Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

^Ugasi ruter na nekih pola min-min... Pa pokusaj ponovo. Ti ruteri se zaglupljuju prilikom dodeljivanja IP adrese

hvala na ovim linkovima,ali ovo sam vec sve isprobao....a i flashovao sam telefon preko multiloadera pa ne pomaze.....ja mislim da je problem sa driverima u SystemFS / Driver...tj u onim ostalim -CE147*******.bin fileovima ili u onim podesavanjima za camera firmware iz telefona (*#197328640#).....
Kad flashujem telefon i idem da procita firmware (*#197328640# , 6 ,3 , 1 ) on izbaci ERROR can't read version.....

pozdrav ljudi.....koristim telefon od oktobra 2010 godine....i do skoro me sluzio odlicno......
prilikom jednog updatovanja telefona preko kiesa upgradovao sam tel na badu 1.2 nisam siguran koja verzija firmware-a.....elem posle nekog vremena pocela je camera da mi prijavljuje CAMERA FAILED !!!!
Pokusao sam sa razlicitim verzijama firmware ali nije uspelo....pokusao sam ii onim pricipom sa ruskog site-a:
preko Stune-ai kopiranjem dva file-a...nije uspelo ni to....preko podesavanja iz telefona preko *#197328640# i opcije 6 , 3 , 1.....ne moze da procita verzije firmware-a...a preko opcije 2 nece da upise.....novi firmware...
Ako je neko imao slican problem i resio ga molim za pomoc........
Ista stvar i kod mene...:(
Mislim da je jedino resenje da nam neko ko ima badu 1,2 kopira pomocu Stuna ova dva fajla
-CE147_F2_0x05_0xSB
-CE147_F3_0x05_0xSB i da odradimo fw camera write.
Zamolio bih nekog ko ima 2min da odvoji i da odradi ovo, bio bih mu veoma zahvalan.

sve sam to njakao i nije pomagalo sve dok se nisam nakačio na drugi hot spot koji "vatam" u kući, kad sam opet posle toga odabrao moj ruter zakačio se iz prve. tako da sad radi

Ima li sta od navigacije za ovaj telefon? Drugar hoce da poludi.
Hajde da mi kaze neko ko je u toku teme da ne listam 109 strana.

nDrive je ok ali daleko od odlicnog.
Sinoc me navodi do Indjije bez greske,na 1-2 km. od odredista(centar Indjije) navigacija me "ubedjuje" da je skretanje levo i da ima jos 7 km do odredista i ako je trebalo da se skrene desno i nastavi jos najvise 2 km-a.
Situacija od pre par dana,trazim neku adresu u centru Sapca a nDrive je hteo da me odvede u selo koje je oko 20 km od destinacije i u kojem ne postoji cak ni trazena ulica.

Onda bolje ne paliti takvu aplikaciju.
Znaci nista od konkretne navigacije.

NDrive je konkretna navigacija, bar ovo do sada sto sam koristio.

nDrive je ok ali daleko od odlicnog.
Sinoc me navodi do Indjije bez greske,na 1-2 km. od odredista(centar Indjije) navigacija me "ubedjuje" da je skretanje levo i da ima jos 7 km do odredista i ako je trebalo da se skrene desno i nastavi jos najvise 2 km-a.
Situacija od pre par dana,trazim neku adresu u centru Sapca a nDrive je hteo da me odvede u selo koje je oko 20 km od destinacije i u kojem ne postoji cak ni trazena ulica.

Koju mapu koristis?

ja sam koristio od ravnog sela do veternika i odlično je odradila posao, u veterniku ima zilion bespravno podignutih kuća, pa samim tim i nepostojećih ulica(bar sam mislio da su nepostojeće) međutim odlično me je doveo do odredišta. iako sam znao put hteo sam samo da isprobam

Da li je neko imao na telefonu SW: S8500XXJF7 i CSC: S8500XFJF7 i da mu KIES nije dozvoljavao update na bada 1.2, i kako je to rijesio?

probaj da pretražiš po netu za koju zemlju je imao takvu oznaku FW-a i vidi da li je u njoj dostupan 1.2 update. mislim da još ima nekih koji ga nisu dobili.

Prilozi

• wave.zip
    680.9 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Izgleda da se na ovom klipu vide losije strane s-lcd u odnosu na super amoled, e sad sam ukapirao da ipak ne bih mogao da predjem sa wave I na wave II.

[YOUTUBE]OWm05wsycRs&feature[/YOUTUBE]

Pa koristi CT ;)

richa ja to resio ovako:
http://forum.benchmark.rs/showthrea...-Wave-BadaOS&p=2439192&viewfull=1#post2439192

@game master, ne znam da li si dobio fajlove koji vam trebaju, ali cu probati da ih okacim... bada 1.2, fajlovi koje ste trazili i nadam se da ce pomoci!

Hvala druze sto si okacio fajlove,ali takve sam srece pa ni oni ne pomazu ***,izgleda da nije samo do ta dva fajla verovatno je do celog foldera sa driverima za kameru...
Ti fajlovi su sa SESBDG01 fw tj od bade 1,2 koju i ja imam ali kamera i dalje ne radi.
Zamolio bih te ako nije problem sve fajlove iz foldera za kameru da mi kopiras,pa ako ni to ne pomogne nosim ga u servis ne vredi se patiti vise.

Onda bolje ne paliti takvu aplikaciju.
Znaci nista od konkretne navigacije.

Ndrive i Sygic su valjane navigacije, i rade posao zadovoljavajuce. Contrast mapa je starija od Navteq ali je laksa za upotrebu i preciznija po pitanju ulica...sve u svemu vrsi posao odlicno...a ovi sto kukaju sto nema Igo-a neka predju na drugu platformu...
Inace, Sygic je definitivno josh kompleksnija navigacija od ndrive-a ali nema mape za srbiju, a evropa je dobro pokrivena navteq i teleatlas mapama... No, posto su Navteq mape za Sygic izdanje od proslog leta koliko se secam, moze se ocekivati u sledecem paketu gotovo sa sigurnoscu da ce izaci i Srbija, koja postoji u decembarskom izdanju za ndrive, a mapa se upravo pojavila tu negde na jesen!

Ove godine dobijamo na jesen i Navigon.

Pitam se jel ovo novi izgled by Bada 2??? Izgleda definitivno lepse i jedna velika stvar sto se mene tice je pojava Apps dugmeta na desktop-u...kao kod androida... uraaaaaaaa :D
Josh ako izvedu i mogucnost da se postavljaju shortcut-ovi na desk...bice vrrrrr :D

[video]http://www.facebook.com/SamsungSocialHub?sk=wall#!/video/video.php?v=1314906969526[/video]

Poslednja izmena:
Valjda ce u 2.0 resiti problem sa email app, gde download-uje sve email-ove iz inbox-a...

Odlicno izgleda (ako je to to), ostaje samo da se nadamo da potvrde da ce biti i za Wave (ako vec nije potvrdjeno?).

Uzgred, danas sam flesovao tel na bada 1.2, i ono sto mi je zapalo za oko, a po meni je bilo bolje rijeseno u bada 1.0, je vezano za internet pretrazivac. Naime, ona linija donja gdje se otvara novi tab, back itd. se mogla ugasiti u staroj verziji, dok ovdje ne moze (ili ja ne znam) i nekad zna da mi zasmeta prilikom skrolovanja.

Moze li neko ko ima Bada 1.2 da mi iscita fw i csc (*#1234*#), da vidim da li je isto kao kod mene. I da li za bada 1.2 ima srpski jezik?

Jos dosta stvari ce morati da donese Bada2 :mad:
Bas sam ispi3deo juce. Pokusam da skinem neki fajl sa rapida, konkretno pdf fajl, trebalo mi je nesto u tom trenutku da vidim. Otvorim link, odbroji vreme, sve super, kad kliknem konacno na download - "unsuported file" ... WTF!?! Nije bila cak ni arhiva, cist pdf. Mislim, da je i fajl koji ne prepoznaje, pa snimi ga negde ne mora da imas mogucnost da ga otvoris, samo ga snimi... Ok predjem preko toga, dodjem kuci, skinem fajl na kompu, otvorim, pogledam, rekoh, aj da ga prebacim i na fon cisto da imam za svaki slucaj. Pokusam posle da ga otvorim - "file too large", znaci kad ga nisam tresnuo od zemlju tad, nikad necu! Jbnih 20 i kusur mb pdf-a on nije u stanju da otvori, i to sve zbog retardiranog softvera narvno.
Nadam se da ce i ovakve stvari da uzmu u obzir za ubuduce.

@ starbuck

Sledeci put koristi Operu pa ces moci

Ok, tnx. Imam i Operu mada mi nije padalo na pamet do sada da je koristim jer mi se iskreno ne svidja bas nesto, ali eto ako ima vecu funkcionalnost onda ok.
Mada, to ne umanjuje gorak ukus onog "file too large"... ;)

Odavno se o tom "file too large" problemu pisalo na ovim stranama... mozda jos u prvih 10-ak strana :D

Stvarno, ono sto mene zanima, a vezano je za ovu pricu - ima li nekoga da je otvorio neki veci .pdf fajl (eto, 20-ak MB ili preko) bez problema?

Nema izgleda, 20Mb je neki limit otprilike- znan samo Samsungu :d
Ja sam ukapirao da ako ne srede bagove i ne povecaju br aplikacija sa badom 2.0 da sledi novi talas- talas prodaje talasa :d za 150e.
Ja nemam frku, imam skoro sve sto mi treba na mobilnom telefonu ali da je Anroid postao ''cudo'' i da bi verovatno svi mi odlepili za svim tim mogucnostima, to stoji. :) jedino mi je default izgled svega na Androidu odvratan.
Ja im dajem rok do jeseni da se situacija drasticno promeni, a onda mozda uzmem polovan galaxy s mada mislim da cu iskulirati sve do sledeceg ugovora za 1 ipo god.

Nazad
Vrh Dno