Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

The Wait is Over: Samsung Announces the Galaxy Tab 8.9

The new tablet will be available nation-wide starting October 2nd in 16GB and 32GB configurations for $469 and $569, respectively.

The specs of the Galaxy Tab 8.9 are virtually identical to its bigger brother. You still get a 1280 x 800 PLS display, just in a smaller form factor. NVIDIA powers the tablet, Samsung lists the SoC as a dual-core T250S, presumably running at the same clocks as the Tegra 2 in the 10.1.

imas i u telenoru bas za njega torbicu og. nisam video cenu...

Pokušavam da dođem do informacije ali mi ne uspeva - da li je Samsung negde zvanično potvrdio da će za model 10.1 izbaciti update na Ice Cream Sandwich? Kakav je uopšte Samsung sa apdejtovima za telefone, izbacuje li ih redovno?

Ne daju mi se toliki novci a da se zakucam na trenutnoj verziji os-a.

OS je najmanja ako ne i bezazlena boljka ovog tableta.

Kontrola kvaliteta i izrada samog su veliki problem. Polukrsten i nedozreo uredjaj.

OS je najmanja ako ne i bezazlena boljka ovog tableta.

Kontrola kvaliteta i izrada samog su veliki problem. Polukrsten i nedozreo uredjaj.

Nisam tako zaključio na osnovu silnih testova i komentara ljudi sa ovog foruma i sa neta. Zašto tako misliš?

Sto se tice android telefona, samsung stalno izbacuje nove romove i update. Jako sam zadovoljan. Sto se tice tableta, vec su tri nova roma izbacili od kako sam ga kupio. Ovo ti govorim o romovima sa xda foruma. Ako cekas update od lelenora nikad neces docekati :)

Ovaj poslednji rom sto sam stavio, sa mojom temom :) radi odlicno.

Ne znam sto anoyer toliko negoduje, meni je sasvim ok. Necu da ti kazem da je perfekcija, ali sasvim ok za ono sto meni treba. Surf, igrice i gledanje filmova odlican

Sent from Galaxy Tab 10.1 powerd by AOSP theme

Pa pazi svoj stav iznosim na osnovu 2 komada koja sam licno posedovao iako sam ih imao 10 dana sve ukupno ostalih 2 meseca bgelektronik.
Moj problem je prasincina i cesto resetovanje i kocenje istog.
Drugar u Kanadi je uzeo isto i pojavio mu se oil blog na sred ekrana, ostavio ga u kaseti u kolima 1 sat, pregrejao se deformisao i na sred ekrana doslo do dodirivanja lcd ekrana i digitajzera. Zamenio za drugi, ja ga pitam za prasinu, posle nedelju dana mi javlja da je digao ruke i zamenio za ipad2.
Caesar-u jw takodje 2 po redu primerak na prvom je otisao touch.
Saberi oduzmi moje veliko razocarenje iako od Samsunga ne znam sta nemam u kuci.

PS sto se torbi i futrola tice svrati do manual-a pa vidi sta mogu da urade za tebe ako te interesuje koza.

Poslednja izmena:
Pa dobro, zato imam garanciju 2 godine. Valjda neću zakačiti baš takav primerak...

Svakako da si u pravu, ali cena od 700 evra sugerise sigurnost i kvalitet koji je ispada na nivou kung fu tableta od 200 evra.

Dobro pazi kad uzimas tab i ne stavljaj ga u uzane futrole od plastike itd koje mogu da deformisu isti jer natezanje oko oil blog-a u Srbistanu ce biti priceless.

PS funkcionalnost samog uredjaja je vrh za citanje i surf, pretragu i proucavanje dokumenata.

Hvala na savetima.

Citanje i surf, pretraga i proucavanje dokumenata, igrice i čitanje stripova su mi razlozi za nabavku tableta. Više mi je muka od laptopova...

Ja ni nemam tab kod sebe negde od avgusta valjda bio je na servisu,pa se prave ludi u bgelektroniku, pa ponovo na servisu pa, pa opet su malo blesavi, ponovo kod njih, sad valjda ide kod komsija u begram...

Што се грбо роди, не да се исправити!

Иначе није он само сецкао, него се закључа и 30 секунди покушавам да га откључам јер не реагује па опет само по неки пут узме и по минут. Ресет и остале форе нису помагале, брисање апликација такође.

На првом се дешавало да у сред прегледања страница на нету , читања текста са једним табом отвореним дође до ресетовања који на срећу траје десетак декунди али опет ај' Јово на'ново.

Poslednja izmena:
Kombinovanje cirilice i latinice bez nasih slova totalno ide uz nick :D

Da je Bogišić živ i tehnički malo obrazovan verovatno bi rekao: "Што се грбо роди, нови фрмвер исправи!" :D

Sad bar znaš šta treba da uradiš. Čim stigne iz servisa, bacaj ga u oglase i za te pare uzmi iPad 2.

Android market teh supp je napisao(la):
Currently there is not a set date on when Serbia will again be on the list
of Supported Countries for paid apps. Again I apologize for the
inconvenience that this issue may have caused, but if I can assist you
further with questions regarding the Android Market, please let me know.

Best Regards,

Chelsea
The Android Market Team

bilo kakva dalja debata je suvisna iOS>Android , ovo me je bas razocaralo

cisto za one koji su u cudu , Google nas je skinuo sa liste ranije smo bili podrzani jer sam sasvim normalno kupovao

probacu malo kasnije da dodam podatke sa kreditne samo cu za zemlju izabrati nekog od suseda

Ne znam kako je kod wifi modela, ali 3g modele gleda prema operateru. Ja za ovo koristim market enabler i blapk market (ne znam ko je na ovom forumu pomenuo, ali hvala mu).

imam market enabler odavno samo nesto mi ne ide na tabletu sa njim na telefonu je radio posao

od 2 aplikacije koje hocu da kupim jednu sam uspeo odjednom je skapirao fake operatera i to je to, medjutim cim je app instalirana skapirao je da nesto mutim i sad mi ne stoji nista u polju za operatera kad gledam spisak uredjaja na nalogu

ako neko ima neki savet kako da se ovo namesti kako valja bio bih zahvalan

Danas sam bio u DC-u i malo se igrao sa modelom 10.1 koji je izložen u Telenorovoj prodavnici. Ono što me je iznenadilo je da lag pri bilo kojoj komandi bio više nego očigledan. Otvarao sam aplikacije, menjao ekrane i sve je to za 2 klase sporije nego na ortakovom Ipad-u 2. Nisam primetio da se neko žalio na ovo, bar u testovima. O čemu se tu radi? Da li je to normalno ili je sporost posledica mnoštva instaliranih aplikacija?

Neko je rekao da ovaj model radi mnogo brže pod novijim verzijama firmwera. Da li su oni dostupni Telenorovim korisnicima?

Ti prvi romovi su bas losi. Ovaj sto ja imam je odlican nema laga, ali nije official za nas nego za Poljsku. Svi ovde na forumu znaju koliko ja volim Android, ali on za tablete nije tako optimizovan kao iOS za ipad2. Imao sam ipad2 na nekoliko dana i sad imam tab na kome sve radi ok, ali ne toliko glatko kao na ipad2. Dok npr igre isto rade, skoro da i nema razlike. E sad mene smara sto ja ipadu nisam mogao nista da cackam i menjam, ali to sam samo ja...

Sent from Galaxy Tab 10.1 powerd by AOSP theme

Caesar
molim te kaži mi koji plejer koristiš na Galaxy tabu za avi a da mogu da ubacim prevod.pozz

Danas sam bio u DC-u i malo se igrao sa modelom 10.1 koji je izložen u Telenorovoj prodavnici. Ono što me je iznenadilo je da lag pri bilo kojoj komandi bio više nego očigledan. Otvarao sam aplikacije, menjao ekrane i sve je to za 2 klase sporije nego na ortakovom Ipad-u 2. Nisam primetio da se neko žalio na ovo, bar u testovima. O čemu se tu radi? Da li je to normalno ili je sporost posledica mnoštva instaliranih aplikacija?

Neko je rekao da ovaj model radi mnogo brže pod novijim verzijama firmwera. Da li su oni dostupni Telenorovim korisnicima?

to je nesto sto nijedan android fanboy nece da prizna a istina je nevezano za mobilni telefon ili tablet. osnovna ideja je da se sa sto jacim hardverom prevazidje svaki nedostatak optimizacije. sa telefonima je prica manje vise zavrsena ( dual core sgs2 radi isto kao iphone4) sa tabletima jos uvek nije dostupan dovoljno jak hardver.

sad na tebi je da li ces da se pomiris sa time ili ne, meni licno za tablet android vise odgovara

E sad mene smara sto ja ipadu nisam mogao nista da cackam i menjam, ali to sam samo ja...

Nisi jedini, zato i meni Android ima prednost u odnosu na iPad.

Inace ovo pisem sa Toshiba slate-a sa Win7. Mislim da je jasno je M$ ovo izbacio na silu, tek da bi imao bilo kakav tablet u ponudi. Jezivo je neoptimizovan za rad sa touch screenom

Nazad
Vrh Dno