Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

pa i ja imam tu ali mi je sve blank nekako..
posle krekovanja itd i brisanja onog fajla, dakle sve po uputsvu, samo ste usli u ndrive i to je to ? ili su potrebna neka podesavanja u samoj aplikaciji.. ?

Ja nisam dirao nista...samo sam iskljucio prikaz svih onih restorana,apoteka i ostalih gluposti. Bilo mi mnogo sareno... :D

ne znam sta da radim.. mrzi me sve opet, 3x sam sinoc i odlepio sam..

Meni su oci ispale dok nisam nasao u kom folderu je Ndrive:S: Nije isto ime foldera za spansku i portugalsku verziju...:wall::crash:

a ??? pa mozda sam ja pogresio tu.. ali ja sam brzo nasao, aj pojasnii malo

Pa nije isto ime foldera u kom se istalira ndrive spanski i portugalski. Sve ostalo je isto ko u onom uputstvu sa mysamsungwave-a...

djwibe, meni navigacija ''radi'' ali kada trazi satelite posle nekog vremena izbaci ''out of map'', sta da radim ?

odaberi mapu, to ti izbacuje iz razloga sto nije prava mapa setovana i nalazis se van puta...bar je tako kod mene kad prebacim sa Contrast mape na TA mapu...pa ko da se nalazim na livadi...

inace...

testirao veceras Contrast i Navteq mapu...i mogu vam reci da je Navteq puno detaljniji, npr. moja ulica na NT mapi u fulu, dok je na contrast potpuna besmislica...a ulica je na savskom vencu...
ono sto uvek probam su neki gradovi u zabiti...te tako na NT mapi kada krenete od Nisa prema Zajecaru mozete videtu bukvalno svako selo sa ucrtanim putevima, Knjazevac koji se nalazi na sredini puta sa potpunom mapom itd... dok u ovoj veriziji contrast mapa nema nista od toga...samo magistralu...
Contrast ima i novije izdanje mape ali za IGO i tu se moze meriti sa ovom NT mapom ali ova koju mi imamo za badu ne moze...
Sto se tice kucanja u NT mapi, ne kapiram zbog cega su ruska slova, ali u svakom slucaju moze da se majmunise...dovoljno je upisati bilo koji delic naziva neke ulice i on nalazi adresu...

Mislim da konacno mozemo da kazemo da je WAVE u potpunosti spreman za takmicenje sa Andoridima, josh ako nam i Bada 2 donese gomilu najavljenih novina...ovo ce biti ozbiljna konkurencija Androidu!!! :D

odaberem serbia i kliknem na map i nista se ne desava a ako idem back onda sam na toj ''blank'' ..

odaberi mapu, to ti izbacuje iz razloga sto nije prava mapa setovana i nalazis se van puta...bar je tako kod mene kad prebacim sa Contrast mape na TA mapu...pa ko da se nalazim na livadi...

inace...

testirao veceras Contrast i Navteq mapu...i mogu vam reci da je Navteq puno detaljniji, npr. moja ulica na NT mapi u fulu, dok je na contrast potpuna besmislica...a ulica je na savskom vencu...
ono sto uvek probam su neki gradovi u zabiti...te tako na NT mapi kada krenete od Nisa prema Zajecaru mozete videtu bukvalno svako selo sa ucrtanim putevima, Knjazevac koji se nalazi na sredini puta sa potpunom mapom itd... dok u ovoj veriziji contrast mapa nema nista od toga...samo magistralu...
Contrast ima i novije izdanje mape ali za IGO i tu se moze meriti sa ovom NT mapom ali ova koju mi imamo za badu ne moze...
Sto se tice kucanja u NT mapi, ne kapiram zbog cega su ruska slova, ali u svakom slucaju moze da se majmunise...dovoljno je upisati bilo koji delic naziva neke ulice i on nalazi adresu...

Mislim da konacno mozemo da kazemo da je WAVE u potpunosti spreman za takmicenje sa Andoridima, josh ako nam i Bada 2 donese gomilu najavljenih novina...ovo ce biti ozbiljna konkurencija Androidu!!! :D

Izgleda da su se fokusirali na vece gradove, Arandjelovac je detaljniji na contrast mapi.

Ndrive radi kao zmaj, softver funkcionise besprekorno i samo zamerku mozemo naci mapama Srbije ili balkana, Igo i Garmin i ne moraju nista da izbace za Badu i izgubili su milionsko trziste i mogu reci da mi je drago zbog toga.
Samo jos SKype :)

Ndrive radi kao zmaj, softver funkcionise besprekorno i samo zamerku mozemo naci mapama Srbije ili balkana, Igo i Garmin i ne moraju nista da izbace za Badu i izgubili su milionsko trziste i mogu reci da mi je drago zbog toga.
Samo jos SKype :)

Nisu izgubili, jer je kod nas NOKIA zakon!!! :D

Pod milionskim trzistem nisam mislio na Srbiju posto mi i nismo nikakvo trziste vec na kupce BADA telefona :)

posle par dana pauze od jutros krs novih aplikacija u samsung apps-u :)
zanimljivo, kies na kompu ne izbacuje sve, ali ako se ide preko telefona ima par dobrih..

e jel ima kod nas da se kupi onaj drzac za wave za kola ? navigacija bez toga i nema smisla ako si u nekoj guzvi u gradu..
mada slabo idem u druge gradove ali za neko lutanje planinama i ovakva navigacija na 3,3'' display-u ce mi biti k'o bog ! :smoke:

e jel ima kod nas da se kupi onaj drzac za wave za kola ?

I ja obilazim i trazim, nista " namenski " samo neki univerzalni ... Ako neko zna neki kvalitetan neka okaci linak

Juce sam prolazio pored VIP-a i rekoh ajd bas da uporedim "nas" Wave sa Wave2.
Sta znam, voleo bih da imam onoliku ekrancinu, znaci tih 0.7 inca. E sad, nas ekran je definitivno bolji, crna je crna i tu je glavna razlika, ugao gledanja je skroz ok kod sLCD ali nije kao kod SAMOLEDA i boje su malo bledje. Generalno, da nisam video ovaj ekran, taj bi mi bio najbolji :D Kuciste koliko god deluje isto, cini mi se da je nezgodnije nego nase. Prvenstveno jer je meni taster u ravni, ako ne i uvucen a i jer su dasteri "slusalice" dosta stanjeni i spusteni skroz uz donju ivicu pa je malo nezgodno. Sve u svemu, da nemam wave mozda bih kupio wave2, ako nista drugo zbog velicine ekrana. Inace sam telefon je minimalno veci od ovog, realno i ovaj nas je mogo da ima veci ekran, da su ga jos malo priblizili ivicama...

Poslednja izmena:
3.3" vs. 3.7"... gde nadje tih 0.7" razlike? :D:D:D

starbuck ,pa kako nije mnogo veci 'lebac mu :smoke:

images

ali se slazem da su mogli da ubace malo siri ekran i u nase kuciste, 3,5'' najopustenije a da su za ovoliko prosirili i malo izduzili[ a u tom smislu ima najvise mesta] mogao je i 3,7'' laganeze ;)

ali dobro, gledao sam na YT i boje su malo bledje i crna nije kao nasa crna :smoke:
ali najopustenije bih kupio wave II, iako mi se centralni taster ni malo ne svidja, deluje ''odradjeno'' na brzinu..

Ja sam ga danas video u vipu,i mogu reci da je telefon skroz ok. Ekran je bolji nego sto sam mislio da ce da bude...
Sad je interesantno uporediti koliko-toliko potrosnju baterije.

Posle ovog vrlo pozitivnog razvoja sa navigacijom, ostala je jos jedna stvar koju ne mogu da objasnim: u browseru ne radi flash uopste iako postoji ono podesenje on/off flash. Nije radio ni jednom od kako sam kupio telefon.
Radi li ikome flash? Recimo www.rts.rs izbaci umesto videa ono obavestenje da fali flash 9 ili recimo www.winwin.rs ista prica

Negde radi flash, negde ne... najbolji ti je primer ovaj sajt.

Kada pokrenes pocetnu stranu, imaces par banera koji ce da se "mrdaju i skacu" :p... ali ces imati i neke na kojima samo stoji ikonica za flash.
Da li je to do same verzije, ne znam... ali ipak ne moze da se kaze da flash uopste ne radi.

meni je par puta regularno očitao neki embedovan YT klip u npr SciFi temi na benču a jednom ga je čak i pustio u 360p i radilo je dobro.
tako da fleš radi ali samo kad se njemu ćefne, a to je vrlo retko

meni je par puta regularno očitao neki embedovan YT klip u npr SciFi temi na benču a jednom ga je čak i pustio u 360p i radilo je dobro.
tako da fleš radi ali samo kad se njemu ćefne, a to je vrlo retko

Realno - bolje objasnjenje nisi mogao da das ;)

Ista prica i kod mene... nekad 'oce, nekad ne. Nekad pusti embedded klip, nekad nema sanse, ma koliko kliktao.

Poslednja izmena:
Vrh Dno