Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Ne znam sta da radim..izgleda niko nije imao ovakav problem do sada,a verujem da je tako jer sam i ja promenio brdo wave-ova i nijedan nije pravio ovakav problem prilikom flash-a.. Inace prednosti kod 2.0 su mi smesne u odnosu na gubitke uporedjujuci sa 1.2

meni onaj nexus rom i dalje radi odlično, ni jedan jedini problemčić. super brz i stabilan. ne znam da li znate ali naša slova vam u porukama uzimaju par mesta, tj npr. "š" je kao da si kucao 2 ili 3 karaktera i onda nemate ni punih 160 karaktera po sms-u

Ovaj sto radi port ics je zesci folirant, vec par puta je zapoceo nesto, trazio kes da popravi komp koji se u medjuvremenu pokvario i onda napustio projekat i zapoceo neki novi.

^ja imam 1000 sms u telenor pp paketu tako da namerno kucam makedonskom cirilicom ili latinicom sa kvacicama da bi potrosio uopste preko 800 sms mesecno :d Evo sad imam 3800 sms jos do 1. maja :d

Ovaj sto radi port ics je zesci folirant, vec par puta je zapoceo nesto, trazio kes da popravi komp koji se u medjuvremenu pokvario i onda napustio projekat i zapoceo neki novi.

***, mnogima si sad srusio snove :) nece od porta androida biti nista, proslo je vec godinu i jace od kad se o tome prica, i stoji projekat svo vreme.

^ sve vreme :d kad moram stondiran da vas ispravljam :d

Ova bada 2.0 je cirkus :d Pa ne mogu da verujem da postoji bag da se melodija zvona telefona menja sa promenom jacine zvuka u plejerima :d 2x juce nisam cuo fon jer sam u mp3 ili video plejeru smanjio zvuk na 1 i ostalo je tako i u podesavanjima zvuka :d

ovo je vise neverovatno, a da ne pominjem da sam posle 100 godina hteo da koristim neku kamera aplikaciju i da sam 3x morao da skidam silikonsku oblogu i vadim bateriju..

^ Ja sam to odmah na pocetku primetio i bas sam ispizdeo....Koliko sam samo poziva i poruka zbog toga video sa zakasnjenjem...

Da ne spominjem bag da mi se mesto za instalaciju aplikacija cesto vraca na phone iako je namesteno na sd...A pri tom ne znam kako da vidim sta mi je instalirano na tel,ovo sto je na sd lako vidim(a i to pod siframa a ne nazivima aplikacija)

Nesto novo od Team Elite-a:
http://badahub.com/2012/04/team-elite-v4-0-custom-romgt-s8500bada-2-0-for-mena-regionmiddle-east-north-africa14412.html

Poslednja izmena:
Pocelo i meni na Badi 2.0 izletanje iz Samsung Appsa, low memory/gasenje vidgeta, i ostale zezancije. Do sad mi se to nije desavalo. Pre koliko vremena je izasla poslednja verzija Bade?

^ Kada to pocne da mi se desava resetujem fon i problem je resen na odredjeno vreme...onda opet pocne da brljavi i tako u krug.Imam utisak kao da tokom vremena sakuplja neke gluposti u memoriji i tako smanjuje kolicinu iste,sto otezava rad telefona.Resetom se te gluposti izbrisu i onda bolje radi sve dok ih ponovo ne sakupi :d

Poslednja verzija bade je izasla za Indiju pre 10-ak dana:S8530DDLC2_S8530ODDLC2_INU
par dana posle toga je izasla verzija i za S8500.

Obe verzije su ocajne.To me je zacudilo s obzirom da je prethodna verzija koja je izasla-za Kinu,bila najbolje optimizovana bada 2.0.Mislio sam da sledeca tj. ova indijska treba biti jos bolja ili u najmanju ruku podjednako dobra kao i kineska,a to nije slucaj. :mad:
Nadam se da ce naredna koja bude izasla biti kao kineska ali bez kineskih s....(koja je cine neupotrebljivom,bez obzira na dobru optimizaciju)pa da cemo moci i mi da je koristimo :D

Ako ista moze da znaci, izasla je LD verzija za Wave3. Pa mozda, ako imamo srece, uskoro izadje i za Wave 1/2. Nada umire poslednja. :D

EDIT: Madjarski Wave1 SW dobio martovski update: S8500XXLC1_S8500OXDLC1_XEH

Poslednja izmena:
Pre neki dan me je bada dotukla skroz. Bagovi iz nje su se preselili u stvarni svet, i sada me proganjaju. :sceptic:

Kuvao sam jaje pre neki dan (stay with me :D), i kao sto znate meko kuvano jaje treba da je u vodi 3,5-4minuta.
Upalim tajmer na badi 2.0 i cekam. cekam. cekam...
Shvatim da je proslo vise od 4 minuta i odem do telefona, a on se sam restartovao u medjuvremenu (valjda kada je trebalo da zvoni), a jaje ispalo tvrdo :mad:

Malo je falilo da Wave ispadne tvrdo kuvan nakon toga...:cuss:

Pre neki dan me je bada dotukla skroz. Bagovi iz nje su se preselili u stvarni svet, i sada me proganjaju. :sceptic:

Kuvao sam jaje pre neki dan (stay with me :D), i kao sto znate meko kuvano jaje treba da je u vodi 3,5-4minuta.
Upalim tajmer na badi 2.0 i cekam. cekam. cekam...
Shvatim da je proslo vise od 4 minuta i odem do telefona, a on se sam restartovao u medjuvremenu (valjda kada je trebalo da zvoni), a jaje ispalo tvrdo :mad:

Malo je falilo da Wave ispadne tvrdo kuvan nakon toga...:cuss:

Auuuu izvini al moram :D :D :d :d

Nema od Bade i nasih vec zastarelih telefona nista, to je to ne mogu da podrze 2.0 kako treba i to je realnost...

Ne bih rekao da ne mogu, ako symbian belle i N8 rade savrseno na 256Mb rama/680Mhz arm11 cpu onda moze-mora i bada 2.0 na mnogo jacim, brzim cpu i gpu i istoj kolicini rama na Wave-u. Cak bi i Android radio normalno ali bez preteranog multitaskinga zbog kolicine rama.

Poslednja izmena:
Auuuu izvini al moram :D :D :d :d

Nema od Bade i nasih vec zastarelih telefona nista, to je to ne mogu da podrze 2.0 kako treba i to je realnost...

:laugh::D

Citao sam da se isto zale i na novi Wave3 tj. 8600, pa mi deluje da je problem do bade 2.0.

Za kineski firmware kazu da je dosta bolji od ovog naseg, unlock ekrana i tastatura su brzi, i nema problema oko memorije.
Jos malo da sacekamo da pretoce to u evropske verzije, pa mozda i budemo zadovoljni. (na 1.2 ne mogu da se vracam zbog browsera koji je na dvojci mnogo bolji.)

Samsung apps mi i dalje ne radi na telefonu, sta sam do sada instalirao, to je to.

Poz

Jedino objasnjenje je da je Bada za Samsung sada low priority, forsirace dumb verziju Bade na telefonima nize klase (koja radi dobro) jer im se za visu klasu ne isplate ulaganja. Stave android i cao.

Ja moj wave ne mogu da utopim ni za 90e, toliko o ovom telefonu.
Pa pre bih dump phone prodao za te pare :(

Ne, toliko o os-u ;) Kada bi portovali Android a da sve radi Wave bi vredeo 150e, potpisujem.

Pa to ti kazem, procesor je veoma brz za single core, gpu je i dalje jedan od jacih.. jedino sto ima 256Mb rama ili koliko vec ali uz umeren multitasking i Android nema problema sa ovom kolicinom rama. Najveci bedak je to sto nikada nece portovati Android a da sve radi.. Steta, odlican telefon.

Picsel Smart Office and many productivity apps are now free i na nasem aps,u.

Kod mene u Kiesu se uopste ne pojavljuje Samsung apps,pa tako mi je Kies neupotrebljiv za skidanje aplikacija.U predjasnim verzijama Kiesa to nije bio slucaj.Sve sam pokusavao ,ali bez uspeha.U Kiesu mi se samo pojavljuje Podcast,bes Samsung appsa.Neizmerno bih bio zahvalan na pomoci.Sve mi je ovo potrebni radi instalacije Ndrive navigacije

Ne bih rekao da ne mogu, ako symbian belle i N8 rade savrseno na 256Mb rama/680Mhz arm11 cpu onda moze-mora i bada 2.0 na mnogo jacim, brzim cpu i gpu i istoj kolicini rama na Wave-u. Cak bi i Android radio normalno ali bez preteranog multitaskinga zbog kolicine rama.
+1
Pored Wave2 koristim i Iphone 3(instaliran Ios za Ip 4) koji sam trebao da prodam posle kupovine Wave ali sva sreca nisam...:D

Iphone 3:cpu 620 Mhz,ram 128 mb...

Nikad(za 1,5 god) mi nije izbacio poruku o manjku memorije,ne laguje nikad,ukupno se par puta resetovao,internet iskustvo i browser u odnosu na badu smesno je i porediti....A treba li naglasiti koliko je Ios zahtevniji od bade?
Moj ukupni utisak je kao da wave ima duplo slabiji cpu i 5 puta manje rama od Ip-a naravno da nema.Toliko o tome koliko znaci software i koliko moze da obogalji odlican hardware!

Cak sam skinuo i asphalt 6(kao najzahtevniju aplikaciju za badu) na Ip kako bi uporedio rad.Ip je uvek pokrene i odradi do kraja bez izbacivanja(uz losiju grafiku naravno),a wave...pa znate vec sami :d

Ne pamtim kad me je Iphone izbacio iz neke aplikacije,a ovo s.... ima par iz kojih NIJE.Wave ne moze da izlista ni sve poruke koje imam i stalno me izbacuje iz messages :wall:
Ne, toliko o os-u Kada bi portovali Android a da sve radi Wave bi vredeo 150e, potpisujem.
Ovo je sustina price o Wave telefonima i Badi kao os-u!

Dok se korisnici GS2 zale da im je kuciste od telefona vredno 50 din,Samsung je nama u dobar hw uvalio os od 50 din :d

Poslednja izmena:
os od 50 din, bukvalno :d 2.0

a 1.2 meni bar vredi mnogo vise :)

Ja sam i dalje na 1.2 i ok mi je. Koristim ga kao dumb phone i milina.

I ja. Ne instaliram igrice, programe, samo slusam muziku i koristim ga za pozive i sms. Net mu takodje ne koristim-sem proveru maila. I zadovoljan sam veoma Badom :D

Vrh Dno