Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Pa ono za sada sam zadovoljan, doduše to je ni ceo dan korišćenja. Za sada radi sve što meni treba, tako da nisam uočio nešto da ne radi. Mada ja ovim experimentalnim build-ovima dajem uvek par dana, jer može da se desi random reboot, pa ne žurim sa zaključcima :)

Njegov kernel koristim, nisam jos boeffla fleskao, čisto da vidim jel ovde sve radi, da ne skočim na boeffla, a desi mi se nešto, pa da proklinjem cm, a kernel kriv itd.

Narode, kratak odgovor, imam još uvek 4.3 i ništa nisam "čačkao" na fonu, hteo bih samo da ga rutujem.. Ako može neko u 2 rečenice kako, da li može unroot kasnije i ima li većih opasnosti? Hvala unapred.

drugi put mi se desava vec da telefon sporo puni? Stavim ga na punjac sa 5% i on za celu noc napuni samo do 52% , menjao sam uticnice, skidoa sa punjaca,vraca i isto se desava? Dosao do 78% tu se sam iskljucio sa punjaca i ne puni vise?

Kod mene pali sledeca fora. Prikljucim ga na kabl cim zasvetli lampica izvucem kabl, malo sacekam (da se ugasi ekran) a i ne mora, i onda ponovo ga prikljucim na kabl i tad mi puni tel znatno brze. To inace moram za oficijalni tj. tw rom (nebitno da li je samsung ili neki kuvani). Na cistom androidu nemam potrebe za tim.

@all

Preporuka za dobar rom sa lizalicom? Pre svega da je stabilan i da se lako instalira (Philz recovery)

Poslednja izmena:
Narode, kratak odgovor, imam još uvek 4.3 i ništa nisam "čačkao" na fonu, hteo bih samo da ga rutujem.. Ako može neko u 2 rečenice kako, da li može unroot kasnije i ima li većih opasnosti? Hvala unapred.
Ovde sve pise http://autoroot.chainfire.eu/
@all

Preporuka za dobar rom sa lizalicom? Pre svega da je stabilan i da se lako instalira (Philz recovery)

Pazi sve je jos u da kazemo Beta fazi. Neki bagovi nekome smetaju, nekome ne smetaju. Sve zavisi od korisnika do korisnika.

Npr ja nikada Temaseka nisam koristio dok je Sajber stalno njega fleskao, ja sam na CM-u 5.1 trenutno i sljaka, ima tu i tamo po koji bug, ali ne da mi unistava osnovne funkcije.

Pazi sve je jos u da kazemo Beta fazi. Neki bagovi nekome smetaju, nekome ne smetaju. Sve zavisi od korisnika do korisnika.

Npr ja nikada Temaseka nisam koristio dok je Sajber stalno njega fleskao, ja sam na CM-u 5.1 trenutno i sljaka, ima tu i tamo po koji bug, ali ne da mi unistava osnovne funkcije.

Okej onda cu sacekati da vidim sta ce biti a do tad se vracam na NeatRom.

Znas kako... Odradi nandroid backup i flesuj, vidi kako ti radi i koristi ga malo. Ako sve bude u redu nastavi, a ako ti nesto bude smetalo, uvek imas nandroid i odradis restore ;)

pa flesnuo sam Boeffla kernel 3.0 alpha13. ja ne vidim da imam sad i jednu aplikaciju na konto toga. sad ima i taj intelliactive v3 setup koji se skida u .zip fajlu - kako da to primenim - na to sam mislio.

sa 9.4 sam imao danas jednom 'cannot place call' - i nema zvanja pre reboot-a, sto sam imao i ranije pre 8.4 ..

xposed nisam namestio jos uvek - u njegovom logu stoji ' Cannot load any modules because /data/data/de.robv.android.xposed.installer/conf/modules.list was not found', a google-anjem toga nisam se usrecio bar za ovo kratko vreme

Znas kako... Odradi nandroid backup i flesuj, vidi kako ti radi i koristi ga malo. Ako sve bude u redu nastavi, a ako ti nesto bude smetalo, uvek imas nandroid i odradis restore ;)

Jel mogu da odradim backup na internu memoriju cisto da bih video koliko ce da zauzme tj. da li moze da stane posle na karticu?

pa flesnuo sam Boeffla kernel 3.0 alpha13. ja ne vidim da imam sad i jednu aplikaciju na konto toga. sad ima i taj intelliactive v3 setup koji se skida u .zip fajlu - kako da to primenim - na to sam mislio.

sa 9.4 sam imao danas jednom 'cannot place call' - i nema zvanja pre reboot-a, sto sam imao i ranije pre 8.4 ..

xposed nisam namestio jos uvek - u njegovom logu stoji ' Cannot load any modules because /data/data/de.robv.android.xposed.installer/conf/modules.list was not found', a google-anjem toga nisam se usrecio bar za ovo kratko vreme
Ne treba ni da imas aplikaciju na konto toga. Kernel je jedno, aplikacija koja je pravljena za podesavanje kernela je drugo. Zove se boeffla config. Nadji apk i instaliraj. Posle toga pokrenes tu aplikaciju i gore u baru gde ti pise koji ti je trenutni profil kliknes, izaberes load i dovedes do Intelliactive profila. Svaki put posle toga ce njega ucitati cak i ako pregazis rom.
I otpakuj taj zip gde ti je profil, ne treba da bude zipovano.

App http://boeffla.df-kunde.de/bc/2.1.73_boeffla-config-v2.apk
Jel mogu da odradim backup na internu memoriju cisto da bih video koliko ce da zauzme tj. da li moze da stane posle na karticu?

Mozes.

Hvala .. Aplicirao sa kernel postavku, ukljucio xposed i ukoliko me ne bude zezalo pozivanje, ne diram do leta nista ... Inace juce sam shvatio da na telefonu imam jos 3 nand backup-a koje nisam mogao da nadjem rucno ali ih je philz toouch video, pa sam ih iz njega i obrisao ... Sve u svemu, nakon gasenja nekih servisa, dosta ram-a na raspolaganju, i solidna brzina u odnosu na 8.4

Je l' ima neko lcd za s3 za prodaju po nekoj razumnoj ceni, pao mi telefon i puk'o lcd u levom gornjem cosku :(

Jedino da pojuris neke pokvarene po oglasima. Ali to moras da budes brz jer Dzekson sve pokupuje, ima ih bar 10 komada.

opet mi na temasek cm12 v9.4 nekada baca 'cannot place call' nakon sto uradim 'call back' nakon propustenog poziva .. posle toga mora restart da bi moglo da se zove uopste ...

Jedino da pojuris neke pokvarene po oglasima. Ali to moras da budes brz jer Dzekson sve pokupuje, ima ih bar 10 komada.

Pa da se ne lazemo, S3 je zlatna koka za takve akcije. Najbolju prodaju imam sa S3jkama. Pricu sam poceo kad sam kupio slomljeni lot od 8 komada u Nemackoj i krenuo polako jedan po jedan. a sad u proseku po 3000 din placam prednje i zadnje delove, jer svi ovi sto traze 50e i slicno znaju da ne mogu da dobiju te pare, sastavim da radi, a onda kad ih sastavim prodajem ih u proseku 100-110e (zbog proklete lajsne koja uvek iskrzana i uvek napravi problem u opisu i stanju telefona)

Ne kazem ja nista protiv tebe, kazem samo coveku kakvo je stanje i sta da radi jer znam da se ti zezas za S3 stalno i da sklapas. Lajsna je uvek bila problem na samsungu, stvarno ne znam kada ce to da rese. Ne znam kakva je situacija na ovim novijim modelima.
Iskreno, za tu lovu je odlican fon.

Ne kazem ja nista protiv tebe, kazem samo coveku kakvo je stanje i sta da radi jer znam da se ti zezas za S3 stalno i da sklapas. Lajsna je uvek bila problem na samsungu, stvarno ne znam kada ce to da rese. Ne znam kakva je situacija na ovim novijim modelima.
Iskreno, za tu lovu je odlican fon.

S3 lajsna je plasticna sa glazurom. S4 je ona imitacija metala, dok su na S5 i S6 metalne lajsne. Ova na S3 se guli kao greb-greb lutrije bukvalno. Ja sam moju matirao sa Dremelovom elektricnom smirglom i sada izgleda crna-mat

A sto nisi samo noktom ogulio onaj lak? Bila bi sjajna lajsna, samo crna.

negde moze, negde ne moze. Negde se lajsna do pola sama od sebe oguli, a ostala polovina ne mozes da ga skines ni eksplozivnim modulatorom.

Hahaha erudijum 36 - eksplozivni svemirnki modulator :d
Uglavnom se skida svuda samo nece odmah. Mora malo da "popusti" na nekim mestima.
Ali sta se nalazi ispod toga laka koji se skida? Znas kad skines lak da lajsna bude srebrna na tom mestu i tek posle pocrni.

Jel moze neko da mi preporuci dobar (stabilan) gs3 rom? Po mogutstvu bilo bi cool da je zasnovan na touchwizu, i da ima fore sa novojih telefona :p

tnx

Kupio sam novi punjac posto izgleda stari otisao, i stavio na punjac sa 8% i za sat vremena napunio 52% ? malo to?

Malo. Ustvari malo je za obicnu bateriju, ti si kupio neku krmacu ako se secam dobro? Mozda sam i pomesao s nekim.

Kupio neku teracel kod nekog lika koji se bavi telefonima za 2000dinara. ****m li ga

Dobar je punjac, baterija je s^anje.

Drugu je ispao telefon sa nekih metar visine, i ekran mu samo pokazuje plavu i belu boju, nije nista slomljeno bar se ne vidi. Da li je imao neko slicno iskustvo? Ako je otisao dusplej, koliko kosta okvirno sa ugradnjom?

^ Dešava se. Zamena ekrana na S3 je vrlo skup sport. Može da očekuje cenu oko 100-120e, koliko košta i polovan S3. Ide ceo prednji panel u kompletu.

Nazad
Vrh Dno