Šta je novo?

Samsung Z Fold 4/Flip 4

Мени је тако од када сам узео телефон. Размишљам да је можда због две картице.

Ista situacija, 2 kartice, VoLTE, 4G, bluetooth...Baterija samo srkuce.🤣🤣🤣

Meni je primarna i fizička SIM kartica sa uključenim VOLTE, druga mi je ESIM I ona služi samo za razgovore pa je na net na 2G

Ja imam nano sim i esim sa airala za internet. Signal mi je tuga na obe kartice, pošto radim na aerodromu u hangaru, i s22 mi je u tim okolnostima bio katastrofa, nisam mogao do 16h da izguram sa 3h sota. Evo kakva je situacija sa foldom. Razlika nebo i zemlja.

Prilozi

• Screenshot_20230222_182941_Device care.jpg
    Screenshot_20230222_182941_Device care.jpg
    116.9 KB · Pregleda: 45
Kad si već tu kakav je Airalo za net i u kojim zemljama si ga koristio?

Koristim ga svuda. Jako je povoljna cena. Sad sam u Bugarskoj trenutno, 15GB interneta koji važi mesec dana je 10 dolara, povezuje me na A1 mrežu koja je ovde najviše zastupljena. Jako se lako sve instalira i podesi, 5 minuta posla.

Opet uhvatile bubice. Ne mene (Bože hvala ti ovaj put :D), ali jača polovina hoće da menja jabuku za Flip4. E sada...pošto je imala neprijatna iskustva sa Flip3 kog je menjala nakon par meseci jer se ekran odlepio, ja sam stava da treba da se uzme ili nov u nekoj MP, ili preko operatera sa osiguranjem, jer ako ospore slepci iz Samsunga a nije fizičko oštećenje opet sam nekako pokriven. Slažete li se, i da li Flip4 ima problema sa presavijanjem kao neki primerci prethodnika?

Moj flip 3 nije imao nijedan problem, a tek je flip 4 utegnutiji. Nisam nigde čitao da iko ima prpblem sa šarkom i ekranom. Nema potrebe to osiguranje da uzimaš barem to je moje mišljenje.

Ako je takva kao moja supruga onda brate neku ciglu. Ja nagovarao i moju da uzme flip 4 ma ni da čuje jer joj svaki fon ispada po 100 puta🤣.

Kad si već tu kakav je Airalo za net i u kojim zemljama si ga koristio?
Ja imam jedino iskustvo sa Mađarskom. Radilo je apsolutno perfektno, nekih 15-20 minuta od granice se tek aktiviralo, ali nisam imao svih 5GB već negde 4.5GB, po internim merenjima telefona. Osim toga, perfektno.

Opet uhvatile bubice. Ne mene (Bože hvala ti ovaj put :D), ali jača polovina hoće da menja jabuku za Flip4. E sada...pošto je imala neprijatna iskustva sa Flip3 kog je menjala nakon par meseci jer se ekran odlepio, ja sam stava da treba da se uzme ili nov u nekoj MP, ili preko operatera sa osiguranjem, jer ako ospore slepci iz Samsunga a nije fizičko oštećenje opet sam nekako pokriven. Slažete li se, i da li Flip4 ima problema sa presavijanjem kao neki primerci prethodnika?
Osiguranje nije loša stvar ako nećeš da razmišljaš ni o čemu. Navodno su na foldu 4 i flipu 4 stavili bolje folije na elranu nego na prošloj seriji, vreme ce pokazati.

Danas sam video Fold 3,kaze čovek da ga je kupio nov i koristi ga 6 meseci. Iznad i ispod srednje linije na nekih 5mm je još jedna uočljiva linija i izgleda kao da je jedna traka širine 1cm razlepila.
Sreća pa mu je u garanciji

Nema tu sreće jer će morati možda da dokazuje da nije fizičko oštećenje.

To je glavna stvar koja me odbija od Fold uređaja, mnogo mi se sviđa koncept, ali da se natežem sa njima ako počne da se odlepljuje kako da dokažem da nije fizičko oštećenje.

Ne mozes nikako, sta god da kazes oni ce naci neki razlog da je tvoja greska. Ostaje ti samo mogucnost da ga cuvas i pazis.

Sve je to još tehnologija koja se ispituje i testira. Novo jeste, ali džabe ako daš tolike pare, otvoriš, zatvoriš, doživiš defekt i na kraju kažu, e pa nestručno se rukovalo.

Koliko inače košta lepljenje nove folije? Ja sam razumeo da foliju menjaju bez problema ako se odlepi?

Ne znam sto bi odbili reklamaciju ako se odlepila folija, to nije fizičko oštećenje. Drugar na flipu 3 je reklamirao foliju, i menjali su mu ceo ekran u servisu.

Ovome rekli da bi morao da čeka 8 nedelja. Neverovatno mi je. Mozda toliko traje period odgovora na reklamaciju i servus. Ili mu rekli da ga otkace.
Mislim da je bolja opcija Mate Xs, on se drugačije sklapa. Jedino, cena je dosta veća od Samsungovih modela

A zasto mislis da mate xs nece imati tih problema? Kako god da se sklapa, savija se kao i na svim fold telefonima.

A zasto mislis da mate xs nece imati tih problema? Kako god da se sklapa, savija se kao i na svim fold telefonima.
Nisam spomenuo reč "problem" u predhodna dva posta. Ako kažeš da su u problemu zbog toga onda je i moguće.
Xs2 se ne savija isto, to mu je možda i prednost.

Nije to nikakva prednost. Ovde možete pročitati zbog čega samsung do sada nije uradio šarku kao neki drugi proizvođači.

Nije to nikakva prednost. Ovde možete pročitati zbog čega samsung do sada nije uradio šarku kao neki drugi proizvođači.

Kako volim te random strucnjake sa Reddita koji znaju te insajderske informacije kako Samsung zna sta valja :D
2 meseca kasnije, potvrda da upravo prave waterdrop hinge

20230226_142819.jpg
Da li ima potrebe nositi Flip 4 u Yettelu na reklamaciji za zamenu folije ili ne dirati jos nista?
Da li se menja samo folija ili ceo ekran menjaju?

Vrh Dno