Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Nisam znao da " smeju " da puste Beta verziju .. Al eto, covek se uci dok je ziv

Cim su prvo pustili za Poljsku, Madjarsku.. a Nemacku, Spaniju, GB itd ostavili za kraj, znao sam da nesto nije u redu :d Bukvalno su nam dali betu iz novembra/decembra.

To je jako cudno.. nekima pomaze a nekima ne.
CP UART je bas brzo trosio bateriju a sa AP Uart sam zaboravio na punjac bukvalno, telefon se puni samo kada prebacujem nesto-kada je povezan sa kompom preko usb a to ne traje uopste mnogo dugo.

Ali dobro je, izgleda je ona nemacka verzija savrsena bada 2.0, sumnjam da i mi uskoro necemo dobiti apdejt/naci nacin da flesujemo.

Ako uskoro ne izadje neka poboljsana 2.0 verzija za Srbiju, a ova nemacka stvarno normalno radi, eto mene vracam se na 1.2, pa prebacujem region za nemacku i radim njihov apdejt na normalnu 2.0 verziju...

Razlika sa nemackom verzijom bi bila u tastaturi u odnosu na srpsku verziju ? I mozda jos nesto sitno, ali meni bi bio na engleskom, ako se namesti na engleski jezik ?

Samo da primetim da kada se telefon vrati sa 1.0 ghz na " Dynamic " level, baterija OSETNO duze traje, cak bih rekao da je istom trajanju kao i na 1.2 verziji.

Jel proradio nekom samsung apps? Meni i dalje izbacuje gresku usluga nedostupna (2000).

Samo da primetim da kada se telefon vrati sa 1.0 ghz na " Dynamic " level, baterija OSETNO duze traje, cak bih rekao da je istom trajanju kao i na 1.2 verziji.

Ali je bedak sto ovo mora stalno da se radi, vraca se na default posle restarta.

Da li se preko Kies-a moze vratiti Bada 1.2 ,dvojka pojede bateriju...
Ne može.
Digli se srbi na kuku i motiku i svi trazili Badu 2.0 a nasi operateri nam lepo uvale kao zvanicnu, a u stvari ista beta verzija kao sto sam imao je ja jos pre doceka 2012. ono kad se pojavila, krajem decembra.
Ne odrđuju operateri nego Samsung.

Za traženje FW-a skinite odavde programčić:
http://www.megaupload.com/?d=2W2RHXXG
Dobićete ovo:
01.png

Sad je potrebno da idete redosledom kao što je obeleženo na donjoj slici:
1-Odaberite operativni sistem
2-Odaberite model telefona
3-Odaberite FW (u mom slučaju je fw za telenor)
4-Nađite željeni FW
5-Download traženog FW-a

02.png

Ostaje da flešujete telefon!

Pustili update za nDrive 11. Sada vise nemam problema sa landscape-om. Treba jos da testiram da li mozda brze hvata satelite.

Ako te zanima navigacija upali kies, videh sinoc neku bas Srbija navigaciju, ne mogu da proverim kako se zove jer mi baguje kies od sinoc. A pojavio se i prvi Antivajrus :d

ZX16 jesi li ti uspeo da skines neki noviji FW.Da li to radis sa upaljenim telefonom i u kom modu ga prikljucujes,usb ili kies?

Da vas samo pozdravim sa LG Black masine, ocecaj na anrdoidu nakon bade je fenomenalan...stvari koje su ovde delovale komplikovane na androidu su poprilicno jednostavne i lake... :) i'm happy! :)

Pustili update za nDrive 11. Sada vise nemam problema sa landscape-om. Treba jos da testiram da li mozda brze hvata satelite.

Hvala na obavestenju!
Evo skidam sada, ako landscape radi ok, eto nama zabave kako lepse vreme dolazi.

Poz

Da vas samo pozdravim sa LG Black masine, ocecaj na anrdoidu nakon bade je fenomenalan...stvari koje su ovde delovale komplikovane na androidu su poprilicno jednostavne i lake... :) i'm happy! :)

Da tu se u potpunosti slazem koristim android vise od godinu dana , wave sam skoro kupio kao drugi fon a pored svega koristim ga samo za pozive nekako mi deluje kao nedovrsen proizvod, ili sam se previse navikao na android.
Ja problema sa baterijom nema dva dana bez problema bluetooth i wifi stalno ukljuceni i bar 30-40 poziva dnevno standardni update preko kies

meni je wave dosadio do zla boga. inače sam imao ciklus zamene telefona od 3 godine, ali ovo je prvi put da mi se to desilo ranije. uzeo sam ga u novembru 2010 i mislim da ću izdržati tako do novembra ili decembra 2012. i onda ide pa pa. nedavno sam imao kući optimus p990 i osim kamere, koja je 100x lošija, sve ostalo je za 2 klase ispred a telefon je čak bio na LG modifikovanom GB-u u stock varijanti. iako dosta liči na touchwiz radi neuporedivo bolje. a dodatni plus mu je to što tek može da se nabudži da radi ko avion, dok wave ispadne kao neki dumb phone naspram njega.

naravno cilj mi je Razr ili razr maxx ako izađe u evropi, a nadam se da hoće. mislim da je on jedini realni naslednik wave-a u svakom aspektu. pritom najviše mislim na samo kućište jer sigurno neću uzeti neki tako skup telefon a da bude plastično go*no :D

Win 7 tema

20120304091516.jpg 20120304091417.jpg 20120304091427.jpg 20120304091432.jpg
Bada počinje da ima više bagova od S.T.A.L.K.E.R.a :crash:

kies mi izbacuje prozorce sa obavestenjem da nemogu da konektujem aps, jer se nesto radi. nadam se da je tako jer to traje vec nedelju dana, pa se bojim da to nije neko uobicajeno njihovo .ranje.
po pitanju trajanja baterija; sem iskljucivanja paket data, iskljuciti 3g. a onda baterija traje i traje. wifi radi na ovakvoj koncepciji.

ljudi, pisite nesto, inace nam ode bada na drugu stranu foruma.

Imam od skoro instaliranu badu 2.0 S8530XXLA1/S8530OXALA1 (ITV),ovo su moja iskustva:
-lag sa otkljucavanjem ekrana kod mene ne postoji
-asphalt 6 hd ide bez problema ali kad je iskljucena live tema i widgeti,kad ona radi izbaci jos u meniju igrice i pogasi sve widgete(koji se i inace cesto gase tako da ih i ne koristim)
-nema laga prilikom skrolovanja u home i menu kad je obicna tema,kad live temu postavim lag je prilican,u meniju cesto nece ni da prebaci na drugu stranicu
-od bagova sam primetio samo onaj u m.player-u,nece da lista pesme kad predjes prstom preko ekrana(nekad to uradi tek posle 15. puta):wall:
-poruka o manjku memorije na netu me je najvise dovodila do ludila na 1.2,sada nije u potpunosti eliminisana ali je jako retka :banana:(cesto se samo pojavi i ja nastavim normalno da koristim net),na 2.0 mogu normalno da pretrazujem sajtove koje nisam mogao ni da ucitam na 1.2,browser na 2.0 je mnogo bolji,brzi,renderovanja skoro da i nema;na 1.2 je to bilo uobicajeno(i uzasno iritirajuce)
Zahvaljujuci ovome meni su nedostaci bade 2.0 u drugom planu :d
-tel mi je na cp uart i baterija se jako brzo prazni(npr. samo u toku noci dok tel miruje padne za nekih 20%,dok je na 1.2 to bilo svega par procenata).
-najveci problem 2.0 je ne rezonski umanjena tastatura koja je sada i mnogo ruznija :wall:,kao i smanjene ikonice(ali to mi je manji problem od tastature)
-citav izgled 2.0 mi je nekako losiji-staromodniji,jeftiniji(ne racunajuci glavne menije),na 1.2 je to lepse bilo,jasnije,ostrije,modernije
-kad se udje u logs ima samo all i missed???a tek u porukama pravo s...e:tamo nema nista(samo glupi conversation view):mad:
-u my files:posebno phone,posebno memory card a nigde nema all ???
-o back dugmetu da i ne govorim,kao da je to ne znam kakav problem
-zvucnik u music-video playeru osetno tisi
-live teme izazivaju lag i onemogucavaju (asphalt 6) ili otezavaju (net) neke aplikacije,
ali i pored toga ja jednostavno moram da imam ukljucenu jednu live temu-space :D(ne neku drugu,ostale mi nisu nesto) koja je izavnredna i koja mi kompenzuje taj vizuelni nedostatak bade 2.0 :banana:
-osim gallery i world clock(da li ga iko koristi? :) ) i jos nekih sitnih poboljsanja+ona koja su svima dobro poznata imam utisak da je bada 2.0 odradjena traljavo i na brzinu(iako se predugo cekala) kao da nije bila prioritet kompaniji samsung koja ocigledno ima druge planove

Dobro nam ti dosao na forum prijatelju. :)
A ovo sto si napisao je vec odavno poznata stvar. Pisali su mnogi na forumu o tome. Ali ok, za one koji ne prate na casu, ponovio si im gradivo :)

Danas zamalo da fon plati glavam zbog bagova al zamalo! :crash:

@dulsrules Hvala! :)
@steluk i ova moja je preko kiesa,da li je ta tvoja novija?Ja sam mogao da biram izmedju ove (italijanske koja je izasla ranije od nemacke) i nemacke,ali na DBT smara ono sa kontaktima pa sam se odlucio za ovu.Kapiram da su iste posto su obe XXLA1,ili mozda nisu???Voleo bih da mi neko ko koristi nemacku zvanicnu odgovori.
Da li je neko probao space temu? :eyebrows::eyebrows:
Primetio sam da odredjene live teme mogu jos vise da opterete badu 2.0...Npr light mirror kad se postavi,lag je ogroman+net skoro nemoguc(izbaci iz aplikacije za face,zoom-out na nekim stranama nemoguc,poruka o manjku memorije cesta:wall:)
Prebacio sam fon na ap uart(cisto da testiram) i nisam primetio neku razliku u brzini u odnosu na cp uart.Baterija traje duze za nekih 25-30 %
Da li neko zna kako da promenim naziv aplikacije za Ndrive 11(koji mi inace dobro radi,danas sam ga testirao...jedino je dugo cekao na vezu sa satelitima,ali tako mora 1. put)?Na 10 sam to bez problema uradio,a sad malo zeza :-devil-:

Poslednja izmena:
Zanimalo me je sta je cp uart a sta ap uart i u cemu je razlika...pa sam ovo pronasao,mozda jos nekome pomogne:
Basic differences between CP-UART and AP-UART :

CP-UART :
1. It runs the whole system in aggressive CPU mode where all the CPU and RAM is utilised by the OS and hence giving battery drain.
2. In this mode you will rarely notice any lags or memory low issues.
3. Perfect for Gaming and HD video recording.
4. It gives most fluid UI experience.

AP-UART :
1. This is the conservative mode of the CPU when system runs in low-resource mode. Less CPU and little less RAM and hence better battery life.
2. Your Games could lag and you might experience sudden jerks in UI.
3. Might have impact on your Data speed.
4. Low memory issues possible.

In real-life situation you might rarely notice the differences cause :
1. BADA by design is low on resources.
2. We still don't have very CPU-intensive code (Apps/Games) or Graphics.
3. With Bada 1.2 memory management has improved a lot. I hope many will agree.

It should be selected based on these parameters :
1. What exactly you want to do with your device ? Gaming, Multitasking, HD video recording or just normal browsing, E-mails, Messaging, Calls, etc. Everybody has different needs.
2. How often you are comfortable charging your battery ?
3. Will you be able to charge your battery during your travels, etc ?

I have set it to AP but when I need to play some Graphic intensive game (I do it only for testing purposes otherwise no games for me) I switch it to CP and reboot.

Cudna stvar mi se desila sinoc a evo od jutros se ne menja, pokaze mi da je na 4 % baterija, zatim je stavim uvece na punjenje, ostavim 3 sata i posle skinem telefon racunajuci da se napunio, medutim , procenat stoji na 19 % i uopste ne puni vise bateriju ? Jutros je startovala od 19 % i prazni se ??

Da li se nekom slicno desilo ? Kontam da zamenim bateriju ? Mislim da ona ne spada u 2 god garanciju nego samo onih 6 meseci ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno