Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Aj takodje !. Cuvaj taj talas, ne daj ga tako lako ... trebace ti i posle ngodine ;)

Bada 2.0 update not making it to older Wave phones before 2012

31 December, 2011 | Comments (20) | Post your comment

Tags: Samsung, Bada, Touch UI

We thought we would be bringing smiles all-round, when we posted back in early September that Samsung were on track to provide nearly every one of their devices bearing the 'Wave' name with a nice dose of Bada 2.0 before the year was out.

Of course alongside the likes of the Wave 3, which came running the latest iteration of Sammy's OS out of the box, it was also expected that users of all older Bada handsets would receive the gift of 2.0 by Q4 2011. Now however, it would appear that Samsung aren't quite up to the task as they first promised.

The likes of Samsung Spain and Samsung Italy have confirmed a delay on the Bada 2.0 upgrade to all expectant devices until Q1 2012, meaning you won't be able to ring in the new year with the update (if you haven't already depending on your time zone). Samsung Italy expanded on that explaining that software won't be available before March, so not exactly nailing a date down, but providing a new deadline with which patient users will have to wait for.

At the time of writing, there are some 8.1 million Bada-running handsets out there, with 2.0 only currently available on the aforementioned Wave 3, as well as the Wave M and Wave Y.

Users who opted for either the Wave 525 or 533, sadly won't be seeing any 2.0-goodness past March or any other time in fact, as these devices aren't up to the task of running Bada 2.0 due to hardware limitations. Assuming you're packing any other Bada device however, keep the March deadline in your calendars and hope that this presently fresh disappointment won't be prolonged
:-devil-:

Svaka cast za prvi post :)
Srecna Nova Godina Okean korisnicima.

Edit: Ipak je krenuo da rusi aplikacije i widgete posle 20-tak minuta, i gps nece da radi (ne izlazi ni antenica pored baterije). Isto kao KK5.
Btw, ima usb debugging opciju u meniju, tako da sumnjam da je finalna verzija.
Vracam se na 1.2 , jer nemam vise vremena za zezanje.

Koje aplikacije i widgeti ti se ruse? Kod mene radi sve OK, navigacija takodje radi tj. ndrive11. Antenica radi ali samo kad se iskljuci "procenat baterije",mada antenica je skroz nebitna, bitno je da radi gps.

Poslednja izmena:
Opet se pojavio onaj famozni apdejt koji nemoze da se instalira, mozda sluti na nesto?

Da li bi mogao da mi napises kraci "How to..", samo mi treba mapa Portugala?

Nemam predstavu odakle da krenem, nikad nisam koristio Bada verziju NDrive. Koju da download-ujem (samo je Morocco free, Ndrive Portugal je 30e) i gde da nadjem mape. I ja imam Wave 2.

Poslednja izmena:
Nemam predstavu odakle da krenem, nikad nisam koristio Bada verziju NDrive. Koju da dowloadujem (samo je Morocco free) i gde da nadjem mape. I ja imam Wave 2.

Skini sa Spanskog store-a "nDrive (fin promo)" i instaliraj ga na microSD. Zatim iskopiraj u "microSD\Others\__@@bada_applications@@__\y0250j52st\Data" fajlove 1. navigation.lic, 2.navigation.oe i 3.navigation.chc. Mapu ces skinuti ovde http://netfolder.in/folder.php?folder_id=mg1aABo i iskopiraj je u microSD\Others\__@@bada_applications@@__\y0250j52st\Data\NDrive\maps\. podesi samo da ti bude aktiviran gps za ndrive u podesavanju za gps.Mozda moze i sa Portugalskog da skones "fin promo" i isto odradis, mozda ima vec portugal u sebi. Nisam stigao da probam.

Prilozi

• s8500 Ndrive map and app cracked.zip
    541 bajta · Pregleda: 34
Poslednja izmena:
Sad cu da probam, nasao sam NDrive fim promo na Portugalskom, javljam sta sam uradio. PS Kako mogu da skinem aplikacije sa drugih store (npr Australian), cim se ulogujem na SApps on me prebaci na portugalski store? U svakom slucaju veliko Hvala na objasnjenju.

Update
Uradio sam sve, hvata brzo lock, samo je mapa "u kanalu". Ne vide se ulice, probacu da skinem sa onog sajta. Hvala jos jednom.

Poslednja izmena:
Sad cu da probam, nasao sam NDrive fim promo na Portugalskom, javljam sta sam uradio. PS Kako mogu da skinem aplikacije sa drugih store (npr Australian), cim se ulogujem na SApps on me prebaci na portugalski store? U svakom slucaju veliko Hvala na objasnjenju.

Taj nalog ti vazi samo za Portugal, za Spaniju bi morao da naporavis nov nalog.

Hvala, radi savrseno, (doduse ne moze fullscreen u landscape modu jel i kod tebe isto?). Radi GPS lock u zatvorenom po oblacnom danu. Takodje vidimda imaju sve "speed" kamere, koristice posto su ovde poceli da lupaju po usima zbog "krize" :)

Od pre par dana komp/kies vise ne prepoznaje telefon, sistem je win7 x64 star 2 meseca, nema viruse itd.. Sta da radim, da li uz aninstalaciju moram i iz registry-a da brisem sve, prvi put mi se ovo desava a nacitao sam se da kies u ovom slucaju bas ume da *****ava. A evo ide 2.0 bada, gde sad da ostanem bez kiesa.

Poslednja izmena:
Pa zar nije krenula u Madjarskoj i Poljskoj? Cak se i u marketu pojavila aplikacija Bada 2.0 guide gde u opisu pise ''finally, bada 2.0 os realised'', tako nekako.

Izasla Bada 2.0 jos prosle godine, doduse za Poljsku i Madjarsku samo.
@hsv Imao sam identican problem, na kraju se ispostavilo da je problem bio do USB portova. Probaj da promenis port / komp, mozda pomogne.

To je to :D
Ali kako da sumnjam da tu glupost kada u istom usb portu radi mass storage mod, mislio sam da je kies prso posle poslednjeg apdejta :d a to je skroz realno za Samsung i Kies :d\

Jeste culi tj naculi da nam je Samsung sa 2.0 downclockovao procesor :d :d Da bi naterali ljude da kupe Wave III.
Ne znam da li je to istina, kao sa 1Ghz na 800Mhz :d

Oni su za streljanje.

Poslednja izmena:
...duza autonomija u prevodu ;)

Sta fali ovoj autonomiji? ;)
Ma to su spekulacije, mozda je Samsung nesto cackao oko idle frekvencija procesora itd, a ne bi me cudilo i da su toliki bednici da downlock-uju cpu.

Hvala, radi savrseno, (doduse ne moze fullscreen u landscape modu jel i kod tebe isto?). Radi GPS lock u zatvorenom po oblacnom danu. Takodje vidimda imaju sve "speed" kamere, koristice posto su ovde poceli da lupaju po usima zbog "krize" :)

Na nDrive11 radi landscape da na 10-ki ne.

Na nDrive11 radi landscape da na 10-ki ne.

Nesto sam pokusavao sa GPSom.
Jel mozes da mi proveres sta imas u ovim podesavanjima.
Ukucaj *#7092463*#
Module Setting"-->"COMM"-->"Lbs"-->"Settings
Ako mozes da mi kazes sta imas za General Settings i Etc Settings cekirano. Hvala

Nesto sam pokusavao sa GPSom.
Jel mozes da mi proveres sta imas u ovim podesavanjima.
Ukucaj *#7092463*#
Module Setting"-->"COMM"-->"Lbs"-->"Settings
Ako mozes da mi kazes sta imas za General Settings i Etc Settings cekirano. Hvala

Za General imam Standalone,Hybrid a na Etc posledna tri su cekirana samo prvo ULTS nije.

Podesio sam sada po uputstvu sa http://badadownload.com/2011/09/speeding-up-bada-2-0-gps-fix.html i radi ludilo cim ukljucim nDrive on nadje pun signal.

Poslednja izmena:
Hvala. Pokusavam da ga namestim da radi bez downloada (3G ili WiFi) ali onda ode u search loop bez satelita.

Kako se inace spoof-uju aplikacije na badi 2.0 Imam XXKL6 instaliran i Wave 2. Sa trenutnom verzijom Kies-a da li postoji nacin ili moram da instaliram neku prethodnu verziju?

Mislim da nema spoof-a na 2.0...

Nazad
Vrh Dno