Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Moguce je sledece:

uzmi nekog stranca, (coveka iz strane drzave) zamoli ga da ti da EFS2 backup, flash-uj noviji rom (4.3), flashuj tudj EFS, i eto ti ga. Pritom si uradio zakonski nelgalnu stvar, al Srbija, tako da.. ono

Da zamolim nekog na xda forumu?

Trenutno mi je XXUNG5 rom... Na njemu moze taj efs2?

Edit: XXEMC2 mi je broj podverzije. Prpbao sam efs restore i dalje mi izbacuje "nije registrovano na mrezi"

Sta da radim sada?

Poslednja izmena:
Zakljucak:1. Telefon nije za nas region. Zeznuli su ga zestoko. Pri flesovanju roma koji je za drugi region mreza puca. Ima signala ali ne moze niko da te zove... Nedostupan si.2. U servisu su uradili Ariza patch. Root-ovali su telefon, dokaz je superuser ciju su ikonicu sakrili u drawer-u. Android 4.3 i 4.1.2 od MG4 verzije imaju novi efs2. Bekap 4.1.2 efs koji su uradili pomocu ariza patcha su ostavili na sd kartici, to je drugi dokaz.-Mane ariza patcha:1. Ne mozes da update-ujes sistem.2. Ostajes dozivotno na 4.1.2 stock.3. Svaki drugi rucni update rusi mrezu.Znaci zeznuli su ga... Sad su telefon trajno osakatili sto se tice sistema, em je za drugo trziste em ne moze vise da se updateuje.Probao sam 4.1.2 XXEMC2 i poslednji 4.3. Probacu da se vratim XXELA na kojem je sve radilo i na njemu je napravljen backup. Smatram da ce restore na njemu raditi, ali videcemo. Sta sve ovi rade iz servisa!!! Promena modema ne pali.

Nema nikakvih posebnih regiona za S3, nije bitno za koji region je rom koji koristiš, sve radi isto. Tebi su "serviseri" sa Arizom zeznuli tel. Vrati taj ELA rom, i vrati backup efs, koji je otključan sa Arizom. Moći ćeš da koristiš tel, ali nećeš smeti da radiš update. Za utehu, 4.3 na Galaxy S3 ne nudi praktično nikakva poboljsanja, i spor je kao i 4.1.2.

Necu moci ni custom neki da stavim. Osakatili su telefon. Ako nece na ELA onda ne znam sta da radim.

Ja sam ti lepo rekao - instaliraj bilo koji rom 4.3 i preko njega uradi EFS2, neciji tudji backup. To je zapravo nelegalno jer je krajnji rezultat klonirani IMEI, ali ces da imas regularan Galaxy S3 koji ce najnormalnije da radi.

Ma ni to nece da pali. Vidis da na 4.1.2 nece da prihvati efs1 koji je na njemu napravljen. Nemam ideju od koga da pronadjem efs2.

Prvo ELA, pa ako nece nosim ga u servis sa 4.3 sistemom.

Poslednja izmena:
Ok je ovo što ti Džekson predlaže, ali mala je šansa da nađeš EFS backup. Na većini foruma gde bi i mogao da tražiš su takve stvari zabranjenje (izmena, kloniranje IMEI i sl.).

Ko bi rekao... Na s2 sam jedno 10 puta flesovao stock bez problema. Na s3 sam preko odina preflesovao 4.1.2, za Srbiju firmware i odmah je izgubio mrezu i ovi u servisu urade ariza patch.

Nije mi jasno zasto je odin zeznuo mrezu...

Hvala vam puno na predlozima, makar sam nesto naucio.

Prodaj mi taj S3 za male pare :D

pokusacu, kad nadjem vremena, da pogledam detaljno problem, nemoguce je da ne moze da se vrati u normalu, mora da moze.

Resio sam problem na 4.1.2. Ariza patch uradjen ali uspesno, potrebno je uraditi patch bez wifi-a i mreze. Sada radi ok.

Imam bekap efs1, razmisljam za 4.3 android i efs2. Kontaktirao sam lika sa xda foruma.

Koji je najbezbolniji nacin da odradim privremeni unroot samo dok gledam D3go, a onda ga vratim?
Izlazi mi poruka da ne podrzava rutovane uredjaje.

nikako da unroot-ujes, buudalastina, kakvi slepci, stavili root check.

playstore > hide my root

Jel zna neko gde imaju da se kupe kod nas Zerolemon ili Hyperion 7000mah baterije/poklopci za S3?

Hyperion izgleda lepse jer je zadnja maska slick, i ne izgleda bas toliko debelo kaoZerolemon, mada na XDA kazu da Zerolemon drzi bolje.

jel zna neko kako na i9305 da se vrati mreza and 4.3 :)
ima signal ali nece da se reg i to opet samo 2g
3g i 4g nece ni da vidi mrezu

Uzeo Samsung I9300I Galaxy S3 Neo vrlo zadovoljna telefonom, imam sluzbeni S4, ova nabudzena trojka mi se cak vise svidja. Ima jos neko pa da podelimo iskustva

Ima li neko ideju kako da ubrzam ovaj prokleti galaxy s3 posto oslobadjanje prostora i micanje gotovo svih apk osim fb i vibera nije pomoglo.

Premijer zamisli svoj S3 kao Karavan koji trenutno nosi tonu dzakova cementa. E kad stavis AOSP, kao da si izbacio dzakove :)

imas na prethodnim stranicama proceduru za stravljanje rom-a, napisao sam a mrzi me da se ponavljam svake tri stranice. USB driver-i, EFS Backup, CF Auto root, Philz touch recovery, install rom i uzivaj :)

zamislio sam. :) posto to nisam radio pre kolike su sanse da nesto s*ebem tipa da spalim tel ili ovo sto pisu gore da tel posle nece da mi ocita mrezu da se ukljuci itd

Premijer zamisli svoj S3 kao Karavan koji trenutno nosi tonu dzakova cementa. E kad stavis AOSP, kao da si izbacio dzakove :)

imas na prethodnim stranicama proceduru za stravljanje rom-a, napisao sam a mrzi me da se ponavljam svake tri stranice. USB driver-i, EFS Backup, CF Auto root, Philz touch recovery, install rom i uzivaj :)

Ако урадиш све како треба ништа се неће десити, али ако не пратиш упутства... Ко зна... :)
Шалим се, имаш детаљна упутства свуда по нету, мале су шансе да нешто зезнеш.

Poslednja izmena:
Koliko sam shvatio NeatROM 4.4 bi trebalo da je lepo optimizovan i da nije overkill za hardver I9300?

Nisu mi uopste potrebne stvari koje 4.4 donosi, samo mi treba da telefon vise ne radi kao ranjeni puz :S:

^Čak ni kamera na njemu više neće biti kao kod Samsunga :).

Nazad
Vrh Dno