Šta je novo?

Samsung Z Fold 4/Flip 4

Plus da se reše buđave linije po sred ekrana. Ono ne bih koristio ni džabe da mi daju, jako iritantna stvar.
Ko kaže da se ne vidi linija laže samog sebe i opravdava kupovinu.
Probaj da koristiš Fold dan ili dva, garantujem da posle par sati ili makismalno dan nećeš ni primetiti tu liniju preko ekrana. Ta linija je totalno irelavantna za korisničko iskustvo. Fold je budućnost telefona, mora još da se pegla, ali to je budućnost.
Možda naslednik, ali teško pravi sa svim onim bagovima 🤣

Ne sećam se da je ikada više ljudi kukali na jedan flagship. Jedini pravi naslednik Note-a će biti uređaj koji će raditi svima 😁
Pa i radi svima, ti koji imaju problem su u promilima kao i kod svake do sada serije telefone. Ti koji imaju problem odnesu telefon u servis i traže novi telefon. Svaki S model i Note model je kod nekog imao problem pa to ne znači da nije bila dobra cela serija. S22U je pravi naslednik Note serije u svakom mogućem smislu.

Videće liniju na svetlim pozadinama i pod rukom kad prelazi. Ja sam na flip 3 to posle par dana zanemario, iako bih voleo da su dostigli Oppo po tom pitanju. Najveća prednost flip-a je portabilnost, bukvalno staje svuda i ne visi kao cigla. Da ima bar 4500mAh bateriju i kamere od s22+/ultra ovo bi ubedljivo bio najbolji telefon na svetu.

Svidja mi se flip kao koncept, što ima snapdragon i veću bateriju nego prošli model. Čekam za bateriju neke recenzije. Možda je vreme da 13 mini ide na oglase. 😊

Nije problem zanemariti, mada, nije ni da nije. Veći je problem što su išli na tu tehnologiju. Rollable je mnogo bolja priča i koncept. Ovako će probati da pakuju iz godine u godinu, da probaju da smanje tu liniju, ali neće moći da je se odreknu zbog koncepta.

Bas cudno da nema teme za ova dva modela🙂Uredjaji nove Galaxy Z serije dostupni su za rezervaciju u Srbiji po preporučenoj ceni Z Fold4 od 219.999 dinara (oko 1.880 evra) i Galaxy Z Flip4 od 129.999 dinara (oko 1.110 evra).
Koliko je samsung unapredio svoje nove modele ove godine, ne zasluzuje nijednu novu temu.

Svidja mi se flip kao koncept, što ima snapdragon i veću bateriju nego prošli model. Čekam za bateriju neke recenzije. Možda je vreme da 13 mini ide na oglase. 😊
Javiću kad stigne😉
Nije problem zanemariti, mada, nije ni da nije. Veći je problem što su išli na tu tehnologiju. Rollable je mnogo bolja priča i koncept. Ovako će probati da pakuju iz godine u godinu, da probaju da smanje tu liniju, ali neće moći da je se odreknu zbog koncepta.
Slažem se.
Koliko je samsung unapredio svoje nove modele ove godine, ne zasluzuje nijednu novu temu.
Slažem se donekle. Isto tako ne treba očekivati ne znam ni ja šta kao napredak svake godine. Ovo je sasvim ok za jedan telefon. Nema razloga za velike pomake niti oni to žele/mogu.

Videće liniju na svetlim pozadinama i pod rukom kad prelazi. Ja sam na flip 3 to posle par dana zanemario, iako bih voleo da su dostigli Oppo po tom pitanju. Najveća prednost flip-a je portabilnost, bukvalno staje svuda i ne visi kao cigla. Da ima bar 4500mAh bateriju i kamere od s22+/ultra ovo bi ubedljivo bio najbolji telefon na svetu.
Flip 3 je dobar smartphone, ali najveći šmek mi ima kada se zaklopi telefon posle razgovora 🙂
Flip nije zamišljen kao flahship te zbog toga neće imati kameru kao S Ultra model koji je punokrvni flagahip. U prilog tome ide i cena, taj model je namenjen onim kojima specifikacije nisu u prvom planu već dizajn telefona i činjenica da ima savitljiv ekran. Taj model treba da bude pristupačan i da privuče korisnike u svet telefona sa savitljivim ekranom.

Mene baterija zanima, pa ako bude ok, možda ću ga i uzeti.

Slaba vajda od toga na Flip i Fold modelu. Pa ni 5.000 mAh nekome ne izgura dan. Ja sam Fold3 stedeo, Flip3 mi nije sastavljao nikako dan i podne sa baterijom.

Poslednja izmena:
"Siđeš" sa ekrana malo i sasvim ok izvuče ceo dan😉. Ljudi ostaćete bez vida nad tim ekranima.

Nije meni to problem nego hotspot za laptop i tablet. Samo isisa bateriju.

Sacekaj neke recenzije. Nije mala kinta, pa cak sve i da imas gomile pare, ne znas koliko se realno dobija novijim. Za sada je neka praksa pokazala, do 15% iz serije u seriju.

Sažem se donekle. Isto tako ne treba očekivati ne znam ni ja šta kao napredak svake godine. Ovo je sasvim ok za jedan telefon. Nema razloga za velike pomake niti oni to žele/mogu.
Od Samsunga i ne treba očekivati napredak svake godine. Jedva da ga donose u svim kategorijama. Ne vidim tu neki veliki napredak u odnosu na Fold 3. Veći je napredak novi Flip jer je on baš zaostajao u hardveru kamera i bateriji.
Svi ostali proizvođači su pogotovo na polju savitljivih telefona daleko više napredovali u odnosu na Samsung (što je totalno očekivano).

A opet osim P50 Poccket nijedan savitljivi telefon osim Samsungovog Fold i Flip modela nije dostupan kod nas legalno, a većina tih kineskih modela ni u Evropi nije dostupna. Stoga, džaba što su neki kinski savitljivi telefoni više napredovali kada isti ne mogu da se kupe lagalno kod nas.

To je stvar lokalnih kancelarija koje ne postoje kod nas. Lako se to distribuira bilo gde po svetu. Po meni sledeca generacija mora da ima integrisan S pen, barem kao opciju, i to u telu kucista. Smenice oni i S za Z serijom.

Ssd sam ga malo čačkao u radnji. Kolega ima flip 3. Rekao bih da nova četvorka ima mnogo bolju šarku. Primeti se ona linija na ekranu, ali ne primeti se pri korišćenju.

Pravi naslednik Note je S22 Ultra model, a Fold serija je sasvim drugi koncept. Kao što je svojevremeno Note serija na počecima bila jako veliki uređaj i uređaj koji nije za svakoga, tako je i sada sa Fold modelima. Narano, da bi Fold mogao da bude naslednik Note serije mora da ima integrisan s-pen u telu telefona.

@Stock , to je dobra opcija, ali kod nas nema Samsung Care + mogućnosti.
S22 Ultra jeste naslednik Nota, ali Exynos kvari potpuni uzutak i to bas puno. Ako S23 Ultra ili kako god bude da se zvao telefon, bude imao SD 8 Gen 2 kako su najavili i za EU trziste, bice to po meni konacno zaokruzen proizvod.

@nitro5, pa nije Exy u S22U loš, kak sto ni Exy 2100 u S21U nije loš, ima razlike između Exy i Zmaja, ali većina korisnika to i ne primećuje. Pri tome niz Note modela unazad (Note 8, Note 9, Note 10, Note 20) su imali Exy čip, pa su korisnici koristi te Note modele.

Vala Note 20 i Exy su bili krvavi. Ne dao Bog da Fold ima takav chip ikada.

@nitro5, pa nije Exy u S22U loš, kak sto ni Exy 2100 u S21U nije loš, ima razlike između Exy i Zmaja, ali većina korisnika to i ne primećuje. Pri tome niz Note modela unazad (Note 8, Note 9, Note 10, Note 20) su imali Exy čip, pa su korisnici koristi te Note modele.
CPU nije, ali GPU ubija. Mada i SD 8 Gen 1 je smece, tako da se niko nije usrecio😅

Bio bi red da konacno nesto urade kako treba😁 Nada umire poslednja🤣

Zanimljiv test. Nikad ne bih rekao da je ovo tako izdrzljivo.

Ja u ove testove ne verujem. Možda im Samsung daje neke posebno ojačane modele za test. Ljudima se pojavi crta od normalnog otvaranja, a ne od ovakvog testiranja.

Da je ovaj klip radio onaj unboxtherapy mentol i njemu slični to bih i ja pomislio. Ja ću verovatno da reskiram. Idem danas još jednom u radnju da ga čačkam, zanima me kakav je vibra motor i još neke sitnice.

Flip 3 ima živi očaj od baterije. Jedina stvar zbog kojeg sam ga se ratosiljao vrlo brzo nakon kupovine. Vidim da ništa posebno nizu apdejtovali bateriju na 4. Što neko reče da je kapacitet bar 4.200 najverovatnije bih ga uzeo ponovo jer je preterano dobro kompaktan posebno za onog ko je u pokretu stalno. Ovako, ostajem do daljnjeg na 13 mini.

Ne znači da će biti očajna i na flip 4. Ovaj kaže da je dobra baterija.

Nazad
Vrh Dno