Šta je novo?

Samsung T220 vasi utisci

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Vidim da se pojavio pomenuti tft ali vrlo malo ima nekih recenzija o njemu.Zainteresovan sam za kupovinu ovog modela samsung t220 pa bih zamolio svakoga ko je dolazio u dodir sa ovim monitorom da kaze neke svoje utiske o ovom monitoru.Da li je ovaj monitor bolji od modela 226bw,2232bw ili od 226cw?
Kosta oko 320 eura ali ne znam sa kojim panelom dolazi kod nas.Video sam ga juce u erc-u ali im je tek dosao pa ga nisu raspakovali.Na kutiji pise da je proizveden u rumuniji.
Znaci samo me interesuje da li je ok monitor i da li vredi te pare ili za tu lovu ima nesto bolje.
Pozdrav.

Da li je neko imao problem sa gasenjem monitora(T220)?Nosio sam ga u servis,ali su mi oni rekli da kvar nije konstatovan i da je preventivno zamenjena tastatura...Kod mene se gasi bar jednom u toku dana,radi normalno 2-3 sata i nako toga sam se iskljuci!Inace imam D-panel,ali ne znam da li to ima veze sa iskljucivanjem??? :O(

Mozda ti je podeseno u opcijama za Screensaver / Power da se nakon nekog vremena neaktivnosti ugasi.

Ili ti se gasi dok radis nesto?

Cisto sumljam da je do kompa.Na starom kompu mi se takodje gasio,a mislio sam da je grafika u pitanju,a ista stvar je i na novom kompu.U svakom slucaju hvala na predlogu,odnecu ga kod drugara pa javljam sta se desava.

Evo ja imam monitor vec dva meseca i mogu reci da je veoma dobar to se vidi kad igras igre pogotovo...

Znaci ko hoce da ga kupi nek ga kupi slobodno...

Hajde sad vi iskusniji korisnici pomozite meni relativno novopecenom vlasniku Samsunga T220 da prilagodim svoj monitor za rad u Photoshopu. Posle prelaska sa CRT na TFT (ima 2 meseca) ne mogu normalno da obradim fotografije tj ne izgledaju mi ni upola dobro kao na CRT. Koje vrednosti koristite za:
- brightness,
- contrast,
- gamma
- color control RGB za svaku boju pojedinacno

Hvala unapred

Monitor sam kupio pre 2 dana i u principu sam zadovoljan. Iako sam ga prethodno isprobao u radnji, tek kada sam ga doneo kući, primetio sam mrtav pixel, 1cm od leve ivice ekrana po horizontali, na sredini po vertikali i nisam baš preterano srećan. E, sad... Bio sam previše "pametan" pa sam ulazio u service menu, kako bi video koji je panel u pitanju (ima oznaku D) i ne bi li još nešto pouključivao i tako sam uključio HDCP (po default je OFF) i kada sam to završio, ugasio sam monitor i ponovo ga upalio i od tog trenutka ne smem više da gasim monitor dok radi PC, jer se on više ne može "probuditi" a da bi dobio sliku na ekranu, moram da resetujem PC ???!!! :zgran:

Da li mi neko od Vas može pomoći, jer više ne mogu da uđem u service menu, kako bi isključio taj f***ing HDCP !!! :mad:

Monitor sam kupio pre 2 dana i u principu sam zadovoljan. Iako sam ga prethodno isprobao u radnji, tek kada sam ga doneo kući, primetio sam mrtav pixel, 1cm od leve ivice ekrana po horizontali, na sredini po vertikali i nisam baš preterano srećan. E, sad... Bio sam previše "pametan" pa sam ulazio u service menu, kako bi video koji je panel u pitanju (ima oznaku D) i ne bi li još nešto pouključivao i tako sam uključio HDCP (po default je OFF) i kada sam to završio, ugasio sam monitor i ponovo ga upalio i od tog trenutka ne smem više da gasim monitor dok radi PC, jer se on više ne može "probuditi" a da bi dobio sliku na ekranu, moram da resetujem PC ???!!! :zgran:

Da li mi neko od Vas može pomoći, jer više ne mogu da uđem u service menu, kako bi isključio taj f***ing HDCP !!! :mad:

Pa zar ne moze ponovo da se udje u meni? po uputstvu:

http://www.digitalversus.com/article-538.html

- Set contrast and brightness to 0
- Press the « Menu » button
- Press the « Source » button for 5 seconds (the second one on the right)

Pa onda nadjes tu opciju i sa gore dole je promenis na staru vrednost?

A inace desavalo mi se da mi se posle ulaska u screen saver a zatim neaktivnosti od 20 min, ukljuci power saving na pc-u i onda moram resetovati racunar. Ovo nije bilo do monitora vec se Windows nesto zeznuo. Probaj da reinstaliras drajver za graficku.

Poslednja izmena:
Baš je u tome i "vic"... Od kada sam uključio taj HDCP, nisam više mogao da uđem u servisni meni, pošto mi sam monitor to nije dozvoljavao... Problem sam ipak uspeo da rešim, tako što sam izašao iz Winblowsa i ušavši u BIOS, to sam uspeo !!! :type:

Hvala na odgovoru ! ;)

Narucio sam ovaj monitor medjutim ovde citam da ne moze da se pomera ekran napred/nazad!? Da li je to tacno? Nije valjda potpuno fiksiran? Imam 913N koji se pomera kako hoces.

P.S. Moze li da se zakaci na zid ?

Poslednja izmena:
nije fiksan bash toliko :p Moze da se pomera napred nazad

Koliko ja znam, Samsung T220 ne podrzava Vesa standard, dakle standardno kacenje na zid nece da moze :), al nestandardno (neka budzevina :d)...

Sto se tice pomeranja, T220 ima obicno postolje, nije Pivot.
Dakle, nema rotiranja oko vertikale, a sto se tice pomeranja, moze nazad, napred ne moze.
Znaci najvise ka napred sto moze je 0C, tj da bude normalan na povrsinu stola, a unazad moze fino da se rotira/pomeri (i vise nego sto je ikom potrebno). Ali ka napred ne moze, a to je -, jer recimo kad gledam film iz kreveta, koji je razume se ispod nivoa stola (sredine monitora) onda do izrazaja dolazi mana TN panela, slika je tamnija ;), dakle jedino resenje za to je da podmetnes (dve, ne bi trebao bise, da ne bude sljus :D) kutije (tanke) diskova ispod zadnjeg dela nosaca i tako ga nakrivis...

Poslednja izmena:
postoji poseban nosac,bas za T200 220 240 260 (nudio mi ga neki baja iz samsunga kad sam bio u winwinu ali je cena paprena bila :) )

edit:
386327.jpg

Poslednja izmena:
Haha dobra cena,za 60 e bih ovo sam napravio :p i uklesao Samsung :p

x-xxxxxxxAx-xxxx - Samsung
x-xxxxxxxLx-xxxx - AU Optronics
x-xxxxxxxDx-xxxx - CMO
x-xxxxxxxIx-xxxx - CPT

positive:

Smanjis brightness i contrast na 0 i pritisnes source dugme,
pa iz gore navedene tabele zakljuci.

Kod mene ovo ne radi. Mislim, smanjim ja to sve na 0, pritisnem source i ekran se zacrni, pojavi se prvo nesto analog pa digital i nista... sve stoji...

Postoji li neko univerzalno najbolje podesavanje za ovaj monitor obzirom da mi sluzi za surfovanje i igranje najvise, ne racunam pregledavanje fotografija i ostalu sitninu... nista ozbiljno u svakom slucaju...

Takodje mi za AUTO ADJUSTMENT kaze da je NOT AVAILABLE. Zasto?

P.S. Vidim da ima samo jedna rupa pozadi. Moze li se on uopste postaviti na zid!?

Poslednja izmena:
Morash duze da drish druze :) Nije 5 sec mozda 10

Takodje mi za AUTO ADJUSTMENT kaze da je NOT AVAILABLE. Zasto?

Ako ti je monitor prikacen na DVI kabl, tj graficku, AUTO ne radi.
Al pobogu, pa imas profile u podesavanjima, Text, Movie, Dynamic, Sport... pa namesti.
Ja drzim na Custom, Brightness: 85 i Contrast: 65.

Ja drzim na custome Brightness 100 Contrast 67

Uleteo mi je D panel. :(

Hungary. Avgust mesec.

Uspeo sam da udjem u taj meni ali nisam uspeo posle da izadjem!!! Morao sam da iskljucim pa da ukljucim monitor! Moze li se nekako izaci iz menija na dugme!? Moze li neko da postavi sliku default izleda tog menija jer sam nesto prckao i izgleda da sam neke opcije izmenjao pa nisam siguran da sam ih vratio kako treba?

Sta konkretno znaci GAMA i neko je jos spominjao neku opciju koja mora da se obavezno promeni, nesto na slovo R... ?

Poslednja izmena:
Hahahahaah, desilo ti se kao i meni, ni ja nisam znao da izadjem :D, pa sam nesto prckao i namestio da mi je no# panela 11, sto znaci da mi je sad u monitoru 10 puta menjan panel :d.
Kakva bre opcija na R mora da se promeni !?!?!?

Ma nemam pojma, al tamo vise ne ulazim :d.
Totalno mi nebitno. Samo sam hteo da vidim koji mi je panel, saznao sam, i to je to :).
Sta ti je to RTA, i sto mora da se ukljuci ?

A mislis preko onog njegovog programa/drajvera, to nisam ni instalirao.
Gubljenje posla... Ja sam ga namestio preko menija njegovog.

Nisam dirao ta podeshavanja na Source,a iz sistemskog menija se izlazi na off :p

Vrh Dno