Šta je novo?

Samsung Nexus S (Nexus Two)

TNX, na te sam i ja naisao - nisam siguran dal' mogu na nerootovan NS, pa sam probao googlov oficijelni...

Jel neko probao da stavi 4.0.4 update na nerootovan Nexus S?

Posle recoveryja mi se zacrni ekran...

Poslednja izmena:
Jel neko dobio mozda zvanicni OTA updejt?

Ja sam rootovao telefon onog dana kada sam ga kupio :p jer nebih izdrzao da ne stavljam custom rom-ove, tako trenuto imam brainmasterov 4.0.4 zvanicni malo tweakovan, i air kernel 3.8, sve radi ko podmazano i imam apex launcher- najbolji za ics, to bi otprilike bila i preporuka za ovaj telefon

Pa bas zbog toga - stock recovery "ne da" da se flashuje bilo sta... bzvz

A za CWM treba unlocked bootloader i rootovanje, ne?

Inace si mogao i sa 4.0.3 na 4.0.4 preko CWM-a

Kako ne da? Iz stock recovery-a koji ide uz 2.3.6 sam stavio gore incremental update do 4.0.4. Taj isti update nije hteo da se odradi iz 4.0.3, tačnije uopšte nisam mogao da udjem u recovery, neki bug ima...

Hteo sam da mi ostane stock recovery jer telefon ide dalje... ;)

Na to sam mislio, isto kao ti, ni ja ne mogu sa 4.0.3 na 4.0.4, posto su izgleda zabranili manualni update preko stock recoveryja.

Ali nasao sam neki exploit rootovanje koji ne brise nista, pa cu to odraditi...

Nisu zabranili nego je bio neki bug. U 4.0.4. stock recovery radi OK.

Dobio sam 4.04 OTA i telefon je bukvalno preporodjen...

Niti mi fon preporođen niti radi stock recovery.
Ne vidim poboljšanje, iskreno.

Na 4.0.4 ne radi stock recovery?

Problem sa 4.0.3 na 4.0.4

Posle OTA update-a sa 4.0.3 na 4.0.4 nastao je "mrak". Sva sreća pa sam imao na kartici 4.0.3 i po sećanju sam uspeo da ubodem i da se vratim korak unazad.
Takođe da napomenem da je i zvanični update koji sam dobio je 4.0.4 i update sa 2.3.6 je pravio problem, krene da se instalira i pukne. Pomagalo je samo vađenje baterije.
Iz gore navedenih razloga sam skinuo sa xda 4.0.3 rom i zatim preko OTA update sa 4.0.3 na 4.0.4.
Inače ics nije pomogao sa restartima, a noćas mi je ponovo posrkao bateriju bukvalno u jednoj sekundi, lepo se vidi na grafikonu, pa sam osao bez alarma :wall: .

Pozdrav.

Da, zaboravih.
I meni se smrzao odmah nakon update-a.
Nakon vađenja baterije i paljenja je nastavio instalaciju.

Meni je sve islo dobro - zvanicni OTA update sa 4.0.3 na 4.0.4, stim da je opet radio ono prilagodjavanje postojecih aplikacija ili sta vec...

Ja još uvek ne dopuštam update sa 4.0.3 na 4.0.4, ubiće mi telefon ponovo.

Pozdrav

Imam problemcic. Zna li neko od vas gde Nexus skriva password-e za WiFi mreze na koje je bio zakacen? Gledao sam u /data/misc/wifi/ i u etc/wifi. Na fonu je 4.0.4 i rutovan je ali iz nekog razloga ne mogu da instaliram aplikacije tipa wifi passwords koje traze root? A instaliran je od pre root explorer i radi. Malo je reci da sam zbunjen?

Pa ljudi dobijamo Jelly Bean (Android 4.1) za ovaj telefon, navodno srednimo jula.

Posto sam OTA update za ICS dobio u aprilu, ne ocekujem ni ovo bas uskoro...
A i vreme je da ga rutujem vise :)

Kako radi ovaj jb. Kamera je brza kao nikad. :) svaka cast google. :)

Stiglo, stiglo :)

Morao sam da forsiram OTA update sa Google Services Framework trikom (Force close, pa Clear Data, pa provera dal' ima update-a).

Dobar je JB, mada ocigledno je da nam je fon vec slabasan za njega - jedva ostane memorije, Google search je spor.. meni se Settings zapucao par puta sinoc.
Naravno sve ovo sto sam naveo je mozda do necistog OS-a (update sa GB na ICS, pa sa na ICS na JB bez ijednog factory reseta).

BTW google search ima zenski i muski glas :) Prvo sam dobio muski, pa sam kasnije menjao sve na English (US) da bi bila zenska :p

Poslednja izmena:
Meni se telefon posle OTA sa GB na ICS vukao kao navarena glista i onda sam lepo uradio full wipe prilikom otkljucavanja bootloadera tj. rutovanja i stock ICS je poleteo, pogotovo posle instalacije Matr1x kernela... Trenutno sam na Resurrection Remix AOKP romu i telefon radi kao zmaj, probao AOSP JB ali cekam da DaxMax uradi apdejt RR i KUEX romova...

Jel zna iko zasto Nexus S ni sa JB ocigledno ne moze da snima 720p video? Stvarno mi nije jasno, ajde ako je Samsung ogranicio to softverski da ne bi ugrozio prodaju GS I/+ ali kako niko sa xda ne moze to da ispravi?
Bas sam se primio na ovaj fon jer je jeftin sada, ima isti hardver kao GS I (znaci odlicna kamera, wolfson + voodoo, super amoled.. sve sto mi u sustini treba) + ima i power led koji cesto koristim na Wave-u i da, glavna prednost JB.

Pa kako to niko ne moze da zbudzi 720p kamkoder?:S::wall: isti procesor, gpu, kolicina rama.. cime stu to kulovcine iz Samsunga ogranicile video?

Samo da znam da ima hd kamkoder ili da ce imati, omah bi kupio Nexus S, i koristio do sledece jeseni kada ce operateri dobiti sledeci Nexus. Kameru i kamkoder koristim veoma cesto i posle odlicnog 720p na talasu ne bih mogao da spadnem na 480p.

Da ne bude da nisam guglao, par dana sam citao ali nigde konkretnog odgovora.. na YT ima krs 720p semplova ali su to 480p prebaceni u hd i izgledaju bas lose.

Poslednja izmena:
kolko sam ja negde citao sg1 ima posebni cip koji mu to omogucava, dok nexus s nema. sad ne bih zalazio u tehnicke detalje, ali to je valjda to. ali i bez snimanja, ovo je po toj ceni najbolji uredjaj, sa JB leti.

Au bedaka.. :S: Samo da ima 720p uzeo bih bez razmisljanja.

Vrh Dno