Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Koji djavo onda stavili da se džabe ponadam :/
Video sam aplikacija da postoji koja radi to pa cu da probam nekad x)

POzdrav svima, pre 2 dana sam postao vlasnik Note 2. I rekoh danas da ga rutujem. Nadjoh ovaj nacin http://www.droidviews.com/root-and-cwm-galaxy-note-2-n7100-on-android-4-3/ i sve je bilo ok do ovog koraka "Now click the PDA button and select “MJ5BLPatch.tar.md5“." Posle toga mi je napisao u odionu NAND Write Start!! FAIL. I sad nece telefon da se pokrene javlja Please select recovery mode in Kies & try again.

E jesam kralj, jer imao neko slicnih problema. Na njemu je bio fabricki rom dosada 4.3, telefon je iz telenora (ako ista znaci)

Pokreni down mode na telefonu i iz odina uflesuj stock recovery ili ceo stock rom

Jel' si koristio originalan kabal?

Valjda sam, nemam pojma. Telefon je star 10 meseci, polovnog sam ga kupio, tako da nisamo 100% siguran. Na punjacu pise Samsung a i kabal je slicne izrade kao i punjac, tako da mislim da je originalni.

Ma nema veze koji je kabl. Ja sam koristio i orig i od fotoaparata i sve radi.

Poslednja izmena:
Telefon proradio :D, jos se vratio u stanje kao da se nista nije ni dogodilo. Problem je izgleda bio u drajverima, ali nije prijavljivao nista sto bi me navelo na to (i odion je bio plav). Tek kad sam porebacio sve na laptop, je krenulo na bolje.
E sad da ne bi opet pravio gluposti sa telefonom, dajte neki link za rutovanje postojeceg. Hvala svima na savetima :wave:.

Batterystats sa Phoenix v16.7 ROM-a:

zupe2ude.jpg

umejepu7.jpg

buby7ahu.jpg

Juce sam bas maltretirao telefon. Vecinu vremena sam bio na internetu, obavio par poziva i odigrao koju igru...

Poslednja izmena:
Moraću i ja da stavim taj Phoenix... Ali nikako da nadjem vremena...
Jos uvek sam na Omega v18.

Jel mi neko moze pomoci oko instalacije Phoenix ROM-a ??

Installation Instructions for v16:
DO SUPER WIPE!- Changing from 4.1.2 to 4.3 will change the location of your internal sd, that is why you must to super wipe, to clean your internal sd. backup first.
If you are coming from 4.3 full wipe is needed
Use Philz 5.15.0
Flash v16. Choose your mods, etc.
Reboot.
You must be on MJ5 bootloader or higher, or you will have reboots & freezes!!!

Nije mi jasno ovo zadnje ?? To znaci da moram da imam novi bootloader koji ima knox counter ??

Ja sam ubacio taj bl i ne secam se da izgleda drugacije od prethodnog. Ubacio sam phoenix ali onih par stvari pomenutih me nerviraju i da dodam da browser hoce da zaglupi i da nece da otvori celu stranicu ni na wifi ni na data pa moras sve tabove da pogasis pa nanovo. I jos jedno, onaj prozor za one-handed use guta status bar, i to me nervira. Ako ti treba pomoc za nesto konkretno ti javi.

@svi- i sta bi, jel moze da se nabudzi FLASH player? I ako ima neko tip kako da namestim da mi default bude desktop u browseru?

Nije mi jasno ovo zadnje ?? To znaci da moram da imam novi bootloader koji ima knox counter ??

Da. Moras da instaliras MJ5 bootloader da ne bi imao gluposti oko restartovanja telefona i slicno. Ima KNOX ali nije aktivan jer u samom ROM-u nema KNOX-a. Kad udjes u Download Mode KNOX stoji na 0 tako da nema sta da brines. I sa ovim bootloaderom je moguc downgrade na 4.1.2 bez problema...

A za ove bagove u ROM-u nemoj da brines. Nista bitno...Sto se mene tice radi Phoenix ko sat... ;)

Nista kad dođem kuci idem da instaliram ovaj Phoenix ROM.

A jel' ima nekih dobrih kernela za 4.3 TW ili da se drzim stock-a?

Nista kad dođem kuci idem da instaliram ovaj Phoenix ROM.

A jel' ima nekih dobrih kernela za 4.3 TW ili da se drzim stock-a?

Hvale AGNI kernel...Kazu da je dobra kombinacija sa Phoenix-om. Sto se podesavanja tice to ne znam. Ja ga ne koristim,na stocku sam...Procitaj malo na Phoenix threadu. Pisalo se i o tome...

Skinuo sam Phoenix ROM ali uvek mi zapuca u Aromi. Probao sam i iz Philz 5.08 i iz zadnjeg Philz 6.07.9 i dalje zapucava. Kako me to iznervira kad napise tacno koji recovery mora da se koristi... Napise lik da mora 5.15.0... Pa sto mora bas ta verzija ?? Jesi ti nesto syebao pa mora ta i ne moze novija ili starija ?? uckazapinje ti uterinazamanje...

Probao sam sa externe da instaliram posto sam radio i wipe interne i sad naravno ne mogu da prebacim rom na internu posto ako u recovery-u mountujem usb storage mogu samo da pristupim externoj kartici...

Skinuo sam Philz 5.15.0 i instalacija je krenula... Valjda nece zapucati...

Poslednja izmena:
Instalirao sam... Samo mi prilikom drugog restarta posle instalacije novog bootloadera prikazalo na ekranu da nesto ne valja i da prikacim mob na pc i probam kies repair mada telefon radi...

Jel' ovo novi bootloader:

bootloader1280x591.jpg

??

Jeste. Vidis da ti nije aktiviran KNOX. Stoji ti 0 kao sto sam ti i rekao...A sto se tice Recovery-a svi uglavnom preporucuju PhillZ v5.15.0. Ne znam u cemu je fora. Citao sam da ove poslednje verzije nesto rade bzvz...

Obrati paznju kad izlazis iz PhillZ-a. Desice se da izbaci poruku da si kao izgubio root (a ustvari nisi) i pita da li hoces da ga vratis. Uvek izaberi NO...

Jeste. Vidis da ti nije aktiviran KNOX. Stoji ti 0 kao sto sam ti i rekao...A sto se tice Recovery-a svi uglavnom preporucuju PhillZ v5.15.0. Ne znam u cemu je fora. Citao sam da ove poslednje verzije nesto rade bzvz...

Obrati paznju kad izlazis iz PhillZ-a. Desice se da izbaci poruku da si kao izgubio root (a ustvari nisi) i pita da li hoces da ga vratis. Uvek izaberi NO...

Za ovo drugo znam. Ali ne mogu da koristim telefon sa ovim ROM-om, zapucava najstrasnije... :wall:
Ko me i terao da popravljam nesto sto radi... :wall:

Zasto? Kako zapucava? Jel si pratio uputstva? Ja sam odradio full wipe skriptu pa onda wipe u PhillZ-u za instalairanje novog ROM-a...Meni sve radi extra...

Jel imas nand backup starog ROM-a?

Poslednja izmena:
Upustva sam naravno pratio, jedino super wipe nisam odradio uz skriptu nego rucno... Backup naravno imam neradim nista bez toga...
Sad sam skontao zasto zapucava: vratio sam backup Swiftkey tastature sa data i zato je pocelo da zapucava... Onda sam odradio wipe data i za sad radi. Nisam vise vracao backup nicega nego sam sve konfigurisao odpocetka, izgubio sam 4-5 sata...

I zasto mi se cuje shutter sound ako sam ga iskljucio u podesavanjima kamere ?

Ajde ako te mrzi okaci tvoju camera.apk da probam sa njom...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno