Šta je novo?

Samsung ssd 830 problem

Da li su ovo ok rezultati za samsung 830 64gb s obzirom da je u pitanju SATAII poloca?

as-ssd-bench SAMSUNG SSD 830  11.9.2012 11-02-58 PM.png

Masina ima:
FOXCONN M61PMV
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+
4GB RAM

Inace, nisam uspeo da pronadjem AHCI podesavanja u biosu. Sta vise, nisam uopste siguran ni da li ploca podrzava AHCI. Ali sam u registrima promenio vrednost u msahci na 0.

Pobogu, pa da nije AHCI pisalo bi IDE-BAD. Dakle, nvstor, to je ok.

nvidia je inače najveći krš među sata kontrolerima, moj M4 64GB u HTPC-u radi 3 puta gore nego na Intel SATA II u drugom računaru, sa Intel SATA III nisam ni želeo da poredim.

Poslednja izmena:
@ Mighty . U bio su sam tamo stavio optimized ili koji vec neki settings i sada mi posle toga izbacuje ovo sa bad necim , videces na slici ! Probacu jos da promenim kabel i da vidim za driver . Evo sta sada kaze !badbad.png

Gornji bad sam resio ostaje mi neki los upis za drugi

Resices i to, ne sumnjamo u tebe ni najmanje.

Znas kako? Lepo je sedeti i njakati se za kompom kada nemas pametnija posla , a posle 10 sati na poslu tacno ti se ne bleji za kompom i citati razno razne postove i nebitne i bitne da bi naso jednu glupost koja te zanima . A ovde svi orni da pomognu heheh , svaka cast .

Pa mozda dr ni drugima nakon 10 sati na poslu ne bleji za kompom pisuci razne postove, pogotovo ne ako su oni vec napisani na drugim temama. Treba da se prebacis iz IDE u AHCI mod. Imas na x mesta ovde objasnjeno kako, koristi search opciju.

Evo ovo je ok , ja ne znam stvarno sta jos da uradim i kako , neke stvari nemam pojma kako se i gde podesavaju ! Tako da evo jos jedan screan , zadnji sada sto sam radio.Samo ne znam sta jos treba da namestim da mi ne pise 31 k bad . Prebacio sam tamo ono u AHCI . Instalirao kojekakve drajvere za cipset i tako to na tu temu. Znaci trebam li ja jos nesto tu da namestim ili to moze tako da radi bez problema i posledica !
bad.png

Trebalo bi da poravnaš particije na SSD-u. Dokopaj se Paragon alignement tool, on će ti odraditi posao.

Ovo sto pise "31K - BAD" crnim slovima znaci da ti nije uradjen partition alignment kako treba.
Ako se dobro secam u prvim slikama koje si kacio si imao partition alignment dobro uradjen i AHCI ukljucen... sta si mu radio kasnije da si oboje "pokvario" i sta si kasnije radio da si AHCI ukljucio ne znam...

Pokusaj povratiti partition alignment prema uputstvu koje mozes naci na sledecem linku: http://www.overclock.net/t/1226963/how-to-properly-re-align-your-ssd-hdd-partitions...

Vidim da cu morati napraviti i temu "kako napraviti pravilno partition alignment"...

Mogao bi stvarno :) Prvi put je sve bilo ok , ali nisam podesio odma na AHCI i onda tandare mandare svasta nesto sam izlupetao, javim ako i kad sredim. Hvala

Kao najbolji i vrlo lak za korišćenje alat za sređivanje aligment-a particija kod SSD-a mi se pokazao Paragon Alignment Tool, sve radiš iz Windows-a, nema reinstlacije, sa njim sam sredio sigurno bar 10-15 puta loše align-ovne particije na SSD-ovim i nijednom nisam s njim imao problem.

E pozz, Hvala vam za pomoc sada sam ugrabio vremena i namestio sam i ovo drugo, evo ss-a.
bad nije bad vise.png

Nemoj me zezas, kako 830 na amd-u moze stici na 900 i nesto bodova?
Ponovi jos koji put...

Pa sveze instaliran win, sa samo sacicu programa i odradjeno ono sve sto treba da se odradi - sto ste mi rekli, savetovali

Vrh Dno