Šta je novo?

Samsung Nexus S (Nexus Two)

[YOUTUBE]nL1yktH5Kzc&feature[/YOUTUBE]

Da li zvanicni ROM-ovi, tj. u ovom slucaju ICS, zahtevaju "wipe" ili se instalira preko GB-a i sve aplikacije/podaci ostanu di su?

Kolko vec sutra postajem vlasnik nexus-a, pa me zanima, koji je ics rom po vasem misljenju najbolji (najstabilniji, najbrzi). za stari Legend je bilo svega par romova na xda, sad se gubim kad vidim koliko ih je za nexus. :)

da sam sebi odgovorim. :) instalirao sam NexusBeam (v 4.2.3) i matr1x kernel. za sad sve radi odlicno, brz je, nema restartovanja i slicnog. moguce ga je klokovati na 1.46ghz, ali nema potrebe. jedini problem je sto baterija kratko traje (manje od jednog dana). pozitivno je sto face unlock radi, u 8 od 10 slucajeva. tolko za sad, ako neko ima neki predlog, neka napise. e da, da li je normalno da mi puni bateriju oko 3-4 sata?

Znate li gde može da se nađe i9020 verzija? I da li je skuplja od i9023. Po netu gledam cene... po negde se javi samo Nexus S a negde Samsung Nexus S i9023... meni se čini da je to isti telefon.
Gledao sam ovaj video http://youtu.be/Iyse2Wi3x-8 i skroz sam se ske*ao... zar je moguće da je ovako očigledna razlika između S-LCD i S-AMOLED? :(

Znate li gde može da se nađe i9020 verzija? I da li je skuplja od i9023. Po netu gledam cene... po negde se javi samo Nexus S a negde Samsung Nexus S i9023... meni se čini da je to isti telefon.
Gledao sam ovaj video http://youtu.be/Iyse2Wi3x-8 i skroz sam se ske*ao... zar je moguće da je ovako očigledna razlika između S-LCD i S-AMOLED? :(

Ne brini, nije razlika tolika, imao sam od amoleda Galaxy S, i omniu hd, a sada furam galaxy note , a imao sam i Galaxy s2 sa samoled plusom. Od slcda sam imao desire z, HD2, i naravno nexus s, koji zaista smatram jednom od top 3 fona koja sam imao, gledajući i vreme kada sam ga koristio. Dakle, slcd ima svoje prednosti u odnosu na amoled, ne mogu baš reci da je bolji, ali da je dosta gori, to nikako. Uzimaj, nećeš se pokajati...

I dooosta je jeftiniji..

Jel ima nekih novosti u vezi 4.0.4 ili 4.0.5 update-a?

Hvala djurkash.
AtiRage... da, pretpostavio sam.

Uzimam za neki dan... samo me još zanima imate li preporuku gde da tražim... da li da gledam po sajtovima sa cenama pa da odem da se raspitam ili imate neki drugi predlog. Ne bih uzimao polovan jer nameravam da ga furam dok ga ne uništim. I pitanjce... da li može negde da se kupi samo baterija. :D

Uzeo sam telefon u prodavnici juče popodne ali po kutiji i papirima je iz Mađarske...

Posle par sati povalim da imam mrtav ili ukočen beli piksel na sred ekrana. Kad su tamne boje ne vidi se. Hteo sam da probam ovo https://market.android.com/details?id=uk.co.technicalmargaret.game.pixelfixer&hl=en pošto je telefon nov, možda ga otkoči.
Međutim!
Neće da se konektuje na gprs. Probao sam preko mts-ovih podešavanja neće. Probao sam podešavanja odavde http://www.mobilnisvet.com/forum/viewtopic.php?t=19637&postdays=0&postorder=asc&start=0 neće. Uradio sam factory reset i opet ovo probao neće. :trust:
Šta da radim?
Probao sam da ubacim aplikacije preko usb...EDIT: (sa Anroid Marketa)... neće. Izbacuje mi "There are no Android phones associated with this account. Please sign in with a different account."

Nisam ga koristio ni 6 sati a već sam se razočarao što sam ga uzeo.
Sad ću otići do Vuka da vidim mogu li wi-fi da uhvatim... oko mene ima 5-6 rutera, svi zaključani.
Sutra ga nosim u servis. :lupko:

Poslednja izmena:
Kako nece da ti prebaci preko USB-a, moras da skines drivere za njega (koliko znam za nexus ide preko sdk), da bi ti prepoznao kao mass storage. Preko web marketa ume nekada da izbaci to, proguglaj kako da sredis nije nista strasno. E sada za jedan mrtav piksle retko ko menja telefon.

Poslednja izmena:
Nađe on telefon i može da se prebaci. Ali služi kao običan mp3 player samo muziku može da pusti, aplikacije ne može da instalira... nigde se ne pojavljuju. Guglao sam i našao da mi treba posebna aplikacija da bih mogao da instaliram tako prebacivanjem... Ova na primer https://market.android.com/details?id=com.metago.astro ... ali džabe mi kad ne mogu ni nju da instaliram.

Da bi instalirao tako moraš prvo da se na telefonu prijaviš na svoj gmail nalog, to znači da telefon mora da ima pristup internetu, tek kada se na telefonu prijaviš na gmail, tada u web market uneseš istu gmail adresu i moći ćeš tako da instaliraš.

Poslednja izmena:
Bio sam do Vuka, probao da se logujem sa svojim mailom... nije prihvatao šifru. Napravim novi, logujem se lepo skinem Astro i Pixel Fixer. Kad sam se vratio probao sam preko android marketa da sa računara ubacim aplikacije, sad mi prijavljuje uređaj i ispisuje "This app will be downloaded to your device shortly" ali se na telefonu ništa ne dešava. Dok preko Astro File Managera ubacujem .apk fajlove koje sam skinuo sa torrenta i preko telefona ih instaliram.
Držao sam Pixel Fixer da radi preko pola sata i ništa. I dalje se vidi beli pixel. Na crnoj pozadini je potpuno crn dok je na drugim svetlija nijansa boje koja se prikazuje.
Popizdeo sam, problem je što imam jako dobar vid i meni to neverovatno bode oči. Sutra nosim u prodavnicu pa nek rade s njim šta hoće.

Ja sam imao tri mrtva piksela na njemu.
Jedva su mi zamenili fon.
Hteli su da me, kao i obično, zezaju sa servisom ko zna koliko.
Avaj, drugi fon, koji sam dobio u zamenu, ima belu mrlju na kameri...
Nisam proverio na vreme, a sada ne mogu da se smaram da menjam ponovo.
Neka mrlje...
Izgleda da ih je 90% uvezenih sa nekom greškom.
Pretpostavljam da je i ista "firma" uvezla.

I moj primerak ima 3—4 mrtva piksela, ali se primećuju samo kad je osvetljenje na max. Inace, mala mana za ovako dobar fon. :)

Sve mi se više čini da su dotični uvezli primerke sa greškom, pa ih zato i prodaju po dosta nižoj ceni nego što je napolju.
I bez fiskalnog računa...

Sve mi se više čini da su dotični uvezli primerke sa greškom, pa ih zato i prodaju po dosta nižoj ceni nego što je napolju.
I bez fiskalnog računa...

Pa to nema veze sa time, tako ispod tezge bez računa možeš kupiti bilo koji model kod nas.

Upravo to, bez fiskalnog računa sa garancijom od 6 meseci na hardver i godinu dana na softver... a aparat kupljen u Mađarskoj sa pocepanom nalepnicom na kojoj piše DO NOT ACCEPT IF SEAL IS BROKEN. Joj kako sam se *****ao... 3 meseca se razmišljao na šta da bacim pare i opet sam se *****ao. ****m ti tehniku i sve u pičku materinu... idem u pećinu da kopam rudu.

Pa to nema veze sa time, tako ispod tezge bez računa možeš kupiti bilo koji model kod nas.
Da, ali nećeš platiti kao da je telefon nov. 31 hiljadu sam dao na ovo *****.

Nego koliko ces platiti? SGS 2 na crno pre par meseci kada sam gledao kostao je 400 dok je u Comtrade-u bio 650 eura. Telefon jeste nov samo je uzet negde napolju na ugovor.

Ne znam, pogledaj po ovlascenim radnjama koliko kosta ako ga ima.

366 eura sa 24 meseca garancijom mobilni shop, znaci oko 39000 dinara. Galaxy s2 u win winu cini mi se 67.000 da sam video pre neki dan ili u CT... Ispod tezge naravno oko 400 eura...

Kolko vidim na xda izasao je zvanicni apdejt za Nexus S (4.0.4). kazu da je razlika u radu primetna. :)

Uradio sam update preko CWM-a koji je tezak svega 15-tak MB. Prethodno je fon bio na stock 4.0.3 i rootovan. Supruga kaze (njen fon :D), da je ubrzanje primetno.

ja sam probao na stock 4.0.3, status 7 error, neće, videh i na xda da mnogi drugi imaju isti problem

Imate na xda zvanični, samo rutovan u zip formatu. (ako neko nije video). :)

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2 Beta-2

Vrh Dno