Šta je novo?

SAMSUNG Spinpoint F4 HD204UI 2TB

I ja, stiže mu sutra (u subotu 23.10)

Konačno cu dobiti meseta !!!!

Ajd bacajte neki test da vidim da li da se žderem što sam uzeo ovog greena od tonu i po za 7.9k... :D

Nije puno jeftiniji ovde 110$=7500dingera.

Jel su vam stigli ti hardovi? Dajte neke rezove iz hd tune-a. :)

Evo malo rezultata

Prilozi

• read.png
    read.png
    150.8 KB · Pregleda: 174
  • file bench.png
    file bench.png
    146.3 KB · Pregleda: 116
  • random access.png
    random access.png
    169.6 KB · Pregleda: 115
A evo i malog uporednog pregleda srećne Samsung porodice... :d Temperature ignorišite, ovaj najhladniji je meren prvi pre nego je spakovan na svoju poziciju.

Prilozi

• SamsunGzi.png
    SamsunGzi.png
    65 KB · Pregleda: 161
Poslednja izmena:
mickeyrs
svaka čast, ova ti vredi.

Koliko sam razumeo od ovih najavljenih od 2.5 i 3Tb nema vajde pod XP-om, tako da ... ovo je moj next hard.

Koliko win pokazuje da postoji GB na ovom hardu od 2TB? I u čemu je razlika u odnosu na F3 od 2TB?

1,819TB ~ 1863GB ~ 1.907.726MB

Razlika je u pločama 3x666GB umesto 4x500GB što bi trebalo da da nešto veću brzinu i manje zagrevanje.

@sufox, na jumper sam totalno zaboravio, ima neke pinove pozadi, ali nisam ništa ni gledao oko toga, uredno je prepoznat kad sam ga prikačio, uradio sam align posle instalacije, mada nisam primetio razliku u bench rezultatima niti u kopiranju na disk. OS je Win2003Srv.

Posto imam dual boot (XP i 7) a ovaj disk ce da bude storage mislim da ako
kreiram 2 particije pod win 7 i posle udjem u XP trebalo bi sve da bude
OK ili treba raditi neki alignment u XP ?

Pa i XP će ih sasvim normalno videti (particije), jedina razlika može biti u slovu particije. I ja sam do nedavno imao i Win7 x64 i XP x86, kada sam shvatio da nisam XP pokrenuo već skoro 2 meseca, poskidao sam od podataka šta mi je trebalo sa starog dobrog XP-a koji je zatim otišao zauvek u istoriju...bar što se mene tiče.

Kupuj, ovde ce biti cena minimum 10.000 - 10.500 din

Na poznatom nam sajtu visi flajer

1jb5f8.jpg

Da li neko nešto zna, a želi da podeli :D

Zasto ovde na flajeru pise da se vrti na 7200 rpm ?

Zato sto su ljudi u zabludi :)
Takodje im je na reklami za AMD HD6850 pisalo naslednik HD5850, sto se cak ne moze reci ni za 6870, jer iako je tu negde po performansama, posto je jelte nov model, ona je ipak naslednik 57xx serije...

Dakle, ipak je u pitanju 5400 rpm? Provereno?
I da, jel ovo storage disk (ladan, tih, pouzdan)?
Imam jedan 154UI u masini i prezadovoljan sam sa njim. Da li je ovo samo veci brat po kapacitetu, ne i po zagrevanju ili buci ? Molim nekoga ko je pazario doticni da ga uporedi sa prethodnim verzijama Samsung storage familije diskova.

5400 je.Disk je ladan. Posle par sati kopiranja na njega temp je oko 35-36

Imam jedan 154UI u masini i prezadovoljan sam sa njim. Da li je ovo samo veci brat po kapacitetu, ne i po zagrevanju ili buci ? Molim nekoga ko je pazario doticni da ga uporedi sa prethodnim verzijama Samsung storage familije diskova.

Evo kako se kod mene ponasaju :) Razlika u temp je oko 2-3 stepena u korist F2, ostalo je na strani F4. "Buka" je na istom nivou, moglo bi se reci.

Prilozi

• hd204ui.png
    hd204ui.png
    49.4 KB · Pregleda: 151
  • hd154ui.png
    hd154ui.png
    49.5 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
Ne čuje se. Hladniji stepen-dva od F3 1.5TB sa kojim deli isti hdd cage u kućištu (vidi temu u Korisnički opisi :D) Transfer, okačio sam gore sliku, iza F3 500GB koji je na 7200rpm, ali isto tako brži od F3 1.5TB. Ja zadovoljan Samsung fanboy. :d

ako pogledas odma ispod tog 7200 i sifre proizvoda videces obrise WDCxxx
tako da je to od nekog drugog diska :)

nego, treba li uopste taj alignment da se radi na W7 x64 za ovaj disk?

5400 je.Disk je ladan. Posle par sati kopiranja na njega temp je oko 35-36

kod mene je temperatura od 29 do 32 - posle par sati kopiranja. Stvarno je hladan, a bogami i tih. Koristim program HWmonitor, OS Win 7 64

A koliko bi odprilike bile veće temperature kad bi se držao u eksternom rack-u?

Temperature bi bile manje. Obično eksterni rock ima i kuler koj hladi hdd.

Navede temperature se bez direktnog hlađanja

Merkam Chieftec BlackBox a mislim da on nema aktivno hlađenje. Ali ako ti je ono temperatura bez ikakvog hlađenja onda je stvarno super.

I meni se dopada Chieftec BlackBox. Tačno je da nema kuler. Od njega sam odustao zbog protoka. Model koji sam gledao je usb 2.0 nije imao firewire. Nemoj da me držiš za reč ali mislim da BlackBox ima i neka ograničenja što se tiče kapaciteta. Dobro se raspitaj pre kupovine.

Poslednja izmena:

Eno otvorih ja temu o f2 1,5tb koji polako crkava a nov je kupljen u avgustu. Takodje imam i F3. Temp na F2-ci je 21c a na 3-ci 25c.
Oba su daleko hladnija od WD-ova koji idu od 28-36.

Evo uzeh i F4 danas stigao. Evo poredjenje 4-ka i 3-ka, sa opaskom da je 4-ka prazna.

Prilozi

• Samsung F3.JPG
    Samsung F3.JPG
    108.1 KB · Pregleda: 177
  • Samsung F4.PNG
    Samsung F4.PNG
    81.7 KB · Pregleda: 183
Da li su sve F4ke green seije tj vrte se na 5400obrtaja? Ako je odgovor da, kako se zove i da li ih uopste ima - naslednika F3ke koji su imali platere od 500Mb koji su obelezili prolsu godinu?

Nazad
Vrh Dno