Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Omega v10 kernel perseus alpha31 nije lose al moze i bolje ;)
qy7yzunu.jpg
9a6asymy.jpg

Pa i nije bas :)
Imam skoro 4sata interneta oko 1.5 tapatalk i oko 40min poziva i jos po kojih zezalica koje trose bateriju
kod tebe nije to cak ni registrovao a imam i preko 8h vise :p
Ja sa tim stock francuzom sa istim koristenjem nebi izvukao ni dan ipo.
Moji postovi nisu da vredjam nekog ili da se upustam u bilo kakvu raspravu nego da drugi vide da moze jos bolje nego sto jeste.
Omega je druga na listi sto se tice baterije i stabilnosti prvi je i dalje CriskeloRom-NoteII-V04.1

Pa ko je rekao da je za raspravu? Kazem samo da i oni koji imaju stock rom nisu na nekom velikom gubitku. Ja sam imao skoro sat igricu ukljucenu sa sce zvukom. A ovo za tapatalk ne znam dal ona trosi vise ili browser. Meni je 80% s on uoravo net i browser (mada i vajber krcam dosta).

Tapatalk troši kao upaljač... Većinom je na 200mhz, a kad otvaraš temu baci na najviši takt samo radi ubrzanja i vraća se na 200...

Browser kida koliko ubija bateriju, odmah posle igranja igrica... Bela pozadina + full desktop site...

Koja je ovo fora da slike koje su mi u Dropboxu vide se u galeriji? I ako je obrisem u galeriji Brise se i u Dropboxu..?? Ovo mi se sad prvi put desava na Note-u

Pa to sada manje više svi novi telefoni imaju. Prvo je krenulo sa integracijom Facebook i Picasa galerija u galeriju telefona, pa je onda na red došao DropBox i druga slična cloud rešenja.

Pa to sada manje više svi novi telefoni imaju. Prvo je krenulo sa integracijom Facebook i Picasa galerija u galeriju telefona, pa je onda na red došao DropBox i druga slična cloud rešenja.

To znaci da šifra na Dropboxu je glupost i da on isključivo i samo sluzi kao memorija dodatna a ne kao do sada..

I kod mene je tako. Na dva druga telefona nije, odnosno ne vidi se Dropbox folder u galeriji a na note 2 se vidi. Nikakva sinhronizacija ni upload mi nisu upaljeni.

To znaci da šifra na Dropboxu je glupost i da on isključivo i samo sluzi kao memorija dodatna a ne kao do sada..
Pa ja ne znam kome ti sve daješ telefon u ruke, pa ti je sada bitna šifra na Dropbox-u :)
Možeš isto tako lako kao što ulaziš u galeriju da otvoriš i Dropbox aplikaciju i vidiš sadržaj na taj način.
Ako hoćeš da sakriješ nešto, Dropbox svakako nije mesto za to.

Poslednja izmena:
Tapatalk troši kao upaljač... Većinom je na 200mhz, a kad otvaraš temu baci na najviši takt samo radi ubrzanja i vraća se na 200...

Browser kida koliko ubija bateriju, odmah posle igranja igrica... Bela pozadina + full desktop site...

Tapatalk tesko da trosi kao upaljac i tesko da radi na 200mhz.400mhz je idle mod i jedino u deep sleep ide na 200mhz.
Ako se koristi black tema potrosnja je duplo smanjena u odnosu na klasican browser. U proseku skida 1% na 8-9min dok je browser 1% na 4-6min. Ko ne veruje nek skine system tuner pa nek proveri

Ne uploaduje mi slike iz telefona u Dropbox automatski nego slike iz dropboxa u telefon.
Evo kako izgleda setovanje. Koliko vidim dozvola se odnosi samo na upload a ne na download.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1358590751006.jpg
    uploadfromtaptalk1358590751006.jpg
    40.9 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
Ok, a sta kaze kada odete u galeriju pa settings pa accounts koji su izlistani? Jel ima nesto oko dropboxa da udjete pa da odstiklirate? Ja sam setapovao dropbox ali mi ne stoji pod accounts u galeriji (mada nista i nemam na njemu, koji će mi).

Omega je druga na listi sto se tice baterije i stabilnosti prvi je i dalje CriskeloRom-NoteII-V04.1

Criskelo's ICS Rom u kombinaciji sa Speedmod kernelom je i na Note I davao najbolje rezultate sto se tice trajanja baterije.

Koja je ovo fora da slike koje su mi u Dropboxu vide se u galeriji? I ako je obrisem u galeriji Brise se i u Dropboxu..?? Ovo mi se sad prvi put desava na Note-u

Meni naprimer ova opcija savrseno odgovara. Sve slike sto imam na Picasi i na FB su mi dostupne offline sto je sjajno za tamo gde nema 3G signala ili za one koji imaju malo MB u pretplati. Evo bas pre nedelju dana kad smo bili kod drugara na vikendici gde nema ni upotrebljivog 2G signala ( jedva radi voice i to ponekad se ukljuci HR Vip ) posle 4-5 rakija pokrenuli smo neku raspravu kako nam je bilo pre 4-5 godina na kampovanju, zurkama i neko je spomenuo da ja imam sve te albume na FB pa predlozi da ih pregledamo i da se bas slikovito potsetimo. Da ih nisam imao offline nebi se tako slatko nasmejali na tim slikama...

Mozes da namestis u galeriji da ti pokazuje samo slike koje se nalaze u phonu. Neznam dali moze po defaultu tako da se namesti ili moras svaki put kad otvaras galeriju da namestas.

Tapatalk tesko da trosi kao upaljac i tesko da radi na 200mhz.400mhz je idle mod i jedino u deep sleep ide na 200mhz.
Ako se koristi black tema potrosnja je duplo smanjena u odnosu na klasican browser. U proseku skida 1% na 8-9min dok je browser 1% na 4-6min. Ko ne veruje nek skine system tuner pa nek proveri

Tapatalk sa black modom na Note I trosi oko 12-14% na 1h sto znaci da neprekidnim surfom na TT batetija bi trebala da izdrzi oko 7-8h sto bi i uspela na mom Note I da phone koristim samo za to.
I kad koristim samo TT cpu je na 200 mhz a mislim da je Core2 offline ako je to moguce ili me aplikacija laze.

Browser sa druge strane prozdire batetiju posto ima belu pozadinu.

I Deep Sleep mode nije 200 MHz kao sto ti kazes nego kad procesor ode u deep sleep on se prakticno ugasi.

Poslednja izmena:

Deep sleep je deep sleep, ne zove se awake nego deep sleep i ne radi na 200mhz, radi na nuli (0)... Kad bi bilo tako kao sto kazes, ne bi imao nikad ni jedan procenat deep sleep-a. Pa naravno da ces koristiti black TT, ko je lud da na SAMOLED-u koristi beli?

Edit: Preteko me covek... Sporo kucam :)

Edit2: Jeste Core2 offline, jer u kernelu je podesen threashold da ako se vrti do 500mhz ili cak 800mhz da ne dize drugo jezgro, tek kasnije ga dize kad vidi i proracuna da ne moze sa nekom brzinom da odradi operaciju tezu, pa pali second core, jer je bolje brze da odradi, nego da duze radi ono jedno jezgro usled zagrevanja... To je po defaultu u svim kernelima, a vala probao sam ih sve...

Poslednja izmena:
Deep sleep je deep sleep, ne zove se awake nego deep sleep i ne radi na 200mhz, radi na nuli (0)... Kad bi bilo tako kao sto kazes, ne bi imao nikad ni jedan procenat deep sleep-a. Pa naravno da ces koristiti black TT, ko je lud da na SAMOLED-u koristi beli?

Izvinjavam se na dezinformaciji u vezi deep sleep-a ni sam ne znam sta sam hteo da kazem ;) al poenta je da tapatalk i te kako koristi vise taktove.

Ako neki program koristim najvise to je tapatalk... Ne kazem ja da ne koristi vise taktove, ali 90% vremena je na 200mhz sto znaci da jako malo trosi. Jesmo se sad razumeli? :)

Zanimljivo.
Edit : hteo sam da stavim neki link ka xda, ali nešto se ubagovalo. Radi se o nekom verizon ota apdejtu.

Poslednja izmena:
Koliko ti criskelo i omega romovi troše preko noći? Stavio sam juče revolution8 i otišlo je 3% baterije. Na stock LJ3 se trošilo 5%.

Ako mene pitas criskelo je stvarno sampion al samo v4.1 ostali base romovi na xxdll7 su bagoviti ili sta vec i srcu bateriju. Ovaj v4.1 je opasno podesen i meni sa ukljucenim sihronizacijama za 8 h skine nekad i 1% al nek bude 2% u najgorem slucaju.

Probaj ovaj 4.1 cisto da uporedimo. Ja sam probao bukvalno svaki koji iole zasluzuje paznju i criskelo je utegnut maximalno.

sad sam bacio pogled na criskelo 4.1 i postoji jedan problem... ruzan je do bola :D bas mi se ne svidja ovaj criskelo dizajn... a nisam video da moze da se odstrani...

Moze i tastatura i ikonice baterije i signala ako te zanima poslacu ti sta da flashujes kroz cwm

Nazad
Vrh Dno