Šta je novo?

Samsung LE32C530 problem sa titlovima

ivanboy2000

Cenjen
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poena
154
Zdravo, jel zna neko kako da resim problem sa titlovima, naime stalno mi se desava da kada pustim divx preko USB-a na tv-u, na pola filma nestane titl bez izuzetka, iako na kompu radi sve uredno :wall:!!! Hvala unapred :)

Ne znam vama ali je meni titl sa internog plejera toliko sitan da je neupotrebljiv. Vidim da se niko od vas nije žalio na tako nešto pa kontam da je to slucaj samo sa mojim Samsungom.

PS. Naravno da je podešen na LARGE ali je i pored toga font titla jako sitan i slova su tanka (nisu boldovana)

Zdravo, jel zna neko kako da resim problem sa titlovima, naime stalno mi se desava da kada pustim divx preko USB-a na tv-u, na pola filma nestane titl bez izuzetka, iako na kompu radi sve uredno :wall:!!! Hvala unapred :)

Meni se dešavala ista stvar sa mkv fajlovima. Nisam probao sa divx, ali pretpostavljam da je isti problem. Interesantno je da se titlovi posle izvesnog vremena vrate. Probaj da premotaš pred kraj filma da vidiš da li se ponovo javljaju.

Čitajući po forumima sam zaključio da je problematičan firmware sa oznakom
T-MSX5DEUC_1002.0. Korisnici sa novijim firmware nisu imali tih problema. Do skora postojeće verzije firmware-a na Samsung support-u nisu mogle da se flešuju na postojuću verziju, ali se krajem avgusta pojavila verzija T-MSX5DEUC_2004.1 za ovaj model koja bi trebala da reši ovaj problem.

Ako ti je firmware T-MSX5DEUC_1002.0, preuzmi verziju T-MSX5DEUC_2004.1,flešuj je pa javi da li su problemi nestali. Inače nova verzija otvara i Level5.1 mkv, dok je stara otvarala mkv fajlove do Level4.1.

Ja moj nisam flešovao, pošto mi je TV na moru, a rešenje je izašlo tek kad sam se vratio.

Stranica sa firmware:
http://www.samsung.com/ie/consumer/...XXU/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support
Ako ti je trenutni firmware 10xx stavi novi 10xx ako je je 20xx stavi novi 20xx
nisu isti i nista nemoj na silu. Oba su ti na datoj stranici.

Televizori koji imaju firmware koji počinje sa T-TDT5DEUC- ne mogu se flešovati sa firmware-om koji počinje sa T-MSX5DEUC- i obrnuto. Televizor ih jednostavno ne prepoznaje. To je moje iskustvo, iskustvo servisera u Podgorici i korisnika sa raznih foruma.

Ponavljam, problem sa titlovima je detektovan jedino kod LE32C530 sa firmware-om
T-MSX5DEUC-1002.0, a negde pominju i T-MSX5DEUC-1002.1.

U svakom slučaju budi oprezan prilikom flešovanja. Ako ne znaš tačno šta radiš, bolje da ti to odrade u ovlašćenom servisu.

Sa srećom!

Naravno da nisu isti ali su razni likovi pokusavali da preimenuju recimo T-MSX5DEUC-2005.4 u recimo T-TDT5DEUC-2005.4 misleci da je ovaj drugi noviji zato sto pocinje sa 2 neshvatajuci da nisu za isti model. U sustini Samsung je kriv sto je tv sa istom pocetnom oznakom, a le32c530 je samo pocetna oznaka prave na vise mesta a sa ocito nedovoljno oznacenim nazivom. Cini mi se da je recimo T-MSX5DEUC za tursku a na kraju balade moj 32c530 ni nemoze da odabere tursku za zemlju.
Sa sadasnjim firmwareom je lako jer su istog datuma pusteni ali je prethodno recimo T-TDT5DEUC bio starijeg datuma pa su ljudi za taj trenutni T-MSX5DEUC mislili da je noviji jer eto ima noviji datum i pocinje sa 2

Poslednja izmena:
Naravno da nisu isti ali su razni likovi pokusavali da preimenuju recimo T-MSX5DEUC-2005.4 u recimo T-TDT5DEUC-2005.4 misleci da je ovaj drugi noviji zato sto pocinje sa 2 neshvatajuci da nisu za isti model. U sustini Samsung je kriv sto je tv sa istom pocetnom oznakom, a le32c530 je samo pocetna oznaka prave na vise mesta a sa ocito nedovoljno oznacenim nazivom. Cini mi se da je recimo T-MSX5DEUC za tursku a na kraju balade moj 32c530 ni nemoze da odabere tursku za zemlju.

Problem je druge prirode.
Televizori sa oba firmware se javljaju širom Evrope. U pitanju je samo različit čip zadužen za firmware. Za T-TDT5DEUC to je Trident, a za T-MSX5DEUC to je MStar.
Njihova je greška što u isti model ugrađuju dva različita čipa.

Drugari hvala vam na pomoci, updateovao sam firmware na najnoviju verziju i sada nemam problema sa titlovima :banana:!

Drugari hvala vam na pomoci, updateovao sam firmware na najnoviju verziju i sada nemam problema sa titlovima :banana:!

Neka je sa srećom.
Mislim da je kupovina ovog televizora dobra kupovina. Posebno ako mu je panel Samsungov ili AU Optronics. CMO su nešto lošiji.

Još jedna interesantna stvar. Ja sam ga u Crnoj Gori platio 463 evra. Posle nekoliko dana u njihovom Tehnomarketu je bio 425 evra na akciji. Ovde nisam našao ispod 54000 dinara, a nisam nešto ni tražio. Po toj ceni sam ga kupio u STAV-u za rođaka. Ipak nas ovde deru. Sto je mnogo, mnogo je.

Da li ti je prethodna verzija firmware-a bila T-MSX5DEUC-1002.0? Mozeš li sada da otvaraš Level5.1 mkv fajlove?

Neka je sa srećom.
Mislim da je kupovina ovog televizora dobra kupovina. Posebno ako mu je panel Samsungov ili AU Optronics. CMO su nešto lošiji.

Još jedna interesantna stvar. Ja sam ga u Crnoj Gori platio 463 evra. Posle nekoliko dana u njihovom Tehnomarketu je bio 425 evra na akciji. Ovde nisam našao ispod 54000 dinara, a nisam nešto ni tražio. Po toj ceni sam ga kupio u STAV-u za rođaka. Ipak nas ovde deru. Sto je mnogo, mnogo je.

Da li ti je prethodna verzija firmware-a bila T-MSX5DEUC-1002.0? Mozeš li sada da otvaraš Level5.1 mkv fajlove?

Prethodna verzija firmware-a mi je bila T-MSX5DEUC-1002.1., a updateovao sam sada na T-MSX5DEUC-2005.4. Iskreno jos nisam otvarao mkv 5.1 fajlove, tako da za to ne mogu nista jos da kazem. Inace ja sam ga platio 49.000 rsd u Metrou na akciji, tako da je cg opet dosta povoljnija :zgran:!

Kako da vdim koja mi je trenutna verzija firmware-a?

Kod mog brata pomenuti tv nece da pusti mkv format.Stalno izbacuje format datoteke nije podrzan.Probao sam da mu instaliram noviji softver ali kad ga skinem i unzip-ujem i prebacim na flash ili na externi hard stalno mi izbaci da nije pronadjen novi softver za nadogradnju.Sa ovog sajta sam skinuo softver
http://www.samsung.com/ie/support/model/LE32C530F1WXXU-downloads?downloadName=FM
Sta moze biti problem?Tv je u garanciji do aprila ove godine ali jednostavno brat nije ni probao sa pustanjem mkv formata preko usb-a na tv do pre jedno mesec dana.
Da li da ga nosi u servis bg elektronik ili moze nekako da se ubaci novi softver?Ako zna neko detaljan princip ubacivanja softvera zamolio bih ga ako moze da objasni ili da mi kaze zasto ne vidi novi softver kad kliknem na instal?

Ne znam sa koliko si različitih mkv filmova pokušao, ali meni i dan danas pušta preko 95% filmova i pored toga što mi firmware nije najnoviji. Na ostatku mi prikazuje nepodržani format datoteke. Generalno, najčešći problem je ako je prilikom pakovanja filma uključena compressed headers opcija (a ona je automatski uključena u programu mkvmerge). Ovaj problem se uglavnom ne detektuje na PC računarima, već na pojedinim televizorima i multimedijalnim plejerima. Takve filmove možeš lako da prepakuješ bez te opcije. Skineš MKVToolNix, pokreneš mkvmerge GUI, učitaš film i za sve video i audio trake skineš tu kompresiju (u okviru Extra options u opciji Compression označiš none) Prepakivanje traje par minuta. Drugi čest problem nepodržavanja formata datoteka kod ovog televizora je taj da do određene verzije firmware-a nisu bili podržani formati preko Level4.1. U novijim verzijama firmware-a je ovaj problem rešen.

Što se tiče tvojih problema oko nadogradnje firmware-a, glupo pitanje, ali da li si skinuo odgovarajući firmware za tvoj primerak (ima ih dva) i da li si proverio trenutnu verziju koju imaš na televizoru (možda je poslednja)? Sve to možeš da vidiš u MENU-Support Menu-Contact Samsung. U slučaju da je to sve u redu, raspakuj arhivu na prazan USB flash (formatiraj ga). U root-u USB-a će se kreirati direktorijum sa odgovarajućim fajlovima za upgrade. Nemoj ništa da preimenuješ. Prikači USB flash na TV i budi siguran da ga je TV prepoznao. Uđi u MENU-Support Menu-Software Upgrade, proveri trenutnu verziju firmware-a i u slučaju da nije poslednja izaberi opciju By USB. Ako je sve korektno, prijaviće da je pronašao novu verziju i pitati te da li hoćeš da nastaviš. Tokom upgrade-a nemoj da gasiš televizor. Pusti ga da se po završetku procesa sam ugasi i upali.

Poslednja izmena:
Hvala na detaljnom objasnjenju.Ici cu za vikend kod brata pa cu probati ovako kako si ti naveo.Inace ja sam raspakovao softver i prebacio ga na flash i kliknuo na softver upgrade i on mi kaze da nema nijedne verzije softvera na fleski. A za pustanje filmova stalno ispisuje format datoteke nije podrzan.Nisam video koja je verzija softvera trenutno u tv-u.Skinuo sam sa samsungovog sajta zvanicnu verziju softvera i dobra je verzija.probacu ovako kako si ti naveo pa cemo videti kako ce ispasti.

LOL ispamovali ste mi temu a za mene ni jedan post nije izasao, kakvi *****i....

blagos-proverio sam kod brata i ova verzija softvera je T-MSX5DEUC-2010.1.
To je njegova verzija softvera.Na ovom sajtu sam nasao noviji softver koji je iz 2011.Evo link
http://www.samsung.com/ie/support/model/LE32C530F1WXXU-downloads?downloadName=FM
to je ovaj drugi sa oznakom T-MSX5DEUC-2011.0 ako sam tacno video?
Ako mozes da mi potvrdis da je to noviji softver od ovog koji sam naveo da je u tv-u?I da li ce onda raditi mkv filmovi?Pretpostavljam da bi trebalo da ih cita.

Ne znam tačno šta da ti kažem. Moja verzija firmware-a je i starija od T-MSX5DEUC-2010.1 (ne znam tačno koja, obzirom da mi je TV na drugoj lokaciji), ali i sa tim firmware-om mi je gotovo sve čitao. Probaj da staviš T-MSX5DEUC-2011.0. On je sigurno noviji. Ako ne uspeš da ga ubaciš, ili ako posle upgrade-a i dalje ne čita mkv, obrati se servisu. Pre toga proveri što više različitih mkv fajlova. Usput, jesi li uspeo bar neki mkv da reprodukuješ?

Neki mkv film i pusti.A i to sto pusti jedan od deset filmova bratu nista ne znaci.Znam provereno da filmove koje nece da pusti na bratovom tv-u kod drugara koji ima isti model rade bez problema.Moram proveriti i kod drugara koja mu je verzija softvera pa da uporedim sa ovom na bratovom tv-u.Problem je sto je brat u zarkovu a ja u zemunu pa ne mogu ici do njega pre vikenda.Prosli put sam ja probao da ubacim verziju T-TDT5DEUC a nisam proverio koja je verzija softvera kod njega jer sam mislio da postoji samo jedna verzija softvera.Pretpostavljam da ce sada videti na flesu novi softver i uspesno ga instalirati.A nadam se da ce onda proraditi mkv filmovi sa usb-a.Sada provereno znam da je njegova verzija softvera T-MSX5DEUC-2010.1 i nju cu skinuti samo noviju verziju pa cemo videti kako ce sve ispasti na kraju.

Evo da javim sta sam uradio.Bio sam danas do brata i uspesno sam mu instalirao noviju verziju softvera.On je imao verziju T-MSX5DEUC-2010.1 a instalirao sam mu verziju T-MSX5DEUC-2011.0 i sad sve sljaka kako treba.Od 15-tak hd filmova samo jedan nije hteo da pusti.I jedan film abraham lincoln je pustio ali je onako po malo seckao.Ne znam zbog cega je film seckao?Na kompu radi bez problema a na tv-u secka.Sve ostale filmove je pustio bez ikakvih problema.Imao je prevod u filmovima posto sam ih preimenovao pa ih je onda ucitao bez problema.
Inace brat je zvao pre par dana servis bg elektronik i pitao ih za problem koji je imao.Ladno su ga otkacili kao ne valja da se flesuje tv jer onda nece raditi kako treba i kao njegov model ne cita mkv.U sustini sve su mu rekli samo da im ne donosi tv jer nemaju vremena da se zezaju sa njim.
A problem je bio samo u tome sto je u tv-u stara verzija softvera i nista drugo.
Ali zato postoji bench forum na kojem mozes vise saznati nego kod nasih servisera koji jednostavno nece da se zamlacuju sa ovom problematikom i gledaju na sve nacine da te otkace.Kao sto su rekli mom bratu da tv ne cita mkv a c serija cita.
U svakom slucaju jos jednom hvala na korisnim savetima i informacijama oko flesovanja samsunga le32c530.
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno