Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Imas posebnu sekciju za android nema potrebe da je ovde komentarisemo, mozemo samo da javimo sta radi a sta ne :)
Nemo' da zezas. :) Mislio sam naravno na ovaj nas badadroid. Meni deluje nestvarno da radi dobro, ali moracu izgleda da probam, to je ipak najlakse.

Nemo' da zezas. :) Mislio sam naravno na ovaj nas badadroid. Meni deluje nestvarno da radi dobro, ali moracu izgleda da probam, to je ipak najlakse.

Pa badadroid je aosp kitkat 4.4 ili CG rom :) Radi dobro jedino gps ne radi i ima male bugove oko 3g-a ostalo je sirovi android

Pitanje je kako radi na nasem hardveru, naravno.
Koje sve aplikacije mozete da upalite sa malo memorije koju imamo na wejvu, kako radi multitasking, koji su sve bagovi, da li moze da tera npr. hd video isto kao i na badi, da li ga prepoznaje komp preko usb-a, koliko traje baterija, da li su resili problem sa punjenjem iste, kakav je web browsing, jel moze vise strana da se otvori u browseru, da li ima nekih memory leakova, koliko cesto mora da se restartuje, i ostali mali milion pitanja za koje niko da napise nesto opsirnije od "meni radi bez greske" sto nam ne znaci nista.

Multitasking nikada nece raditi dobro - premalo rama. HD video tera, komp ga prepoznaje, baterija ipak slabija nego na badi. Web browsing je ok, baterija se puni najnormalnije samo sto telefon ne moze da se iskljuci potpuno bez vadjenja iste :)

Moze li neko da okaci Patcheve za 3g internet na androidu 4.3 sad sam probaj jedan ali ne radi...

Postaje interesantno... ;)
Kitkat rom je odličan, brz, ali i bagovit.
Antutu odradi bez problema (5566).
Zna da se zablokira i onda samo vađenje baterija rešava problem, to je najveći problem u celoj priči.
Interesantna je zamena Dalvik vm sa Art.
Ali gapps tada ne radi kako treba. Treba Art verzija gapps, tada će biti još brži.

Pozdrav,

Hvala na odgovorima, ovo ste dosta detaljnije napisali od dosadasnje diskusije. :wave:
Da li to znaci da cekamo jos neku reviziju, ili ste generalno zadovoljni sa androidom kao svakodnevnom zamenom za badu (ako su ti bagovi sa restartom i vadjenjem baterije relativno retki)?
Laicki pitano, najvise me interesuje da li je dostojna zamena badi, a posto svi znamo da je i ona bagovita, isti stepen problema sa androidom je ok.

Poz

Haha i mene je upravo ovo zanimalo :)
Sta ste se stisli sa komentarima,pisite slobodno :wave:

I kakava je kamera?Jel brza nego na badi?

Poslednja izmena:
koliko vam traje baterija? to je podatak koji mene najvise interesuje :) jel mozete da skrpite dan?

A ko devojcice a kako vam ovo a kako vam ono .. Instaliraj nece ti glava sa ramena spasti, pogotovo sto volk i hero verzija rade dual boot, kitkat brise Badu ali se flash odradi za 5 minuta i vrati se na default. Doduse ja vracam na Turko 10.1

A ko devojcice a kako vam ovo a kako vam ono .. Instaliraj nece ti glava sa ramena spasti, pogotovo sto volk i hero verzija rade dual boot, kitkat brise Badu ali se flash odradi za 5 minuta i vrati se na default. Doduse ja vracam na Turko 10.1

A jel ima u roze boji? :bottle:
Pa cemu sluze forumi? Kada smo se zezali sa badom ranije, pisali smo o svemu, i kada neko dodje i pita kako da stavi ndrive 100-ti put, opet napisemo.
Znamo da moze da se fleshuje, ali isto tako znam koliko posle moram da se zezam da vracam badu na isto stanje, zato i pitamo da li da prelazimo jos uvek.
Bolje da si napisao zasto se vracas na tog Turka...

ja sam druze odavno instalirao 4.3, i realno jedva skrpim dan u stendbaju... hteo sam da vidim kakva su vasa iskustva. ali ti si morao da se napravis pametan :)

Kazem ja ko devojcice, njima je do razgovora.

Mislim da je Tigrouzen bolji, bolji je kernel kod Tigra mada ja iz nekog razloga necu to da stavim, mislim da je Tigoruzen iskoristio share od volka i drugih i sada nece da deli svoje podatke sa drugima da bi isplivao kao najbolji sto nije u redu.
Da nije Volka mislim da bi cela ova prica pala u vodu jer je prvi uradio i nasao ispravne modem drivere.

Generalno Volk je CM i radi prebrzo - dok ne instaliras gappse - e onda dolazi do usporenja zbog aktivnih servisa, mada je instalacijom gapps minimal situacija dosta bolja. Tigrouzen radi brzo cak i kad instaliras gappse ali nemas |Dual boot.

Poslednja izmena:
Dual boot bi mi trebao samo zbog gps-a i navigacije.
Ali ako instaliram tu modifikovanu badu na kojoj moze da radi i android i bada svakako ce mi se izbrisati Ndrive pa je slaba vajda od samog gps senzora.
Siguran sam da vise nikad ne bih uspeo ponovo da instaliram Ndrive.Mnogi linkovi su mrtvi.Ne znam ni da li u Kiesu vise postoji odgovarajuci Ndrive Iran...
I ujedno to je glavni razlog zasto jos nisam instalirao android.

Voleo bih kad predjem na android da se vise ne vracam na badu...

Gps ne radi na Androidu i pitanje je da li ce ikad proraditi, a za Badu mozda prvi put i Ndrive bude radio ali problem je ako se desi da zasteka pa budes morao da uradis flash onda vise nema Ndrive-a :-/ Tako da u tvom slucaju jeste bolje da ne prelazis, ukoliko nemas neki android i navigaciju

Realno, navigaciju retko kad sam upalio tako da mi gps i nije tolko potreban ali baterija mi je dosta bitan faktor :(

btw, svi pricaju da 4.4 radi brze.. jel bolje koristi memoriju ili sa novom verzijom imamo vise rama?

btw, svi pricaju da 4.4 radi brze.. jel bolje koristi memoriju ili sa novom verzijom imamo vise rama?

Ma imas malo vise rama, stvar je u Kernelu, Volk rom je na CM bazi a Tigrouzen je kitkat 4.4. Kod mene na Evo3d 4.3.1. radi 30 % brze nego ICS tako da kombinacija 4.4 i dobrog kernela na Wave-u rade dobro.

Ma onda cu kad resim taj Tigrouzen kitkat 4.4.
Ne vracam se na badu vise,tako da mi dual boot ne znaci nista.

^^^ kako radi ova verzija?Jel probao neko?

Koja je razlika izmedju NAND i SD kernela?
Ako sam ukapirao
-NAND kernel ako hocu da izbrisem Badu (Tigrouzen)
-SD kernel ako hocu dual boot (Volk)

Poslednja izmena:
^^^ kako radi ova verzija?Jel probao neko?

Koja je razlika izmedju NAND i SD kernela?
Ako sam ukapirao
-NAND kernel ako hocu da izbrisem Badu (Tigrouzen)
-SD kernel ako hocu dual boot (Volk)

Ova verzija radi odlicno sem sto se meni desava da nekad nestane signala ali to se resava reboot-om

Za nand i sd si dobro ukapirao :D

Ok.Resio sam da konacno instaliram Android na Wave pa onda da pitam jos ovo:

Nisam nikad nista ubacivao osim zvanicne Bade,regularno preko Kiesa i sad bih probao ovu verziju koja brise Badu-Tigrouzen

Razumeo sam da je ovo postupak:

-prvi korak je preko MultiLoadera flesovati fota + bootfiles
(imam MultiLoader 5.64 i 5.65 koji od ova dva ili da skidam neki treci?)

-formatirati memorijsku karticu

-prekopirati na nju Kernel (zimage) i Rom

-uci u Recovery i flesovati Rom (tako sto cu pratiti uputstva iz gore okacenog videa)

Ispravite me ako sam negde pogresio:wave:

Nazad
Vrh Dno