Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Steta sto nisu uspeli da portuju Android u potpunosti, a i nece uspeti jer je najveci problem modem Wave telefona, skoro sve ostalo radi ali ne i pozivi i sms :d
Ako imas kesa za Galaxy S- to je moja preporuka. A ako imas do 150e uzmi Wave i uzivaj, sa 2.0 badom bice ovo sasvim ozbiljan telefon, malo se dopuni market i bice do 00 za vecinu ;)
Jer za taj kes imas samo plasticne Android telefoncice sa slabijim harverom..

Najbolje bi bilo da doneses odluku posle nove godine. Do tada ce se znati mnogo vise stvari.. i apps i sve.. pa i za mene Wave 3 da ili ne :)

Wave 3 ce biti u prednosti u odnosu na stariju bracu samo zbog veceg ekrana. Nece biti vredno razlike u ceni. Bolje uzeti za te pare koliko ce kostati W3 neki Galaxy S.

Kada sam prvi put u telenoru video i probao ovaj fon,pomislio sam: „Kakva masina,ja ovo nikad necu imati”. Leteo je i bas mi se svideo. To je bilo kad se i pojavio,tad nisam znao ni koji je os,ni ekran,ni cpu... Mada,ekran mi se odmah ucinio poseban :D Probacu da skupim za GS,ako nista onda ovaj ;) Ako samsung ne prestane da ulaze u ovaj os,bice ovo dobra kombinacija :)

Ma znam sve i badi i to je jedini razlog zasto premisljam o kupovini njega ili nekog drugog. Svidja mi se sto je mrcina od hardvera,samo da su ubacili android bio bi vrh. Ali sa androidom bi bio sigurno 100 e skuplji ;)

Da su ubacili Android imao bi GalaxyS.

Ja bi išao na wave 2 jer bada ne traži net kao android što značajno štedi bateriju. Ekran je sasvim ok za gledanje filma u 720p, dok galaksi i wave 3 imaju veći ekran što opet značajno siluje bateriju.
Tako da, moj izbor je wave 2, samo da v2 srede i biće to munja fon. ;)

Poslednja izmena:
4'' super amoled trosi isto ili cak manje od 3,7'' super lcd.
Ok je Wave II ali.. posle super amoleda nema prelaska na s-lcd :p

Ja sam sa namerom uzeo Wave 2 sa SLCD posle i7500 (prvi amoled), Desire (amoled) i S2. Sta sam onda ja? Verovatno budala haha...

Poslednja izmena:
SLCD varira dosta po kvalitetu, ali je onaj na W2 jedan od najboljih. Zato nije neka mana, realno.

Pa da, s-lcd na Wave II je jedan od najboljih ekrana na trzistu, a da nije super amoled :) tako da mu sa te strane ama bas nista ne fali.

Ja bi išao na wave 2 jer bada ne traži net kao android što značajno štedi bateriju.
Ne traži ni android kada isključiš internet, zar ne, logično je. Nije da će odbiti da radi ako isključiš internet, osim ako bada nije provalila da koristi web servise bez interneta onda su po tom pitanju identični. Samo što onda koristiš telefon samo kao telefon.

Market, gmail, twitter, vremenska, facebook zahtevaju net na Androidu, na Badi mogu bez njega? Pošto je odgovor ne, jel ti fali da koristiš telefon bez toga, verovatno ne, e tako ti je isto i na svakom drugom OS-u. Ni jedan ne zahteva 24/7 pristup internetu. Jedna od najvećih zabluda ljudi o androidu je ta zahtevnost interneta.

Poslednja izmena:
Pusti ti djordja...

Vidim ja da si ti išao u Teslu dok mi pričaš kako je logično iskljušiti net.

Pa zar nije logično? I PC može bez neta sasvim normalno da se koristi ništa mu neće faliti, tako je i telefonima.

Suština je kada je uključen net. Kada na Badi stoji uključen, nema nikakvog protoka do trenutka kada korisnik sam nekim svojim postupkom to ne uradi.

Dok na Androidu telefon non-stop vuče net. Ja ne znam šta on radi ali definitivno nešto radi. Na sva tri Android telefona koje sam imao ili imam je bilo tako.

Pre nego što neko počne da spominje weather widgets i push mail, ww nemam a i na Androidu i na Badi sam imao namešten ActiveSync i isključen push na Androidu.

Definitivno nije ista stvar i Android non-stop nešto radi

Mislim da to za net i nije toliko znacajno,bar za mene :) moze li se porediti ekran vejva i gs?

Ja jednostavno nemam pojma ili vi nemate pojma, ali meni ni kb ne svuče za celu noć kada stoji upaljen net a sve vrste update-ovanja su isključene. Imam uvek bar dva twitter klijenta, foursquare, dve vremenske prognoze, gmail, yahoo mail, pulse, tapatalk i još dosta aplikacija koje koriste redovni update kada je podešeno.

Dok na Androidu telefon non-stop vuče net. Ja ne znam šta on radi ali definitivno nešto radi. Na sva tri Android telefona koje sam imao ili imam je bilo tako.
Definitivno nije ista stvar i Android non-stop nešto radi

A kako meriš da nešto stalno vuče, pomoću čega pogledaš koliko je potrošio, baš bi hteo da proverim kod sebe?

Poslednja izmena:
Ja ne znam kako meni ide svaki mesec skoro 1GB... Kada kod pogledam on nešto vuče. A nemam uključeno sve i svašta, i ne dajem da radi update osim na wi-fi. A kada isključim data, baterija traje 50% duže.

Ja ne znam šta je, ali je tako. I na Galaxy S 2, Galaxy S i HTC Desire HD.

1GB :d Ajde nećemo ovde više, ali samo još jednom :d:d
Evo isključio sam backgroud data i instalirao watchdog, ostavio upaljen net. Videćemo posle jedno par sati koliko će potrošiti. Valjda će biti dosta imam još oko 100MB preostalih od 325:D

Poslednja izmena:
Ja bih onda, sa ovih mojih ubogih 150MB, trebalo da prekoracim vec za 3-4 dana... mislim, posto Android, eto, toliko svlaci *nesto*.

Android Blue Ray Streaming :d :d

Vala bas... :)

Ne mogu da poverujem u 1Gb pojedenog saobracaja.. znate vec o problemu sa vip droidom i oko 60-ak Mb mesecno koji jednostavno ispare ali 1Gb..

Upravo tako.

Mislim, 60MB je jedna stvar, ali ceo gigabajt... :)

Evo za dva sata i nešto je potrošio 50KB sa stalno upaljenim internetom, od toga je 15KB otišlo na update pulsa ( u prvom paljenju) jer sam ušao slučajno u aplikaciju, u drugom paljenju je potrošeno 30KB (ova druga je tih 2 sata i nešto). Znači ovim tempom stigao bi sutra do 1GB. Evernote je ostao upaljen da sinhronizuje svakih sat vremena zato je i potrošio, vidite da je to ogromna količina podataka. Znači za pola dana možete videti šta troši nenormalnu količinu podataka i ugasiti (jeste da ja nisam išao i u svakoj internet aplikaciji i gasio sync, nego sam isključio background data(upozorava da će možda opet neke otići na net)). Večeras ću ostaviti celu noć net sa baš svakim ugašenim syncom da vidim koliko će potrošiti (ručno ću izgasiti u svakoj).

device-2011-12-06-214105.png

Poslednja izmena:
Sobzirom da sam ja pao sa kruške...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1323206059743.png
    uploadfromtaptalk1323206059743.png
    56 KB · Pregleda: 101
Ovo danas je više potrošeno jer sam update-ovao neke aplikacije... Ali recimo da je 20ak mb otišlo na to...

Ma neka aplikacija mozda nesto sinhronizuje u pozadini, nema sanse ni 2MB da potrosi ;)

Nazad
Vrh Dno