Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Koji text prediction program i keyboard su najslicniji onom standardnom Samsungovom?
Stavio sam na S3 konacno Cyagenmod 10.2 i ne mogu da se navikenem na ovakvu tastaturu.
Ako nesto valjda kod S3 i Samsunga onda je taj texp prediction za nas jezik, mnogo mi je olaksavalo kucanje.

Instalirao sam ovaj saletov rom sve je dobro samo nema imei :D sta sad da radim ?

Prilikom instalacije, jel si izabrao modem MK6 ili si za modem isao na skip? Ako si isao na skip, zato nemas, reflashuj ponovo Saletov rom ali izaberi i modem i kernel MK6.

Nadam se da si cekirao opciju Backup EFS prva opcija prilikom instaliranja, jer ako ovo gore ne pomogne trebace ti taj backup EFS.

Poslednja izmena:
Prilikom instalacije, jel si izabrao modem MK6 ili si za modem isao na skip? Ako si isao na skip, zato nemas, reflashuj ponovo Saletov rom ali izaberi i modem i kernel MK6.

Nadam se da si cekirao opciju Backup EFS prv opcija prilikom instaliranja, jer ako ovo gore ne pomogne trebace ti taj backup EFS.

Nista se nesecam vise od kad sam vidio da nemam mreze:D inace ja sam bio na fabrici stok 4.3

Drusto, nikako da se pokupim sa ovim sinhronizacijama :(. Naime, Gmail nisam koristio nikad, odavno imam @hotmail.com i sa ovom e-mail adresom sam se i registrovao na Youtube davno dok jos nije bio Google vlasnik. Kada je Google sve to objedinio, dobio sam ponudu da otvorim Gmail ili da ostanem na hotmail, ja sam ostao na hotmail, tako da se na sve Google servise prijavljujem i dalje sa @hotmail.com, naravno jedino nemam Gmail adresu.

E sad problem oko sinhronizacije, podesim ja sinhronizaciju on kao odradi ali ja to ne mogu nigde da vidim da li je odradio?!? Onda pomislim da ne moze sinhronizacija ako se nema Gmail, otvorim novu Gmail adresu i sada na kompu kad udjem u Gmail, levo gore ima da se prebaci Gmail, Contact i Task. Prebacim na Contact, podesim sinhronizaciju sa novim Google nalogom, on uradi, ali se brojevi ne pojave na kompu. U cemu je problem? Nikada nisam ni koristio sinhronizacije, jer sam sve to sa Kies-om prebacivao na komp, nekako mi je to uvek bilo sigurnije.

Problem je što tvoji kontakti ne pripadaju google nalogu. Ako sad dodaš kontak pitaće te gde da ga sačuva, izabereš google nalog i posle sinhronizacije videćeš ga na računaru. Možeš ili da izvučeš kontakte na računar i ručno ih učitaš na google ili da vidiš da li to može direktno sa telefona nekim programom.

U pravu si, sad ako hocu da ubacim nov kontakt nudi mi gde zelim da ga snimim, na Device, SIM, Samsung Acc i Google. Moji svi kontakti imaju ikonicu Device, znaci da su mi na uredjaju a ti kontakti ne mogu da se sinhronizuju. Cackajuci malo po opcijama kontakata, vidim da ima opcija Merge Accounts i onda nudi Merge with Google i Merge with Samsung. Obe sam uradio i sad se kod imena pored ikonica Device pojavila ikonica Samsung i Google i sada sinhronizacija kontakata radi, pojavili su se u Google.

Da li to znaci da ce sada raditi i sinhronizacija sa Samsung nalogom? Sinhronizacija sa Samsung nalogom se brzo zavrsila, dok je sa Google trajala duze jer ima skoro 400 kontakata?

Poslednja izmena:
Kako da sredim taj j.ebeni imei sad imam nesto backapa od taj j,ebeni efs ali taj je od verzuju 4.1.2 ima neke veze to ili nisu iste

Ja nisam ni Samsung ni Google, Kies sam koristio za backup, nego da ne bih morao uvek da kacim tel za komp pa sa Kiesom da vracam kontakte, kalendar, S memo i SMS, reko da ih prebacim negde na oblacic :) pa gledam sta je najprostije.

Ne zna se sta je konfuznije, Samsung ili Google sinhronizacija i Backup :(. Samsung nudi Sync Calendar, Contacts, Internet ( bookmarks valjda, nemam pojma ) i S Memo - prilog slika. Nakon Sync stanje u Storage Usage se promenilo - prilog slika, ali nigde nema opcije to da se vrati?!? Reko ajde da testiram, obrisem sve iz S Memo, pokrenem Sync, reko sad ce to sto fali na telefonu da se dopuni oz oblaka, ali cvrc, nema. Zakomplikovali su ovo maksimalno :(.

Samsung jos ima opciju backup koja radi, ali osim SMS, MMS, Logs i Wallpapaer nema nista drugo da se sacuva :(.

Kies za sada po meni najbolje odradi backup, sve na jednom mestu, ove Sync i Backup po oblacima katastrofa :mad:.

Prilozi

• Samsung Sync.png
    Samsung Sync.png
    156.8 KB · Pregleda: 106
  • Storage usage.png
    Storage usage.png
    101.9 KB · Pregleda: 96
  • Restore Backup.png
    Restore Backup.png
    152 KB · Pregleda: 101
Kako da sredim taj j.ebeni imei sad imam nesto backapa od taj j,ebeni efs ali taj je od verzuju 4.1.2 ima neke veze to ili nisu iste

Pa jel si reflash-ovo ponovo Aromu 6.1 ali sa cekiranim modemom i kernelom MK6? Nisam bas toliko strucan jer sam nov u ovom jos, ali ako si prelazio sa stock 4.1.2 na ovu Aromu 6.1 i ako si cekirao modem i kernel MK6 ne bi trebao da izubis IMEI. Jedino ako si bio na 4.3 kako si vec rekao u nekom postu pre, pa si posle toga hteo 4.1.2 a modem ti bio ELLA na 4.1.2, zbog toga si izgubio IMEI. Ali dosta konfuzno pises, pa kako ja tako i drugi tesko mogu da ukapiraju sta te tacno muci. Opisi sta si radio tacno, sta si imao pre flash-a Arome 6.1, kako bi ti ovi momci sa foruma koji se razumeju mogli objasniti sta da radis. Prolazio sam kroz sve to i ovde sam nasao sva resenja.

Poslednja izmena:
Sta ti pise kad kucas *#06# ? Ako ti pise null / null, tako je i meni pisalo ako si citao par postova gore i samo sam reflash-ovo Aromu 6.1 i IMEI se vratio. Ali kao sto sam ti rekao, napisi tacno sta si radio od samog pocetka, na kom rom-u si bio, stock verovatno ali koja verzija i nakon koje operacije ti se IMEI izgubio.

Sta ti pise kad kucas *#06# ? Ako ti pise null / null, tako je i meni pisalo ako si citao par postova gore i samo sam reflash-ovo Aromu 6.1 i IMEI se vratio. Ali kao sto sam ti rekao, napisi tacno sta si radio od samog pocetka, na kom rom-u si bio, stock verovatno ali koja verzija i nakon koje operacije ti se IMEI izgubio.

Pa se izgubio od kad se instalirao rom i nije imao imei nikako mislim da je genereticki sad imei, bio sam na stok roma 4.3 imam ja nekoliko backaupa od efs ali neznam kako da im uradim restore inace ovi su od verziju 4.1.2 a ne od 4.3 neznam to ima li veze ili ne
2ytxyzn.png

Poslednja izmena:
Pa se izgubio od kad se instalirao rom i nije imao imei nikako mislim da je genereticki sad imei, bio sam na stok roma 4.3

Uh sa takvim postovima ti retko ko može pomoći. Kao što reče on iznad, flesuj ponovo aromu i štikliraj default kernel i modem, a pre toga napisi sta si tačno flesovao zadnjih dana. Ne preskaci nista

Aj sad cu da probam da ga preflesjuem od novo inace u posledni dva dana sam flesao samo oficijalni rom 4.3 i to je to posle root i philz recovery drugo nista i ovo sto sam se zaljubio u tvoj rom i tu sam stao , a pred toa od 4.1.2 sam napravio backup na efs

Uh sa takvim postovima ti retko ko može pomoći. Kao što reče on iznad, flesuj ponovo aromu i štikliraj default kernel i modem, a pre toga napisi sta si tačno flesovao zadnjih dana. Ne preskaci nista

Poslednja izmena:
Nemoj nista na svoju ruku da radis, jeste da moras malo da cekas dok ne dobijes 100% tacan odgovor, ali tako ces napraviti manju stetu. Dobro je da imas backup EFS ako zatreba. Da li smes da vracas EFS od 4.1.2 ne znam, moras sacekati Saleta da ti odgovori. Ali ne odgovaras mi da li si probao ponovo reflash Arome? Ako jesi onda cekaj Saleta za dalje korake.

Nisam jos probao cekam ali sad cu da probam pa vam javim mislim da pred to nisam napravio backpa od saletov rom to znam aj sad cu da preflesam sve odnovo
Evo i sliku od backupa samo neznam sad kako da uradim restore
2ytxyzn.png

Nemoj nista na svoju ruku da radis, jeste da moras malo da cekas dok ne dobijes 100% tacan odgovor, ali tako ces napraviti manju stetu. Dobro je da imas backup EFS ako zatreba. Da li smes da vracas EFS od 4.1.2 ne znam, moras sacekati Saleta da ti odgovori. Ali ne odgovaras mi da li si probao ponovo reflash Arome? Ako jesi onda cekaj Saleta za dalje korake.

Poslednja izmena:
Pojavio mi se problem prilikom slanja poruka "Poruka moze stici ostecena na prijemni uredjaj. Promeni nacin unosa na automatski.". U pitanj su cirilicne poruke, sinoc sam normalno slao poruke kao i unazad tri godine, danas kad sam hteo daposaljem poruku izlazi to upozorenje, na telefon na koji saljem poruku tizu ??????. Podeseno je na automatski.

Meni se to isto desilo kad sam hteo da posaljem cirilicnu poruku, na drugi tel stizu samo ???????????????, tako da sam posle jedne odustao, misleci da cirilicne ne mogu da se salju i primaju iz nekog razloga, ali sad vidim da si ti do sad uspevao.

Salence imam 4.3Lite na telefonu reko da odradim update na ovaj poslednji pre nego sto ga urucim kevi i da odradim full format.
Jel neka posebna procedura ili samo direkt iz CWM-a?

Salence imam 4.3Lite na telefonu reko da odradim update na ovaj poslednji pre nego sto ga urucim kevi i da odradim full format.
Jel neka posebna procedura ili samo direkt iz CWM-a?

Isto je sve samo štikliraj efs backup tokom instalacije, modem default i kernel default

Gotovo sredio sam flesao nanovo i sredio efs,za sada je rom fenomenalan odlican i stabilan to je moj Feedback Hvala

Kad sam instalirao Cyagenmod uradio sam restore iz Titanium da vratim Chrome i to se razvukao na par sati u pozadini pa sam restartovao telefon i nije vratio aplikaciju kako treba, nije htela da radi.
Pokušao sam unninstal iz sistema, Titanium, task killer, neke app za unninstal i dalje su ostali tragovi Chrome.
Ne mogu da je uklonim kako bi uradio clean install.
Šta da radim? Neki lupam registry cleaner kao za Windows?

Nema Talk u Aroma6.1 :(
Odakle da povucem program kad ga je i google izbacio sa play?

Trazi Hangouts, to je sad ta aplikacija ....

Snašao sam se, neću hangouts.

Sale rom je odlican evo testirao sam vec 5 sati i je fenomenalan samo sam primetio sada da mi telefon vise grije sta moze da bude to i dali je neki problem kad sam bio na stock rom nisam imao grejenje,i jos ovo da te pitam koja je razlika izmecju lite i ovaj I9300XXUGMK6_NeatROM_v6.1_Aroma ?

Nazad
Vrh Dno