Šta je novo?

Samsung ssd 830 problem

Još kad bi znali koja ti je mašina, gde bi nam bio kraj.

Na AMD čipsetovima generalno SSD radi sporije, a kod tebe je još i stariji 7xx čipset i SATA 2 kontroler.

Istestiraj sa AS SSD benchmark programom ili sa crystaldisk-om. Ne znam koliko je samsungov benchmark dobar.

znao sam ja da je sporiji, ali nisam ocekivao ovoliko.. :/

Ma k'o da ces to ikada da osetis.. Da vidis kako meni radi na sata I i nforce570 bio bi srecan :p A nema teorije u normalnom radu da provalim razliku u odnosu na komp u "moja masina"

Poslednja izmena:
Na AMD čipsetovima generalno SSD radi sporije, a kod tebe je još i stariji 7xx čipset i SATA 2 kontroler.

Da,ponekad i dosta sporije...nažalost na AMD-u se nikad ne mogu ostvariti maksimalne brzine nekog SSD-a koja mu piše u specifikaciji baš iz razloga što AMD nikako da napravi normalan čipset koji bi bio bez ovakvih glupih mana...

@ DariusIII

evo jos gore.. :/

@ s16

Primetna je ogromna razlika, ali opet nije mi svejedno jer sam mislio da sam nesto uradio ssd-u pa je ovako spor, a zadovoljstvo nije jeftino..

@ kosta10

Znaci mora da se skupljaju pare i prelaz na drugu plocu, procesor i ram da bi bilo sve tip top..
mada pravo da ti kazem vidi se razlika izmedju sdd i hdd.. ogromna, ali sad mi je upgrade velika investicija,
pa cu sacekati jos malo ili ako me bas isfrustrira pa cu morati da uzmem nesto drugo..

Hvala svima na odazivu <3

Prilozi

• as-ssd-bench SAMSUNG SSD 830  10.24.2012 4-36-54 PM.png
    as-ssd-bench SAMSUNG SSD 830 10.24.2012 4-36-54 PM.png
    37.4 KB · Pregleda: 227
Ajde ukljuci write caching da vidimo hoce li stogod pomoci.
Mnogo je nizak upis...

Stavi i AMD-ov SATA drajver...

Poslednja izmena:
jos sam pod garancijom, tako da cu odneti sdd u prodavnicu da ga oni istestiraju pa ako ne valja onda morace da mi zamene..
to mi najsigurnije..

Si sigurno proverio write caching? Ovakve surove niske vrednosti su karakteristicne za 830-icu kada write caching nije ukljucen, bio vec jedan slucaj...

jos sam pod garancijom, tako da cu odneti sdd u prodavnicu da ga oni istestiraju pa ako ne valja onda morace da mi zamene..
to mi najsigurnije..

Prvo sto ce ti reci nasi prodavci je da je sa ssd-om sve ok i da radi u granicama specifikacija i da nema razloga za reklamaciju a sanse da ga realno izvrte na raznim platformama su ravne nuli, u flasu bilo kog kvalitetnog pica! :d

Si sigurno proverio write caching? Ovakve surove niske vrednosti su karakteristicne za 830-icu kada write caching nije ukljucen, bio vec jedan slucaj...

evo opet sam skenirao.. sad je write speed mnogo veci:/
kada sam radio benchmark pre 2 dana na write caching ukljucen bilo mi je mozda malo vise nego predhodnog puta.. sad sam se bas "sto bi rekli nasi stari" zabezeknuo

as-ssd-bench SAMSUNG SSD 830  10.31.2012 1-26-31 PM.png

Tebi je kontroler u ATA/IDE modu? Tamo bi trebalo da piše SATA device.

Tebi je kontroler u ATA/IDE modu? Tamo bi trebalo da piše SATA device.

Mislim da ne. Kad je u IDE modu pide nesto tipa IDE/BAD i sve crveno a kad je pod ms sata drajverima i ukljucenim ahci onda pise zelenim msahci-ok...
Cini mi se da je tako (po secanju)...

Ko zna šta je bilo, ali sada mu piše kako treba :) A čini mi se i da su transferi sada kako treba za tu njegovu ploču i ssd kombinaciju.

ti si me podsetio da instaliram amd catalyst drajver za chipset :)
zato sad pise drugacije.. Hvala ti!
Tj. Hvala svima za pomoc! Da vas znam kupio bih vam pivo :D

Živio ti nama. :beer:
Nek si ti resio problem...:wave:

Prva slika je sa MS ahci drajverom, i to je OK tj zeleno je. Ako je ATA onda pise IDE-BAD tako nesto.

evo opet sam skenirao.. sad je write speed mnogo veci:/
kada sam radio benchmark pre 2 dana na write caching ukljucen bilo mi je mozda malo vise nego predhodnog puta.. sad sam se bas "sto bi rekli nasi stari" zabezeknuo
Pravo da ti kazem, verujem da je neki restart u medjuvremenu resio stvar... ;)

i kod mene pise da je ata device gore , kako to da promenim , sta treba da uradim.
as ssd.png

matere mi ja ne znam o cemu se radi :) ali stvarno

i kod mene pise da je ata device gore , kako to da promenim , sta treba da uradim.
Pogledajte prilog 100080

Kod tebe je sve OK, ovo zeleno MSAHCI na slici da ti je disk u AHCI modu (kao što i treba) i da koristiš MS drjavere koji su došli uz Windows. Eventualno bi mogao da probaš sa AMD drajverima za čipset. Jedino mi je čudno ti imaš GA-970A-D3 ploču koja ima SATA III konektore, a dobijaš SATA II brzine.

Proveri još jednom setovanja u bios-u, po potrebi resetuj setovanja i zameni SATA kabl, pa probaj ponovo.

I meni je sve tu cudno,kada pogledam ostale plus se slabo razumem . Ali videcu nesto ,samo ne sada , mnogo sam umoran

Nazad
Vrh Dno