Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

obavezno ! :)

http://www.badapps.ru/

ima svega i svacega samo mora registracija da padne :)

imaju i slike nekog new bada phone-a.

heh :D 3.5inch display ... jedino što nedostaje ovom telefonu.
Rusi su valjda prekopirali vest odavde: http://www.phone-os.pl/?p=1510. Navodno novi BADA telefon AMOLED display, 3.5" međutim slabiji procesor.
Mada ako stvarno počnu da lansiraju sve više bada telefona ... jedno je sigurno, a to je da mi Wave S8500 korisnici nećemo dobiti update na bada 2.0

btw. što se tiče restartovanja telefona ... opšte je poznato koliko je telenor problematičan sa kvarovima.
Ljudima se HTC HD2 masovno kvario ... pa su posle imali problema sa telenorom koji ih je mesecima zavlačio. HTC Desire je imao valjda par isporuka sa greškom na ploči... Pregrevanja, restartovanja...
Ako sam razumeo dobro, čak postoje određeni modeli koji su različiti u odnosu na EU modele ... to mi je malo teže bilo da poverujem ali tako pričaju ljudi.

Što se tiče Wave, ja sam ga skoro kupio ... ali kažu da je on u Telenoru najčešće na reklamacijama(strada mu zvučnik).

Poslednja izmena:
jel, otkud znas, javio ti se neki jun su kwan u snu ? :)

Ne verujem da mu se iko javljao a sto se tice Telenora i telefona ja oko sebe imam 3 primera losih Telenor telefona... Dvojica muku muce sa E52 a jedan sa nekim HTC-om.
Ne moras odmah da skaces ;) niko ne proziva tebe, niti je T'nor tvoja firma ;)
Ti ocigledno nemas problema i to je super, ali ne znaci da ih niko nema.

Btw jel si instalirao nesto sa ovog ruskog sajta, dobar sajt :) Kako da instaliram neku aplikaciju il igricu? Mislim, pretpostavljam da je dovoljno da se prebaci na fon i pokrene ali odavde sa posla ne mogu da prebacim raspakovanu bez kabla a onaj glupavi wave compressor nesto slabo radi dearhiviranje ovih skinutih fajlova :(
Cim dodjem kuci mora da probam, ima par zanimljivih programa i igrica.

Ne verujem da mu se iko javljao a sto se tice Telenora i telefona ja oko sebe imam 3 primera losih Telenor telefona... Dvojica muku muce sa E52 a jedan sa nekim HTC-om.
Ne moras odmah da skaces niko ne proziva tebe, niti je T'nor tvoja firma
Ti ocigledno nemas problema i to je super, ali ne znaci da ih niko nema.

covek je menjao poruku, moj post se odnosio samo na tvrdnju da cemo da ispusimo za badu 2.0, dakle ti nemoj da skaces ;)

znam za probleme ali kod svih operatera, na mts su imali probleme sa nokiama i samsung telefonim,e250 je svima crkao iz mts a i ostalih operatera, vip takodje ima krs problema a telenor su ubile nokije i htc koliko sam citao,a ranije i samsung telefoni,opet ti slide modeli.

ne skaci odmah starbuck :)

samo, nije mi jasno kako imaju tolike probleme i reklamacije,pa ''ozbiljne firme su to ?

moj cale ima probleme sa vip,nokia 2700, to ne kapiram a uzmes sa neke tezge i desi se da radi bez problema..

haha nisam video to, a inace ne verujem da ce da ispadnu toliko bahati da novom badom promovisu samo nove modele... Sve i da se desi to mislim da ce se pre ili kasnije pojaviti i neka neoficijelna verzija za wave.
Ovo za Telenor ni ja ne razumem, drug je 4 (i recima, CETIRI) puta morao da nosi u servis od cega su mu jednom mislim cak menjali i ceo telefon s obzirom da je tamo bio vise od mesec dana :)
Srecom Nokia je u pitanju :)

nije mi jasno, secam se primera kad ljudi kupe od cigana na tezgi siemens sx1 [ono cudo tehnologije u svoje vreme, ako se secas :d] i sve radi savrseno a ja kupim st55 oridzinale[ ne preko operatera] i mesecima saljem u servis i zamene mi aparat, pa opet u servis i na kraju mi daju samsung x600 kome je posle 3 god crkla ona rotirajuca kamera :) ali svi su imali naviku da je palcem rotiraju, pa i ja kad se smaram na casu :D

pravilo je da nema pravila, a da nemamo korektnog operatera-nemamo.

iskreno ne zna se ko je gori, samo ne znam da li je inace tako ili samo u srbiji.

sto se mene tice, t'nor mi je bolji od mts, a i vip a u smislu garancije i servisa nemam pojma, kapiram isto zlo :p

Poslednja izmena:
Lepo je napisano da je s8500 planiran za novu badu, covek koji radi na istoj je potvrdio...

i ja sam video to negde, ako nije fake a delovalo je da nije..

ma nisu valjda ludi toliko :p

Ne znam kod vas, ali meni je posle udate-a na 1.2 malo slabija slusalica, sada je maksimum ono sto je nekada bilo 6 ili cak 5 nivo, pa ako se odradi i update na 2.0, tek ce da se utisa jos, nadam se da nece, inace je Wave iz Telenora... :)

jeste, pisali smo ovde o tome, kao 6 recimo, i mp3 player je malo slabiji, samsung poceo da brine o zdravlju tj sluhu, to je zvanicno obavestenje :) steta,ajde za razgovore i ne primetim skoro a i smetalo mi je ono od ranije na 7 nivou, bukalno mi slusaju ljudi sta sagovornik prica :D ali za mp3 mi odgovaralo kad putujem u krsini od busa npr mada i sad je sasvim ok.

ne bi trebalo da se smanjuje vise.

Bas sam i ja a potom i HVS, prokomentarisali istu stvar. Ne znam zbog cega je tako, ako neko nadje neki nacin (mozda neki meniji kojima se prestupa kucanjem sifara ...) da se malo pojaca zvucnik to bi bilo dobro probati.

EDIT : Eto pretece me co'ek :)

nisam nesto zapazio za mp3 player da je slabiji, ali za slusalicu jesam, znam da sam cuo coveka i na svadbi, grmi ludnica okolo, a cujem coveka sve... :D:D:D dobro bi bilo kad bi moglo da se povrati to, ta jacina... ;)

ne, ne .. bitnije je zdravlje :smoke:

to je zvanicno objasnjenje.. nije strasno uopste ali ova prva jacina zvuka je bila :eyebrows:

mp3 player je za nijansu slabiji. A zvucnik je mozda i nekadasnjih 5.

Pa trebalo bi da moze iz onog servisnog menija,pojacavalo se i sa starom badom kad je bio glasniji zvuk,ne vidim sto sad ne bi moglo...

a kako bese to ? :D

to davno bese, ne secam se ja :d

Da nam je chika google ziv i zdrav.... :D

da li neko moze da postavi link gde mozemo da skinemo wetravel, posto ja nikako ne mogu da ga izguglam...

Neko rece da mu je zvucnik problem. Moj je poceo da krci po malo, nista strasno za sada, ali posto ga ne koristim uopste osim za zvono plasi me da ce da izduva svoje vrlo brzo.

Pa verovatno postoji neka veza između riknjavanja zvučnika na Waveu i skale za zvuk u 1.2 verziji .... zato su i onemogućili u novom updateu da se gari do daske :D
Ovo za 2.0 ... sve je to rekla kazala još uvek.

Ja sam zadovoljan telenorom kao operaterom, ali eto drugar je imao problem sa HD2 ... ne znam više ni da li ga je rešio i šta je bilo sa time :) Znam da je poludeo čovek.

Eto jedino imam zamerku za sada na veličinu displaya ... nije ništa značajno veći od npr. jednog niskobudžetnog Samsung Monte S5620 telefona(brat ga ima) 3inch :D

Pa pazi,meni je logicno da Wave,posto je i pored ovih ostalih modela sto su izasli,top model Bada telefona,bude poligon za demonstraciju nove verzije OS-a. Jes' da su izbacili josh Bada modela,ali je Wave i dalje hardverski najjaci i najkvalitetnije odradjen fon u ponudi.

Eto jedino imam zamerku za sada na veličinu displaya ... nije ništa značajno veći od npr. jednog niskobudžetnog Samsung Monte S5620 telefona(brat ga ima) 3inch :D

Al' je zato kvalitetniji jedno 10 puta...

Uostalom - nije sve u velicini ;) :p :D
(a nije ni mala razlika, realno... 3" vs. 3.3")

Nije sve,al' ima dosta toga. :d

meni je ekran taman, naravno da je 3,7'' ne bih se zalio ali ti sto si naveo da je beznacajno veci od monte-a isto tako je beznacajno manji od drugih telefona sa 3,5 i 3,7 '' ;)

zato i dalje ima formu telefona a nije papuca :) mada ima prostora da se na ovako dizajniranom telefonu ugradi 3,7'' display, wave II je veci telefon samo zato da bi ih koliko-toliko distancirali zbog prodaje i zelja kupaca.

Ma, glavni problem na ovom 3.3" displeju nije sama fizicka velicina, vec sto je prilicno uzan... nema dovoljnu sirinu.

3.3" je sasvim dovoljno: dovoljno veliko za rad, a da opet nije preveliko - iliti tzv. papuca-fon :D

da wave ima 3,7''-4'' ekran sta bi bilo sa galaksijom? :)
ne mogu ljudi da shvate-koliko para toliko 'zike a u slucaju talasa i jos malo vise,pa evo sada kosta kao vivaz raspali a uporedite ih :)

4'' ekran ce postati standard za koji mesec, ne moze sve odjednom a vrlo rado cu za 2 god i manje kad mi istekne ugovor uzeti npr neki novi wave sa 4,3''.. tako to ide.

ali tvrdim da su mogli 3,5'' da ugrade, bio bi pun pogodak ali onda ne bi bilo mesta za wave II. Je...a, ljudi izvoljevaju, dosta njih kupi wave II jer im se ne svidja dijamant centralni taster, svega sam se nacitao. :)

i ja sam zadovoljan Telenor-om, barem nisam imao probleme sa verzijama softvera, update-om, Kies-om...u VIP stoje neki telefoni u ponudi, a nigde u Srbiji, u centrima ih nema...ma dovoljno se cuje i dalje zvucnik za sagovornika, samo da i ostane tako, a za mp3, mozda i jeste malo tisi, ali i bolje sto je malo utisan, neke gitare npr. krcale pre, sad na max malo manje prave probijanje...Wave je i dalje skuplji od ostalih Bada telefona, kod "*****ara" je normalno jeftiniji, u boljim radnjama je i dalje relativno skup... :)

a sto se tice ekrana, bolje da je 3,3" sa visokom rezolucijom, nego 4" sa tom istom, bolji prikaz ima Wave, a jos i S. Amoled... ;)

Poslednja izmena:
Po meni je 3.3" premalo. Ne bih mogao da kucam poruke i tesko bih surfovao netom na tolicnom ekranu. Rezolucija ne predstavlja nikakav problem na Galaxy s, nemojte da izmisljate.

Vrh Dno