Ne znam sa koliko si različitih mkv filmova pokušao, ali meni i dan danas pušta preko 95% filmova i pored toga što mi firmware nije najnoviji. Na ostatku mi prikazuje nepodržani format datoteke. Generalno, najčešći problem je ako je prilikom pakovanja filma uključena compressed headers opcija (a ona je automatski uključena u programu mkvmerge). Ovaj problem se uglavnom ne detektuje na PC računarima, već na pojedinim televizorima i multimedijalnim plejerima. Takve filmove možeš lako da prepakuješ bez te opcije. Skineš MKVToolNix, pokreneš mkvmerge GUI, učitaš film i za sve video i audio trake skineš tu kompresiju (u okviru Extra options u opciji Compression označiš none) Prepakivanje traje par minuta. Drugi čest problem nepodržavanja formata datoteka kod ovog televizora je taj da do određene verzije firmware-a nisu bili podržani formati preko Level4.1. U novijim verzijama firmware-a je ovaj problem rešen.
Što se tiče tvojih problema oko nadogradnje firmware-a, glupo pitanje, ali da li si skinuo odgovarajući firmware za tvoj primerak (ima ih dva) i da li si proverio trenutnu verziju koju imaš na televizoru (možda je poslednja)? Sve to možeš da vidiš u MENU-Support Menu-Contact Samsung. U slučaju da je to sve u redu, raspakuj arhivu na prazan USB flash (formatiraj ga). U root-u USB-a će se kreirati direktorijum sa odgovarajućim fajlovima za upgrade. Nemoj ništa da preimenuješ. Prikači USB flash na TV i budi siguran da ga je TV prepoznao. Uđi u MENU-Support Menu-Software Upgrade, proveri trenutnu verziju firmware-a i u slučaju da nije poslednja izaberi opciju By USB. Ako je sve korektno, prijaviće da je pronašao novu verziju i pitati te da li hoćeš da nastaviš. Tokom upgrade-a nemoj da gasiš televizor. Pusti ga da se po završetku procesa sam ugasi i upali.