Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Tablice su ultimativno retardirane :)

You Đizz :d

Jel se ti zahebavas il ne citas nista ??

Aaa? Kako sta, citam, gledam, pratim, gledao klipove iz Barselone, sa onim verzijama, cisto onako podsetih, a nesto ne nadjoh kad izlazi update, ne vidim problem sa tekstom, datum je 1.03.2011, i pre sam komentarisao o svemu ovome...

Da li je neko skinuo ovaj firmware S8500XEKA1 ## ? To bi trebalo da je novije od klasicnog 1.2.

Jel moze update, koji firmware koristite?

Ja imam XXJL2,KIES mi nije prijavljivao nishta novije,a nelokalizovane varijante me ne zanimaju...

[YOUTUBE]oICIpeXB9Z4&feature[/YOUTUBE]

Ne znam kako je kod drugih, ali kod mene ponovo se javili stari dosadni problemi, bagovi sa nedostatkom memorije, stranica je prevelika ili u Samsung Apps-u nedostatak memorije i zatvaranje network widget-a, 5 stranica sa widgetima, ukupno ih je 7, otkrio sam koji me zeza, jedan "Text o'clock", kad ga ugasim, sve radi kako treba, mogu da zumiram stranicu do iznemoglosti, iako mi stoji vec nedelju dana, tek juce pocelo sa bagovima, mislio sam da je to proslost sa badom 1.2, ali prevarih se, inace tel. je iz Telenora i normalno apdejtovan preko Kies-a, jako izgleda widget, ali nervira me zasto da remeti rad...ima li jos neko slicnih problema sa ovim bagovima, sa nekim drugim widgetima?

Da ne kucam ponovo, prekopiracu sa sk :

Da dodam samo nesto: hejteri na benchmarku su pisali kako izbacuje not enough memory ako imas malo vise widgeta.. ma najjace ali pazite sad ovo:
probao sam da upalim sto vise aplikacija, mp3 player, asphalt 5 koji je mnogo zahtevna igrica, cak i standardne funkcije tipa kalendar itd, krs toga stoji u task manageru i nista se ne desava. Naravno, wave ima 256 Mb i to je za razumno koriscenje bada os-a sasvim dovoljno, mislim ko drzi mp3 player i 3 hd igre, cameru, kalendar i surfuje jos..
Ali testirajuci i guglajuci sam zakljucio da bada ima bag, ako se aplikacija ne ugasi u task manager-u nego na ''crvena slusalica'' taster desava se da ostane u pozadini a da se ne vidi u task manageru !
I sta se onda desava: upaljen je mp3 player, odes na samsung apps i skines nesto, pa krenes da kucas poruku i.. not enough memory.
A sve zato jer je nest ostalo stealth u pozadini. Gasenje telefona pomaze, mada moze i baterija da se izvadi na 1 sec i da se vrati [ ne menja se nista, ni lista poziva, vreme itd sto je i logicno sa telefon sa os-om]

Dakle, ovo je bar za mene, prvi bada os problem i Wave minus ali znam da ce mi se ovo desavati mozda 2-3 x mesecno, mozda jer mi se za ova 2 meseca nije desavalo.
Inace, nista ovo ne kvari utisak o telefonu ali ovo je realna mana bada os-a.
A samsung je ipak mogao [morao] da ''casti'' Wave sa 512Mb rama, ovako nije u skladu sa ostalim karakteristikama, pre svega sa cpu, a za normalno koriscenje je i 256 dovoljno.

Taj bag postoji, neke aplikacije ostanu stealth ako ih ne iskljucis lepo npr, resenje je gasenje telefona ili vadjenje baterije. Ne javlja se cesto ali moraju ovo da srede u 2.0.

A taj widget ocigledno nije lepo optimizovan za 1.2, ja sam imao neku app koju sam instalirao na 1.0.2 i sama se gasila na 1.2 i obrisao sam je, ionako je bio shit neki :D
I to je to, jedina aplikacija koja nije radila kako treba.

Poslednja izmena:
Ali testirajuci i guglajuci sam zakljucio da bada ima bag, ako se aplikacija ne ugasi u task manager-u nego na ''crvena slusalica'' taster desava se da ostane u pozadini a da se ne vidi u task manageru !

ovo je istina i dobro bi bilo da postoji widget task manager ili slicno

Pa imas task manager, zadrzis centralni taster :p ali ne vredi kada nesto ostane stealth.
Nije to do zahtevnosti aplikacije, kako nisi ukapirao iz mog posta, wave ima 256Mb i to je sasvim dovoljno. Lepse bi uz ovaj cpu u telefon generalno islo 512mb ali sta sad.
Ja vam kazem [ procitajte] sta sam sve upalio od app i nisam imao nikakve probleme, znaci dovoljna je kolicina rama.
A taj tvoj problem je bag vezan za taj widget.
Naravno iako se ne desava cesto morace da srede ovaj opsti bag koji sam naveo.

ma sve ja brate tebe razumem, ali ***. iznervira me sitnica i razocara, sto tako, nego sta je tu je, opasan telefon sa ovom manom, koja po meni je morala posle godinu dana da bude resena, ali nije, dzaba bilo gomile inovacija, kad moze sve da pokvari jedna mala glupa stvar, ako ovo ni 2.0 ne resi, e onda nek im je na cast...

Poslednja izmena:
To stoji, ako ovaj bag bude u 2.0 onda do k bas :d

Ja vam kazem [ procitajte] sta sam sve upalio od app i nisam imao nikakve probleme, znaci dovoljna je kolicina rama.

Da ti opet kazem,posto i dalje forsiras istu pricu :)

To sto u Task Manageru vidis da je pokrenuto ne znam koliko aplikacija ne znaci nista. Bada jos uvek nema pravi multitasking i ne moze da tera vise od jedne Bada aplikacije odjednom.

Znaci,ako pokrenes neku igricu,minimizujes je,pa onda pokrenes drugu,prva igrica ne radi iako je ti vidis u Task Manageru,nego ja u nekoj stend baj varijanti,i kad je pozoves ucitava se kao da si je tek pokrenuo.

Evo,probaj da napravis mali eksperiment:
Upali Apps,izaberi neku,bilo koju aplikaciju,skini je i pokreni iz Appsa na Launch. To ce da pokrene aplikaciju a Apps da "minimizuje". Kad izadjesh iz aplikacije,pozovi Apps iz Task Managera i videces da se ucitava iz pocetka,kao da nije bio ni pokrenut,i nece da te vrati na opis te neke aplikacije,nego na home screen.

Ako te ovo ne ubedi,ondak ***,ja ne umem bolje da objasnim. :D

Pa sta ima da me ubedi, kao da ja ovo ne znam ? :) Ne kapiram zasto pises sve ovo :d Ja sam ti lepo rekao da sam drzao i hd igre i pjur bada apps ukljucene ali i neke ''standardne'', mp3 player, kalendar itd, kapiras- mp3 player i hd igra i zapoceta poruka npr i jos neke gluposti i kolicina rama je dovoljna. Ne branim ja ni Samsung ni Badu, mentoli su sto su dozvolili taj bag i sto ovako dobar telefon nisu zaokruzili sa 512Mb rama.
Lepo sam napisao da bada ima taj bag sa low ram memory [i kada i zbog cega] ali i da je 256Mb dovoljno. A kada se pojave jos zahtevnije igre itd vec cemo promeniti telefone.
Ako sklone bag u 2.0 verziji to je to.

Poslednja izmena:
Bada ima problem shto neki iole inteligentniji memory menagement ne postoji. Mislim,shta ja koj' moj ima da gasim widgete kad ocu da upalim neku igru koja pojede sav RAM,kad imam "smart" OS. Nek odrade dobro memory menagement i stvarno ce biti dosta tih 256 MB.

Pa ja ti pricam o tome da nema potrebe da se gasi sve to.
Za 2+ meseca koriscenja nisam 2-3x imao to upozorenje i to samo kao bag, npr mp3 player i krenem da kucam sms i to se pojavi. Dakle, pricamo o bagu bada os-a a ne o tome da je 256Mb malo, kapiras sad ? :) Danas sam igrao pes11 pola h i namerno sam svasta drzao ''u pozadini'' i sve je bilo ok. A po tvojoj prici ispade da pre svakog ulaska u igricu moras da gasis widgete, to apsolutno nije tacno.
Moraju ovo da srede sa 2.0

Jok. Ne kazem da se desava stalno. Ali de.bilno je sto se desava uopshte.... Desava se u ne bas najoptimizovanijim igricama koje pojedu mnogo rama. Npr, to mi se cesto desavalo u onom Brus Liju,i to uglavnom ne odma nego posle nekog vremena igranja...u NFS mislim ni jednom,i ne secam se sad gde me je josh to cimalo....

Pa mora Samsung nesto da shebe pa to ti je :d
E brucee lee je gotivna igrica skroz, inace me mrzi da se cimam oko kontrola na touch screen-u a te ''tuce'' :D mi deluju najprihatljivije, svaki dan se bijem po 15min, taman :)

E ljudi jel moze mala pomoc :)
Danas sam uzeo ovaj fon (imao sam ga i pre, ali samo na kratko - pa prodao posle jednog dana) i odlucio da se malo igram sa njim.

1. Da li postoji neki dobar chat klijent za njega (prvenstveno gTalk)?
2. Da li je moguce nekako instalirati aplikacije (narodne - ako bi mogolo neku uputstvo na PM)?
3. Bice jos pitanja, samo malo da se uvezbam ;)

Imas parlingo [u sklopu njega msn, aol i yahoo msgnr itd], mozes i java skype da skines, ostavljao sam vec link- pretrazi temu. :)

Mogu narodne, pretrazi temu :D Skini wave spoofer 2.5 i lako se spoofuje, ali se aplikacija pokrece iz samsung appsa.

ajoj ovo je poruka sa badaapps. ru !!!!!!! :D :D :d

Hacked By H@kaN & pOww3R`

Gretz: AteSs - DeLp0rt3r - v1p3r - system K1LL3r- B3stUpl0ad
:d

a ove malo klasicnog Samsung stila :smoke:

But guess what - as is typical with Samsung - only some get it

"The Notice of registering VoIP Application

Dear Seller,

Thank you for always for using Samsung Apps Seller Office.

We would like to inform you that VoIP Application is available beginning on March 4th. Please read below for more details.

■ Requirements for registering VoIP Application

- Contents with VoIP services is available only in permitted countries.

- Countries where VoIP is allowed :

Australia, Austria, Belgium, Finland, Germany, Hong Kong, India

Indonesia, Malaysia, Netherlands, Norway, Philippines, Poland

Russian Federation, Singapore, South Africa, Sweden, Switzerland

Taiwan, Thailand, Turkey, Ukraine, Viet Nam

For questions and comments, please use 1:1 Q&A.

Seller Office is continually striving to bring you better service.

Thank you,

Samsung Apps Seller Office Team"

Will this - paired with the unavailability of Social Hub Premium in as many countries be the straw that breaks's the camel's back?

Discuss.

G. G.

Ali naci ce se vec neko resenje i za ovo a mozda i prosire listu.
Da je generalni bedak i losa odluka- jeste.
Da meni ich ne znaci- tako je.
Ja skype kapiram kao msn, ljude i 2 drugarice koje imam van Evrope- sa njima se cujem preko msn/skype chat-a ili oni ponekad nazovu
A ovde u srbiji.. pa imam 1 prijatelja na skype-u, jer mu nije radila instalacija msn
Dakle meni ovo ne treba jer ne bih imao sagovornike sa druge strane.
Ali jos jedna mentolska samsung odluka- svakako.

Poslednja izmena:
Hvala :) procitacu celu temu uz kafu (a uplasih se da nema "narodnjaka" :d)...
E da, da li neko ima Wave skinut od neke strane mreze (Konkretno ovaj moj je sa Orange-a) ili ako neko zna da li je moguce odraditi upgrade OS-a (kod mene je 1.0 verzija), a strah me da se nakon upgrade-a nesto sj****i ( konkretno da se tel zakljuca...)...

E nemam pojma.. znam da su neki imali probleme sa tim telefonima sa mreza..
Moraces da sacekas da se javi neko ko ima takav fon.
Polako, to spoofovanje vazi za 1.2, na tvojoj verziji nemam pojma ali znam da ne moras da pokreces iz samsung apps-a.. ali ipak je bolje da predjes na badu 1.2 jer ti neke aplikacije nece raditi a neki bagovi su sredjeni.

Vrh Dno