Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Jel vidiš možda naslov ove teme? :)

Naravno da ne radi, brikovaces fon ako probas.

pozdravljam ucesnike teme, odmenio sam s3, nadam se da ce ovaj sjajni model jos dugo biti podrzan

Kako sljaka gps, mora li da se cacka gps.conf, mozda neka druga fora, posto sam na par mobova u poslednje vreme morao da se drndam oko toga kad god dam stavio cm, inače, za sve ostalo sam prezadovoljan. Nije da bih odustao od roma zbog toga, nego da to sredim odmah, da se ne zeznem kao poslednji put, u kolima upalim igo da navodi, kad ono, kenzo, prc, ne radi gps.

Kako sljaka gps, mora li da se cacka gps.conf, mozda neka druga fora, posto sam na par mobova u poslednje vreme morao da se drndam oko toga kad god dam stavio cm, inače, za sve ostalo sam prezadovoljan. Nije da bih odustao od roma zbog toga, nego da to sredim odmah, da se ne zeznem kao poslednji put, u kolima upalim igo da navodi, kad ono, kenzo, prc, ne radi gps.

Meni radi doduse nisam nesto mnogo testirao, samo instalirao Here Maps da proverim da li GPS radi.

Naisao sam bug, izgleda da kad prvi put pokrenete Edit Tiles krene da crashuje System UI Tuner pa izgubite kontrolne precice u notifikacionom meniju. Meni ovo i nije toliki problem jer smara kako se dolazi do istih zbog slide efekta, tako da koristim Power Toggles.

Da li neko zna da li ce instaliranjem neke aplikacije za kameru moguce podici kvalitet na CM13? Uporedjivao sam kameru sa stock 4.3 JB(moj brat nema rutovan s3 pa sam ga ikoristio) i dosta je losiji kvalitet na CM13. Unapred zahvalan.

Koristim vec par dana Miui v7 i mogu da kazem da je najbrzi sistem, slobodno 500+ mb rama sa svim stock aplikacijama, a kad obrisem neke tipa kineski market i slicne ima preko 600mb, jedina mana je sto kamera ponekad kresuje ako pokrecemo vise aplikacija koje je koriste ali ocekuje se prelazak Miui-a na 5.0, a ovako radi ultra brzo i uvek aplikacije obrise nasilno iz rama i ne pokrecu se same kao u ostalim android sistemima ali uvek mozes da zakljucas neku aplikaciju da je ne obrise iz rama itd, radi samo Agni kernel za CM 11 i apdejti za sistem stizu svake nedelje preko OTA.. Zop :D

Screenshot_2016-01-28-14-57-53_com.android.settings.png Screenshot_2016-01-28-14-55-30_com.antutu.ABenchMark.png 1.6ghz > Screenshot_2016-01-28-15-24-22_com.antutu.ABenchMark.png 1.7ghz> Screenshot_2016-01-28-15-32-44_com.antutu.ABenchMark.png

1.4ghz -115mv za Cpu i -50 za gpu, andervolt mozete da uradite preko kernel auditor-a, samo nemojte da cekirate opciju da se butuje sa tim podesavanjima dok ne nadjete maksimalnu stabilnost. takodje testirajte stabilnost preko Stability test aplikacije sa play stora.. benefit je manje grejanje uredjaja, nema sanse da se usija kao na stock Tw sistemu i nesto bolje drzanje baterije, duzi zivot ploce, cpu-a itd.. Naravno rezultati underkloka zavise do primerka cpu-a najvise, ovaj moj moze da radi na 1.7ghz sa 20+ mv..
1400mhz-------1288mv
1300mhz-------1238mv
1200mhz-------1188mv
1100mhz-------1138mv
1000mhz-------1088mv
900mhz--------1050mv
800mhz--------1000mv
700mhz--------975mv
600mhz--------963mv
500mhz--------938mv
400mhz--------925mv
300mhz--------900mv
200mhz--------900mv
Referentne voltaze ako se zbunite..
:D

Prilozi

• Screenshot_2016-01-28-14-57-19_com.miui.home.png
    Screenshot_2016-01-28-14-57-19_com.miui.home.png
    810.1 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
Prvi put pišem na ovom forumu. Treba mi pomoć, ako je neko imao sličan problem. Slučajno vidjeh da je tema još aktivna i da je skoro dogurala do 1000 stranica.

Moj s3 mi pravi zadnja 2 mjeseca velike probleme. Dnevno se desi barem 10-tak puta da ga iz stanja mirovanja ne uspijem pokrenuti. Znam da nije ugašen samo po svjetljećim led lampicama. A kada je u tom stanju blago se zagrijava i troši bateriju. Nikada se nije desilo da mi se ugasio dok sam ga koristio, ali čim ga ostavim sa strane vrlo brzo se desi da ga moram restartovati i tako iz dana u dan. Nosio sam ga na popravku ali se nije uspjelo odgonetnuti koji je problem. Nije do baterije, sistem je ponovo instaliran, čak je i otvaran i čišćen alkoholom ali opet isto.

Da li je neko imao ovakav ili sličan problem i kako ga je riješio? Mobitel je kupljen od operatera i ja sam jedini vlasnik.

Prvi put pišem na ovom forumu. Treba mi pomoć, ako je neko imao sličan problem. Slučajno vidjeh da je tema još aktivna i da je skoro dogurala do 1000 stranica.

Moj s3 mi pravi zadnja 2 mjeseca velike probleme. Dnevno se desi barem 10-tak puta da ga iz stanja mirovanja ne uspijem pokrenuti. Znam da nije ugašen samo po svjetljećim led lampicama. A kada je u tom stanju blago se zagrijava i troši bateriju. Nikada se nije desilo da mi se ugasio dok sam ga koristio, ali čim ga ostavim sa strane vrlo brzo se desi da ga moram restartovati i tako iz dana u dan. Nosio sam ga na popravku ali se nije uspjelo odgonetnuti koji je problem. Nije do baterije, sistem je ponovo instaliran, čak je i otvaran i čišćen alkoholom ali opet isto.

Da li je neko imao ovakav ili sličan problem i kako ga je riješio? Mobitel je kupljen od operatera i ja sam jedini vlasnik.

Mislim da se cpu degradirao ili gpu i ne moze da se probudi, probaj da instaliras kustom kernel i povecas voltazu cpu za malo.. :D

Probaj da izvadis sd karticu ako imas, pa vidi kako se ponasa...Koji ROM je na njemu? Moja preporuka za Neat ROM...

Nažalost, imali smo vrlo sporu sedmicu, 4 radna dana sa po manje od 40 min razgovora dnevno.
WiFi uključen jednom na 2-3 minuta, toliko mi je trebalo.
Baterija od subote do subote.
Telefon (i baterija) je star tačno 30 meseci. Stock Samsung Android (4.3?). Sa stalno uključenim netom, i SOT 90 minuta, baterija se isprazni za 10-ak sati. Bez neta, screenshot u prilogu.
Inače imam više razgovora i kada imam više posla koristim BT, pa ga obavezno dopunim kada padne ispod 50%. To je uglavnom treći dan.

Nikad ne zabada, voice/sms aplikacije rade bez štucanja i kočenja. Ipak su sve to odlični telefoni, dok ih koristimo kao telefone :)

Pogledajte prilog 187558Pogledajte prilog 187559Pogledajte prilog 187560

Ja bih tu okacio i jos neku eksternu bateriju pa da vidimo koliko bi onda trajalo cheers

Počeo sam povremeno da koristim internet preko mobilne mreže, što me je podsetilo da je telefon na 2G mreži. To sigurno produžava trajanje baterije. Da je na 3G, verovatno bi baterija kraće trajala, bez obzira što retko i kratko pristupam internetu.

Koliki je prosecan undervolt za S3 a da radi stabilno? Cime testirati stabilnosti tel?

Ljudi,sta je bolje da uradim? Posto mi je baterija oslabila,da li da kupim novu bateriju ili da uzmem powerbank od 8000mah? Sve ima svoje prednosti i mane.

Sta da smanjim potrosnju telefona kada je uplajen 5 sati,a ekran 50min i otislo 40% baterije :D . Ako cu da smanjim koriscenje telefona,onda mi i ne treba,imam komp. Pitam lika u servisu kako idu cene za bateriju i pitam ga jel original, on kaze nije, vipova je ali je bolja od originala. Pitam se,kako to moze da bude, nisam ja siso vesla pa da mi prodaje te fore :D

Sta da smanjim potrosnju telefona kada je uplajen 5 sati,a ekran 50min i otislo 40% baterije :D . Ako cu da smanjim koriscenje telefona,onda mi i ne treba,imam komp. Pitam lika u servisu kako idu cene za bateriju i pitam ga jel original, on kaze nije, vipova je ali je bolja od originala. Pitam se,kako to moze da bude, nisam ja siso vesla pa da mi prodaje te fore :D

Mislim da u gigatronu imas original bateriju za 2400din.

Pod smanjenjem potrosnje mislim na sredjivanje softvera telefona, ubacis 4.1.2 (pre toga proveris za EFS2 da ne zeznes tel), ubacis TWRP, boeffla kernel, zamrznes sve aplikacije koje ti ne trebaju i undervoltujes telefon. Jeste cim ali drugacije ne moze.

Poslednja izmena:
Bas to, dosta problema s baterijom donosi sw. Mislis da ti je baterija losa a ustvari curi zbog sistema, nesto drzi aktivan telefon.

Ja uzeo 3 kom nekih no name za s3 za mene i drugare.... i za sad radi ko oridjidji..... za 850 din nek radi 1 god ja sam zadovoljan a toliko imaju garanciju

U poslednjih nekoliko dana je počeo da mi se resetuje S3. Uspeo sam da provalim i zašto (jedan od razloga?), e sada, kako da rešim problem :d

Kada je zaključan ekran i stisnem unlock dugme, uključi se svetlo ekrana. Kada stisnem unlock opet, trebalo bi da se ekran zaključa, ali kod mene se ili ne desi ništa ili se pojavi restart meni, kao da sam na otključanom ekranu dugo stisnu unlock dugme.

Kada mi je telefon u džepu, povremeno se desi da se resetuje. Dok stoji na stolu, nikada ga još nisam čuo da se resetovao.
Veći deo dana imam BT slušalicu, pa čim se resetuje, slušalica izgubi signal, pa bipne. Zato predpostavljam da se na stolu nikada nije resetovao.

Neka ideja kako ovo da rešim?

Stavi telefon u hardcase i nece moci da se slucajno stisne dugme jer nece strcati.

Nazad
Vrh Dno