Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Odlicno :) Reci mi samo ovo, ne kapiram bas, ja sam navikao na telenor verzije os-a i na latinicna slova sa kvacicama- ima li toga u ovoj verziji i da li bih imao bilo kakve probleme jer imam telenor wave? I da, da li konacno radi sports tracker aplikacija?

Ima zaseban CSC sa nasim slovima. A za probleme sto je telenor wave, ne znam. moj je fabricki otkljucan, pa ne znam kako to ide sa "brendiranim".
Instaliracu sports tracker, pa cu da vidim da li radi kada krenem kuci sa posla.

Aj bas probaj sport tracker :) Sad sam se setio da imam drugi wave, onaj sa telenora mi je ukraden/izgubio a ovaj koji sad koristim je otkljucan :d

I ako sve bude radilo kako treba sa tom prokuvanom badom spremi se da mi objasnis kako i sta da odradim, nikada nisam flesovao :D

heh, cudan ovaj tracker. 900m nije hteo da nadje satelit, a cim sam dosao u stan, oma ga uhvatio. :) i hvata ga iz stana, samo potkrovlje iznad mene... probacu sledeci put cim izadjem jos jednom.

a sto se tice objasnjavanja, nije problem. mislim da sam svaki moguci cfw ili redovan fw koji je izasao fleshnuo od prvih beta bada 2. :D

EDIT: moram da se ispravim, sada sam primetio. nasih slova nema kada se kuca tekst poruke. ima ih kada se bira kome ide poruka.

Poslednja izmena:
Aj bas probaj sport tracker

Pa, izgleda da nece da radi. Na onoj mapi u gornjoj polovini prikazuje centralnu Afriku, a kada otvorim mapu i prelistam do nas, dobro prikaze gde sam. A uopste ne vrti kojom brzinom idem ili koliko sam presao.

Ta aplikacija ne radi na badi,a opasno baguje i na androidu za razliku od symbiana na kome je odlicno radila,bez greske.
Isao sam na njihov sajt i j... im sve po spisku.I ostali korisnici su smoreni sto je tako dobra aplikacija upropascena.
Dakle nije do bade nego do njih.

A vezano za ovaj rom vidim da ima i negativnih komentara na badahubu :trust:

A vezano za ovaj rom vidim da ima i negativnih komentara na badahubu :trust:

Kod mene se nista od toga ne dogadja. KIES radi, apps radi, kamera radi savrseno, za neko cudo nema ni restarta kada pustim muziku. Po meni najbolji FW koji se do sada pojavio.

meni se par puta zakucao na lock screenu koji mi je jako loš a ne može nikako da se promeni koliko vidim i dok sam bio u imeniku. samo se resetovao. muziku slušam puno i samo jednom se resetovao dok sam slušao. i sviđa mi se i ne sviđa mi se.

Ima li neko problem sa otvaranjem Samsung Apps-a? Prilikom pokretanja izbaci mi poruku da mi nedostaje 10mb,a imam dosta slobodne memorije.

Da, to je bagcina i nema veze sa ramom, moras da oslobodis bar 10Mb od 869Mb u Application memory.. i meni se to desavalo na 2.0.

U poslednjih godinu dana desava mi se problem sa Wave I, vuce to bogami od prosle zime.
Neke strasno niske T bile i tad je prvi put poceo da baguje.

Primer, kad bilo sta radim na njemu i kad automatski na svakih pola sata krene da skida email, meni telefon prvo uspori pa zablokira na par sekundi, dok telefon ne izbaci obavestenje o pristiglom emailu.
Takodje se desava da od 10 poziva (upucenih ka meni), recimo 4 se realizuju na taj nacin, da telefon zvoni i u isto vreme je blokiran (ne reaguju tasteri), i tek nakon par sekundi mogu da se javim.

Dakle ista prica u oba slucaja.
Mislio sam da je do memorijske kartice mozda, ali nije, vadio sam je i isto se desava.

Sta moze biti ?
Da promenim bateriju, da uradim master reset (i ostanem bez gomila programa i igara koje sam polulegalno kupio :)) ?

Koju badu imas? Ako je 2.0 mozda ni hard reset ne pomogne ali je realna opcija.. a programe itd mozes da bekapujes preko kiesa, ne znam tacno kako ali moze.

E bem mu misa, meni je 2.0 verzija pravila slicne probleme par puta.. 1.2 je sto se toga tice bila savrsena. Ako nadjes nacin kako da bekapujes aplikacije preko kies-a odradi hard reset.. sacuvas sta ti jos treba, prekopiras kontakte na sim card i izvadis je, ukucas kod za hard reset i to je to.

da li neko ima s8530bula4 vodafon germani ,kako se ponasa koje bagove ima ili nema, nudi mi se apdejt preko kiesa ne bih da uradim dok ne cujem kakva je verzija 2.0 dobra ili ne.

Nisu naravno..

^ :d :D

look at the date of original post !!!

it’s january 24 2012….

ups. :D sorry guys, my bad. :D

Postoji li Skype za Badu? Pitala me drugarica a ja gledam na netu sve neke demo verzije.

Za badu postoji samo java skype chat, viber je najavljen zajedno sa g+ aplikacijom jos pre 10 meseci pa ih nema, postoji viber ali samo chat, reci drugaricu da zaboravi na Wave telefone ali samo zbog bade, inace su ok telefoni i veoma kvalitetniji ali bada os je mrtav odavno.

Koliko je bolja/gora kamera na Samsung Galaxy Nexus I9250 u odnosu na WAVE?

Salis se :)) drasticno bolja u svakom pogledu, meni je kamera na wave bila totLno razocarenje. Ova nije bas kao na nokiji ali je upotrebljiva

Salim se, nego moram da proverim:D. Gledam malo android telefone i cene, pa mi je taj Nexus pao u oci. Fin telefoncic, zar ne?

Na Wave-u je bolja kamera kao i zvuk. Imao sam oba modela, govorim na osnovu toga.

Salis se :)) drasticno bolja u svakom pogledu, meni je kamera na wave bila totLno razocarenje. Ova nije bas kao na nokiji ali je upotrebljiva

Velika greska :)

Wave I/II imaju za nijansu bolju kameru, glupo je pricati o procentima ali je kamera stvarno za malo bolja. Sto nikako ne znaci da Nexus ima losu kameru, daleko od toga, prema velikom phone arena testu Galaxy Nexus ima bolju kameru cak i od izvikanog htc one x ;) Mozda je to kod htc-a sredjeno softverski u poslednje vreme ali svejedno, tu su negde.

Wave vs Nexus sto se tice kamkodera.. ipak je Nexus u prednosti jer snima 1080p sa 24 fps a wave 720p sa 30 fps ali su oba kamkodera za svoju 720p/1080p klasu solidna. Nexus snima i bolji zvuk od Wave-a i sam mikrofon se lakse snalazi u teskim uslovima, tu je wave jedva upotrebljiv ili neupotrebljiv, npr snimanje rejv zurka, koncerta sa jakim osvucenjem jer bassovi probijaju i distorzija je ogromna.

A NEXUS 4 vs WAVE? Da li da cimam sestru da mi donosi iz Holandije NEXUS 4 ili ne?

Vidi hsv ja sam ti davno rekao da je na mom waveu kamera grozna, mozda je moj primerak takav ali posle n82 i u odnosu na n8 koje oba imam po kuci ocajna je. Probao sam svojevremeno i drugov wave i isto je bila grozna. Nexusa imam par dana i kamera mi deluje ok...

Ako imas kako naruci nexus 4 :)

Poslednja izmena:
A NEXUS 4 vs WAVE? Da li da cimam sestru da mi donosi iz Holandije NEXUS 4 ili ne?

Mnogo je nelogicno porediti Nexus 4 i Wave, Nexus se tek pojavio i ima monstruozan hardver a Wave je vec penzos :) U svakom slucaju Nexus 4 ne moze da ima mnogo bolju kameru od Wave-a jer LG bas i ne zna da zbudzi kamera softver bez ozbira na podatke na papiru, Nexus 4 ima kameru veoma slicnu Wave-u i to u najboljem slucaju ali ima i 1080p video.

Kazem ti da zaboravis na Wave, zbog OS-a. Nisam siguran da je Nexus 4 telefon za sestru jer mislim da su telefoni sa tolikim ekranima i sa toliko sirove snage neprakticni/nepotrebni devojkama :) Zato lepo ne potrazi neki telefon sa dobrom kamerom i 3,5-4,3'' ekranom, npr onaj Sony Xperia U sa pink detaljem je za devojke, zatim moze da potrazi crveni Sony Xperia P, takodje je za devojke zbog boje a ima odlicnu kameru i ima vrh ekran i aluminijumsko kuciste kao Wave.

Daniel00, ne znam kako to ali ok, samo znam da je kamera na Wave/SGS I i Nexusu prakticno ista uz sitne softverske razlike pa tako Nexus pravi manje mutne nocne fotografije i sa malo manje suma ali je Wave bolji ''preko dana'' i ima malo bolje detalje kada se zimira, Nexus ima 1080p i to je prednost :) I da, Nexus ima mnogo brzi kamera softver/UI zbog dual core-a.

Edit
@milosnbg, nisam te razumeo, mislio sam da trazis telefon za sestru ali svejedno, ako ti je budzet ogranicen uzmi neki Sony, Xperia P u crnoj ili sivoj boji, odlican telefon i predstavlja sve ono sto je Wave trebao da bude da nije osakacen bada os-om, ima vrh ekran, odlicnu kameru, perfektan zvuk i izradjen je 5x kvalitetnije od ostalih Android plasticnih modela.

Ako imas para za Nexys 4 - kupuj covece :), odlican telefon ali ne ocekuj cuda od kamere, bice solidna ali nocu mozes da zaboravis na kameru sa svim telefonima osim sa Nokiom 808 Pure View.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno