Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Meni se preporodio telefon sa ovim Nova Launcher-om ! Preporuka! ;)

Hitno mi je ako moze neko da mi odgovori na pitanje...

Meni je najbolji dialer xphone. To je, u stvari, HTCov dialer, možeš da kucaš prva dva slova imena i prezimena i da lako nađeš kontakt, ima "beskonačan" call log ... jedino je "malo" zeznuto naći dobru ;) verziju. Trial je potpuno funkcionalan i traje 7 dana.

Hitno mi je ako moze neko da mi odgovori na pitanje...

Isto je kao kod svih Samsung telefona, mislio sam da znas to ;)

Ne bi trebao da se zakljuca, pokusaj, nista te ne kosta. U slucaju da se zakljuca, *** mora root i unlock. *** nek kupi sim free onda. Ne znam cemu problem za root-om, nece nista sje*ati ako ne cacka...

Isto je kao kod svih Samsung telefona, mislio sam da znas to ;)

Ne bi trebao da se zakljuca, pokusaj, nista te ne kosta. U slucaju da se zakljuca, *** mora root i unlock. *** nek kupi sim free onda. Ne znam cemu problem za root-om, nece nista sje*ati ako ne cacka...

Ipak je moglo da se odradi OTA update. Tako da sam odradio tako. A ostao mu je i root, nisam hteo da radim unroot mozda ce mu jednom root zatrebati.

Sad imam drugi problem: Drugar ima samo XP i kad prikaci S3 pojavi se pod scanner & cameras i naravno nemoze da se prebaci na njega nista...

Instalirao sam i ovo: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=19153

ne pomaze...

takodje sam instalirao "USB drivers for samsung smartphones" i takodje ne pomaze...

Na kraju sam toliko bio ocajan da sam instalirao cak i KIES ali ni on ne pomaze... Vrti onaj connecting krug do besvesti i onda na kraju pukne :wall:

Jel' neko zna resenje ovog problema ??

Sta ako mi eMMC brickbug check kaze da imam bas onu falicnu verziju?
Kako se moze problem resiti? Da li zavisi od roma/kernela da li ce telefon stradati ili ne

Nista, kuliras, nista nece da se desi, popravili su to od xella, zavisi od kernela. Svi koji imamo tel od prosle god imamo te lose verzije. Ako pocne tel da ti koci, imas na xda temu kako da resis.

Poslednja izmena:
ri93it.png

Features
  • Latest Release: (March 16, 2013)
  • Firmware: XXEMB5 NeatROM Full, (4.1.2)
  • Build date: Mon Feb 25 11:53:57 KST 2013
  • Modem: XXEMB5
  • CSC: OXAMB5
  • Change List: 996085
  • Kernel: Stock-repacked
  • Fully Deodexed
  • Zipaligned
  • Rooted
  • BusyBox
  • SuperSU
  • Available languages in Rom: Catala, Cestina, Dansk, Deutsch, English (Australia), English (United Kingdom), English (United States), Espanol, Estonian, Euskara, Francais, Galego, Hrvatski, Icelandic, Irish, Italiano, Kazakh, Latviesu, Lietuviu, Macedonian, Magyar, Nederlands, Norsk bokmal, Polski, Portugues, Romana, Slovencina, Slovenscina, Suomi, Svenska, Turkce, Uzbek, Greek, Bulgarian, Russian, Ukrainian, Serbian, Korean
  • EFS Auto Backup
  • NO WIPE
  • Disabled Boot Sounds
  • Init.d Support

eg3eyw.png
672qvc.png

11uu3xl.png
Last release:
March 16, 2013
XXEMB5 NeatROM Full

MD5 Sum: d0b5689c5adc0bbb16467b3ce8bd30d2

Da li je neko imao problema sa cestim ''zamrzavanjem'' telefona?
Naime, u toku dana se desi da telefon ostane blokiran po par puta i ne reaguje na komande, a jedino sto pomogne je vadjenje baterije.
Radjen je factory reset, ali je sve ostalo isto.
Citao sam na forumu da su prve serije telefona, u koje upada i moj, imale problema sa maticnom plocom, pa se nadam da je i ovde takav slucaj da se resim bede.
Nikome se nije desilo?

ri93it.png

Features
  • Latest Release: (March 16, 2013)
  • Firmware: XXEMB5 NeatROM Full, (4.1.2)
  • CSC: OXAMB5
  • Kernel: Stock-repacked
  • Fully Deodexed
  • Zipaligned
  • Rooted
  • BusyBox
  • SuperSU
  • Available languages in Rom: Catala, Cestina, Dansk, Deutsch, English (Australia), English (United Kingdom), English (United States), Espanol, Estonian, Euskara, Francais, Galego, Hrvatski, Icelandic, Irish, Italiano, Kazakh, Latviesu, Lietuviu, Macedonian, Magyar, Nederlands, Norsk bokmal, Polski, Portugues, Romana, Slovencina, Slovenscina, Suomi, Svenska, Turkce, Uzbek, Greek, Bulgarian, Russian, Ukrainian, Serbian, Korean
  • EFS Auto Backup
  • NO WIPE
  • Disabled Boot Sounds
  • Init.d Support

Prošao odmor ?
;)

Imajući u vidu da je juče izašao S4, verovatno dobijamo tamo oko nove godine. :)

Sale kad ce Lite? Ako nece ubrzo da ovaj ubacim...

Ja se vratio na 1.7 lite. Jednostavno mi je 2.0 bio uzasno bagovit sa najslabijom baterijom do sada. Iskreno, mislim se da li da ikada vise menjam ovaj 1.7, toliko je dobar.

+1

1.7 lite je najbolji rom koji sam do sada imao na ovom telefonu. U kombinaciji sa syah kernelom nema mu ravnog. Pa ga jos malo zacinim sa jkayom milina.

Ipak je moglo da se odradi OTA update. Tako da sam odradio tako. A ostao mu je i root, nisam hteo da radim unroot mozda ce mu jednom root zatrebati.

Sad imam drugi problem: Drugar ima samo XP i kad prikaci S3 pojavi se pod scanner & cameras i naravno nemoze da se prebaci na njega nista...

Instalirao sam i ovo: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=19153

ne pomaze...

takodje sam instalirao "USB drivers for samsung smartphones" i takodje ne pomaze...

Na kraju sam toliko bio ocajan da sam instalirao cak i KIES ali ni on ne pomaze... Vrti onaj connecting krug do besvesti i onda na kraju pukne :wall:

Jel' neko zna resenje ovog problema ??

NEKO ?

Skini ovo programče. Poveži mob na komp, i klikni na UMS mode. Kada završiš posao, skini mob sa usb-a i klikni na Mount card. Aj` zdravo;)

Odgovorio sam ti na strani na kojoj si i postavio pitanje :)

U nisam ni video odgovor tj nisam znao da se odnosi na moje pitanje. :)
Ne koci nista dok radi, ali kada zablokira moram da vadim bateriju sto me nervira, a i pitanje koliko ce izdrzati zabice na telefonu.

j13pg9.png

Features
  • Latest Release: (March 17, 2013)
  • Firmware: XXEMB5 NeatROM Lite v3.0 (4.1.2)
  • More Lite
  • More Optimized
  • Kernel: XXEMB5 Stock - Repacked
  • CSC: OXAMB5-Multi
  • Fully Deodexed
  • Zipaligned
  • Rooted
  • BusyBox
  • SuperSU
  • NO WIPE
  • PhilZ Touch Recovery v4.88.5
  • Disabled Boot Sounds
  • Init.d Support
  • Tweaks
  • Init.d Tweaks
  • Build.prop Tweaks
  • Fully Optimized
  • Fully Tweaked
  • Improved Virtual Memory
  • Kernel Debugging - Disabled
  • Reduced Home button Lag
  • sysro/sysrw
  • Default Language - English
  • No Auto Converting messages to MMS
  • Unlimited Contacts to SMS,MMS
  • Enabled Camera Sound Menu
  • OpenVPN
  • Enabled All Languages for Samsung Keyboard
  • Enabled More Contacts (990)
  • Large Apn List
  • New NeatROM Bootanimation Thanks to momo.martinovic
  • 4 Way Reboot Menu
  • Skip Songs Thanks to master_droid
  • Enabled Multiview for all apps Thanks to master_droid
  • Removed Bloatware
    and many more...
    I probably forgot something

eg3eyw.png
23ivwp2.png

2qv79dd.png

123rvib.png

2z9i8h1.png

11uu3xl.png
Last release:
March 17, 2013
XXEMB5 NeatROM Lite v3.0
Complete NeatROM File Mirror is available here Thanks to ApriliaM3

MD5 Sum: 31f45b9b04e4f71ccc31c570047d7cc9

XXEMB5 Removed Apps
XXEMB5 S-Voice

35j9xjo.png
BACKUP, BACKUP, BACKUP...

I strongly recommend performing a Nandroid backup before installing Rom

Installation without wipe:

-Download, and save zip file to internal sdcard
-Go to recovery
-Select Wipe cache
-Go to Advanced and Select Wipe dalvik cache
-Select Install Rom SD card

Installation with Full wipe:

-Download, and save zip to internal sdcard
-Go to recovery, Select Wipe data, Wipe cache
-Go to Advance and Select Wipe dalvik cache
-Go to Mounts and storage, select Format system
-Select Install Rom from SD card
Note, first boot takes about 5-10 mins, so don't panic
Reboot device

Skini ovo programče. Poveži mob na komp, i klikni na UMS mode. Kada završiš posao, skini mob sa usb-a i klikni na Mount card. Aj` zdravo;)

Koliko sam ovako na brzinu preleteo vidim da taj program služi za mountovanje externe sd kartice a ne za internu memoriju...

Da pitam još jednom: kako da mountujem internu memoriju na S3 na win xp?

Airdroid ili instalacija win 7 otpadaju.

Pitanje je jednostavno...

Probaj onda ovo rešenje. Nemam XP, tako da ne mogu da potvrdim da li radi.

moze ukratko, pripremne radnje.. da nesto ne pogresim
imam root-ovan sgs3 sa telenor update-om na jb4.1.2..

sta treba instalirati da bi u boot meniju imao cwm.. iz kojeg se i radi instalacija?
hvala unapred?

eh da.. kako nabaciti Siyah kernel u saletov neat rom i ima li uopste smila, posle svih optimizacija
sta je ustvari siyah dodao u kernal a sta oduzeo, ako uporedjujemo sa originalnim
radi li kod saleta u neat rom-u hdmi out koji se dobija preko onog mhl adaptera
(nesto sam citao po netu da pojedini ljudi imaju problema sa hdmi, generalno sa svim cooked romovima?)

Poslednja izmena:
Ubacih Viber sinoć, trebao mi zbog nekog razgovora sa osobom preko i situacija se ništa nije promenila.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1363605782653.jpg
    uploadfromtaptalk1363605782653.jpg
    57.6 KB · Pregleda: 195
  • uploadfromtaptalk1363605792909.jpg
    uploadfromtaptalk1363605792909.jpg
    54.4 KB · Pregleda: 193
Puklo staklo, jel se moze zamijeniti samo staklo ili mora zajedno sve?

Ma nije moj, od kolege. Ne zna ni on kako mu je ispao.
Pukao dole oko home tastera.

Vrh Dno