Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Stvar misljenja. Procesljaj malo netom i vidi sta se desava sa malverom i androidom. Nije kasperski,probao i bez njega i isto. Ovo se desava od zadnjeg updatea,nije bilo ranije problema.

Sta mislite kojim nacinom je najbolje rutovati telefon>CF Auto Root-m,CF Root SGS3 6.4 ili Framarooto-m.

Stvar misljenja. Procesljaj malo netom i vidi sta se desava sa malverom i androidom. Nije kasperski,probao i bez njega i isto. Ovo se desava od zadnjeg updatea,nije bilo ranije problema.

Pa koristim android od 1.6 verzije ili 1.5 ne znam koji bese i nikad nisam imao problema sa virusima i malware-om, a i promenio sam jedno 6-7 android uredjaja, nikad, nikad problema...

Pa koristim android od 1.6 verzije ili 1.5 ne znam koji bese i nikad nisam imao problema sa virusima i malware-om, a i promenio sam jedno 6-7 android uredjaja, nikad, nikad problema...

+1 Promenjen enorman broj Android uređaja, nikakvih problema nisam imao. Nema potrebe za antivirusom.

U svakom slucaju, ako kazes da si proverio i BEZ av i opet isto, bekapuj podatke, odradi factory reset pa vidi onda :/

@mikelekorleone
Mozes bilo sta, isto je.

------------------------
Flesovao rootbox 4.2.2, nisam mogao da izdrzim a da ne probam. Mogu samo da kazem da u Samsungu imaju neki problem sa mozgom, do Saletovog 4.2.2 se ne vracam na official :D

E sad, cackao i kameru sat vremena, probam da je blokiram i ne uspeva mi. Kako se izaziva taj bag?

Ako koristite narodne aplikacije antivirus je obavezan, bar prilikom instalacije. U normalnom svetu svi kupuju aplikacije, bar vecina. Ako je neka aplikacija zarazena napisu u komentarima. Ja sam dobio virus uz betmena. Srecom bio je tablet i nije mogao da inicijalizuje poziv. Ali da sam bio na telefonu jos ne bi mogao da isplatim racun.

Moje misljenje je da je av za android postao obavezan,zasto da me boli glava ako nema potrebe za tim? :cool:

Ako nemas antivirus,kako znas i da nisi imao koji zlonamerni kod? :):beer:

Pa verovatno bi mi telefon poblentavio, baterija itd, toliko pratim system, da tacno znam kad nesto ne radi kako valja :)

Samo hocu da kazem, da ko koristi AV, da se ne zali na bateriju i da ne kudi android ili bilo sta :)

Ako misle da im treba av neka koriste, dzabe je ubedjivati se.

Ako koristite narodne aplikacije antivirus je obavezan, bar prilikom instalacije. U normalnom svetu svi kupuju aplikacije, bar vecina. Ako je neka aplikacija zarazena napisu u komentarima. Ja sam dobio virus uz betmena. Srecom bio je tablet i nije mogao da inicijalizuje poziv. Ali da sam bio na telefonu jos ne bi mogao da isplatim racun.

Upravo to,ko koristi narodne aplikacije bez av-a je nesmotren...ali ne treba zaboraviti da je in na google play-u bilo zarazenih aplikacija...matrix screensaver recimo kod mene.

Imate AV na racunaru pa skenirate app narodne koje skidate. Svakako skoro svi AV za racunar imaju definicije za Android. Sve drugo je bespotrebno trosenje resursa i baterije.:)

Ja sam skidao "narodne" aplikacije sa Black Market-a pa mi ni jedna nije pravila problem,) , a ne koristim ni jedan antivirus niti planiram:p

sto se tice AV, kao i na kompu... znam sta klikcem i sta instaliram, common sense. to mi je uvek prvi line of defense i ni jedan antivirus ga nikada nece zameniti... e sad, sto ne instalirati recimo avast, ne opterecuje, dzabe je, dobar je po svim testovima...

drzim ga na kompu kao i na mobilaji, na kompu jede 15mb memorije, na telefonu ni upola toga... testirao sam bateriju sa i bez i nemogu da uhvatim razliku... uglavnom tel punim na dva dana i 5 min bilo koje igrice isrce vise nego bilo koji AV za dan...

izgleda sasavo ali mene glava vise ne boli ;)

EDIT: vi koji nikada niste instalirali av na androidu u stvari niste ni svesni koliko ne uzima resursa, kao kada bi ste tvrdili da je za mesecno osiguranje od groma mnogo dati 20 din, bespotreban trosak i to se nikada nece desiti vama... pa verovatno i nece :D

Poslednja izmena:
Jel neko koristi JKAY mod?
Imam kupljenu deluxe app, pa da li ima smisla da modujem. Sada već JB ima toliko naprednih funkcija da prosto mislim da bi JKAY bio možda i overkill ili me ispravite ako ne razmišljam dobro.

Ja sam od juna imao AVG, bio jedan od tih koji propagiraju AV na androidu, pre dva dana ga obrisah i ne planiram ga vraćati, imam više slobodnog rama, manje buđenja tokom noći a uštedu u bateriji posle brisanja AVG-a sam kompenzovao konstantno uključenim gps-om koji mi je potrebniji. Od sada samo pazim šta koja aplikacija traži pri instaliranju i to je to.

Jel neko koristi JKAY mod?
Imam kupljenu deluxe app, pa da li ima smisla da modujem. Sada već JB ima toliko naprednih funkcija da prosto mislim da bi JKAY bio možda i overkill ili me ispravite ako ne razmišljam dobro.

Ako imaš kupljenu aplikaciju,slobodno probaj,zanimljiv mod,zato što su u njemu sakupljeni svi modovi,koje bi trebao da flešuješ jedan za drugim.Kod JKAY-a,personalizuješ uređaj u dva klika.Pre nego ga flešuješ,uradi nandroid backup,igraj se sa njim i ako ti se ne sviđa,uradi restore.

sto se tice AV, kao i na kompu... znam sta klikcem i sta instaliram, common sense. to mi je uvek prvi line of defense i ni jedan antivirus ga nikada nece zameniti... e sad, sto ne instalirati recimo avast, ne opterecuje, dzabe je, dobar je po svim testovima...

drzim ga na kompu kao i na mobilaji, na kompu jede 15mb memorije, na telefonu ni upola toga... testirao sam bateriju sa i bez i nemogu da uhvatim razliku... uglavnom tel punim na dva dana i 5 min bilo koje igrice isrce vise nego bilo koji AV za dan...

izgleda sasavo ali mene glava vise ne boli ;)

EDIT: vi koji nikada niste instalirali av na androidu u stvari niste ni svesni koliko ne uzima resursa, kao kada bi ste tvrdili da je za mesecno osiguranje od groma mnogo dati 20 din, bespotreban trosak i to se nikada nece desiti vama... pa verovatno i nece :D
Ovako moze u nedogled. Ko hoce nek instalira sve moguce antiviruse, ko nece ne mora i gotovo. Ja ih iskreno nemam ni na kompu a kamoli na androidu

Ajde jedno laičko pitanje...
Nisam baš iskusna sa custom romovima i promenom karnela, pa me zanima konkretno:
Koliko je "štetno" za telefon ako uradim ubacivanje Shiyan karnela i custom roma? Ako mi se ne dopada kako radi custom rom, da li je dovoljno da koristim samo stock rom ili bi ipak trebalo da vratim sve na fabričko? Da li bez obzira na Shiyan karnel telefon sa stock romom radi isto?
Ne znam koliko sam bila jasna, ali se nadam da ste me razumeli. ;)

Што би било штетно за телефон убацивање другог кернела или рома ?

Једино ако нешто зезнеш приликом инсталирања:D

Ma zato baš i pitam :) Nisam baš upućena po tom pitanju. :eek:
Znači ako sve prođe normalno telefon ne gubi na funkcionalnosti, trajanje baterije i tako slično?

Preporucujem ti bolje da ne diras :) Nek radi kako radi, za tvoje potrebe i vise nego sto treba.

Зависи шта убациш, који ром/кернел, нпр. мени на nexus-у све боље ради од као је убачен CyanogenMod:D

VanillaRootBox , a Siyanh karnel. Ubacila sam ja sve to, bez problema, samo nisam znala ima li posledica :confused:

Biće posledica :)

Nazad
Vrh Dno