Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Aha, secam se. Napisi koji je rom tacno bio pre pokusaja otkljucavanja i koji sada imas. Ako ne znas, tesko da cemo moci da ti pomognemo.

bio je I9300XXEMG4 I9300OXFEMG2 , poslednji sa Kies updatea i sammobila, sada sam ga flesovao na neki stari pokusavajuci da ga povratim, sad je i9300xxdlid

Znaci bio je mg4 i posle neuspelog otkljucavanja kada su ti vratili telefon isto je bio mg4?

da, vratili su mi ga sa istim firmware, kasnije sam ga flesovao sa nekim drugim ali nista nisam napravio

^probaj ovo sto je jim9 okacio. Ako ne radi, javi se opet, da ti predlozim da probas nesto, mada nisam siguran da li ce da radi.

Prvo pozdrav svima !

Danas sam root-ovao svoj galaxy S3 i sutra sam kontao odvojiti neko vrijeme da ubacim novi ROM, gledao sam tutoriale, razlicite rang liste itd. medjutim volio bih da cujem savjet nekoga ko je vec isprobao par njih pa ako ima neko takav da mi dadne savjet bio bih zahvalan ... Ako nije problem da napise par karakteristika za najbolje ROM-ove pa cu ja sebi vec odabrati jedan ...

Unaprijed, mnogo hvala.

^par strana nazad. Neat lite.

Pozdrav. U poslednje vreme sam primetio da me telefon nesto zeza i zelim da ga reklamiram.
Medjutim, telefon sam root-ovao i stavljao Custom ROM-ove. Koliko sam citao nije dovoljno samo da flash-ujem stock ROM nego moram da resetujem i neki Flash counter na 0 kako u servisu ne bi videli da sam cackao telefon i root-ovao ga.
Moje pitanje je kako to najbezbolnije da uradim i gde da nadjem Stock (tj. originalni fabricki) ROM za svoj telefon. Koliko znam ovo je S3 International model. Hvala.

Na XDA sam nasao listu stock firmware-a ali ne znam kako da odaberem pravi firmware za moj telefon.
Vidim da na nekima pise Region: Europe ali nigde pod Country ne pise Serbia vec Italy, Netherlands, United Kingdom...
Koji da skinem sa ovog link-a za flesh-vaonje preko Odin-a?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1646610

Edit: Sad sam na SamMobile.com nasao pod Firmware i neku verziju 4.1.2 za Srbiju (Telenor)

Model: GT-I9300
Country: Serbia (Telenor)
Version: Android 4.1.2
Changelist: 1314436
Build date: Tue, 16 Jul 2013 11:32:33 +0000
Product Code: MSR
PDA: I9300XXEMG4
CSC: I9300OXFEMG2
MODEM: I9300XXEMG4

Da skinem taj firmware i da li je ovo za flash preko Odin-a ili je za CWM?

Prvo se resetuje counter dok je telefon rutovan (Triangle away) pa onda Odinom flash FW.

A koji FW da skinem? Jel moze ovaj koji sam naveo gore ili trebam neki drugi?
Sad gledam i na SamsungUpdates i ne mogu da nadjem region Srbije.

Pokusah sad da skinem Triangle Away sa Store-a ali nije dostupan za nasu zemlju. Da ga skinem ovako negde sa Interneta i da ce raditi na mom telefonnu obzirom da nije predvidjen za nasu zemlju? Znam da su glupa pitanja ali sam noob pa oprostite.

Radice, tema na xda, guglaj, skini, vozi.

Pokusah sad da skinem Triangle Away sa Store-a ali nije dostupan za nasu zemlju. Da ga skinem ovako negde sa Interneta i da ce raditi na mom telefonnu obzirom da nije predvidjen za nasu zemlju? Znam da su glupa pitanja ali sam noob pa oprostite.

Skini sa xda teme za triangle away..taj na play store-u se placa pa je zato nedostupan...

Skinuo sam Triangle Away aplikaciju i instalirao je. Pokrenuo sam je i detektovala je koji telefon imam i moram da skinem neke fajlove koji joj nedostaju a tu onda nastupa problem. Nece nikako da skine potrebne fajlove. Kacim se i na WiFi i na 3G i svaki put mi kaze "Fatal error. Please make sure you have a Internet connection.". internet mi radi i preko WiFi i preko 3G jer sam odmah isao da proverim ulazeci na FB, vesti i razne druge sajtove i sve radi odlicno.

A sto se tice FW, ako si kupio u Telenoru onda stavi onaj FW odozgo :-D

i to sam probao ali pola tih fajlova ne pronalazim, npr. .nv_data, citao sam o tome na nekom drugom forumu i ostali vlasnici s3 imaju problem kao i ja sa tim tutorialom, negde procitah da je on pravljen za s2

jesi li uspeo sta da uradis, i ja sam zayebao efs folder a nemam backup.

Pozdrav,

ROOTovao sam galaxy S3 i digao "ParanoidAndroid 3+ - JellyBean 4.2.2" custom rom, sada zelim da uradim overlock, ne zbog povecanja brzine, nego zbog smanjenja potrosnje baterije, pa bi volio da mi neko posalje neki tutorial ili da mi ukratko objasni kako da to uradim.

Unaprijed hvala.

Pozdrav,

ROOTovao sam galaxy S3 i digao "ParanoidAndroid 3+ - JellyBean 4.2.2" custom rom, sada zelim da uradim overlock, ne zbog povecanja brzine, nego zbog smanjenja potrosnje baterije, pa bi volio da mi neko posalje neki tutorial ili da mi ukratko objasni kako da to uradim.

Unaprijed hvala.

Misliš želiš da uradiš underclock i undervolt?

ljudi izbrisan efs nv_data oo46*****0000 imei problem?!? Neko resenje? Hvala

Sta si uradio pa je nestao imei? Presao si sa nekog mg roma na stariji?

bravo mg na stariji... pojma nemam sta se odigralo. sad kada mu i broadband stavim mg2 i mg4 i dalje nemam mreze a efs folder otisao u ofsajd, blanko,
fora je u tome sto nemam efs folder backupovan!>!

Kako nemaš efs backup? Svi normalni romovi ga prave i kad ga jednom odradiš dosta ti je zauvek.
E jel ti je sad efs folder prazan? Jesi pokusao da uključiš hidden files u file manageru?
Ja svoj EFS backup čuvam na telefonu, na kartici i na cloudu.

Poslednja izmena:
Vrati na mg4 rom, ako ne radi a imas garanciju, resetuj brojace, vrati stock poslednji i salji u servis.

Nazad
Vrh Dno