Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Poslednja verzija 1.2 je meni pucala, a browser je stvarno bio los. Ne kazem da je 2.0 stabilnija, svi znamo da nije, ali su vremenom i keca polako degradili do nivoa 1.2.

@dante bg Potpuno se slazem sa tvojom konstatacijom. Pre neki dan sam imao priliku da cackam iphone 4s, i zaista se vidi da je nemerljivo veci trud ulozen u taj operativni sistem u odnosu na ostale (i android stavljam pod ostale).
Ekran je ok, nije me oborio sa nogu, i wave1 pored njega (na 0% brightness) je izgledao dosta bolje, sa zivljim bojama. Iphone izgleda isprano, mada ima rezoluciju (i dobri su uglovi gledanja na 4s-u, skoro do ugla 0 stepeni tj. kao amoled)
Razlika u ceni valjda govori isto u prilog ovoj prici...

@kosoric Ides na online samsungapps.com sajt i tamo skidas programe. Treba ti Java i instaliran Kies. Onda kad odaberes program na sajtu, trebalo bi da ga prebaci na fon, mada meni to ne radi... (trazi stalno neki update kies-a koji ne postoji)

Deluje odlicno, jedino mi nije jasan ovaj korak:
Now time to install real game or apps:
5) Take any unmodified game/app, extract it somewhere say for example on desktop.
Kako to da izvedemo? (jel moramo da ih nalazimo negde na netu zapakovane?)

Edit: Pogledao sam video, izgleda da se prvo regularno instalira na fonu, pa onda cackamo taj folder.
Jos kada bi mi radio SamsungApps, veselju nikad kraja...

Poslednja izmena:
Deluje odlicno, jedino mi nije jasan ovaj korak:
Now time to install real game or apps:
5) Take any unmodified game/app, extract it somewhere say for example on desktop.
Kako to da izvedemo? (jel moramo da ih nalazimo negde na netu zapakovane?)

Edit: Pogledao sam video, izgleda da se prvo regularno instalira na fonu, pa onda cackamo taj folder.
Jos kada bi mi radio SamsungApps, veselju nikad kraja...

Nema potrebe sa KIES-om. Na drugom linku je spisak programa/igara, koje skidas. Bukvalno pratis uputstvo i to je sve.

EDIT: citam komentare na badahub-u...
Only One App/Game can be spoofed. wen ll y try to spoof second one, 1st one will not work anymore…

Poslednja izmena:
Nema potrebe sa KIES-om. Na drugom linku je spisak programa/igara, koje skidas. Bukvalno pratis uputstvo i to je sve.

EDIT: citam komentare na badahub-u...

Hvala! Nisam pazljivo pratio na casu :D

Poz

u nedelju sam snimao svadbu na videu. 4gb ukupno. ispalo je fenomenalno. kad sam ga prebacio u usrani kies stalno mi je seckao. onda sam ga gledao preko compa preko celog ekrana, 17''. ljudi nemozete verovati. i napolju i unutra, u kafani bez blica. pogasili sva svetla i upalili prskalice, a nas wave samo klizi. nemo neko vise da mi vredja mog waveta. to nije talas, to je bre cunami bre.

u nedelju sam snimao svadbu na videu. 4gb ukupno. ispalo je fenomenalno. kad sam ga prebacio u usrani kies stalno mi je seckao. onda sam ga gledao preko compa preko celog ekrana, 17''. ljudi nemozete verovati. i napolju i unutra, u kafani bez blica. pogasili sva svetla i upalili prskalice, a nas wave samo klizi. nemo neko vise da mi vredja mog waveta. to nije talas, to je bre cunami bre.

Aj' vidi u nekom programcetu kol'ki su ti min, max i avg fps u tim i takvim "polumracnim" uslovima ;)

Ako si bio ozbiljan.. imam krs nocnih 720p klipova sa talasa, const. 30 fps, bar fraps tako pokazuje ;)

Ozbiljan, ozbiljan... interesovalo me :)
Cisto da vidim ima li mozda nekh elemenata poput onih sa S II u mraku, te opadanja frejmova na odredjenim modulima kamere i firmverima za iste...

Aj' vidi za min, da li ima nekakav pad - makar i za delic sekunde, ono sto u sustini mozda i neces primetiti kada gledas snimak, a softver ga, eto, ipak prikazuje.
Nadam se da znas kako da pogledas to :p

P.S. Samo mracni(ji) klipovi me interesuju, naravno ;)

Sve je 30 fps, ako fraps laze onda i ja lazem :D Kada premotavas npr padne na 28 ali u toku reprodukcije 30 fps const.

Ma ne bre Fraps, magare :p... vidi u MPC-u HomeCinema, npr., tamo moz' da ocitas lepo min fps ;)

Pa evo, podesio sam, 29,97 i par padova na 29,85 fps. U podesavanjima sam isao na view/statistics, valjda si na to mislio?

Poslednja izmena:
Novi lockscreen. Portovan sa S8600XXLD1. Upravo sam fleshnuo na Wave2 i radi. Samo sto su ruzni oni crveni krugovi. :)

Edit: Upravo primetih da nema crvenog kruga za pristiglu poruku. Tj, nema swipe da se odmah otvori poruka. :|

Poslednja izmena:
^ Video sam ranije da se i korisnici wave 3 zale na taj bag.On je dosao zajedno sa update-om za taj lockscreen.
Da nesto unaprede a nesto zaj... je prosto normalno kad je bada u pitanju :D

Vidim da si tamo ostavio komentar da ovaj locks. ne laguje?A taj lag me opasno smara...pa me interesuje tvoje misljenje vredi li ga flesnuti i pored baga sa informacijom o porukama?

^ Video sam ranije da se i korisnici wave 3 zale na taj bag.On je dosao zajedno sa update-om za taj lockscreen.
Da nesto unaprede a nesto zaj... je prosto normalno kad je bada u pitanju :D

Vidim da si tamo ostavio komentar da ovaj locks. ne laguje?A taj lag me opasno smara...pa me interesuje tvoje misljenje vredi li ga flesnuti i pored baga sa informacijom o porukama?

Heh, nisam znao da je to bug i na Wave3. Kada ti stigne poruka, ako otkljucas i ponovo zakljucas telefon, redovno prikazuje "kruzic" za notifikaciju. Ali, mislim da vredi da se flash-ne, posto mnogo brze otkljucava. Pomalo sam smorio kolegu, koji ima Galaxy S, sa ICS value packom i istim lockscreen-om i meni u vecini slucajeva brze otkljucava. :D

Pa evo, podesio sam, 29,97 i par padova na 29,85 fps. U podesavanjima sam isao na view/statistics, valjda si na to mislio?

Ne to, tebra... ne da ti *gledas* sve vreme u tu statistiku, pa da prijavis koji ti je min fps (tj. onaj koj' ti je zapao za oko :)), vec da ti info sam ispise min i max. A to dobijes kada ides desni klik na video koji pustas, pa "Properties"... pa na kraju onaj treci tab - "MediaInfo" ;)
Tamo ti pise min, max i (avg) fps... mada je zaista pitanje koliko je to validno, evo sad da dodam. Naime, sad bas gledam par mojih klipova koje imam sa S II, i svasta tamo pise... i da mi je min 22, i 21, 25... ali i 17 i 19 :D
Za max - 41, 43, 44... 47 :d, pa i 500 na jednom, sad bas videh, ajoooooj :D:D:D
A poenta jeste da se ni na jednom jedinom klipu ne moze primetiti taj pad na 20-ak frejmova, pa i ono ispod (onih 17 i 19)... sto bi, da budemo realni, itekako trebalo da bude primetno. To bi fino trebalo da zasece.

Uslovi, pritom, sasvim razliciti - prepodne, popodne, suncano, oblacno... po mraku. 720p, 1080p - whatever. Ocito, kada je mrak, onda su ovi nizi frejmovi.

S tim sto imam dva snimka koji su prakticno po mrklom mraku, i daljini je neki stejdz, oba u 720p... tu je average 29.970 za oba snimka, dok su min i max respektivno 22-45 i 24-38 tom prilikom.
U 1080p imam nekoliko sa Beer Fest-a, znaci nocni sati, al' nikako nije mrkli mrak, vec je prilicno osvetljeno... i tu mi je, interesantno, average ravno 25. Nece preko :)

To je Care nebulozan trend da dual i quad core telefoni sa nabudzenim senzorima imaju krs kamkoder :d

Ajd SGS II ima prosecan senzor ali pogledaj One X, pri losem osvetljenju snima sa jedva 23 fps a pada i na 20 :d :d A quad core telefon sa petim jezgrom :d i f2.0 senzorom. Smesno.

A sto se talasa tice.. pa proceni sam, najgori moguci uslovi, kada sam snimao mecavu ispred gajbe u februaru, -20c napolju, lose ovetljenje.. moze li gore?..

Aj pogodi fps :)

Prilozi

• Untitledssss.jpg
    Untitledssss.jpg
    250 KB · Pregleda: 107
Mnogo ti hvala Mx, ti si jedini koji je pokusao da mi pomogne i resi problem oko Kiesa. Instalirao sam nanovo Kies i Javu,ali nisam uspeo da preko Kiesa preuzimam Samsung Apps aplikacije.
Naime,kada u Samsung Appsu pokrenem preuzimanje aplikacije,dobijem obavestenje Sacekajte dok se softver za racunar pokrece-Samsung Kiess.Zatim se Kies pokrene,ali u njemu nigde Samsung Appsa.Ponovo me vrati na Samsung Apps da zapocnem preuzimanje.I tako u krug.Ako neko moye da mi pomogne,bicu mu neizmerno zahvalan.

Mnogo ti hvala Mx, ti si jedini koji je pokusao da mi pomogne i resi problem oko Kiesa. Instalirao sam nanovo Kies i Javu,ali nisam uspeo da preko Kiesa preuzimam Samsung Apps aplikacije.
Naime,kada u Samsung Appsu pokrenem preuzimanje aplikacije,dobijem obavestenje Sacekajte dok se softver za racunar pokrece-Samsung Kiess.Zatim se Kies pokrene,ali u njemu nigde Samsung Appsa.Ponovo me vrati na Samsung Apps da zapocnem preuzimanje.I tako u krug.Ako neko moye da mi pomogne,bicu mu neizmerno zahvalan.

Nema na cemu, i nisam ti nesto pomogao...
Imam i ja neki fantomski problem sa samsungapps-om u kies-u, trazi stalno neki update koji ne postoji, tako da ne znam kako bi trebalo da radi kada funkcionise, valjda ce reci neko drugi.
Pritom meni ne radi ni sasmungapps na telefonu, jer se sam update-ova i od tada nece da se startuje, pa nemam nikakav nacin za instaliranje software-a.
Cekam sledeci update bade, valjda ce resiti do tada...

Mene ekran na ovom mom Wave 2 sve vise odusevljava. Vidjam svaki dan kojekakve nove tel itd. ali...Ne znam za vas.

To je Care nebulozan trend da dual i quad core telefoni sa nabudzenim senzorima imaju krs kamkoder :d
Ja vala, valjaju samo singlici :d
Ajd SGS II ima prosecan senzor ali pogledaj One X, pri losem osvetljenju snima sa jedva 23 fps a pada i na 20 :d A quad core telefon sa petim jezgrom :d i f2.0 senzorom. Smesno.
Ah, pa to je HTC... za njih je 30fp i dalje mistery realm i uncharted territory :p

A mozda pak samo zele da postignu "filmski" ugodjaj i 24fps? ;)
A sto se talasa tice.. pa proceni sam, najgori moguci uslovi, kada sam snimao mecavu ispred gajbe u februaru, -20c napolju, lose ovetljenje.. moze li gore?..

Aj pogodi fps :)
Da, da, da... zakucanih 30, natürlich :smoke:
Eh, kakav je fon taj Wave... ;) :D

BTW, vidim da ti je min 29, a max 30fps... aj' vidi imas li neki klip gde ti je minimalni fps ispod toga, a takodje i da li ti maximalni na bilo kom snimku ide preko 30. Bas me sad zaintrigiralo.

Mislim da ima manjih razlika u min fps, da opada na 28,nesto :D ali max fps.. mislim tu oko 30. Kada me ne bude mrzelo, provericu.

Vrh Dno