Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

ja sam juče nadogradio KIES prvo preko samog programskog update-a koji mi je javio i prošao je prilično brzo, međutim opet mi nije ponudio badu 1.2, i dalje sam na 1.0.2. onda sam obrisao program i preko nekog tutorijala sa samsung wave foruma očistio sve ono što ostaje iza njega u registry-ju pa sam skinuo stand alone instalaciju i opet isto, kaže da je telefon sa poslednjim firmverom. sad stvarno ne znam koja je fora. naravno nije mi nikakav problem pošto i sada telefon radi savršeno, jedino me zanima zašto je nekome ponudio update na 1.2 a meni eto nije.

ja sam juče nadogradio KIES prvo preko samog programskog update-a koji mi je javio i prošao je prilično brzo, međutim opet mi nije ponudio badu 1.2, i dalje sam na 1.0.2. onda sam obrisao program i preko nekog tutorijala sa samsung wave foruma očistio sve ono što ostaje iza njega u registry-ju pa sam skinuo stand alone instalaciju i opet isto, kaže da je telefon sa poslednjim firmverom. sad stvarno ne znam koja je fora. naravno nije mi nikakav problem pošto i sada telefon radi savršeno, jedino me zanima zašto je nekome ponudio update na 1.2 a meni eto nije.

Jok, ne nudi 1.2...lepo su i rekli da ce biti tek u novebru-decembru...chemu zurba...
Mene vise zanima zavrsetak takmicenja za bada programere...koji se desava za 10-tak dana...gde ce se nakon objave pobednika...nadam se pojaviti lep broj dobrih i korisnih aplikacija...nadam se free...posto ih samsung "placa" kroz nagrade...

evo linka sa aplikacijama koje su prosle u poslednji krug...ima bas zanimljivih

http://developer.bada.com/challenge/main.do?menu=CM01010000&regionID=L000000000

A kome je to ponudio?
Kies za sada nutka samo JI3 verziju a to je 1.0.2. :)

edit: Pretece me za koji sekund

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
hmmm a ja mislio da je ta 1.2 izašla zvanično odavno, super onda. mada opet bilo mi sumnjivo to što se dosta spominje brick-ovanje kamere, kontam da na finalnom firmveru ne bi smelo tako nešto da se dešava :D. već sam se skenjao da mi nije zapao neki not for sale model :D

Zna li neko gde ima da se kupi originalna futrola za wave?

Narode, zna li neko koliko košta ovaj fon uz MixNet M paket, u Handy-ju ili Tehnomobilu?

Nema ga uopste u paketima ni u hendiju ni u tehnomobilu. Ima ga u Telenoru samo.

Ni jedan sajt nije azuriran,ni tehnomobilov ni mts-ov.Samo telenor to radi

Ne mora koza! Moze i platno! :p

Sto se tice Bade 2.0, prvo da oni izbace 1.2 verziju da vidimo kako ce to funkcionisati (pre svega swype) pa onda cemo da razmisljamo o narednim verzijama :)

Ne mora koza! Moze i platno! :p

Sto se tice Bade 2.0, prvo da oni izbace 1.2 verziju da vidimo kako ce to funkcionisati (pre svega swype) pa onda cemo da razmisljamo o narednim verzijama :)

1.2 vec postoji i radi kod ljudi, ja je licno ne stavljam zbog garancije i realno nema ni potrebe ... Sve radi kako valja osim sto nema valjane navigacije, ali lepo je znati da Bada ima buducnost i da se nece zavrsiti na ovoj verziji. Lepo bi bilo da ne zaborave na stare korisnike i da eventualno nova 2.0 bude i za wave.
Inace ne vidim razloga da se iovako skromna tema " truje " futrolama

Poslednja izmena:
Pazite, ovakva vest mnogo znaci u svetu gde postoje Android i Ios, znaci bukvalno opstanak celog koncepta BADA ( normalno ne moze ostati na vesti, mora se videti razvoj ali ja to nisam ni komentarisao ).
Sam telefon je hardverski jedan od najboljih na trzistu, cak i sama brzina Bade jeste zapanjujuca s obzirom na mladost ali da ostane na tome brzo ide u zaborav, a ono sto Android drzi tu gde jeste kao i ios JESTE RAZVOJ APLIKACIJA. Nek sutra Google proda Android nekom sabanu ladno mogu da pobacaju telefone :)

To je jedna od boljih vesti koja moze da zadesi nas koji smo kupili Wave i slicne BADA telefone, zato sam je i postovao.

http://www.badaforums.net/forums/samsung-wave-themes/ Ovde ima par BAS ODLICNIH tema tipa " Ubuntu HD, Moonlite ... "

p.s. a za futrolicu odete lepo kod krznara i nek vam od neke jace koze i parcica sasije i za sitne pare imate odlican case, neko je cak predlozio da se kupi Jelenska kozica i od nje sasije futrola :)

Poslednja izmena od urednika:
hehe, pa pokazi mi nesto otvorenog koda prepusteno samoj zajednici a da nije finansirano od " nekog " uspelo na trzistu,
Linux, Emacs, veći deo GNU-a...

cak i da ima ja sam govorio o nacelu " buduce podrske i razvoja " i u tom kontekstu je bila tema,
Lepota otvorenog koda i jeste u tome što onemogućava vendor lokinove. A za podršku... pa većina stvari na Samsung telefonima se i završava preko hakovanja u zajednici (ponajviše rusi).

Tvoja tvrdnja da bi ljudi mogli da pobacaju telefone ako Gugl napusti Android projekat (što se neće desiti ni u ludilu) jednostavno ne stoji.

Poslednja izmena od urednika:
Imaju je na telefonu po celoj evropi a i u Srbiji pojedini, testirali i neki imaju jos neki ce sacekati redovan izlazak ;)
kazem ti da probas neobavestenost da popravis obilazenjem raznih BADA foruma normalno pod uslovom da te isto i zanima a ne samo futrola

Bada 1.2 će izaći onda kada je Samsung pusti preko KIESA ili kada u SAMSUNG servisnim centrima budu flešovali Wave 8500 tim fw-om, koliko je meni poznato toga još nema ni za jedan region.....ovo što poljaci plasiraju je verovatno nedovršen fw...koji je slučajno ili verovatnije, namerno pušten...:)

verovatno je, gotovo sigurno, u stvari:banana:, da neki po Evropi imaju i neku verziju android-a u Wave-u...ali to ne znači da se sprema android za wave..

I ne mislim da je pametno igranje multiloaderom...ali ko voli...

Poslednja izmena:
built-in scinetific calculator

Ko nije znao...kada udjete u calc, rotacijom u landscape dobijate scinetific calculator ... :D

Parlingo 2.2.2 koji fercera sada i sa querty tastaturom...i ima i facebook chat...i vec je upakovan za Wave...mozete skinuti sa linka ispod...

http://www.mediafire.com/?13gu3l043u24tf0

NAKON instalacije OBRISITE setting.bin fajl preko STUNE aplikacije a nalazi se na putanji AppEx->User->java->hidden games->palaringo->appdb

Poslednja izmena:
Hmmm probao sam navedeni palringo i to bas 2.2 i posle starta aplikacije telefon mi se zakucao, uspelo samo vadjenje baterije. Mozda reinstall aplikacije pomaze ?

No,

http://www.sygic.com/index.php/en/p...-maps-running-on-samsung-bada-smartphone.html

Da li neko zna kako ovi stoje sa nasim mapama i u sustini kakav je to softver ?

Takodje " Layar za Badu "

http://www.intomobile.com/2010/08/26/layar-goes-bada-now-available-on-the-samsung-wave/

Start on your Wave Samsung Apps => Go to Search and type Layar

Poslednja izmena:
Ima jedan (glup) momenat koji sam primetio... naime, dok je telefon povezan sa televizorom (preko onog TV-out kabla), u slucaju poziva, uvek ispise "Unknown" na ekranu, nebitno imali vi taj broj u imeniku ili ne. Uopste ne prepoznaje, uvek je nepoznat pozivaoc... cim se skine sa kabla, odma' sve radi kako treba, regularno prikazuje naziv.

Malo bezveze... ne vidim kakve veze ima imenik sa TV-om/kablom, al' ajd'...

Na zalost, za sygic je mapa Srbije jako mala, tako da i dalje cekamo igo varijantu... to je jedini razlog zasto jos ne kupujem ovaj fon. Imam galaxy s i znam vrlo dobro koliko je kombinacija Samoleda i Kolibrija dobra stvar...

Mislis SAMOLED-a od 4"... you lucky bastard :p

Na zalost, za sygic je mapa Srbije jako mala, tako da i dalje cekamo igo varijantu... to je jedini razlog zasto jos ne kupujem ovaj fon. Imam galaxy s i znam vrlo dobro koliko je kombinacija Samoleda i Kolibrija dobra stvar...

Hehe...samo mi nije jasno sta ce ti cak i Wave sa iGO navigacijom pored Galaxy-ja...mozda zbog BadaOS-a? :d

btw. Shto se GPS na Wave-u tiche...postoji samo jedno funkcionalno resenje da se dovede od tacke A do tachke B u Srbiji...a to je WeTravel sa SCG 2.0 Garmin mapom koji sam okachio ovde...mapa nije bash novijeg datuma, ali je dobra, detaljna, u sushtini kao i da mi gradimo neke puteve pa ce nesto da se spec proimeni, osim dopune/editovanja POI, poneke nove jednosmerne ulice zbog Parking servis bandita i to je to...

NDrive, koji je izradjen vec za gomiul zemalja je u izdanju za Symbian imao Contrast mapu kojom sam ja bio zadovoljan. Sada npr. za Android u verziji 10 postojim paket mapa za zeme istocne evrope medju kojima smo i mi i Srbija nije detaljno pokrivena, tj. neupotrebljiva je...ne znam zashto, ali Contrast je izbacio mapu Srbije za 2010...koju mozete videti iGO navigaciji...

Route66, tj. ugradjeni GPS navigator moze da posluzi izvan granica Srbije, posto ima full mapa za zemlje EU, Sygic koji se najavljuje nema detaljnu mapu Srbije...
Jedino ne znam sta se desava sa ugradjenom navigacijom, posto na About mi sad na vrhu stoji 0, istekao probni period ili sta??? dal sad radi ili ce traziti registraciju/placanja nemam pojma...ako neko ima iskustva neka viche...

Poslednja izmena:
Ma, wave je za zenu, ja ostajem na galaxy-ju :)

A, koliko je WeTravel zaista funkcionalan u poredjenju sa igo-om recimo?

WeTravel sam isprobao u NS-u, radi jako dobro ovako kad samo gledam gde se nalazim, međutim kad mu zadam da me dovede do neke ulice on mi izbacuje neke besmislene rute koje su puno dalje nego one koje ja koristim. dok mi je npr u kamenici skroz pobrljavio, bukvalno mi je rekao da skrenem u kuću :D nigde u blizini nije bilo nikakvo skretanje.
što se tiče route 66 njega sam koristio nedavno u hrvatskoj, bio sam u nekom malom mestu u slavoniji, mapa je urađena do najsitnijih detalja, u susednom selu sa 200 stanovnika mi je izlistao sve birtije i kladionice :D a tamo toga ima na svakom ćošku i takođe navigacija je jako precizna. dovoljno je preko wifi-ja pronaći određeno mesto, zumirati i skrolovati malo po okolini i sve ostaje sačuvano u telefonu, ne traži povezivanje sa netom dokle god si u tom regionu za koji imaš mapu.

WeTravel sam isprobao u NS-u, radi jako dobro ovako kad samo gledam gde se nalazim, međutim kad mu zadam da me dovede do neke ulice on mi izbacuje neke besmislene rute koje su puno dalje nego one koje ja koristim. dok mi je npr u kamenici skroz pobrljavio, bukvalno mi je rekao da skrenem u kuću :D nigde u blizini nije bilo nikakvo skretanje.
što se tiče route 66 njega sam koristio nedavno u hrvatskoj, bio sam u nekom malom mestu u slavoniji, mapa je urađena do najsitnijih detalja, u susednom selu sa 200 stanovnika mi je izlistao sve birtije i kladionice :D a tamo toga ima na svakom ćošku i takođe navigacija je jako precizna. dovoljno je preko wifi-ja pronaći određeno mesto, zumirati i skrolovati malo po okolini i sve ostaje sačuvano u telefonu, ne traži povezivanje sa netom dokle god si u tom regionu za koji imaš mapu.

Kakva je licenca za route 66? Prestane da radi posle 2 meseca? Znas li neke detalje?

Jedino ne znam sta se desava sa ugradjenom navigacijom, posto na About mi sad na vrhu stoji 0, istekao probni period ili sta??? dal sad radi ili ce traziti registraciju/placanja nemam pojma...ako neko ima iskustva neka viche...
Gde si ovo video, tj. gde ti pise "0"... ja sad bio u "About" meniju, nikakvih brojki tamo nema, ni pomena o trial periodu. A znam da je bila prica da je ovaj Samsung LBS pod 30-day trial periodom, tako sam bar citao svojevremeno.

Ipak, bilo kako bilo - telefon imam od kako se pojavio kod nas, tj. od jula... a navigacija i dalje radi bez problema.

Nazad
Vrh Dno