Šta je novo?

Samsung LE-37A551 - iskustva

U vezi Le 656 modela,ukoliko pise na nalepnici pod "verzion" sq01 onda je S-PVA.
Moje iskustvo sa ovim modelom.

Slika:ugao gledanja je dobar,odziv je ok,nema bad pixela,signal sa kompa je extra,ono sto me nervira je:

1.tv na sd signalu(obicna kablovska je u pitanju) hoce da gubi ostrinu u nekim detaljima (uglavnom je pozadinska ostrina u pitanju recimo:lice je ostro a iza njega se fokus stalno preostrava),zanimljivo je da se ovo desava ponekad i nije bitno na kom tv kanalu,ovo bi trebalo da je resivo flesovanjem firmwarea(tako kazu ljudi na av forumu) ali za model koji sam dobio 40a656a1fxxh nisam jos nasao noviji,ovo inace nisam primetio na video materijalu sa kompa.
2.Menjanje kanala je presporo za moj ukus.
3.Prelazak sa Sony-jevog daljinskog na ovo Samsungovo djubre je bolan,kvalitet gume na dugmicima-nula,dizajn,ergonomija i velicina daljinskog-nula!
4.Zvuk nista specijalno,za te pare morao bi biti bolji.

Pre kupovine moja dilema je bila Philips 42pfl7603d ili ovaj Samsung.Da nisam procitao na av forumu da philips laze da ima 1080p(inace ljudi se zale da signal sa kompa interlejsuje iz 1080p u 1080i) uzeo bih njega,ovako sam uzeo Samsunga jer Sony-ja serije W4000 nisam nasao kod nas.

Nisi probao možda sa nekim od zilion podešavanja za noise reduction i slično da rešiš taj problem pod 1?

Neptun uopste nema sajt, znam da informacije o akcijama izlaze po dnevnim listovima. Secam se da je u odnosu na TM imao primetno vece cene ali ovo je prilicno ok. Koliko se secam postoji u Nisu, Beogradu, Subotici i (valjda) Cacku.[/Cene variraju ali za LG LCD i Plazme su najeftiniji ubedljivo

Nisi probao možda sa nekim od zilion podešavanja za noise reduction i slično da rešiš taj problem pod 1?

Probao sam svasta i setovanja drugih ljudi sa neta ali nista,videcemo jos se igram sa njim...mada je problem cudan na jednom kanalu je super slika na drugom desavanja a neverujem da je do televizija koje emituju.Uglavnom niko sem mene to ne primecuje :)

U vezi Le 656 modela,ukoliko pise na nalepnici pod "verzion" sq01 onda je S-PVA.
Moje iskustvo sa ovim modelom.

Slika:ugao gledanja je dobar,odziv je ok,nema bad pixela,signal sa kompa je extra,ono sto me nervira je:

1.tv na sd signalu(obicna kablovska je u pitanju) hoce da gubi ostrinu u nekim detaljima (uglavnom je pozadinska ostrina u pitanju recimo:lice je ostro a iza njega se fokus stalno preostrava),zanimljivo je da se ovo desava ponekad i nije bitno na kom tv kanalu,ovo bi trebalo da je resivo flesovanjem firmwarea(tako kazu ljudi na av forumu) ali za model koji sam dobio 40a656a1fxxh nisam jos nasao noviji,ovo inace nisam primetio na video materijalu sa kompa.
2.Menjanje kanala je presporo za moj ukus.
3.Prelazak sa Sony-jevog daljinskog na ovo Samsungovo djubre je bolan,kvalitet gume na dugmicima-nula,dizajn,ergonomija i velicina daljinskog-nula!
4.Zvuk nista specijalno,za te pare morao bi biti bolji.

Pre kupovine moja dilema je bila Philips 42pfl7603d ili ovaj Samsung.Da nisam procitao na av forumu da philips laze da ima 1080p(inace ljudi se zale da signal sa kompa interlejsuje iz 1080p u 1080i) uzeo bih njega,ovako sam uzeo Samsunga jer Sony-ja serije W4000 nisam nasao kod nas.

Posto planiram da uzmem 40A656 da li ga i pored ovoga sto si naveo vredi uzimati. Do sad sam cuo samo reci hvale za a656 al jedino sto kazu da je zvuk malo losiji.
Takodje mi se nesto previse ne svidja dizajn kod njega. Jedini model sa kojim bih mogao da ga uporedim je Sony W4000 al je on skup kod nas.
Takodje kazu da je na W4000 malo losiji SD signal nego na a656.
Da li postoji neki treci tv koji bi mogao da se poredi sa ova dva a da mu je cena priblizna?

Razlog kupovine bi bio najpre gledanje HD filmova preko kompa, zatim gaming i na kraju verovatno IPTV

Poslednja izmena:
Opet plazma :), 1080p naravno.
Plazma za sve sem desktopa.

Poslednja izmena:
Posto planiram da uzmem 40A656 da li ga i pored ovoga sto si naveo vredi uzimati. Do sad sam cuo samo reci hvale za a656 al jedino sto kazu da je zvuk malo losiji.
Takodje mi se nesto previse ne svidja dizajn kod njega. Jedini model sa kojim bih mogao da ga uporedim je Sony W4000 al je on skup kod nas.
Da li postoji neki treci tv koji bi mogao da se poredi sa ova dva a da mu je cena priblizna?

Razlog kupovine bi bio najpre gledanje HD filmova preko kompa, zatim gaming i na kraju verovatno IPTV

I ja sam ga uzeo prvenstveno da mi zameni monitor i za gledanje hd materijala sa kompa i to radi dobro,nije sd signal katastrofa za lcd cak je dobar ali mene nervira taj gubitak fokusa ponekad.

I ja sam ga uzeo prvenstveno da mi zameni monitor i za gledanje hd materijala sa kompa i to radi dobro,nije sd signal katastrofa za lcd cak je dobar ali mene nervira taj gubitak fokusa ponekad.

Definitivno je to softverski problem, ali kazu da je resen jos proslim updateom. Sad je izasla i nova verzija, ako se ne varam v1012, tako da bi trebalo sa njom da sredis taj problem.

Inace sav softver koji izlazi je generalno za seriju 6, tako da ti nije bitna tacna oznaka modela ili velicina. Imas sve na Samsungovom sajtu.

Sigurno da postoji i bolji TV, dovoljno je uostalom ostati kod Samsunga ali otici na seriju 8 ili 9, ali po ceni A656 tesko da ces naci bolji TV. Po meni je ovo trenutno apsolutni best-buy.
Kazem opet, svakako ima boljih LCD-a za sve gore navedeno, Sony naravno ima boljih modela, jaki Sharpovi, LG Scarlet mozda (da se neko ne uvredi!), ali sve je to cenom daleko od A656.

Ja sam gledao i Toshibe i Sharpove pre nego sto sam uzeo A656 i bili su losiji. Gledao sam i Philipse, ali su oni jeftiniji imali taj problem sto nisu 1080p nego 1080i, dok Sony nije imao nista ni priblizno sa ovom cenom.

Ako neko od moderatora ili ko vec slucajno pomisli da se prica off topic ovde - nije tako. Sve sto sam procitao i na strani 2 i na strani 1 mi znaci. Samo nastavite :)

Hvala :d

Definitivno je to softverski problem, ali kazu da je resen jos proslim updateom. Sad je izasla i nova verzija, ako se ne varam v1012, tako da bi trebalo sa njom da sredis taj problem.

Inace sav softver koji izlazi je generalno za seriju 6, tako da ti nije bitna tacna oznaka modela ili velicina. Imas sve na Samsungovom sajtu.

Tv je stigao sa 1016.1,noviji nisam nigde nasao.

Kad smo vec krenuli diskusiju o 40a656 ovde, hteo bih da pitam u kojoj radnji bi bilo najbolje da se uzme. U tehnomarketu je malo skuplji 103 hiljade al zato ima 2 godine garancije, a u tehnomaniji trenutno nema na lageru a cena mu je bila 90999din i 1 godine garancije.
Nema sanse da dam 12k vise samo zbog te jedne godine vise. Jel ima jos negde 2 god a da je normalna cena?

Kad smo vec krenuli diskusiju o 40a656 ovde, hteo bih da pitam u kojoj radnji bi bilo najbolje da se uzme. U tehnomarketu je malo skuplji 103 hiljade al zato ima 2 godine garancije, a u tehnomaniji trenutno nema na lageru a cena mu je bila 90999din i 1 godine garancije.
Nema sanse da dam 12k vise samo zbog te jedne godine vise. Jel ima jos negde 2 god a da je normalna cena?

U Merkuru je bio prosle nedelje za 96000 sa 1 god.garancije

Eurosalon ga ima u (valjda važećem) katalogu za 90k.

Uzecu najverovatnije u tehnomaniji. Samo moram da proverim da li je S panel pre nego sto ga uzmem. Sta tacno treba da pise iza, SQ01 i neko boldovano S jel da?

pbogdanovic i mishkooo, gde ste vi uzeli?

Poslednja izmena:
Jel je uopste moguce da 40A656 nije S-pva panel? Jel zna neko jel je u tehnomaniji A656 S-pva?

Jel je uopste moguce da 40A656 nije S-pva panel? Jel zna neko jel je u tehnomaniji A656 S-pva?

Zar nisam vec prosledio informaciju sa onog ruskog sajta za 40A656 ? Pogledaj nekoliko postova u rikverc i videces da jeste Super-PVA. Osim ako su u Tehnomaniji napravili neki custom 40A656 :trust:

Uzecu najverovatnije u tehnomaniji. Samo moram da proverim da li je S panel pre nego sto ga uzmem. Sta tacno treba da pise iza, SQ01 i neko boldovano S jel da?

Ja moj uzeo u TM.Citaj post treba da pise SQ01 ali ne pozadi nego sa strane.

Kolika je cena 37a551 ?

Trenutno blizu 72.000 dinara u Tehnomarketu..bio je 68 hiljada do pre nedelju dana..al' sad su valjda podigli cene da bi spustili pred NG i istripovali ljude da je do jaja akcija za praznike....ILI je jednostavno ispratio sva ostala poskupljenja...

Klasicna situacija a la "Je**bi magare dok je u blatu"..da izvinete ,)

Poslednja izmena:

Ja uzeo u Tehmomarketu u DCity. Dobili 4 komada, cekao sam jedno nedelju dana da konacno stignu, zvali me iz radnje ujutro kad su ih dobili, odmah otrcao da uzmem, dva vec bili prodali dok sam stigao...

ja sam planirao kupovinu 37A656 u tehnomarketu tamo oko nove godine i znachi 40A656 je S-PVA dokazano, a 37" nema sa S panelom ?

Samsung ne pravi 37" panele.

ja sam planirao kupovinu 37A656 u tehnomarketu tamo oko nove godine i znachi 40A656 je S-PVA dokazano, a 37" nema sa S panelom ?

Pa znas kako..u Tehnomarketu ti je 40A656 trenutno jeftiniji 5 ili 6 hiljada dinara..i to dobijes neki kanta DVD player na poklon..ne vidim razlog da kupujes 37A656 kada je skuplji, manji i bez S-PVA panela...ako ti je preveliko 40", onda' se izuj taman tu razliku u ceni za bezicnu tastaturu i mish, da se udaljis malo vise od LCD-a i eto - veci displej, bolji panel :D ostane ti kusur i za neki besan JoyPad za igre koje ce biti portovane sa konzola. Vidim da te to zanima po nickname-u na forumu :d

Kao sto ti covek rece definitvno uzimaj 40A656 jer je on S-pva. Ovo sto su spustili cenu ti je prilika da uzmes u tehnomarketu koji daje 2 godine garancije umesto u tehnomaniji gde je jeftiniji za 3.5k al 1 god garancija.

Sta sad daju neki krsh od dvd plejera kao poklon? Bolje da ponovo daju onaj dvd rekorder DVD-HR773 on je barem vredeo 13k

Vrh Dno