Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Ekran je prakticno iste povrsine.
Koja je baterija za note od preko 3000mAh? Nemoj molim te samo onu Mugen koja napravi telefon bukvalno duplo debljim i totalno ga unakazi.
Ima za 3100mAH dok Note ima 2500mAH i nema da brines za debljinu posto je tanji za 0,3mm. Poznajuci Samsung, uskoro ce da pocne sa odlaganjima JB za Note, kapiram da znas zasto:)

Jel kineska ili zaista ima taj kapacitet?
Ne sumnjam da ce JB za Note stici dogodine u ovo doba :)

Jel kineska ili zaista ima taj kapacitet?
Ne sumnjam da ce JB za Note stici dogodine u ovo doba :)
Zaista ima taj kapacitet, ali kakva je potrosnja... za to cemo morati da sacekamo. Sto se tice ovog drugog, uvek ocekuj neocekivano od Samsunga:)

Nismo se razumeli, ja sam pitao lowprofile za bateriju za note 1 posto je rekao da za njega odavno postoji i veceg kapaciteta, znam kakva je baterija u Note 2.

na tu sam mislio, mugen.. 4500 bi? Ili 4k? :)
Enivejz, i tu se slazem da je ruzno - ni na lap ne stavljam duple te baKterije.. Al' ono, kome to igra ulogu, kao i za lap, kapiram moze posluziti. Meni ni sa tom u Note2 ne gine punjenje svako vece pred kunt, nit mi to predatavlja neki problem u zivotu.

JB imam na Note vec :) a ima vec i onih lrq based romova sa galerijom, launcherom i ostalim zezalicama iz Note2 - za Note1.

na tu sam mislio, mugen.. 4500 bi? Ili 4k? :)
Enivejz, i tu se slazem da je ruzno - ni na lap ne stavljam duple te baKterije.. Al' ono, kome to igra ulogu, kao i za lap, kapiram moze posluziti. Meni ni sa tom u Note2 ne gine punjenje svako vece pred kunt, nit mi to predatavlja neki problem u zivotu.

JB imam na Note vec :) a ima vec i onih lrq based romova sa galerijom, launcherom i ostalim zezalicama iz Note2 - za Note1.

Jesi probao koji LRQ rom?

A sto se tice Note2 ja nevidim razlog za update sa Note1. Baterija na mom Note kecu mi traje veoma dugo ( LRK modem + Speedmod kernel) ima screenshotova u Note1 threadu, ekran ne zelim da mi je izduzen... Giga RAM-a vise bi mi mozda i znacilo ali dva core-a vise neverujem da bi osetio.
Presao sam na Note sa ZTE Skate tako da mi sve leti, ali neverujem da bi se predomislio i kad bi probao Note2 ili S3, jednostavno nemogu dva core-a vise da budu dovoljno brzi da me nateraju na zamenu.

Isto, ne vidim računicu za prelaz.
Nisam probao lrqove, ja sam veran cyanogenu ;-) pogledao sam samo threadove i youtube klipove. Što? :)

Naravno da ima razlog za prelaz posto je note 1 fail, a ja sam nazalost to saznao tek kad sam kupio nov. Najbitnija stvar na uredjaju (ekran) je najveci promasaj ever: pixelisation/color rendering issues/black crush/black clipping a i the brick bug.. Da se ne pominje hw upgrade na dvojci (jedino 16:9 mi smeta i malo dizajn). Takodje, na kecu, ne moze da se uporedi rad sistema sa s3, ni da prismrdi. Ne znaju svi, niti zele da flashuju romove, mada tw romovi su uvek imali situacija gde solidno zabaguju (a sa pa romom gubis pola fja).

Naravno da ima razlog za prelaz posto je note 1 fail, a ja sam nazalost to saznao tek kad sam kupio nov. Najbitnija stvar na uredjaju (ekran) je najveci promasaj ever: pixelisation/color rendering issues/black crush/black clipping a i the brick bug.. Da se ne pominje hw upgrade na dvojci (jedino 16:9 mi smeta i malo dizajn). Takodje, na kecu, ne moze da se uporedi rad sistema sa s3, ni da prismrdi. Ne znaju svi, niti zele da flashuju romove, mada tw romovi su uvek imali situacija gde solidno zabaguju (a sa pa romom gubis pola fja).
Nemoj te nerd-statisticke fore molim te! :)

Ako je neko dao toliki novac tada da bi benchovao, trazio mane, igrao se romovima pa brikovao itd.. to je, za mene, do te mere neozbiljno da ne zasluzuje komentar.

Ja svoj uredjaj koristim veoma intenzivno, svakodnevno, kako za poslovne, tako i privatne potrebe. Nikakve probleme ni sa ekranom, ni sa sistemom/uredjajem nisam imao/primetio za skoro godinu dana.
Slazem se da je ekran selling point, plus stylus - upravo zato s3 nije nikad bio opcija za mene. Svakako 16:10 mi mnogo više znači nego nekakvo renderovanje i brikovanje, svakako više daleko emails iskucam dnevno nego što fleshujem romova godišnje, i manje skrolam čitajuci razna dokumenta. Ne tripujem da je laptop ili hi end TV. (Uz gnexus jajasti oblik s3-a koji se meni ne dopada).

Daj mi jedan ozbiljan razlog, zašto je note fail? A da nije iz ranga pitanja tinejdzera zašto želi laptop.

Treba da nadjes neke specijalne tamne slike pa da vidis kako ti ekran failuje :)

Shatroghistro jednostavno nece da prihvati da taj problem sa ekranom koji se manifestuje tokom 0.01% koriscenja i koji se ne primeti ako ga bas ne trazis, 99% korisnika uopste ne zanima :)

Zato postoji razlika izmedju basic i advanced korisnika.

Enivej, pojavio se danas u prodaji u DE, na Amazon.de je oko 600e

Poslednja izmena:
Treba da nadjes neke specijalne tamne slike pa da vidis kako ti ekran failuje :)

Shatroghistro jednostavno nece da prihvati da taj problem sa ekranom koji se manifestuje tokom 0.01% koriscenja i koji se ne primeti ako ga bas ne trazis, 99% korisnika uopste ne zanima :)

Ne treba specijalna slika niti specijalni video snimak. SVAKA slika koju uvece napravis pokazuje koliko je los ekran. Uzmi snimi bilo sta nocu pod ulicnim svetlom i videces. Svaka slika sa tamnijom pozadinom ima fleke. Provereno na vise Note-a.

@lowprofile- gde ces ozbiljniji razlog od ovoga sto sam naveo? Uradis official ics update i onda kad hoces da formatiras mob da imas cist sistem mozes da brickujes mob. A ekran se zna da ima probleme, svaki. Kad koristis samo mail i tako to, ne mozes da primetis jer nema sta ni da prikaze. Deo sa flashovanjem te nisam razumeo, ja sam rekao da nece svi da flashuju romove, a bez toga note i ne radi bas zavidno.

Poslednja izmena:
Verujem ja tebi, samo to je ono sto ti kazem, koliko vremena potrosis gledajuci te tamne slike? Ispod 1%...
Evo sad gledam neke moje nocne slike, ebem li ga, ovako ne vidim da im nesto fali i ne primecujem neke fleke, verujem da kad bih znao sta da trazim da bih nasao, ali kao sto rekoh ovako mi inace nista ne smeta.

@fcinterbgd

Ne bih rekao da je to razlika izmedju basic i advanced usera, vise je razlika do toga koliko su nekom bitni/nebitni neki detalji.

Verujem ja tebi, samo to je ono sto ti kazem, koliko vremena potrosis gledajuci te tamne slike? Ispod 1%...
Evo sad gledam neke moje nocne slike, ebem li ga, ovako ne vidim da im nesto fali i ne primecujem neke fleke, verujem da kad bih znao sta da trazim da bih nasao, ali kao sto rekoh ovako mi inace nista ne smeta.

@fcinterbgd

Ne bih rekao da je to razlika izmedju basic i advanced usera, vise je razlika do toga koliko su nekom bitni/nebitni neki detalji.

^^ Definitivno razmisljamo slicno.

@shatro - ja uradih to, formatirah nekoliko puta, ništa. A navodno imam najgori chip za brickbug. Da mi se desio, odneo bih u VIP i tražio da srede - jer ako je OTA update i stock opcija, u okviru sam regularne upotrebe uredjaja, garancija itd..

Sve u svemu, isfotkah se ko car za ovo vreme, iskucah i procitah/brdo dokumenata, telefon sam ojadio od upotrebe - za skoro god dana, nemam zalbu. Ne mogu da se slozim da je fail nikako, da je mogla baterija biti veca - bilo bi kul, da su mogli mozda nesto jos poboljsati - verovatno. Ali uredjajem sam prezadovoljan i ne vidim nista na note2 ili s3 sto bi mi poboljsalo svakodnevnu upotrebu, naprotiv.
***, moj utisak samo..

***, ja sam planirao da furam sgn bar 2god i zato sam kupio nov, pa sam se nenormalno razocarao kada sam provalio ovo sa ekranom, zato je u mom slucaju fail- kupio zbog ekrana, a to mu najgora stavka. Evo bas jedan od poslednjih klipova koje sam snimio je bio pod ulicnim svetlom, drug dosao sa nekim autom gde ubacio neki 2.0t, nebitno, i rekoh da snimim i skroz mi pokvarilo dozivljaj ovo oko ekrana jer su se lepo videli samo delovi direkt pod blicem :(

Al dosta o tome, jel ima neko informaciju kada ce kod operatera da stigne sgn2? Bad cudno da nema nikakva informacija, a vec je u prodaji u dosta zemalja.. Najgore sto sgn1 sad u vipu uz smart 1100 kosta 50000 :eek:

Poslednja izmena:
Od danas je zvanicno u Evropi, tako da ocekuj ovde za jedno 7 dana.

Negde procitah 27.09. nemacka, sutradan italija.. a u prve dve nedelje oktobra resto zemalja gde smo mi.

Ae bre neko iz bgda da se otvori za note2, pa placam pivo da to vidim vivo ;-)

Bolje ti je da ne gledas, neces zeleti da se vratis na stari Note.

A evo i dealbreaker.. baterija: 3G ON, 60% brightness... 15% baterije ostalo
uploadfromtaptalk1349048359640.jpg

Pa ovo je sjajan rezultat. :)

^^ pff malo je to :D

Jel moze ovako:

-Data Mode Off ( koristim tether sa drugog phona u kome imam data karticu sa 30GB a kuci sam na wi-fi )
-Wi-Fi ON
-Osvetljenje na auto
-2 Email naloga jedan je Push a drugi je sync na 15 min
-Viber u pozadini

2012-09-15210706_zps93f9a5e1.png
2012-09-15210718_zps2531c6f2.png
2012-09-15210728_zps4f310678.png

Teaser:

i naravno nepotrebni Drop Test

TL-DR

SlowMo Camera mode i navodno izdrzljiviji od S3.

Vrh Dno