Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

j13pg9.png

Features
  • NeatROM for Samsung Galaxy S3 I9300
  • July 26, 2013
  • Firmware: XXEMG4 NeatROM Lite v4.5 (4.1.2)
  • Build date: Tue July 16 20:32:33 KST 2013
  • Kernel: XXEMG4 Stock - Repacked
  • Modem: XXEMG4
  • CSC: OXAEMG4-Multi
  • Change List: 1314436
  • Available languages in Rom: Catala, Cestina, Dansk, Deutsch, English (Australia), English (United Kingdom), English (United States), Espanol, Estonian, Euskara, Francais, Galego, Hrvatski, Icelandic, Irish, Italiano, Kazakh, Latviesu, Lietuviu, Macedonian, Magyar, Nederlands, Norsk bokmal, Polski, Portugues, Romana, Slovencina, Slovenscina, Suomi, Svenska, Turkce, Uzbek, Greek, Bulgarian, Russian, Ukrainian, Serbian, Korean
  • Fully Deodexed
  • Zipaligned
  • Rooted
  • BusyBox
  • SuperSU-Updated
  • NO WIPE
  • Disabled Boot Sounds
  • More Lite
  • More Optimized
  • Init.d Support
  • Tweaks
  • Init.d Tweaks
  • Build.prop Tweaks
  • Fully Optimized
  • Fully Tweaked
  • Improved Virtual Memory
  • Kernel Debugging - Disabled
  • Reduced Home button Lag
  • sysro/sysrw
  • Default Language - English
  • No Auto Converting messages to MMS
  • Unlimited Contacts to SMS,MMS
  • No SMS,MMS in Call Log
  • Enabled Camera Sound Menu
  • OpenVPN
  • Enabled All Languages for Samsung Keyboard
  • Enabled More Contacts (990)
  • Large Apn List
  • Media Scanner Fix
  • NeatROM Bootanimation
  • 4 Way Reboot Menu
  • Skip Songs
  • Enabled Multiview for all apps
  • Removed Bloatware
    and many more...
    I probably forgot something

eg3eyw.png
23ivwp2.png

2qv79dd.png

123rvib.png

2z9i8h1.png

11uu3xl.png

July 26, 2013
XXEMG4 NeatROM Lite v4.5
XXEMG4 NeatROM Lite v4.5 Mirror 1
MD5 Sum: 199257d0b2a075d6a86ab0f610e90479

MG4 Removed Apps
MG4 Removed Apps Mirror
MG4 S-Voice
MG4 S-Voice Mirror

Complete NeatROM File Mirror is available here Thanks to [MENTION=4478812]ApriliaM3[/MENTION]

If you are coming from NeatROM 4.1.2 base, no need to wipe data, but if you are coming from 4.2.2 base or other custom/stock ROM, full wipe/format system is strongly recommended before installing the ROM​

Ako nekoga iteresuje pronasao sam MMS(SMS) mod sa CM-a ili AOSP-a koja radi na Saletovom Neat 5.2 (4.2.2)

Screenshot_2013-07-26-22-33-11.png Screenshot_2013-07-26-22-34-08.png Screenshot_2013-07-26-22-33-40.png

Samo da upoznam citaoce foruma da je moguce uspesno zameniti samo polomljeno staklo. Cenu stakla mozete naci na netu, a sama zamena nosi odredjeni rizik. U mom slucaju novcana usteda je poprilicna.
Jedina negativna stvar, za koju sam saznao tek nakon zamene, jer je niko ne pominje unapred: izmedju stakla i digitizera nalazi se neki opticko providni gel-lepak. Kod zamene stakla taj postojeci lepak se skida, a novi (koga ionako nemamo) nije moguce naneti u kucnim uslovima. Rezultat toga je da se prilikom pritiska na staklo, isto "lepi" na digitizer sto ostavlja fleku tamnije boje. Najvise se ogleda u centralnom delu ekrana, jer je tu ugibanje taman dovoljno da stvori kontakt izmedju ova dva sloja.
Fleka se vidi na drugoj slici. Zamenio sam belo staklo plavim, zato je dugme ostalo belo. Tako lakse razlikujem koji je moj telefon. :)
Fleka se ne vidi kada je telefon ukljucen i podloga je crna, jedva se vidi na beloj podlozi a skoro je totalno neprimetna na obojenim pozadinama. Posle dve sekunde mozak je vise ne registruje. Najvise se vidi kada se pogleda staklo prema svetlu, sa ugasenim ekranom.
Fleka nema tendenciju sirenja i skupljanja, samo stoji tamo i ceka.

Zakljucak: Ako hocete da ustedite kod zamene stakla, zaboravite na prodaju telefona jer se iz aviona vidi falinka. A ako vam to nije problem, usteda je OK.

I to je sve sto imam da kazem o zameni stakla. :)

Prilozi

• Slomljen.jpg
    Slomljen.jpg
    224.3 KB · Pregleda: 149
  • Citav.jpg
    Citav.jpg
    167.5 KB · Pregleda: 152
Poslednja izmena:
Dobar mg4, dobar, signal pun uvek. Bravo sale.

Valjda vertu moze da napravi temu za mg4 bez telefona posto sam video da ga je razbio :( :(

Mene interesuje :)

Evo ga, e sad ja sam prvo probao ovaj inverted ali nakon flesa mi se nista nije promenilo pa sam onda flesovao ovaj regularni XXUFME3 koji radi i na tvom romu(4.2.2) bez problema jedino na njemu kada stisnes Read (u notification baru kad gledas sms) otkljuca ti telefon ako je zakljucan i ima belu temu. Kad sam njega flesovao on mi je automatski obrisao davlik i kes i sve poruke(i tek onda sam se setio da sam to trebalo i sa prvim(inverted) da uradim, pisalo je u uputstvu i za poruke je pisalo pa sam ih sacuvao sa TB-om) i onda sam opet flesovao ovaj inverted a pre toga obrisao davlik kes i kes i posle toga je radilo bez problema(i SMS i MMS i ne otkljucava telefon i nije mi obrisao poruke, on je na slikama). Sad ne znam dal bi odma radio savrseno taj inverted da sam brisao kes ili mu je trebalo nesto od ovog drugog neka isproba neko. Ovo je valjda samo za 4.2.2 mislim da ne radi na 4.1.2.

Regularni
http://db.tt/09GyGNPY

Inverted
http://DB.TT/omOXDoGQ

Dobar mg4, dobar, signal pun uvek. Bravo sale.

Valjda vertu moze da napravi temu za mg4 bez telefona posto sam video da ga je razbio :( :(
:)
Portovao sam i njegovu temu. I samo da najavim, ne pada mi na pamet vise ovo da radim. Ceo dam sam izgubio oko jkay i vertumus teme :(

Evo ga, e sad ja sam prvo probao ovaj inverted ali nakon flesa mi se nista nije promenilo pa sam onda flesovao ovaj regularni XXUFME3 koji radi i na tvom romu(4.2.2) bez problema jedino na njemu kada stisnes Read (u notification baru kad gledas sms) otkljuca ti telefon ako je zakljucan i ima belu temu. Kad sam njega flesovao on mi je automatski obrisao davlik i kes i sve poruke(i tek onda sam se setio da sam to trebalo i sa prvim(inverted) da uradim, pisalo je u uputstvu i za poruke je pisalo pa sam ih sacuvao sa TB-om) i onda sam opet flesovao ovaj inverted a pre toga obrisao davlik kes i kes i posle toga je radilo bez problema(i SMS i MMS i ne otkljucava telefon i nije mi obrisao poruke, on je na slikama). Sad ne znam dal bi odma radio savrseno taj inverted da sam brisao kes ili mu je trebalo nesto od ovog drugog neka isproba neko. Ovo je valjda samo za 4.2.2 mislim da ne radi na 4.1.2.

Regularni
http://db.tt/09GyGNPY

Inverted
http://DB.TT/omOXDoGQ

Hvala :)

A pa sada mogu i da pomognem, uigrao sam se malo :)

Posle prvog dana screenon 4h, jos 15% je ostalo, nije lose, bice jos bolje posle par punjenja.

Jkay moze, koristim ga za par stvari. Jedino onaj whitelist contacts nije najsrecnije resio, drzi kontakte u memoriji ali zato na primer izbacuje chrome u toku koriscenja !?

Ne svidja mi se ova tvrda Rock zastita. Moze preporuka za nesto drugo sto je isprobano a bas ok ? Tipa silikonski bumper ili tako nesto.

Nije lose za pocetak. Hvala na predlogu u svakom slucaju.

Ne svidja mi se ova tvrda Rock zastita. Moze preporuka za nesto drugo sto je isprobano a bas ok ? Tipa silikonski bumper ili tako nesto.

Ja koristim silikonska "ledja", nisu glomazna tako da telefon ne dobija na velicini, sto je meni najbitnije jer ne volim kad stave zastitu koja poveca fon za duplo. Opet sve zavisi od ukusa. Na iPhone-u sam imao tvrda ledja, od neke vrste plastike, ali ova silikonska mnogo lepse izgledaju.

Ja koristim silikonska "ledja", nisu glomazna tako da telefon ne dobija na velicini, sto je meni najbitnije jer ne volim kad stave zastitu koja poveca fon za duplo. Opet sve zavisi od ukusa. Na iPhone-u sam imao tvrda ledja, od neke vrste plastike, ali ova silikonska mnogo lepse izgledaju.

Daj link da vidimo kako izgleda. I ja sam razmisljao da uzmem samo back cover. Trenutno imam karbon foliju na poledjini ali nije nesto.

Telefon mi je plav, i bas se lepo uklopila jer je futrola skoro prozirna.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1374997669694.jpg
    uploadfromtaptalk1374997669694.jpg
    73.7 KB · Pregleda: 112
Sale sta da skinem za skidanje boot animacije i ostalih app za XXEMG4 NeatROM Lite v4.5, AromaMods_v4.3 ili ili mogu aromu 4.2a ?

Ja sam skoro godinu dana koristio samo kožnu futrolu, case sam rekao da neću nikad staviti a onda mi je tresnuo pre tri dana o parket i preventivno kupio ovu
eregunav.jpg
nije loša, hrapava je i ne beži telefon iz ruku što mi je bilo primarno sad na +35, vozim često bajs, trčim pa mi se znoje ruke. Naleže fino, mada bi mogla i malo bolje. Inače, kupio u Forumu(Niš), prodaju one cure, na "Galaxy" štandu pored Telekoma.

Da li neko zna AOSP/CM SMS/MMS app koja provereno radi na MG4?

Na Saletovom MD3 sam imao jednu koja je bila OK (nije radio MMS, ali mogu bez njega) ali mi se nesto ne experimentise sa clean MG4, ne bi vise da ga menjam dok ne izadje official 4.3 za Samsung i dok ga Sale ne "lajtuje" :)

@ Sale

Kad sam te konsultovao oko ubacivanja custom roma prije nesto vise od mjesec dana,preporuka je bila tvoj zadnji na 4.1.2 zbog boljih performansi i mogucnosti ubacivanja syah kernela i kloka.
Kako sam ja bio u frci i tada nisam odradio nista vec sam i dalje na lite3.0 treba mi isto misljenje.Da li se sad na 4.2.2 moze ubaciti neki kernel koji omogucava klok cpu,kakve su perfomanse i stabilnost (postojanje lagova takodje) u odnosu na 4.1.2 ? Takodje vidim da je neat rom na 4.1.2 fresak pa da li ce v 5.3 na 4.2.2 biti uskoro i sta sa ovom novom aromom oces li je danas upakovati u novu verziju roma na 4.1.2 ?
Hvala unaprijed na odgovorima.

Nazad
Vrh Dno