Šta je novo?

Samsung Smart TV - par pitanja

Boyce

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2004
Poena
649
Pozdrav,

Vec neko vreme se razmisljam o kupovini nekog Samsung Smart TV LED televizora iz 2011-e, pa imam par pitanja:

- Posto imam kucnu bezicnu mrezu (koja ide na internet), vidim da se ovi (Smart TV) televizori mogu prikaciti na nju. Da li, kada se TV prikaci na mrezu mogu da "browsujem" kroz foldere koji su share-ovani (deljeni) na nekom od racunara u mrezi?
- Drugo pitanje proistice iz prvog: da li mogu da izaberem DivX (XVid...) film i pustim ga na TV-u?
- Da li player unutar TV-a ima podrsku za sub-titlove i nasa slova?
- I na kraju, kako radi YouTube kada se gleda preko ovog TV-a?

Hvala puno

- Možeš, naravno...
- DivX i XviD rade, ali nisam siguran da radi strimovanje kroz mrežu. Sa USB-a provereno radi, logično je da radi i kroz mrežu, mada je bolje da to neko drugi odgovori...
- Podrška za titlove je još ograničena. Pušta embedded titlove, a za eksterne ne znam da li još uvek važe ograničenja koja su važila za modele iz 2010. godine
- YouTube 720p izgleda odlično - taj flash plejer overlay je odrađen fenomenalno. Ne znam da li sliku pegla softver ili video procesor samog televizora, ali stvarno izgleda dobro - skoro kao full MKV blu-ray ripa (gledao sam 720p i 1080p battlefield3 klipove ovde u firmi - na 51" series 9 plazmi...)

eksterne titlove pustaju i 2010 modeli, uslov je da su istog imena kao i video fajl.

Idu i filmovi kroz mrežu

Hvala na odgovorima.

Da li mozda imate neki tip gde je najbolje da kupim TV u Beogradu? Prvo sam naisao na Tehnomaniju, ali cujem lose komentare o njima :(

Ne znam da li se nesto promenilo u medjuvremenu, ali moj 40C650 ne moze direktno da pristupa mreznom share-u, vec iskljucivo preko DLNA protokola. Mora da se instalira DLNA server na racunaru kom zelis da pristupas, postoje razni, meni se Mezzmo pokazao najbolje, mada sam na kraju i to batalio. Nisam uopste bio odusevljen kako je to radilo, tako da sam sebi (izmedju ostalog) zbog toga sklopio HTPC. Meni je npr. smetalo sto full HD nije mogao da se stream-uje (nedovoljan protok WiFi mreze), nije postojala podrska za premotavanje i chapter-e u okviru filma, nije bilo moguce praviti playlist-u direktno na TV-u...

Sad sam nesto citao, izgleda da moram da imam AllShare program instaliran na racunaru. Meni je dovoljno da mogu da pustim film i da se zavalim u fotelju :) , i eventualno pritisnem pauzu.

To ti je u sustini DLNA server. Ako je to sve sto ti treba onda si miran. Mada, pazi se, sa dobrim TV-om porastu i apetiti. :)
Ja DivX nisam odgledao otkad imam 40". :)

Moze li Windows Media Player (koji dolazi uz Win 7) da se koristi umesto ovog Samsungovog programa?

Ma samo da mogu da se izvalim na krevet/fotelju posle rada na racunaru i bice super :) . Pratim nekoliko YouTube kanala, pa mi se svidja sto ovaj Smart TV moze da ih pusta.

Ako iamš samsung android telefon možeš i sa njim da upravljaš

Kod mene to ne sljaka bas najbolje..

Prije 20ak dana sam kupio novi TV - Samsung D6510, integrisan WiFi, podrzava DLNA streaming i jos bruku nekih stvari.
Ja sav srecan - sad cu da radim streaming sa nekog od PCijeva, aliiiiii ne ide bas tako lagno:) Probao sam razlicita
rjesenja - Windows Media Player, Samsung AllShare, TVersity Media Server, PS3 media server.. Manje vishe svi mogu
da stream-aju film alii:
- Ni jedan ne uspjeva da povuce i titlove - jedino PS3 nekako, ali samo odredjene formate (samo mkv) i streaming ima obicaj da puca..
- Ni jedan ne dozvoljava FF/RWD pomjeranje..

Tih problema nemam ako spojim USB stick sa filmom + titlovima direktno na USB port TVa - sve mogu uraditi, ali ne i preko
streaminga. To mi lichi na stari "frizbi-net" (ponesi disketu) nacin i ne svidja mi se ni malo..

Ima li rjesenja? Ima neki drugi software koji radi posao i radi ga dobro?

Vjerovatno bi bilo i rjesenje da kupim externi disk koji cu spojiti na TV preko USB-a ali to je jos kablova, jos struje i slicno...

zahvalan...

Kupio sam TV i imam iste probleme :)

Ja sam kupio neki jeftini USB HD od 750 GB i njega prikacim na komp kada snimim neki film. Nazalost ne mogu mu pristupiti preko mreze dok je prikopcan za TV.

Mogao je Samsung mnogo bolje da resi softwer.

Isprobao sam Mezzmo i vidio da moze da prikaze tj posalje titlove. FF / REW i dalje nije moguc. Problem je sto se samsung kad prikazuje titlove - ne prikazuje ih bas najbolje. Tj nema crnog overlay-a (tesko za citati), ne mozes podesiti sirinu prostora gdje su ispisani, ne mogu se pomjerati po visini i slicno..
Sa PS3 sam uspio da ih 'upisem' on-the-fly na film i tako ga posaljem streamom ali taj stream puca nakon 20ak minuta..

Ja cu za nekoliko meseci da kupim Mac Mini i da ga povezem za TV. Mislim da ce mi tada TV biti mnogo funkcionalniji.

Ja lepo kazem da od ozbiljnije primene DLNA protokola trenutno nema nista, i da jedino Mezzmo radi koliko-toliko dobro. Al' niko ne slusa. :p

Šta si probao od softverskih servera? Jel si probao Serviio, PS3 media server, Nero media server ili Samsungov oficijalni PC share? Šta konkretno nije radilo kako treba na njima? Ja sam imao pozitivna iskustva sa media serverima na dosta različitih uređaja, čudno mi je da Samsung pravi problem sa tim.

Šta si probao od softverskih servera? Jel si probao Serviio, PS3 media server, Nero media server ili Samsungov oficijalni PC share?
Ne znam da li mene pitas ali odgovoricu. Probao sam Windows Media Player, PS3, Samsung AllShare i TVersity.
Jedini koji je uspio da mi prikaze titlove je PS3 (sa mnogo brljanja po config fajlovima) ali na nacin da ih enkoduje 'on the fly' i to radi nekih 10-15min i onda pukne... tj prestane streaming.

Mezzmo dobro radi (recimo da mu sortiranje nisam bas uspio skontati) sa titlovima, ali FF i RW takodje ne radi. Bojim se da je ovo ogranicenje TV-a i da to ne zavisi od media servera.

Šta si probao od softverskih servera? Jel si probao Serviio, PS3 media server, Nero media server ili Samsungov oficijalni PC share? Šta konkretno nije radilo kako treba na njima? Ja sam imao pozitivna iskustva sa media serverima na dosta različitih uređaja, čudno mi je da Samsung pravi problem sa tim.

Probao sam Samsungov AllShare i XBMC, ali veza izmedju tv-a i racunara stalno puca. Probao sam sad Servilo i konekcija se ostvari (probao na Mac-u) , ali ikonica programa nastavi da skakuce i ne znam gde da podesim koje foldere mogu da ukljucim (?). Ako negde gresim, molio bih za pomoc.

Pitao sam zapravo Topuza, ali kad ste se već javili :) . Mezzmo bi trebao da najbolje radi sa Samsungom, ali i Serviio koliko čitam. Serviio mi je radio dobro na nekih 4,5 DLNA podržanih uređaja, titlovi i sve bez problema. Folderi se nameštaju ovde:

Proradio mi je Servilo. Nisam znao da treba da podesim u Console :) (malo su nesrecan naziv dali, mislio sam u prvi mah da me ceka komandni prompt :) )

Probacu sutra i Mezzmo , deluje ok.

Пробај и J. River, слао сам линк већ... Имаш посебан DLNA профил за Samsung телевизоре. Нисам на њима пробао, али са Symbian и Android телефоном (и таблетом, Galaxy Tab), Xbox-ом, PS3... је радио најбоље од ових програма... Додуше, ја сам га највише за музику користио, али не би требало да буде разлике за филмове.

Topla preporuka i za Wild Media server. Ima dobru/odlicnu podrsku za Samsung televizore....

Komercijalan je, radi ga prakticno jedan covek, ali je lik čudo :)

Da li je nekom funkcionisalo FF/RW na Samsungu preko DLNA?

Nazad
Vrh Dno