Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Nema šta da brineš, sve software-ske stvari što ima Note3 imaće i NoteII naravno samo one što HW može da podrži. Nisam samo siguran za one Airgestures pošto mislim da to radi poseban senzor.

Seti se samo Note1 - dobio je air view ali u Leak-ovima nije radio nego je morao da se budži, dobio je novu galeriju, dobio je smart stay, dobio je page buddy...

Nadam se da si u pravu i da nas samsung nece zeznuti
Mada preziveo bih i bez toga

Bez namere da sad veličam Samsung samo pogledaj koliko samsung ceni svoje flagship telefone i koliko update-a im daje. Možeš slobodno da računaš tri update-a. S2 dosao sa 2.3 na 4.1, S3 sa 4.0 će doći na 4.3 a verovatno i 4.4.

Ako neko još koristi demo verziju ovog uređaja, N7100x, samo da javim da sam uspešno flešovao pit fajl, i dobio preko 10 GB slobodno na internoj...

Prvi utisci na 4.3 jesu podeljeni. Baterija ocaj tj dosta losija. A sarenisa koliko hoces. Sve je ulickano od ikonica pa sve do menija I widgeta. Konacno mogu da se prebacuju apk na sd I tako. Ocekivao sam malo zezalica sa note 3 al ***. Nista od toga.

Prvi utisci na 4.3 jesu podeljeni. Baterija ocaj tj dosta losija. A sarenisa koliko hoces. Sve je ulickano od ikonica pa sve do menija I widgeta. Konacno mogu da se prebacuju apk na sd I tako. Ocekivao sam malo zezalica sa note 3 al ***. Nista od toga.
Verzija 4.3 koja se pojavila na netu nije konačna verzija. Još uvek je u fazi testiranja. Biće još peglanja i softvera a verovatno i poboljšanja vremena trajanja baterije. Ima do kraja novembra još dosta vremena. A što se Note 3 fukncija tiče ako ih ne ubaci Samsung ibaciće ih developeri u svojim customROM-ovima :D Imaš o tome više na sammobile sajtu.

Na JB 4.3 kod mene baterija je ok, u rangu sa ME6 i zadnjim 4.1.2, rom je brz, stabilan za test verziju, od novih widgeta ima samo novi 1x1 app monitor i novi satovi, nova galerija i video player. Launcher sa weather widgetom je isti kao na 4.1.2 i odmah sam ih disableovao. Rom malo stuca dok se ne pogase nepotrebni pozadinski procesi (titanium backup, ad away i greenify su obavezni), svidja mi se novi flare lockscreen sa widgetima i novim effektima. Nova launcher mi je bio brzi na 4.1.2, a sada na 4.3 Apex bolje radi. Sve u svemu dobar test rom sa poboljsanjima u interfejsu koja dolaze uz 4.3.

Poslednja izmena:
Na JB 4.3 kod mene baterija je ok, u rangu sa ME6 i zadnjim 4.1.2, rom je brz, stabilan za test verziju, od novih widgeta ima samo novi 1x1 app monitor i novi satovi, nova galerija i video player. Launcher sa weather widgetom je isti kao na 4.1.2 i odmah sam ih disableovao. Rom malo stuca dok se ne pogase nepotrebni pozadinski procesi (titanium backup, ad away i greenify su obavezni), svidja mi se novi flare lockscreen sa widgetima i novim effektima. Nova launcher mi je bio brzi na 4.1.2, a sada na 4.3 Apex bolje radi. Sve u svemu dobar test rom sa poboljsanjima u interfejsu koja dolaze uz 4.3.

Ne znam kako si zadovoljan al ja sam razocaran baterijom. Sinoc mi je za 5 sati skinuo 20% u stanju mirovanja. Sve bilo pogaseno. Juce mi izgurao jedva 5 sati screen on. Treba ovo jos debelo da se pegla. Vratio sam se na 4.1.2 I sve radi kao sat. Cekam zvanicni update.

imao sam slobodnog vremena i resih da probam 4.3 :) meni radi ok...baterija je dobra za sada, videcu.Radi brzo ali primecujem da za nijansu (ne mnogo) trosi ram...ja sam zadovoljan :) stabilno i brzo mi rade softweri za snimanje i audio montazu.Inace koristim Tascam ixz na svom note-u koji radi na dve AA baterije, da zabodem kondezatorske mikrofone sa fantomskim napajanjem.Note 2 odlicno snima zvuk a sa otg usb kablom koristim i Focusrite Scarlett muzicku.Tascam ixz koristim za teren ;)
Evo ga test ;) za razliku od 4.1.2 pokazuje mi bolje rezultate na 1600MHz za negde oko 7-8%

Prilozi

• Screenshot_2013-10-04-21-16-09.png
    Screenshot_2013-10-04-21-16-09.png
    96.2 KB · Pregleda: 113
Galerija
Ikonice
Widgeti
Settings
Nista po meni vredno. Ja se vratio na 4.1.2

evo tebi jedan link vezan za tu ikonicu gore levo (nadam se da nisam omašio šta je)
http://www.howtogeek.com/127388/htg-explains-why-you-shouldnt-use-a-task-killer-on-android/

:)

hvala ali njega drzim samo u pocetku kad instaliram rom da lakse vidim i pogasim ustvari tj. obrisem nezeljene aplikacije iz androida...
obicno sve google dodatke obrisem ili stopiram u samom sistemu, ostavim gmail i play store :)

iz linka koji si poslao:

When Task Killers Can Help
At this point, there are probably some people who are thinking that this isn’t true – they’ve used a task killer in the past and it’s helped increase their battery life and improve their Android phone’s performance.

This may actually be true. If you have a bad app that’s using CPU and other resources in the background, a task killer that closes the misbehaving app can improve your battery life and make your phone faster.

Jeste, ali zato se ne instaliraju aplikacije koje imaju manje od 4 zvezde ili ocajno odradjene under the hood *kasljuc*facebook*kasljuc*

Polomio sam kabl od punjača. Da li je svejedno koji se usb kabl koristi? Zamenio sam ga sa nekim starijim i čini mi se da se sporije sad puni telefon?

U svakom slučaju potreban mi je još jedan punjač i usb kabl. Da li imate ebay preporuku?

Kupis za nokiu kabal 101a i uzivas licno ga koristim mislim da je negde oko 500 din cena

Polomio sam kabl od punjača. Da li je svejedno koji se usb kabl koristi? Zamenio sam ga sa nekim starijim i čini mi se da se sporije sad puni telefon?

U svakom slučaju potreban mi je još jedan punjač i usb kabl. Da li imate ebay preporuku?

Original usb kabal puni telefon 1600ma nokija pusta 1300ma divlji kinezi max 800ma tako da ako hocete max punjenje kupite original. 700din nov u samsungovoj radnji ili servisu. A punjac imas za ipad od 2A za 500din.

@sarmeun Koji je to kabal za audio in ...?
nije bajo kabal vec eksterna muzicka za iPad, iPhone, iPod ali sam ja probao i radi sa Note 2 odlicno ;)
ova spravica http://tascam.com/product/ixz/
Radi odlicno, cak i dok snimas video, telefoniras...

dok nju ne nabavih napravio sam kabal za line in...ali taj projekat pokazacu vam ovih dana ;)

Poslednja izmena:
Hunder ja moj telefon napunim za 2h 25m isto toliko sam ga punio sa samsungovim kablom

Hunder ja moj telefon napunim za 2h 25m isto toliko sam ga punio sa samsungovim kablom

Iskreno mala je razlika pogotovo sto samsungov kabal zeza pa varira punjenje tako da je razlika 100tinjak mA. Imam punjac od nokije koji perfektno radi i puni skoro istom brzinom .

Posto mi je nlp i pored disable service-a pravio probleme (manje nego ranije ali se ipak javljao) reinstalirao sam rom i kernel uz full wipe, disable-ovao wifi/3g lociranje i disable-ovao ponovo nlp preko disable service-a.

Evo rezultata nakon drugog punjenja:

e7a5yhuj.jpg
ygehadag.jpg
9e3a9ade.jpg

IMAG0005.jpg
Sinoc posle slikanja tj koriscenja kamere samo mi ekran posvetlio i od tada samo ova slika. Probao drugu plocu ali izgleda ekran riknuo.E sad ima li pomoci posto ipak nesto pokazuje ili je za kantu.Jel imao neko ovakav slucaj?

Mislim da je ekran odsvirao svoje:

Nazad
Vrh Dno