ali samo ako je USB Flash kao FAT32. NTFS nece.

Prilozi

• untitled.png
    untitled.png
    86.7 KB · Pregleda: 100
Poslednja izmena:
Oko 30 evra

Ubacio Overcome 2.1.1. Mnogo brze i tecnije radi od stock-a!

Ja isto koristim Overcome (trenutna verzija 2.2.0) u odnosu na stock, ne da je brzi, nego leti.
Moj SGT 10.1 je 3G + WiFi, Overcome je jako stabilan i veoma brz.
Jedino sto sam primjetio je da, kad recimo nestane struje ili neko od mojih "slucajno" iskljuci modem, nema sanse da se ponovo prikljuci na WiFi... tj, prikljuci se, prepozna konekciju al ne reaguje, kao da je ni nema?!
Jel ima neko neki predlog?!

Sinoc sam ubacio Overcome 2.2.0,mnogo je brzi od stock roma samo imam problem sa camerom posto posle paljenja nece da radi kao i muzicki player(prilikom pokretanja aplikacija pise skeniranje medija u toku).Nakon nekog vremena posle paljenja uredjaja to se sredi samo od sebe i aplikacije prorade.I jos jedno pitanje,da li treba da se instaliraju oni modemi koji se nalaze na overcome sajtu(konkretno za sta oni sluze).

2.1 overcome je, barem meni, mnogo stabilniji od 2.2.
Probaj da prilikom instaliranja uradis sve one silne wipe-ove koje preporucuju da se rade.

To su samo noviji modemi, ne vjerujem da ces osjetiit neku razliku sa njima.

Poslednja izmena:
Probao sam do sad sve Overcome edicije i naravno da su sve do jedne bolje od stock roma mada i to je imalo silni lag sa vremena na vreme i povremeni restart a da ne govorim o kasnjenju pri kucanju teksta u pojedinim aplikacijama koji bi se povremeno javljao....

OBAVEZNO UBACITE KERNEL ZA OVERCLOCK i SETCPU NA 1.4.

Koja promena, neverovatno. Skoro da je sve glatko kao na ipadu.

Evo malo i ja da prosipam pamet ;) ..
Ja sam sa tog overcome 2.2.0 presao na CM9 KANG (ICS preview). To je prosto neverovatno koliko bolje i tecnije sve izgleda. Iako je samo preview, nikad mi ni na pamet ne bi palo da se vracam na HC bilo koje verzije i od bilo kog deva. Ovde se uz rom po defaultu dobija pershootov oc kernel ali stvarno nema potrebe za oc, jer fenomenalno radi i na default frekvenciji. Kad sam uzeo od druga njegov tab smorio sam se kad sam video na cemu sam bio i koja je razlika u pitanju. Skoro sve radi osim kamere (koju ja ne koristim na tabu pa mogu to da oprostim ) pa se nadam da ce uskoro izaci neka "oficijelna" verzija od strane CM9 tima, mada ima tu sigurno jos posla. Ali bar znamo da necemo izvisiti za ICS na tabovima :) ...

Evo link na xda ako nekog zanima misljenja jos korisnika ili zeli da se osladi slasnim sendvicom :) ...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1461240

Uzeh 8.9 tabić, smučilo mi se čekanje nekog savršenog trenutka za kupovinu, uvek će izlaziti nešto bolje. Rekoh ajde da odem do Vip-a i da ga kupim, dok traje ova promocija 25% popusta na pretplatu. Uzo sam ga na najmanjem paketu, ne treba mi više od toga.

Mnogo mi lepo leži u rukama, čak mi se više sviđa od 10.1 modela koji sam testirao, ovde mogu palčevima da dohvatim slova u sredini ekrana i još je lakši i prenosiviji. Odmah ću da se rešim ovog HC-a i da stavim ICS CM9, kao što kaže neon666 "slasni sendvič" :). Razmišljao sam da li da uzimam ovaj Vodafone Smart Tab 10, ali Samsung je ipak Samsung.

img3622-2.jpg

Da li neko koristi HBO GO aplikaciju, i ako koristi, da li ima titlove...kod mene to ne radi, a na iPad-u radi besprekorno?

Evo malo i ja da prosipam pamet ;) ..
Ja sam sa tog overcome 2.2.0 presao na CM9 KANG (ICS preview). To je prosto neverovatno koliko bolje i tecnije sve izgleda. Iako je samo preview, nikad mi ni na pamet ne bi palo da se vracam na HC bilo koje verzije i od bilo kog deva. Ovde se uz rom po defaultu dobija pershootov oc kernel ali stvarno nema potrebe za oc, jer fenomenalno radi i na default frekvenciji. Kad sam uzeo od druga njegov tab smorio sam se kad sam video na cemu sam bio i koja je razlika u pitanju. Skoro sve radi osim kamere (koju ja ne koristim na tabu pa mogu to da oprostim ) pa se nadam da ce uskoro izaci neka "oficijelna" verzija od strane CM9 tima, mada ima tu sigurno jos posla. Ali bar znamo da necemo izvisiti za ICS na tabovima :) ...

Evo link na xda ako nekog zanima misljenja jos korisnika ili zeli da se osladi slasnim sendvicom :) ...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1461240

Evo i ja instalirah dotični, i izgleda odlično!
Ne radi mi mail aplikacija tj exchange

P. S. I dalje ne radi subtitle na HBO GO

Poslednja izmena:
Uzeh 8.9 tabić, smučilo mi se čekanje nekog savršenog trenutka za kupovinu, uvek će izlaziti nešto bolje. Rekoh ajde da odem do Vip-a i da ga kupim, dok traje ova promocija 25% popusta na pretplatu. Uzo sam ga na najmanjem paketu, ne treba mi više od toga.

Mnogo mi lepo leži u rukama, čak mi se više sviđa od 10.1 modela koji sam testirao, ovde mogu palčevima da dohvatim slova u sredini ekrana i još je lakši i prenosiviji. Odmah ću da se rešim ovog HC-a i da stavim ICS CM9, kao što kaže neon666 "slasni sendvič" :). Razmišljao sam da li da uzimam ovaj Vodafone Smart Tab 10, ali Samsung je ipak Samsung.

img3622-2.jpg
Nadam se da se da možemo da očekujemo makar mini review :)

Čini mi se da je ova veličina daleko bolja za držanje i "manipulaciju" od desetke.

Biće i full review na sajtu, čim budem bio slobodniji, jer sam trenutno zatrpan hardverom :)

Aha, iako se ne čini kao mnogo, tih 1.2 inča manje znače dosta po tom pitanju, jer palčevima možeš da dohvatiš bilo šta na ekranu, dok mi je kod 10.1 modela to bilo malo teže.

Što se tiče tableta, čim sam ga uzeo sklonio sam Honeycomb sa crapwiz-om i stavio CM9 Kang Ice Cream Sandwich. Razlika u glatkoći svega - brate mili, ne može da se opiše. Treba zabraniti proizvođačima da trpaju razne gluposti i UI modifikacije u tablet, jer mu unište performanse. Rad na tabletu je uživancija, a PLS ekran - prelep, ali apsolutno prelep i savršen u svakom smislu, boje stvarno imaju odličnu saturaciju.

PLS tehnologija je inače naslednik IPS tehnologije, funkcionišu na sličnom principu, ali PLS nudi dublji nivo crne boje, još bolje uglove gledanja i znatno manji screen bleed (meni je srećom zapao savršen primerak). Zbog ovakvog ekrana, tablet vredi svaki dinar. Ko ima 10.1 ili 8.9 tab, zna o čemu pričam :) . Trenutna situacija sa mobilnim ekranima Samoled>PLS>IPS>SLCD>LCD, mada treba uzeti u obzir da PLS nudi nešto prirodnije boje od Samoled-a, što je dobro onome kome prenaglašene boje smetaju naravno.

Inače, ovako po dizajnu i težini, stvarno je lagan i tanak, ne osećaš ga u rukama, ali to već znate. Šta više reći, zagarantovan mu je ICS, u međuvremenu imate veoma glatki CM9, što je itekako plus, a ko može da ga sebi priušti, go for it, bićete veoma zadovoljni kupovinom.

Biće i full review na sajtu, čim budem bio slobodniji, jer sam trenutno zatrpan hardverom :)

Aha, iako se ne čini kao mnogo, tih 1.2 inča manje znače dosta po tom pitanju, jer palčevima možeš da dohvatiš bilo šta na ekranu, dok mi je kod 10.1 modela to bilo malo teže.

Što se tiče tableta, čim sam ga uzeo sklonio sam Honeycomb sa crapwiz-om i stavio CM9 Kang Ice Cream Sandwich. Razlika u glatkoći svega - brate mili, ne može da se opiše. Treba zabraniti proizvođačima da trpaju razne gluposti i UI modifikacije u tablet, jer mu unište performanse. Rad na tabletu je uživancija, a PLS ekran - prelep, ali apsolutno prelep i savršen u svakom smislu, boje stvarno imaju odličnu saturaciju.

PLS tehnologija je inače naslednik IPS tehnologije, funkcionišu na sličnom principu, ali PLS nudi dublji nivo crne boje, još bolje uglove gledanja i znatno manji screen bleed (meni je srećom zapao savršen primerak). Zbog ovakvog ekrana, tablet vredi svaki dinar. Ko ima 10.1 ili 8.9 tab, zna o čemu pričam :) . Trenutna situacija sa mobilnim ekranima Samoled>PLS>IPS>SLCD>LCD, mada treba uzeti u obzir da PLS nudi nešto prirodnije boje od Samoled-a, što je dobro onome kome prenaglašene boje smetaju naravno.

Inače, ovako po dizajnu i težini, stvarno je lagan i tanak, ne osećaš ga u rukama, ali to već znate. Šta više reći, zagarantovan mu je ICS, u međuvremenu imate veoma glatki CM9, što je itekako plus, a ko može da ga sebi priušti, go for it, bićete veoma zadovoljni kupovinom.

ne slazem se nesto sa tvojom konstatacijom oko ekrana, tab 10.1 ima po meni neprirodne boje

Meni se ladno pojavile neke mrlje ispod ekrana, kao da se boja razlila. Npr kad ga ne koristim neko vreme ona se povuce. Kad ga koristim one se pojavi usled pritiskanja po ekranu...ako im odnesem na reklamaciju ima da ga draze mesec dana. Ili mogu direktno u bg elektronik?

Sent from Samsung Galaxy S II powered by ICE CREAM SANDWICH DOMINATION

U kom smislu neprirodne?

isto kao na sgs2 u odnosu na bilo koji pva panel, samo u manjoj meri, ne razumem se dovoljno da bi mogao da opisem

btw crna na nokia lumia 800 je mnogo bolja nego na tabu, nisam imao mogucnost da uporedim sa sgs2 ali mislim da je bolja i od njega

Vrh Dno