Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

zasto da se poboljsa,pobogu covece? :smoke:

ovako nesto ne zadovoljava tvoje kriterijume? :p

Jedina gora stvar na wave-u u odnosu na N82 koji sam imao do pre 2 meseca je fotoaparat. U idealnim uslovima, dnevna svetlost itd radi ok. Za novu godinu na trgu sam napravio toliko losih slika da sam na kraju digao ruke, opsovao samsung i snimao samo video koji je naravno prelep. Probao sam da uslikam par slika na nekoj svadbi: zatvoren prostor osrednje osvetljenje NI JEDNA NIJE USPELA grrrr! Na N82 sam znao da je sansa da slika bude u fokusu i da blic udari bas onako kako treba oko 90%. Na wave-u ne mogu da tvrdim kolika je sansa jer nisam probao dovoljan broj puta ali sam za sada jako razocaran.

Manve ne znam odakle ti to da je camera losa,ja sam slikao slike u stanu i mogu reci da je blic super.
Samo mana je to sto nema jos neka navigacija za Badu,recimo Garmin ili NDrive.
Ako ne izadje u narednih par meseci definitivno menjam mob.

Ako od 6 slika za redom na svadbi svaka bude van fokusa, muljava, neupotrebljiva, ****s fotoaparat kada treba da mu titram jajca s razdaljinom osvetljenjem itd. N82 je na 2m bio savrsen ali ajde da kazemo da je to zbog xenona, svaka slika je valjala. Stvar je u tome da je na 6-7 metara automatika na N82 radila posao i slike su u ogromnom procentu bile dobre i upotrebljive. Sa Wave-om takvo nesto jos treba da dozivim.

edit: moja greska moze da bude sto nisam ulozio vreme u isprobavanje svakog rezima slikanja itd mozda ima veze, N82 je na auto satirao i nikada ga nisam dirao osim povremenih macro modova. Da preciziram, ne mislim da je fotoaparat los tj sama kamera, fokusiranje mu je nula ako u pozadini imas bar jedno svetlo izgubi se i slicno, kontam da software za kameru moze dosta da se unapredi jer s trenutnom situacijom mi je mnogo pouzdanije da vadim print screenove iz videa nego da slikam po mraku :)

Poslednja izmena:
Manve mislim da je vreme da kupis sebi neku kameru za takve stvari, ja sam uvek na telefonu ocekivao od aparata " prvu pomoc " tj da ne nosam svuda 5 aparata nego mi je ok da se posluzim sa recimo Wave-om. Ali kad znam da idem na letovanje, ili na svadbu nosim redovan fotoaparat, doduse na svadbu " uvek + nesto " :D
Mislim da si malo precenio aparat ako si ga poneo na svadbu sa ubedjenjem da ces dobro odraditi posao

****s fotoaparat kada treba da mu titram jajca s razdaljinom osvetljenjem itd.

pazi, ovi sto odrade profi svadbu slikama ne nosaju " N8 " nego profi aprarate upravo iz razloga koje si naveo, to sto ti zoves " titranje jajca " u narodu zovu " for dummies "

Poslednja izmena:
@ PARTYBOY
Da, to mu je uzasna mana, nema smisla, isto kao sto ne mozes ni da telefoniras sa navigacionog uredjaja i njima je to mana.

Poslednja izmena:
Ja sam cuo da uz svaku navigaciju opciono ide i mobilni...

Vala, dosadise vise i Bogu i narodu sa tom prokletom navigacijom na *mobilnom telefonu*... :wall:

Imam dobar fotoaparat ali ga nosim kada mislim da slikam 20+ slika i da mi je bas bitno. Razmisljao bih isto kao i ti da nisam imao N82. Bio sam u maju prosle godine na Vezuvu i canon mi je bio spakovan duboko u torbi preko koje su bile 2 druge torbe mojih kolega. Nisam hteo da i njih zadrzavam raspakivanjem i odustao sam od te ideje i popeo se na vrh samo sa N82. Svaka slika je valjala. Svaka. Slike nisu naravno ono skacem do plafona i pravim od njih plakate ali ni jedna nije van fokusa i muljava.
Desilo se x puta da budemo u nekom novom gradu i da je fotoaparat ko zna gde ali je tu bio N82, nikada nije omanuo...i navikao me je na nesto. Ovo mora izgledati kao hvalospev o N82 , razumem skroz, al sta cu...

-Manve-

Ako zelis da imas dobe fotke moj savet ti je da kupis neki dobar fotoaparat.Jer nikada slika sa moba ne moze da se poredi sa slikama sa nekog fotoaparata.

Aman razumes li ti coveka? Ne uporedjuje on slike koje daje foto aparat i mob telefon,naravno da je to suludo i naravno da nikada ni nece davati isti kvalitet slika. Uporedjuje kvalitet slika koje pravi wave i n82... Namena kamere na telefonu nije profesionalna fotografija vec brzo hvatanje trenutka kada vam kamera nije pri ruci. Tako da te price kako je kamera na telefonima suvisna i nepotrebna i tek kako ne piju vodu...

Sto se tice navigacije, mislim po cetvrti put da kazem, rade google maps out of the box sa fabrickim google widgetom u Srbiji.
Sto se tice slika, mislim treci put na istoj strani: ne poredim slike sa dedicated fotoaparatima: SAMO HOCU DA NISU ******E TOTALNO, da autofokus uradi nesto, recimo u meri da mogu da prepoznam ko je na slici!
I rest my case...

Aman razumes li ti coveka? Ne uporedjuje on slike koje daje foto aparat i mob telefon,naravno da je to suludo i naravno da nikada ni nece davati isti kvalitet slika. Uporedjuje kvalitet slika koje pravi wave i n82... Namena kamere na telefonu nije profesionalna fotografija vec brzo hvatanje trenutka kada vam kamera nije pri ruci. Tako da te price kako je kamera na telefonima suvisna i nepotrebna i tek kako ne piju vodu...

To!!! Bas ono sto sam i sam hteo reci ali si me pretekao dok sam kucao :)
Bravo!

Ovo da se krstis i levom i desnom rukom...

Čiste gluposti !!

Haha... Koliko godina imas?
Cemu ovakav bezvredni post? Ako mislis da je nesto glupost baci argumente i cinjenice,a glupiranje ovakvim postovima predatavlja samo potvrdu tvoje nezrelosti... Nikome nece pomoci,doduse nece nikome ni odmoci sem tebi naravno...

Bio sam prisutan kada je danijel00 kupio svoj wave i pravio taj prvi dan tako dobre slike njime da je mislio da je kamera pokvarena :)
Prosle nedelje je probao i da se igra s firmware-om kamere...
Stvar je u tome da je i on bivsi vlasnik N82 i eto sasvim je moguce da smo mi koji smo imali doticnu Nokiu malko osakaceni za ove druge telefone :))

ja ipak mislim da taj tvoj nešto ne valja, čim si ti nešto čeprkao sa njim. moj pravi jako dobre fotke unutra a odlične napolju.
baš sam bio na nekoj slavi u četvrtak. jedini problem je što nekad zaboravim da očistim "mast" koja se navata na ono staklo od kamere, pogledaj da se i tebi nije slična stvar desila :D

@ manve

hajd okaci par slika da vidimo, normalno ako nisu " degutantnog " sadrzaja :)
Iskreno nisam neki " foto expert " ali kao i scheilinkin stvarno nemam problema. No ostavljam prostor da mozda i nisam u pravu

Poslednja izmena:
@ manve

hajd okaci par slika da vidimo, normalno SAMO ako SU " degutantnog " sadrzaja :d:d:d

P.S. Imam i ja par fotki upravo sa svadbe (letos), odlicne slike ispale, nikakvih problema nema :)

Ubishe cho'eka :)

Ma ja ga kapiram sta prica. Slike su do y@y@,oshtre,i sve to tako,ali kad dam devojci da slika od 10 slika 7 budu mutne. Jednostavno,ako samo,onako,shkljocnes,bez da ga pustis da lepo ufokusira sliku,jako retko ispadne ok slika,sto mi na proslom Samsungu (G400) nije bio problem. E sad,mozda moze nesto da se dobije onim sport modom ili tako necim.
U svakom slucaju ima mesta za poboljsanja. Da je dobro,jeste,da moze josh bolje,moze. :)

hahaha kakav degutantni sadrzaj :)
Na telefonu su zive samo normalne slike i sve su dobre. Ja sam na telefon ljut sto mi za novu godinu nije prezivela ni jedna slika. Bio sam s devojkom na trgu, bilo je -9C i svaka je bila toliko van fokusa..strasno. U decembru sam bio na nekoj svadbi i pokusao sam da uslikam nekog rodjaka 6 puta za redom, cekao autofokus naravno, i odmah se videlo i na ekranu telefona da ni jedna nije dobra. Jadan covek je pozirao ceo minut dok sam ja autofokusirao, prilazio metar odaljivao se metar i kada sam ih natenane i na racunaru pogledao posle svog tog cimanja i njega i mene, sve sam ih obrisao. Nije tu stvar lepote slike, nego da je slika toliko muljava da me boli da je gledam.

p.s. ako ce nesto znaciti, evo priznajem: nemam pojam da slikam na wave-u tako da mi svaka uspe i upisujem neki kurs na tu temu :)
u medjuvremenu evo kako je bilo jedne hladne noci
http://www.youtube.com/watch?v=_7msWStJjeU

Poslednja izmena:
Photo0506.jpg

Ovo je slikano bez blica, uz pomoć sijalice sa lustera kao jedinog osvetljenja.

Wave kamera

evo jedna slika.

Prilozi

• Photo0126.jpg
    Photo0126.jpg
    812.9 KB · Pregleda: 87
Vidim ja da ovde ima dosta " picajzli " :d Malo strpljenja sa fotkama i bice sve OK, previse ste se opustili sa " wave-om " pa mu vise ne tolerisete nista :)

Elem, probao sam

http://www.pro-gorod.ru/products

tj otvorio i pokrenuo i deluje mi skroz ok, no nema mape za srbiju kao i za restoftheeruope ali mozda neko pisamce " nasoj braci " i molbi da vec uradjenu " contrast " mapu nabudze na ovo.

p.s. Malo sam testirao GPS prijem i vata me neki strah da cemo imati problema sve i da dobijemo igo posto je prijem i stalna komunikacija malo problematicna.

Daleko je to od netolerisanja. Da je to u pitanju prodao bih ga. :) Jednostavno,konstruktivna kritika.
Ne kapiram sto uglavnom svi neku primedbu shvataju ko hejtovanje...

Sto se tice navigacije, mislim po cetvrti put da kazem, rade google maps out of the box sa fabrickim google widgetom u Srbiji.
Sto se tice slika, mislim treci put na istoj strani: ne poredim slike sa dedicated fotoaparatima: SAMO HOCU DA NISU ******E TOTALNO, da autofokus uradi nesto, recimo u meri da mogu da prepoznam ko je na slici!
I rest my case...

Ne znam za vas...ali meni su slike odlicne...potrebna je samo mirna ruka i nema problema

PITANJE: Da li ste odradili onaj update za samsungapps aplikaciju na telefonu, a da imate ili ste spoofolali aplikacije i kakva je situacija nakon update-a, da li su spoofovane nakon toga neupotrebljive ili je sve po starom?

Poslednja izmena:
-djwibe-

Slazem se sa tobom "potrebna je samo mirna ruka" !

subjektivnost je cudo. slike su mi u rangu nokije n6233 koju sam imao pre 4+ godine i mislim da ni blic nije imao...
meni se licno najvise svidja da slike koje sam slikao sa n82 (pa su ostale na toj kartici) gledam na divnom wave ekranu, izgledaju extra...
slike koje waveom slikam, pa jos sa njegovim blicem, uhh... nisam dosad ni jednu sliku slikao waveom da mi se toliko svidja da bi mi bilo zao da je obrisem ili da imam zelju da je prebacim na komp...

nisam dosad ni jednu sliku slikao waveom da mi se toliko svidja da bi mi bilo zao da je obrisem ili da imam zelju da je prebacim na komp...

SLikas li ti radi svidjanja ili nekad i zbog ljudi koji su na slikama ? Nemas nijednog momenta kog zelis posle da se secas ?? MIslim ponta slikanja nije u fotografiji nego u " capturing moments " ?? Koliko mene pamcenje sluzi

I kod mene su slike dosta mutne, ali fora je u skljocanju, treba da se pritisne do pola pa kad se slika izostri,odnosno autofokus odradi svoje, onda okinuti. Mada mi ni to ne uspeva uvek i cesto mi budu zamucene,posebno kad hocu da slikam, a da ne piljim u ekran da vidim kad je izostrio. I nervira me sto su automodovi jako losi, u nekim uslovima gde treba da aktivira blic,to ne uradi i obrnuto. I konstantno podesavanje, cloudy/flourescent/incan-dent/daylight.

Prebacio sam telefon u mod gde se vise opterecuje CPU i ne mogu da verujem kako jede bateriju, 3g aktiviran, opcije vezane za location off, napunjen danas u 14h, surfovao i cackao fon nesto jace od dva sata i evo spao na 10% do 22h

Vrh Dno