Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

To što pričaš, apsolutno nema smisla. Evo ja sam dva dana na S3 samo root i pobrisao neke aplikacije, uključen mi je developer options i nikakav problem niti pucanje TW-a.

Ima vremena ako zagrebeš malo dublje i počneš da učiš kako radi android i sve to biće ti jasnije neke stvari.

Inače u IT-u je univerzalan jezik engleski, lakše je snaći se, a i pre ćeš uvek naći rešenje problema na engleskom nego na srpskom.

Ako neko ne zna engleski, e pa to je već neka druga tema, da ne idemo u off...

Ne znam da li ima smisla ili ne, ali, evo, čitav dan sam bez tog problema...ja se ne razumem možda kao neki od vas u android, ali vidim šta se dešava. I eto, sad se pokajah što sam uopšte pokušao da pomognem...nije važno, inače, engleskim se služim posle srpskog najbolje, to je najmanji problem. inače, i u medicini, koju studiram je univerzalni jezik latinski, pa onaj ko se time ne bavi nikada neće reći recimo gaster nego zeludac, ren umesto bubreg itd, doduše, hoće reći penis jer ga sramota da kaže drugačije :D nema problema, ni na kraj pameti mi nije namera da se raspravljam oko toga, nego, reci ti meni, šta ja da radim sa "TouchWiz Home has stopped working" problemom ako se ponovo dogodi? Ubija me u pojam, zaista...

Poslednja izmena:
Ma niko tebe nije napao pogresno tumacis to. Samo sam rekao da to nema veze sa onim sto ti kazes. Na Neat-u ti se ne desava, jer je ociscen od bloat-a i manje S-apps radi u pozadini.

Sta raditi ako ti se to dogodi....? Predji na neki drugi launcher, preporuka Nova Launcher (stavis na default i ukljucis u settings-u aplikacije, agressive always in memory ili kako vec ne secam se) i freeze-ovati TW launcher.

Tebi je bas dosadno Vojkane? :D Sad cu ja selektora da zovem da mu namestas telefon :p

Ma niko tebe nije napao pogresno tumacis to. Samo sam rekao da to nema veze sa onim sto ti kazes. Na Neat-u ti se ne desava, jer je ociscen od bloat-a i manje S-apps radi u pozadini.

Sta raditi ako ti se to dogodi....? Predji na neki drugi launcher, preporuka Nova Launcher (stavis na default i ukljucis u settings-u aplikacije, agressive always in memory ili kako vec ne secam se) i freeze-ovati TW launcher.

ok, hvala ti, ma na neat-u sam već skoro nedelju dana a dešavalo se do jutros, odtad ne, daće Bog da tako i ostane. Hvala u svakom slučaju :) videćemo šta će i kako dalje biti...

Kada uđete tu, poslednja opcija, koja bi trebalo da je samo informativne prirode (BROJ PODVERZIJE) zapravo krije DEVELOPER OPTIONS. Sve što treba da uradite je da 4-5 puta tapnete na tu opciju i opcije razvojnog tima

Ne 4-5 puta nego tacno 7 :d

To što pričaš, apsolutno nema smisla. Evo ja sam dva dana na S3 samo root i pobrisao neke aplikacije, uključen mi je developer options i nikakav problem niti pucanje TW-a.
Djilkoshchino jedna, izbaksuzira me :) dva dana se uopšte nije događalo da bude zaustavljen touchwiz, i evo danas kao da nikada nije ni prestajalo da se dešava :( iako je NeatROM, iako je totalno bloatfree, opet ga nešto zeza i opet me ubija u pojam. Instalirao sam Nova launcher, TouchWiz freeze-ovao, i sad to radi normalno, ali mi opasno ide na nerve to što ne može da radi taj touchwiz normalno a trebalo bi da je kao stock launcher najstabilniji, najppuzdaniji, a da su čistom ROM - ovi i custom launcheri puni bugova, a meni onaj što je firma koja je proizvela telefon napravila pravi najveće probleme. Strasno.

*** kod Samsunga je sve to naopacke :p

Nova launcher i podesavas sta god hoces + (sto je meni vazno) mozes da menjas icon pack ;)

*** kod Samsunga je sve to naopacke :p

Nova launcher i podesavas sta god hoces + (sto je meni vazno) mozes da menjas icon pack ;)

Da da, sve sam sredio, nego mi smeta kod Nove što ne može da se aranžira app drawer, nego samo alfabetski raspored. Ja sam improvizovao pa sam imenima aplikacija dodavao brojeve ispred tako da ih ređa sada po brojevima i onda sam ih na taj način složio onako kako sam hteo :)

Bivši sabornici, pošto sam prodao telefon a dosad koristio punjač od tableta tj kabel. Gde da kupim taj deblji USB kabel za punjenje, bezveze mi je da sadašnjem vlasniku da neispravan... Probao sam I sa jednim "običnim" ali sa istim rezultatom tj napuni do 40 ili 50%

Planiram ženi kupiti ovaj telefon pa me zanima ovaj update na 4.3, znam da je bila neka frka kad se pojavio, pa su se svi žalili. Kakvo je sad trenutno stanje? Ne bih baš da odmah moram root-ati i ubacivati CM :)

Izaslo je brdo tih verzija Androida 4.3 i ove novije verzije (na neku od njih ce se i taj telefon koji kupis update-ovati preko Wifi-a) su skroz ok...

A ovaj 4.4 update je vezan za Spirit-ov S3 sto je verzija od 2Gb...nije internacionalna i9300 (pogledajte source link sa softpedia-e...ceo text je vezan za s3 koji je napravljen za americkog operatera Spirit)

Poslednja izmena:
Planiram ženi kupiti ovaj telefon pa me zanima ovaj update na 4.3, znam da je bila neka frka kad se pojavio, pa su se svi žalili. Kakvo je sad trenutno stanje? Ne bih baš da odmah moram root-ati i ubacivati CM :)

Pazi iskreno... Solidno radi. Daleko je od CM-a, jer ipak to ne mozes porediti. Ono je prazan sistem, a ovo je ipak sistem koji ima mnogo stvari u sebi. Mislim da njoj nece praviti problem to nikakav. Treba ti samo root i da joj ocistis bloat ili da flesujes NeatROM koji vec to ima ocisceno, a cak ni ne treba root, jer od 4.2.2 verzije mozes da disable-ujes neke aplikacije.

Na AOSP gubi bateriju i kameru, a mislim da joj je to potrebnije nego 1-2 sekunde sto ce sacekati da se digne galerija ili dialer.

Svako da je stock bolje rješenje, ali istina da se na dialer nekada čeka više od 1-2 sekunde :).

Vjerujem da će i nas sa "običnim" S3-kama uskoro obradovati KK :).

Bilo vi vise nego dobro. A onda i Sale da nas obraduje KK NeatROM-om :)

suhuhaga.jpg

Pazi iskreno... Solidno radi. Daleko je od CM-a, jer ipak to ne mozes porediti. Ono je prazan sistem, a ovo je ipak sistem koji ima mnogo stvari u sebi. Mislim da njoj nece praviti problem to nikakav. Treba ti samo root i da joj ocistis bloat ili da flesujes NeatROM koji vec to ima ocisceno, a cak ni ne treba root, jer od 4.2.2 verzije mozes da disable-ujes neke aplikacije.

Na AOSP gubi bateriju i kameru, a mislim da joj je to potrebnije nego 1-2 sekunde sto ce sacekati da se digne galerija ili dialer.

Hvala na odgovoru, iskreno, mislim da ću onda ipak ići na nexus 4 koji je otprilike u istom cjenovnom rangu, jer sad trenutno koristi xperiu p sa kojim nema šta nisam radio, mjenjao kernele, romove ali stalno laguje, to je katastrofa...moj galaxy nexus je zvjer za njega...

Poslednja izmena:
Znam, ali kupujes njoj, a ne sebi. Imam prijateljicu koja svoj S3 ne bi menjala ni za sta. Svakih par nedelja kupuje neki novi case i tako ih menja svaki dan :D Ima ih vec 30-ak sigurno.

da, žene i tehnika.... šta god uradiš sigurno ćeš pogriješiti...:d

Verujem da ta prijateljica ima od 20, bar 18 futrola sa cirkonima ili šljokicama. :D

Nema zamisli :) Sve neke sarene, a sad je fora da kupuje ove 3D case-eve

Ove dve ima

$_12.JPG
$_12.JPG

Vrh Dno