Šta je novo?

Samsung LE40B550 utisci

Pike

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
390
Uzeo sam LE40B550 pre nekoliko dana i prezadovoljan sam.

Sa 0 h i SQ02 panelom u Tehnomarketu i uz malo cimanja dobio popust od 5 % tako da je placen 78000.

Ovako sam ga ja podesio:

Mode: Movie
Backlight: 3
Contrast: 95
Brightness: 40
Sharpness: 0
Colour: 50
Tint (G/R): G50/R50

Advanced settings
Black tone: off
Dynamic contrast: off
Gamma: 0
Colour Space: Native
White Balance: 0
Flesh Tone: 0
Edge Enhancement: Off

Picture Options
Colour Tone: Normal
Size: Screen Fit
Digital NR: Off
HDMI black level: Low
Blue Only Mode: Off

Sugestije su dobrodosle. :wave:

Odgledao u 1080p Transformers, Black Hawk Down, Wall-E, Apocalipto.
Svasta sam probao i nikakvih zamucenja nema ni u brzim scenama, nije mi jasno kome treba 100 Hz.

Od igara sam probao Street Fighter 4 preko bezicnog game pada i ne primecujem ni lag ni bilo kakvo kasnjenje. Videcu kada se pojavi neki dobar FPS.

Treba mi dobar bezicni mis i tastatura da radi na 6-7 m da bi probao neki FPS.

MKV pustam sa kompa a DVD/DivX sa playera koji skalira na 1080p.

@pike
Ajde podeli sa nama iskustvo oko cimanja za dodatnih 5%.

Poslednja izmena:
Kazes: "Cuo sam da za gotovinsko placanje dajete 5% popusta ?"

Oni pitaju: "Gde si cuo, od koga, taj moze mnogo da nahebe ?"

Ti kazes: "Rekli mi u drugom Tehnomarketu" ali ne kazes u kom.

Onda oni idu dva puta da pitaju sefa i posle drugog puta sef dozvoli. :)

Kazes: "Cuo sam da za gotovinsko placanje dajete 5% popusta ?"

Oni pitaju: "Gde si cuo, od koga, taj moze mnogo da nahebe ?"

Ti kazes: "Rekli mi u drugom Tehnomarketu" ali ne kazes u kom.

Onda oni idu dva puta da pitaju sefa i posle drugog puta sef dozvoli. :)

Da,da kao u crtanom filmu.:smoke:

Meni je uspelo bas tako, ako ne verujes a ti plati 5% vise pa gledaj crtane mozda nesto i naucis. :smoke:

Odlican TV, zapravo verovatno najbolja kupovina kada je samsung u pitanju (odnos cena/kvalitet).
Planiram u narednom periodu za dnevnu sobu da uzmem bas ovo cudo...

I pored mega,giga akcije i sa ovih 5% koje spominjes oni su u debelom plusu.Samo su Slovenija i Crna Gora ispred nas po cenama.

A šta se tu sad može?

Odlican TV, zapravo verovatno najbolja kupovina kada je samsung u pitanju (odnos cena/kvalitet).
Planiram u narednom periodu za dnevnu sobu da uzmem bas ovo cudo...

Neces pogresiti. ;)

Inace za tih 5% sam ovde na Benchu procitao da moze.

Mislim da sam i sam negde procitao za tih 5% ranije ali samo za one artikle koji nisu na akciji.:wave:

Tako je. Samo oni koji već nisu na akciji

Uzeo sam TV danas. Za tu lovu (72k), eXtra kupovina. Za tu kintu, alternativa bi mi bio LG42LH3000, Sharpa nema u tom cenovnom rangu, ostalo bih zaobisao u sirokom luku. Kako god okrenem - best buy.

Igrao sam se veceras, sa podesavanjima, ali jos se nisam usudio da mu "otkljucam" divx podrsku. Kapiram da nemam sta da sje*em? Onaj link sa av foruma...i tekst "ne garantujemo Vam...blah blah, sami snosite odgovornost" me malo plasi...da mi se kojim cudom nesto ne zahebe....

Umoran sam...spavami se, ali iznecu detalje ovih dana.

Cestitam. Jel to 72k sa popustom, koliko vidim u Tehnomarketu je sada 78k ? Koji si panel dobio ?

Evo mog podesavanja.

Mode: Movie
Backlight: 4
Contrast: 60
Brightness: 47
Sharpness: 0
Colour: 50
Tint: G50/R50

Advanced settings:
Black Tone: Off
Dynamic Contrast: Off
Gamma: +1
Colour Space: Native
Flesh Tone: 0
Edge enhancement: 0

Picture Options:
Size: Screen Fit
Digital NR: Off
HDMI Black Level: Low
Blue Only Mode: Off (Ovo ukljucite kad kalibrisete boje, vidi se kao da gledate kroz plavi filter).

Cestitam. Jel to 72k sa popustom, koliko vidim u Tehnomarketu je sada 78k ? Koji si panel dobio ?

SQ02

Da, cena je popustom, ali sam imao neku vezu i vezicu sa dobavljacem, pa sam zato dobio ovu cenu, mada....moglo je i nize da bude....

U tehnomarketu je sada 82k :( Svidela mi se opcija za mkv podrsku al su bas povecali cenu a nigde drugde ne moze da se nadje sem kod njih...

^

Ako je slučaj kao sa prethodnom generacijom, razlike unutar serije (55X) su samo kozmetičke prirode...

^

Ako je slučaj kao sa prethodnom generacijom, razlike unutar serije (55X) su samo kozmetičke prirode...

upravo to. na kutijama svih modela iz serije pise "550 series", nigde neces videti oznaku 550, 551, ili 553 (ako se ne varam i nema ih vise....bar ne kod nas :d)

razlika je iskljucivo u prednjoj masci i ni u cemu vise

Bah , taman sam pronasao dobru ponudu za B551 ali prema AVforumu nije za gaming :( (tj preveliki je input lag ili kako se vec zove :( )

Ja se igram na njemu i nikakav lag ne primecujem, to je izmisljotina.

Primecuje se, ali realno samo ako si zagrizeni igrac online FPS-a treba da brines, kasnjenje od ~2 frejma sa ukljucenim game modom nije primetno za neki casual gaming.

Poslednja izmena:
Ja ne ukljucujem game mod, igram FPS i ne primecujem lag. Videcemo uskoro na novom Call of Duty da li ce ga biti. :)

Primecuje se samo tako, gledaj recimo killcam u CoD4 multi gde se najbolje vidi kako gadjas u prazno. Bez game moda nema sanse da pogodis ako ti pretrcava bocno, a noz mozes da zaboravis, sve ovo vazi i za game mod samo u manjoj meri.

Nazad
Vrh Dno