Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

A kakve su bile price kad se pojavio Android pre 2-3 godine? Slicne kao i danas za Badu. Doduse tada nije bilo 2 jaka OSa, ali situacije je manje-vise slicna. Ako Samsung zeli da progura Badu, mora da izbaci te zakrpe i nove verzije sto pre, a usput da izbaci jos neki super telefon sa tim OS.

MWC će biti zanimljiv što se Bade tiče, sigurno. Ove godine bi trebao i bada tablet da izađe.

Sto se multitaskinga tice zar ga nisu najavljivali sa upgradeom bade? Ne znam samo da li ce da dodje sa 1.2 ili 2.0 ali definitivno to ne smeju da propuste. Pitanje je samo za koje telefone ce da dozvole upgrade, ja se iskreno nadam da ce se tu naci i "nas" Wave :)

Btw da li se neko zezao sa menjanjem rezima rada "ap uart" / "cp uart"? Radi se pomocu sifre *#8740# i to tako sto posle ukucavanja sifre naizmenicno pali jedan pa drugi rezim. Po onome sto sam citao "ap uart" bi trebalo da ubara malo performanse sistema ali zato pruza vise sati rada baterije dok je "cp uart" podesen fabricki i to su standardne performanse.
Ove oborene bi trebalo da znacajnije uticu na renderovanje slike u browseru i reprodukciju 720p sadrzaja dok se u ostalim funkcijama ne primecuje neka veca razlika.
Nisam jos uvek isprobao celo punjenje baterije sa ovim "oborenim" rezimom ali ako nekome zatreba da baterija malo duze izdrzi moze da prodje kao solucija.
Ako neko ima iskustva sa ovim neka dopuni temu :)

Poz

ja sam uključio to ali što se tiče HD videa i snimanje i reprodukcija rade isto kao i kad je na tom "jačem" režimu. jedino sam primetio da se zakuca kad slušam mjuzu i pišem poruke, i to na sekund, i onda se odpuca i poruka nastavi sama da se piše :D. takođe kad god uđem u meni treba mu trenutak da možeš da počneš da skroluješ kroz aplikacije, na prvi pokret prsta ne reaguje. jel tako i kod Vas ostalih što ste to aktivirali. baterija inače oko 5 dana sa dobrim čačkanjem i slušanjem mjuze.

U pa dobro, to i nije neka cena zarad duzeg trajanja baterije ;)
Dakle, da zakljucimo, ti imas aktiviran "ap uart"? Jel da? Ako proveris i ukucas sifru aktivirace ti "cp" pa bi morao da ukucas jos jednom kako bi ga vratio.

EDIT : sto se tice menija mislim da je normalno da saceka delic sekunde kad ga ucita pa tek onda omoguci skrolovanje a kod poruka nisam primetio kocenje. (pricam o "cp uart")

Poslednja izmena:
kod poruka koči samo kad slušam radio i imam otvoren browser u pozadini u isto vreme, kad je samo kucanje bez ovog drugog onda radi skroz isto kao i kad je na ne štedljivom modu.
tj nisam nijednom primetio da je trunku sporiji nego kad je na onom modu što jede bateriju.

Od jutros sam ga bacio na light mod pa cemo da vidimo :)
Inace kada spominjete gledanje filmova, ja sam prebacio par filmova koji su dvdrip i to je super, medjutim kada prebacim neki mkv 720p od 700,800mb treba mu vremena dok ga pusti (mozda oko 10tak sec). Kakva je stvar kod vas? Koristim NapiPlayer i filmovima nisam smanjivao rezoluciju.
Pdf odvara kao zmaj, office dokumente nisam jos prebacivao, jel ih otvara/edituje ili je potreban neki dodatni softvercic?

Ne bih se slozio, nije problem u Badi problem lezi u Samsungu i podrsci. Wave je odlican telefon za male pare i tu nema pogovora, medjutim mi svi ovde raspravljamo o onome sto bismo voleli da vidimo kao novinu ili kao poboljsanje, e tu Samsung " usxxxe motku " osim ako stvarno 15 februara ne izbaci 2.0 ( ili bar 1.2 sa Skype-om ) i naravno kao exkluzivu upgrade za stare uredjaje bazirane na Badi. Sve ispod toga ih vodi u " nekupovinu buducih " telefona. Moje skromno misljenje
Slazem se.. samsung mnogo zeza.. prvo nije stavljao koliko rama ima telefon, nigde nije bilo u specifikacijam.. zashto.., zato shto ima samo 256 a prichali da ima 512....
pa je onda onaj baja iz samsunga rekao da ce biti 2.0 bada za nash wave a nigde nema zvanichno.. a i vishe se pricha da nece nego da hoce... a ako vec planiraju da stave i za nash wave ne razumem zashto ne bi zvanichno rekli nego ovako... verovatno zato shto nece -_-
Ako nisu mogli skype da ubace za svo ovo vreme onda.. *** bash...

Ne nervira mene toliko bada koliko me nervira samsung -_-
inache za ove pare je super super telefon.. i ako bude 2.0 i za nash wave, onda sam super zadovoljan a ako ne bude ima da ih ispljujem gde stignem :)

@scheilinkin
Koji fw imash kada ti traje 5 dana baterija?

o kakvim modovima pricate? :)

meni napi pusta hd film za 5 sekudni max,ali sta je tu cudno,pa na kompu od 3 god se sporije pusta hd film :)

Nisam ni sumnjao da ce tebi da pusti film jos kad zamislis to :p Sta ti znaci hd film? 1080p? :p Ne ozbiljno, to je sirok pojam, koja rezolucija koja kompresija, koj format, koliko zauzima? Ne zezam se, stvarno me interesuje.

Poslednja izmena:
sad cu i ja kad dodjem kuci...

cini mi se da novim korisnicima baterija daleko krace nego ovima sto malo duze imaju telefon...
npr ja sam sad u fazi sa njim da ne znam kad sam ga punio. Kuci imam usb kabl, prikacen na komp, ali mi je bootovan linux, a nesto se ne mirisu bas uvek (ima kad nece ni kao storage da ga vidi), pa ga i tu retko kacim... tako da ga kad mi bas treba nakacinm na laptop, odradim sta imam i ostavim da se napuni (jednom u 3-4 dana, nikako cesce...
3g mi je iskljucen i mislim da je tu kljuc. i prestao sam pola dana da ga drzim u ruci i da cackam nesto po ekranu... ako slusam nesto (najcesce audio book|))) traje krace naravno, wifi kad sma kuci ne srce skoro nista bateriju.

Dobio sam ponudu za novi FW preko KIES-a !!! Cekam da napunim bateriju i probam

pa ja ti lepo kazem.

napi player,nisam ni ocekivao da ce odmah da pusti,do 5 sekundi i ne vidim sta je tu problem.

dvocevke hd,720p 2,4gb ali je pri prebacivanju kompresovano na 700mb.

E pa to me zanima, kazes pri prebacivanju kompresovano na 700 mb? Cime si ga kompresovao? Ja sam do sada filmove prebacivao neizmenjene i pusta ih ali verujem da bi bilo bojle kada bi ih malo prilagodio, sto zbog prostora sto zbog brzeg ucitavanja.
Nisam koristio Kies za prebacivanje... Posle upgrade-a FW-a glupi Kies ne vidi telefon a mrzelo me je da se mlatim da namestam posto mi nije bilo potrebno.
Ajd ako neko nadje link za skidanje kompletnog FW-a neka postavi (mislim na ovaj najnoviji zvanicni), hvala.

meni jos nista |(

Instaliran 1.2 ,) ali kao sto su neki i obecavali nis narocito. Doduse, oseti se ( subjektivno ) da je navigacija stvarno brza kao i da se web stranice brze otvaraju. Dobija se Dolphin 2.2 kao i Swype koji radi ali se treba navici definitvno.
SKYPE - NEMA :mad: mada je bilo navedeno da ce biti ugradjen u FW no mozda ima podrska pa ce naknadno izbaciti aplikaciju.

Kome KIES ne prepozna uredjaj posle upgrade neka promeni USB slot za prikljucak telefona

Poslednja izmena:
brate,idem paste i dobijem pitanje da li zelim da konvertujem[to je kao recomanded]
i to je to,kvalitet videa je i posle toga odlican.

Facebook stranica, moze da se nadje korisnih stvari.

Android za Samsung Wave, jos uvek kao tema na forumu, a u buducnosti ko zna.

Poslednja izmena:
A da okacimo " Palringo usernames " pa da se mozemo ispomagati :)

KOliko vidim stigla je i podrska za " Flac " :)

Poslednja izmena:
ako one najavljene džidža bidže nisu došle sa 1.2 onda 2.0 izlazi za ovaj naš.

pa te neke promene u vezi interfejsa i menija, video fokusiranje, multitasking (stand by opcija)
stavio sam 1.2, primeti se par tih manjih promena ali ništa značajno. swype radi dobro ali meni sa france verzijom fona koji nema srpski u jezicima to i ne znači ništa.
kamera izgleda bolje radi, video je nekako još "tečniji" mada se broj fps nije menjao
takođe kvalitet na YT se izgleda popravio ali je doplhin još gori nego što je bio. na 2.0 sam bar mogao da isključim adress bar i onaj donji a ovde izgleda ne može a adres bar malo dođe malo ode, kako mu se ćefne.

brate,idem paste i dobijem pitanje da li zelim da konvertujem[to je kao recomanded]
i to je to,kvalitet videa je i posle toga odlican.

Hmm, cekaj bre, "ides paste" ?!? U kiesu? Ako preko kiesa prebacujem sa "add video" ne radi nikakvu kompresiju a za copy/paste ni ne palim kies vec storage mod :s

ma jok,kao na fles da kopiram,kakav kies :)

Upravo sam odradio update Bada-e na verziju 1.2 i moram priznati da me je izuzetno prijatno iznenadilo kako dobro radi continuous input. Zaista nisam ocekivao da ce tako dobro raditi da srpskim jezikom. Od nekih drugih stvari, malo mi je zasmetalo kako je dizajnirana ova nova verzija Dolphin-a. Kao što je neko već napomenuo, loading bar se pojavljuje kako se njemu prohte. Ali dobro, navići ćemo se, valjda. Još samo da u editor uvedu smajlije.

Da li ima neko ko je fleshovao telefon sa multiloaderom i da je sada uspeo nekako da natera kies da mu updejtuje na oficialnu verziju 1.2 bade, i kako?
Namuchih se ko konj i nece
:((

btw sredio sam, sad je sve oke
yaay \o/

ajde vi koji ste presli na 1.2 recite sta se konkretno dobija,pustite obecanja :p

trajanje baterije,wi fi promene,camcoder autofocus..? :)

Vrh Dno