Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Poštovanje svima. Učlanila sam se na ovaj forum jer mi se na telefonu Samsung Galaxy s3 ažurirao softver i sada imam verziju 4.3 i naravno probleme sa njom. Molim Vas da li neko zna da mi kaže kako da u galeriji ukinem prikaz slika sa Facebook profila? Nikada nije bilo aktivirano na telefonu da se slike sa Facebook-a automatski sinhronizuju sa telefonom, ali, kada se instalirao nov softver to se desilo, iako je ta opcija bila i ostala isključena!? Nekoliko puta sam resetovala uređaj, opcija je i dalje isključena, a ja u galeriji još uvek imam gomilu slika sa FB koje NE ŽELIM TU DA GLEDAM :( Pretražila sam net, na srpskom i engleskom i rešenja koja sam pronašla nisu primenjiva jer u galeriji odjednom ne postoji opcija za brisanje tih slika, niti za njihovo premeštanje negde - jedino što nudi telefon je da delim te FB slike preko Vibera, mejla, WA, itd. Ja samo želim da one nestanu iz moje galerije, a jedino što je nestalo su sati koje sam provela pokušavajući ovaj problem da rešim. Molim Vas, ako neko zna....molim za pomoć! Unapred hvala!!!!!

Ides u galeriju, pa na menu dugme, pa sadrzaj za prikazivanje i decekiras facebook, ostavis samo sadrzaj uredjaja.

Poslednja izmena:
Rado, ali nema to ponuđeno. Od opcija u meniju galerije ima sledeće:
- Izaberi album,
- Slajd šou (!!! bitno da to ima),
- Kreiraj album,
- Skeniraj uređaje u okolini
- Prikaži uređaje u blizini,
I TO JE SVE ŠTO NUDI. Nema čak ni kante koja je pre postojala :(
Čak ni u opciji prikaz albuma ne nudi to :(
I pri tom ako čekiram sve te FB albume - ne nudi opciju brisanja, samo opciju deljenja i slajd šou!??? :((((

Poslednja izmena:
Ima :), samo klikni galerija i odmah na menu dugme tada ima opcija, ali cim udjes u neki album, bilo taj FB, ili slike koje si slikala tada nema te opcije. Znaci kad udjes u galeriju, gore levo treba da ti stoji albumi i tada idi na menu.

Edit: Ako ti gore levo kad udjes u galeriju stoji sve ili bilo sta drugo osim albumi, neces imati opciju u menu-u sadrzaj za prikazivanje.

netaqyjy.jpg

Poslednja izmena:
Sve razumem i vidim na tvom print screen-u, ali kod mene je iz nekog razloga drugačije:
2014-01-17 21.47.17.png

I to je sve što nudi, nema skrolovanja menija. Samo tih 5 opcija u meniju.

Poslednja izmena:
Ne znam onda, mozda ce neko drugi znati. Iskljuci sinhronizaciju sa fb i pogledaj da li u samoj apk fb ima opcija da se ne prikazuju slike u tel.

Isključi ovouploadfromtaptalk1389996121956.jpg

Hvala bravosx1616 i Djilkos_Ns - ali sve je to uvek, pa isad isključeno na mom telefonu, a ni nov softver nije promenio ta podešavanja. Sve sinhronizacije sa FB su bile i ostale isključene na telefonu, a slike eno stoje u galeriji i ne mogu im baš ništa :( osim da ih delim :))))) NEVEROVATNO!!???

kopiras sve sa telefona na pc, uradis factory reset i format interne, posle toga vratis sa pc-a samo ono sto ti treba

Nakon prelaska na 4.3, takodje su mi se slike pojavile, u fb mi je ta opcija bila iskljucena, pa sam na opisan nacin ugasio prikaz, zasto kod tebe nema te opcije, ostaje misterija?!?

Hvala bravosx1616 i Djilkos_Ns - ali sve je to uvek, pa isad isključeno na mom telefonu, a ni nov softver nije promenio ta podešavanja. Sve sinhronizacije sa FB su bile i ostale isključene na telefonu, a slike eno stoje u galeriji i ne mogu im baš ništa :( osim da ih delim :))))) NEVEROVATNO!!???

Ja bih se pomucio, ali sta dobijam? Imas neku drugaricu? :p

Otidji u settings>Applications nadji all i pod all nadji "gallery" i nadji "media storage" odradi force stop i clear data i clear cache za obe stvari. Restartuj telefon, sacekaj par minuta ne diraj nista, otvori galeriju, jesu li slike tamo?

Poslednja izmena:

Otidji u settings>Applications nadji all i pod all nadji "gallery" i nadji "media storage" odradi force stop i clear data i clear cache za obe stvari. Restartuj telefon, sacekaj par minuta ne diraj nista, otvori galeriju, jesu li slike tamo?

Hahahahah :)))) Drugarica uvek ima ;)

JEEE!!!! NEMA FB SLIKA U GALERIJI. Sve ostalo što treba da bude u galeriji je na svom mestu :)

.....MEĐUTIM, PAR MINUTA KASNIJE PONOVO SU SE UČITALI SVI ALBUMI SA FB U GALERIJU :(

Poslednja izmena:
Koliko se sećam treba da se obriše ili zamrzne onaj samsungov sns.apk, ima Facebook ikonicu i dolazi uz rom. Posle toga se uradi ono što je đilke rekao i više nema fb albuma u galeriji.

SAMSUNG GALAXY S3, AŽURIRAN SOFTVER - VERZIJA ANDROID 4.3, FACEBOOK SLIKE SE POJAVILE U GALERIJI - KAKO IH IZBRISATI?

Evo šta sam na kraju uradila i uspelo je. Poslušala sam Djilkosa_Ns i preduzela još neke korake.

Dakle: Settings > Applications > All > i zatim sledećim aplikacijama "Gallery","Facebook" i "Media storage" uraditi force stop, clear data i clear cache. A zatim aplikaciju Facebook deinstalirati iz telefona. Restartovati zatim telefon i FB slika više nema u galeriji. Sve ostale slike su tu, na svom mestu. Po želji/potrebi instalirati ponovo Facebook aplikaciju, prilikom instaliranja podesiti vrednosti šta se sinhronizuje sa telefonom, a šta ne. Ponovo restartovati telefon i - slike se ni sada neće pojaviti u galeriji.
Hvala svima koji su se ponudili da pomognu, posebno Djilkosu_Ns.

Poslednja izmena:
Pitanje za ljude koji koriste DashClock.

Jel vam prikazuje sve informacije odmah tipa sat, kalendar, prognozu, poruke,.. ili samo sat a za ostalo morate da prevučete na dole?

Bezveze mi je ovako.

On mora da bude "rasiren" da bi sve pokazao. Ako ga drzis po defaultu i nemas maximize widgets u podesavanjima tako je kako je.

a ako je maximizovan onda ne možeš da otključaš telefon dok ga ne smanjiš, smor kako god okreneš :)

Moze da se otkljuca. Ostaje unlock ikonica dolje i samo povuces preko nje.

Ajde da vidim ima li resenja za moj problem. Ja nemam problem sa fb slikama, vec sa slikama koje se nalaze u telefonu a ne zelim da budu prikazane u galeriji. Naime, posto "pametni" telefon u galeriji pokaze sve foldere u kojima se nalaze slike, a ne samo DCIM, da li mogu drugi folderi da se sakriju u galeriji?
Imam iGO navigaciju koja ima bar 50 foldera sa raznim slikama neba, koje se u zavisnosti kakva je vremenska prognoza prikazu u samoj navigaciji, da li ima resenja da odredjenim folderima zabranim prikazivanje u galeriji?
Znam za apk Hide Picture, ali tada nisu dostupne ni navigaciji, a smor je pre svake upotrebe navigacije otkrivati 50 i kusur foldera, pa ih posle opet skrivati, zato pitam za neko drugo resenje.

Es file explorer, ideš u folder u koji hoćeš, klikneš new izabereš file i imenuješ ga kao .nomedia

Edit: evo vojkan je pre mene odgovorio :-D

Jel moram u svaki folder ponaosob, ili je dosta samo u glavni iGO folder gde se inace nalaze ti folderi?

Ubacio za pocetak samo u iGO folder, obrisao kes i podatke Galerije, restartovao i sve je i dalje tu. Znaci, mora ponaosob u svaki folder :(.

Da budem siguran, znaci pravim prazan file bez imena sa extenzijom .nomedia?

Nije to ekstenzija nego ime, tačka znači da je hidden, ekstenziju nema a unutra možeš i čiča glišu :)

I da moraš u svaki folder čije slike želiš da kriješ

Uspelo je, hvala obojici! Ako nekom zatreba evo kako je uspelo.
Dosta je samo u root folder ubaciti .nomedia, obrisati kes i podatke od galerije kao i od media storage, restart, malo sacekate jer u prvi mah nema nista i onda se pojavi samo ono sto treba :).

Edit: kad smo kod prolecnog ciscenja bar po trenutnom vremenu :), u storage/emulated/0 u My Files ksd gledam, postoji file kingdid i device.nng, da li su oni potrebni ili da ih brisem? Nikad me brisem nista sto ne znam tacno sta je, pa tako ni ovo.

Poslednja izmena:
Vrh Dno