Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Jel moguce slusati muziku i pregledati net u isto vreme? Koliko sam ja shavtio,to ne moze da se izvede :D

I jos jedno gnavatorsko pitanje. Nigde nisam nasao sta je tacno AMOLED tehnologija,pa ako bi neko bio ljubazan :D Jel to kad svaki piksel ima posebno osvetljenje??? :D Ovde mi se cini da je tako,da je crna 100 % crna a ne siva ;)

Poslednja izmena:
Kakve su sanse da B 2.0 izadje do novaka ?

Jedina "prednost" Android-a je gazilion aplikacija. A to što ****ni alarm ne može da zvoni ako je telefon isključen, nikom ništa.

Glupav primer ali poenta je tu :)

Ima takvih dosta glupavih primera i za Badu, ali poenta je tu. Da žele u google-u uradili bi to, ali lakše će oni da srede alarm nego što će bada da privuče veliki broj developera.

Ima takvih dosta glupavih primera i za Badu, ali poenta je tu. Da žele u google-u uradili bi to, ali lakše će oni da srede alarm nego što će bada da privuče veliki broj developera.

Potpuno se slažem sa tim.

Ali potrebno je samo 10-20 osnovnih aplikacija da se pojave. Uopšte nije potrebno 500 000 đubreta.

Ako Gameloft i EA Sports mogu da podrže Badu sa svojim igricama, stvarno mi nije jasno zašto je toliki problem nekim drugim velikim softwerskim kućama da portuju tu jednu-dve svoje aplikacije na Badu. Tu nije problem Samsung.

A pojedinačni developer-i, ko hoće dobro je došao

Nikada nisam skontao zašto potencirate tih 500.000 đubreta (što za android što za iOS), jeste nekome je potrebno 10-20 aplikacija, ali možda nekome ne treba 10-20 istih kao tebi ili meni.. U svakom slučaju android nisu samo aplikacije, najveća prednost androida u odnosu na druge je njegova fleskibilnost u svakom pogledu.

meni na fonu treba: dobar browser,dobar media player,internet radio i da interfejs dobro izgleda. To je sto se softvera tice,a ovaj fon,cini mi se ,sve ima ;)

Nemam ništa protiv puno aplikacija. Kada kažem đubre, mislim na đubre. Kada bih sabrao svo vreme koje sam proveo pokušavajući da nađem aplikacije koje mi trebaju a da su pri tom i dobre, mogao sam za to vreme i sam napraviti te aplikacije :)

Jeste fleksibilnost dobra. Ali mislim da smo (bar sam ja) prešli granicu očekivanja od telefona sve i svašta, a jednostavno još uvek nisu na tom nivou. I dok je tako, suviše se zamaramo glupostima. Kada se samo setim koliko sam vremena potrošio stavljajući na Galaxy S kojekakve ROM-ove i praveći kombinacije sa kojekakvim kernel-ima, pa stavi ono, pa stavi ovo.. Budalaština. Sada na Galaxy S 2 ne diram ništa, i odlično mi je :) Promenio bih hiljadu stvari, ali mi život ide lako i ovako kako je :)

A što je najgore, išao bi mi lako i sa Wave-vom. Dobro je pa sam se na vreme smirio pokušavajući da nateram telefon da ide na posao umesto mene :)

A kada odeš na Samsung apps, prelistaš sve aplikacije za pola sata, skineš šta ti treba i šta ima, i završiš priču :)

Kakve su sanse da B 2.0 izadje do novaka ?

100%-tne...strpite se bre ... ja sam posatao totalno ravnodusan, ista je prica kao i prosle godine tj. Q4 = novembar/decembar/januar jer je njima Q4 naspram fiskalne godine! Ja cenim da u novu godinu ulazimo sa novim sistemom! :)

Ja se nadam nakon da ce se povecati broj u narednoj godini, posto sada imaju mogucnost da portuju sa andorida i ios-a na bada-u, te sto ne bi iskoristili i tu mogucnost za zaradu novca!

Poslednja izmena:
Ma android jeste institucija ali da vidimo 2.0 pa ce vecina nas proceniti da li Wave ide u oglase ;) Mislim ne odmah ali za par meseci, godinu dana.
Valjda ce portovati neke najbolje i najpopularinije aplikacije, ovo sto je Telep rekao je tacno- ne trebaju nekom tamo hsv-u i djwibe-u iste aplikacije ali se otprilike zna koje su najbolje i najpopularnije.
Vise puta sam listao Android market i stvarno ima svakakvog djubreta.. kao i u Bada marketu :d ali sta sad, nekome je i ona aplikacija za racunanje izgubljenog vremena zanimljiva :d

Breaking news... :D

Samsung India has just announced the availability of bada . software update for the S Wave smartphone. The announcement was tweeted by the companys Bada . next year Discuss anything about Samsungs bada . here. Screenshots leaks firmware anything. Looks like Samsung Wave owners will soon be graced with an official firmware update to bada . supposed to make the mobile OS more responsive and including Samsung Bada . software update now available for download to Samsung Wave S in India. Samsung Bada . update brings T Trace keyboard performance improvements. This is an UnOfficial fan based Website. The views expressed on this website are solely those of the proprietor or contributors to the site and do not necessarily The Firmware section is for members to sharediscuss the latest Bada firmware releases from Samsung. Author Topic some apps not working after update to bada India DDJK Read times Featured Firmware XPKH Complete Tour. XPKH is the latest firmware released by samfirmware on August and it’s the best bada . beta firmware Samsung Electronics Co. Ltd. a leading mobile phone provider today announced the launch of the Samsung Wave II Model GTS. The Wave II is based on bada . Step I Download the latest version of Samsung Kies from official site of Samsung Kies. The latest version of Kies is Kies OR. You can download it from This Method Has Been Given By Dr. Humayun Khan All the Credit goes to him. For running any spoofed app on Wave II or any Wave Having Samsung’s Official Bada . Samsung India has revealed that Bada . will be introduced in India in July . Samsung India is heavily touting for its own mobile operating system Bada. Samsung has revealed the future of its Bada platform with Bada . promising a whole bag of smartphone updates. Despite of world running behind Android Samsung Mobile India’s twitter account just confirmed that bada . update has been rolled out for original Wave S users in India. Users can download Samsung India has just announced the availability of bada . software update for the S Wave smartphone. The announcement was tweeted by the companys officials a Hi. Today we got a mail from a user on our forums. He give us a firmware link. The link to Firmware SXXJID runs on Bada . Whats new Swype. Author Topic Bada . DDKD arrived in India through KIES. Share your experience and problems Read times Samsung Bada . Update for Samsung Wave is not yet officially announced. Bada . will be released in India after its UK launch. All Samsung Wave phones to get the Bada . upgrade great news for NFC phones the upgrades will start being released in Europe. Now for the GOOD NEWS Bada . update confirmed for WaveHere’s some good news for original Wave S users. Samsung bada’s official

Bada je skoro savrsena, trudim se da vise koristim Wave nego Galaxy. Samo da ubrzaju onaj SApps i "napune" ga korisnim materijalom.

[YOUTUBE]OIHfvVOF6lU&feature[/YOUTUBE]

Koliko sam ja video,bada na vejvu radi mnogo gladje nego android na hd2. Ne znam za koji da se odlucim :D HD2 ili wave,ali uzimajuci i cenu u obzir ;)

Izaberi ono sto ti je srcu gladje :d

Crna je kao stakla na bumbarskim nemackim limuzinama po beogradu. :D
Primeti se kada se gleda ekran u mrklom mraku, pa se upali telefon da krene malo da sija iako je crna pozadina na njemu.
Ali to je toliko slabo da cim izadje nesto na ekranu, crna je savrsena.

Iskreno to i jeste razlog zasto volim ovaj tip ekrana, mada ovaj novi wave 3 ima samoled plus, koji ima drugaciji raspored pixela.
Ovaj raspored na obicnom samoledu mi se ne svidja za citanje sitnih fontova, deluju iskrzane ivice.
A normalan RGB raspored kao na lcd-ima, i na super amoled plusu, realno ima i vise pixela zbog drugacijeg rasporeda (ako se ne varam, za 1/6 vise na istoj rezoluciji)

Jeste crna, a i da nije skroz crna, da li bi to uticalo na tvoju odluku koji telefon uzeti?

Jeste crna, a i da nije skroz crna, da li bi to uticalo na tvoju odluku koji telefon uzeti?

U nekoj meri bi uticalo. To je osnovna prednost (pored boljeg videa) . Ako je po yt suditi,android ne radi bas glatko na hd2 kao bada na wave. A i bada mi svezije izgleda od wina ;) Eto toliko :D

Sto se OS-a tice, nemam visoko misljenje o badi (kao ni vecina ovde). Sto se hardvera tice, u pitanju je fenomenalan telefon. Valjda si to zakljucio po broju nas koji se cimaju oko bade u zelji da ovaj telefon bude savrsen i softverski kakav je hardverski. Po mom misljenju, po kvalitetu izrade je malo iznad HTC Desire HD, a HTC HD ostavlja daleko u prasini.

Sto se OS-a tice, nemam visoko misljenje o badi (kao ni vecina ovde). Sto se hardvera tice, u pitanju je fenomenalan telefon. Valjda si to zakljucio po broju nas koji se cimaju oko bade u zelji da ovaj telefon bude savrsen i softverski kakav je hardverski. Po mom misljenju, po kvalitetu izrade je malo iznad HTC Desire HD, a HTC HD ostavlja daleko u prasini.

Ma znam sve i badi i to je jedini razlog zasto premisljam o kupovini njega ili nekog drugog. Svidja mi se sto je mrcina od hardvera,samo da su ubacili android bio bi vrh. Ali sa androidom bi bio sigurno 100 e skuplji ;)

U nekoj meri bi uticalo. To je osnovna prednost (pored boljeg videa) . Ako je po yt suditi,android ne radi bas glatko na hd2 kao bada na wave. A i bada mi svezije izgleda od wina ;) Eto toliko :D

Nisi dobro gledo. Ako ti je bitan ekran, kamera onda ti je bada bolji izbor. Ako si orjentisan na net (mail, browsing...) HD2 sa androidom je daleko bolji izbor. Telefoniranje, kontakti, fb twitter integracija je na androidu kilometrima ispred resenja koja postoje na badi

HD2 je dobar ako volis da eksperimentises sa windows mobile-om, androidom, windows phone 7.
Dobro je uradjen, mada mu je kamera aljkava jako (jaca led lampa) , ekran ima losije uglove (ali je veci i zgodniji npr. za gps), i baterija drzi dosta krace.

HD2 je dobar ako zelis vremeplov u 2009. Ako zelis mulitfunkcioni aparat sa veoma dobrim osnovnim internet funkcijama (browser, mail, twitter) uz odlican battery life uzmi Wave seriju.

Najbolje od oba sveta bi bio neki Galaxy S.

U potpunosti se slazem, trenutno a i ubuduce best buy...

Nazad
Vrh Dno